HDZ BiH podrzava unitarno uređenje BiH?!

Da li HDZ podrzava unitarno uređenje BiH?

Da, malo morgen
15
31%
Ne, oni se tako samo cesljaju
6
13%
Cilj je jasan, Hrvatska do Neretve kada ne moze do Drine
14
29%
Samo utorkom...
6
13%
Nemam pojma
7
15%

Total votes: 48

feral.tribune

Post by feral.tribune »

Krushko2 wrote:
Frankyee wrote:
Krushko2 wrote: jedini nacin da se dodik uhapsi za kriminal je da ga uhapsi srpski narod! a srpski narod ce to da uradi kada mu se prestane prijetiti ukidanjem RS-a!

dokle god se iz sarajeva prijeti ukidanjem RS-a i RS, karakterise kao genocidna tvorevina - mile ce da vlada.

ne mislim da bosnjackim politicarima smeta miletov kriminal i bahatost koliko im smeta srpski identitet bilo kojeg srbina!!!!!
A Zasto srpski narod ne uhapsi sve one sto su klali po Srebrenici??? pa neka pocnu da ciste kucu bar od onih pojedinaca manjeg kalibra. Ake identitet bilo kog srbina je da se pravi da nije cuo i vidio ko je srusio sve dzamije, pobio sve civile, silovao zene, i granatirao djecu e onda i ja kazem da meni smeta taj identitet. Neka srbi malo pokazu kakvi su to oni ljudi
ako cemo da se vracamo u proslost i igramo zrtve, za tebe imam samo tri slova. NDH! NIKO ZA TO NIKADA NIJE PLATIO A RACUNI NE MOGU DA SE PRESKACU TEK TAKO SAMO ZATO STO JE PROSLO MALO VISE VREMENA!!
Kakve veze imaju bosanski muslimani sa satelitskom drzavom koja se zvala tzv .NDH ? Koliko su uticaja bosanski muslimani imali u toj drzavi vidi se iz njenog imena mada je u toj drzavi bilo vise Bosne nego Hrvatske . Tri puta vise .Granica joj bila na Drini( dakle cijela Bosna ) a Dalmacija , otoci , Istra ...pripadali Italiji .Sudeci po srpskim izvorima od Dedijera , preko Djilasa za vrijeme drugog svjetskog rata cetnici Draze M . i i njegove desne desne ruke crnogogorskog koljaca nad koljacima vojvode Pavla Djurisica su pobili 102 000 hiljde bosanskih muslimana .Konc logore Jasenovac i Gradisku su napravili i vodili Pavelic , Luburic , Majstorovic , Boban , Francetic , Budak , Artukovic , Kvaternik , Sakic ......reci mi samo jedno muslimansko ime koje je osudjeno za logore .Takodje u tim logorima nisu ubijani samo Srbi .Nego Jevreji , Cigani , Hrvati komunisti , bosanski muslimani .Moja familija ja trunula u Jasenovcu a nije srpska .Pola familije legendarnog skakaca sa Starog Mosta Emira Balica je skoncalo u Jasenovcu .Srbi nemaju tapiju na Jasenovac .Tu su i drugi ljudi ubijani .Nedavno sam pronasao jednu web stranicu gdje su hiljade ljudi koji su ubijeni mucki od cetnicke ruke , jednostavno stavljeni kao zrtve Jasenovca .Samo na ovom forumu se javilo destine ljudi u jednom danu koji su prepoznali imena svoje familije koji su poginuli ili zaklani
kao partizani , civili od cetnicke kame a stavljeni su na jasenovacki spisak .Pogledati www jasenovac ? ako nije ukinuto . Sto se tice racuna sve glavesine i dobar dio ustasa iz drugog rata je platio racun za razliku od cetnika koji su se kokardu zamijenili peotkrakom .Ustase su od vas malo principijelnije .Oni saharu nikad ne mjenjaju .Cak ni za petokraku .Sto se tice proslosti o kojo ti pricas ...daj molim te dogovorite se vec jednom .Mladic kaze da kolje u Srebrenici zbog bune Dahija , Karadjic spominje zulum i islamsku deklaraciju , Vucurevic kaze da je islamu mjesto u pustinji , Koljevic prica o poturicama , Biljka Plavsic o srspkom genetskom otpadu , glumac aleksandar Bercek kaze da' turci ' smrde , Brana Crncevic sinovac veli da je Bosna Srbija dok Dragos Kaljic kaze da musimani ne nose kravatu jer ih podsjeca na vjesala .Momo Kapor veli da je to samo smece itd i tsl ......eto ti velis da su muslimani ustase { da su muslimani ustase ja tebi kazem da ih nikad Boban , Susak , Tudjamn , Vukojevic ...ne bi napali a oni su cak i logore njima napunili { vrana vrani nikad oci ne vadi } dakle dogovri se sam sa sobom zasto su cetnici , veliko srbi i slicna gamad izvrsili agraiju na Bosnu i napravili genocid nad bosanskim mulimanima .Dok ne skontas ( mada ja mislim da ti to tufis ) ja cu ti reci .Pored zelje za prosirenjem teritorije i megalomanskim zahvatima do Tokija srski nacinalisti i svekolika olos od Nisa Do Toronta i Sidneja do Chicaga je ubijala i klala bosanske muslimane onako iz zajebancije .Kao sto su kauboji ubijali bizone .Imas nepomicnu metu na snajperu , minobacacu , tenku ....a meta nenaoruzana , slaba , miroljbiva .....I onda kolji Mile koliko ti srcu dragu .
Cestitam .
feral.tribune

Post by feral.tribune »

To je to .Hvala FL .Tu sam pronasao strica i dajdzu .Partiznaski oficiri koji su ubijeni od cetnicke ruke .Zaklani .A ovdje su strpani u Jasenovac i prikazani kao ustaske zrtve .Jadno bijedno i mizerno .To je krivicno djelo .To je strogo kaznjivo , na ovakav nacin manipulisati .Odmah se sjetim onog spiska o ubijenim Srbima( 5000 ){ pet hiljada :-) } u opkoljenom Sarajevu kojeg je Amor Masovic demantirao zatvorenih ociju ." Koje sam god ime zatvorenih ociju odabrao ili je Hrvat(ica) , ili Srbin (Srpkinja ) umrla prirodnom smrcu ili je ziv covjek koji zivi u Nisu , Canadi , ili je jednostano neka Ana , Mara ...koja je poginula od cetnicke granate ..." i ti diskutiraj i pravi drzavu sa ljudima koji plasiraju takvu blasfemiju ....
Fair Life

Post by Fair Life »

feral.tribune wrote:To je to . Hvala FL ....
I ja sam nasao dosta 'svojih' koji nemaju nikakvu vezu sa onima 'anamo'.

Al' eto...
feral.tribune

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:
feral.tribune wrote:To je to . Hvala FL ....
I ja sam nasao dosta 'svojih' koji nemaju nikakvu vezu sa onima 'anamo'.

Al' eto...
Ja ljude dijelim po postenju .Podjela na Srbe ....i druge je u kontekstu i ima smisao .Nisu mi jasni tvoji polunavodnici .Osjetim neku ironiju ....elem
brdo

Post by brdo »

potpuno podrzavam Hareta ,Bosna je jedna i gotovo nikakve podjele na bilo kakavom nivou netreba dozvoliti i za to treba iskoristit sve mogucnosti pa cak i one najgore.nisu je uspjeli ratom podijeliti a mislim da nece uspjeti ni politikom .
osa

Post by osa »

brdo wrote:potpuno podrzavam Hareta ,Bosna je jedna i gotovo nikakve podjele na bilo kakavom nivou netreba dozvoliti i za to treba iskoristit sve mogucnosti pa cak i one najgore.nisu je uspjeli ratom podijeliti a mislim da nece uspjeti ni politikom .
zar ste slijepi kao 92., pa bosna je već podijeljena, šta vam treba crtati.
Frankyee

Post by Frankyee »

Krushko2 wrote:
Frankyee wrote:
Krushko2 wrote: jedini nacin da se dodik uhapsi za kriminal je da ga uhapsi srpski narod! a srpski narod ce to da uradi kada mu se prestane prijetiti ukidanjem RS-a!

dokle god se iz sarajeva prijeti ukidanjem RS-a i RS, karakterise kao genocidna tvorevina - mile ce da vlada.

ne mislim da bosnjackim politicarima smeta miletov kriminal i bahatost koliko im smeta srpski identitet bilo kojeg srbina!!!!!
A Zasto srpski narod ne uhapsi sve one sto su klali po Srebrenici??? pa neka pocnu da ciste kucu bar od onih pojedinaca manjeg kalibra. Ake identitet bilo kog srbina je da se pravi da nije cuo i vidio ko je srusio sve dzamije, pobio sve civile, silovao zene, i granatirao djecu e onda i ja kazem da meni smeta taj identitet. Neka srbi malo pokazu kakvi su to oni ljudi
ako cemo da se vracamo u proslost i igramo zrtve, za tebe imam samo tri slova. NDH! NIKO ZA TO NIKADA NIJE PLATIO A RACUNI NE MOGU DA SE PRESKACU TEK TAKO SAMO ZATO STO JE PROSLO MALO VISE VREMENA!!
Umjesto sto pricas o NHD i falsifikujes istoriju odgovori na pitanje. Sto to ovi sadasnji demokratski, evropski, humani i cestiti srbi ne odrade pa malo pociste svoje redove? Kako da drugi vole identitet onih koji i dalje velicaju Karadzica?
osa

Post by osa »

Krushko2 wrote:
Frankyee wrote:

kako nije platio, oko 120 000 ubijenih nakon 2. sv. rata, što krivih što nevinih, ali za četničke zločine nije nitko platio, jer su oduvijek imali tu crtu da mogu vrlo brzo promijeniti ideologiju i uniforme, a i to je valjda neka sposobnost.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hajde da se malo vratimo temi, ostavite Jasenovac i ostale zlocine za neku drugu diskusiju.

Evo vidim da su sve bosnjacke ali i pojedine hrvatske stranke osudile izjave Covica. HSP Đapić-dr.Jurišić otvoreno govori protiv unutrasnjeg uredjenja kakvog zagovara Covic i Dodik, pritom se pitaju kakve su to ustavne promjene BiH ako se redefinise samo i iskljucivo F.BiH? Licno mislim da su Hrvati po ovom pitanju podijeljeni na one koji podrzavaju Covica i one koji su protiv. Ko je u vecini pokazat ce vrijeme.
Frankyee

Post by Frankyee »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hajde da se malo vratimo temi, ostavite Jasenovac i ostale zlocine za neku drugu diskusiju.

Evo vidim da su sve bosnjacke ali i pojedine hrvatske stranke osudile izjave Covica. HSP Đapić-dr.Jurišić otvoreno govori protiv unutrasnjeg uredjenja kakvog zagovara Covic i Dodik, pritom se pitaju kakve su to ustavne promjene BiH ako se redefinise samo i iskljucivo F.BiH? Licno mislim da su Hrvati po ovom pitanju podijeljeni na one koji podrzavaju Covica i one koji su protiv. Ko je u vecini pokazat ce vrijeme.
Problem je sto su Bosnjaci jos vise podijeljeni jer ce Haris da ponovo napravi neki dil sa Dodikom pa ces imati SNSD, HDZ i SBiH na jednoj strani, znaci nemoguce da se bilo sta uradi.

Covic i Dodik se znaju dok su vodili "poslove" preko borbene linije, pa tako i nadimak Dodiku - Mile Ronhil.
lunci

Post by lunci »

stvarno kad covjek cita ovog krusku dva ko da smo sa razlicite planete...jesi ti toliki kontras,ne razumijes sta ovdje ko sta pise, ili furas svoj film koji veze smozgom nema??..aj ti meni reci koje ti novine od malena citas najcesce da i ja progledam...vecernje novosti ko da gledam?

sto se tice identiteta srpskog koji po tvojoj prici kao u startu smeta svim bosnjackim politicarima, ne znam za njih, ali cu ti reci, da meni, i naravno nebitno je koje sam ja nacije, izuzetno smeta:

a. tzv srpski identitet koji se zasniva na cetnistvu,radovanu,noz zici srebrenici.logorima i mrznji drugih jugoslavenskih naroda itd..
-ne smeta mi srpski identitet koji ne vrijedja druge nacije,koji je domacinski, istinski domacinski i koji je gradjanski i antifasisticki i vide sebe u evropi sa komsijama

b. jednako mi smeta tzv bosnjacki identitet koji velica ubijanje hrvatskih i srpskih civila zbog osvete,koji se poistovjecuje sa arapskim zemljama skojim nikakve veze nema i koji sve srbe ili hrvate dozivljava kao cetnike and ustase
-ne smeta mi bosnjacki identitet koji je tolerantan,bosanski,komsijski i kao pod a evropski tj open minded

c.i naravno kod tzv hrvatskog identiteta itekako mi smeta velicanje ante pavelica,treci entitet,unistavanja mostara i cega sve ne
-za hrvate vrijedi isto sto i pod a i b

dakle hocu ti reci nisu svi ljudi u torovima, nisu svi ovce. nauci malo da gledas stvari individualno, a ne kroz prizmu nacije uvijek i stalno.

koliko god se pricalo i ovdje o ustasama, cetnicima,balijama i u 2 svjetskom ratu milion je storija o zajednistvu, spasavanju komsije, solidarnosti...tako je bilo i u zadnjem ratu..zato stipu me tih svojih pojednostavljivanja...nisu svi ljudi fasisti u ovoj zemlji niti ce ikada biti
feral.tribune

Post by feral.tribune »

osa wrote:
brdo wrote:potpuno podrzavam Hareta ,Bosna je jedna i gotovo nikakve podjele na bilo kakavom nivou netreba dozvoliti i za to treba iskoristit sve mogucnosti pa cak i one najgore.nisu je uspjeli ratom podijeliti a mislim da nece uspjeti ni politikom .
Ti si slijep pored ociju .Tebi treba crtati .Kupi geografsku kartu u prvoj knjizari pa se vrati ovamo da te upitam sta si vidio.Bosanski vojnik ima legitimno i legalno pravo da svojom cizmom zagazi u Banja Luku i Siroki Brijeg kada god zazeli .A da li ti smijes i mozes sa svojom unformom uci u moju drzavu ? Nema sanse .Obro si bostan i proveo si se kao bos po trnju na jednoj obicnoj kasabi od Gornjeg Vakufa gdje je bilo vise Bobetkovih vojnika ( tri brigade ) nego li Vakuf ima stanovnika .
p.s. Cifru od 120 000 ubijenih si provalio onako od oka( nije ni cudo kada si slijep ) :-) i tako se stavio u ravan u Vukom Draskovicem koji jednom bubnu i izbaci cifru od 2 miliona mrtvih Srba u onom( drugom sv.) ratu .
travnik

Post by travnik »

feral.tribune wrote:
osa wrote:
Ti si slijep pored ociju .Tebi treba crtati .Kupi geografsku kartu u prvoj knjizari pa se vrati ovamo da te upitam sta si vidio.Bosanski vojnik ima legitimno i legalno pravo da svojom cizmom zagazi u Banja Luku i Siroki Brijeg kada god zazeli .A da li ti smijes i mozes sa svojom unformom uci u moju drzavu ? Nema sanse .Obro si bostan i proveo si se kao bos po trnju na jednoj obicnoj kasabi od Gornjeg Vakufa gdje je bilo vise Bobetkovih vojnika ( tri brigade ) nego li Vakuf ima stanovnika .
p.s. Cifru od 120 000 ubijenih si provalio onako od oka( nije ni cudo kada si slijep ) :-) i tako se stavio u ravan u Vukom Draskovicem koji jednom bubnu i izbaci cifru od 2 miliona mrtvih Srba u onom( drugom sv.) ratu .
Mislim da se ovih 120 000 prvenstveno odnosi na Bleiburg, a vjerojatno i na ostalo. Zločini su počinjeni poslije 2.svj. rata, a neke grobnice se tek sada otkrivaju (Slovenija, Zagorje i itd.).
feral.tribune

Post by feral.tribune »

travnik wrote:
feral.tribune wrote:
osa wrote: zar ste slijepi kao 92., pa bosna je već podijeljena, šta vam treba crtati.
Mislim da se ovih 120 000 prvenstveno odnosi na Bleiburg, a vjerojatno i na ostalo. Zločini su počinjeni poslije 2.svj. rata, a neke grobnice se tek sada otkrivaju (Slovenija, Zagorje i itd.).
Pustimo da se otkriju prije nego li se pocnemo razbacivati ciframa , nismo na pijaci niti je ovaj forum Slobodni tjednik Marinka Bozica koji sahranjuje novinarku Nensi koja nikad nije ni postojala .
travnik

Post by travnik »

feral.tribune wrote:
travnik wrote:
feral.tribune wrote: Ti si slijep pored ociju .Tebi treba crtati .Kupi geografsku kartu u prvoj knjizari pa se vrati ovamo da te upitam sta si vidio.Bosanski vojnik ima legitimno i legalno pravo da svojom cizmom zagazi u Banja Luku i Siroki Brijeg kada god zazeli .A da li ti smijes i mozes sa svojom unformom uci u moju drzavu ? Nema sanse .Obro si bostan i proveo si se kao bos po trnju na jednoj obicnoj kasabi od Gornjeg Vakufa gdje je bilo vise Bobetkovih vojnika ( tri brigade ) nego li Vakuf ima stanovnika .
Pustimo da se otkriju prije nego li se pocnemo razbacivati ciframa , nismo na pijaci niti je ovaj forum Slobodni tjednik Marinka Bozica koji sahranjuje novinarku Nensi koja nikad nije ni postojala .
Ne razbacujem se brojkama već samo pretpostavljam na što je on mislio kada je rekao tu cifru jer je Bleiburg najpoznatiji i najstravičniji partizanski zločin.
dugacki

Post by dugacki »

travnik wrote:
feral.tribune wrote:
travnik wrote: Mislim da se ovih 120 000 prvenstveno odnosi na Bleiburg, a vjerojatno i na ostalo. Zločini su počinjeni poslije 2.svj. rata, a neke grobnice se tek sada otkrivaju (Slovenija, Zagorje i itd.).
Ne razbacujem se brojkama već samo pretpostavljam na što je on mislio kada je rekao tu cifru jer je Bleiburg najpoznatiji i najstravičniji partizanski zločin.
Ovih osinih 120.000 se odnosi na ubijene Hrvate ali i Bosnjake u periodu nakon drugog svjetskog rata ukljucujuci i zadnji rat u Hrvatskoj i Bosni.

Kad se god cetnici i ustase pomarisu (a Boga mi i dogovore) najvise stradaju Bosnjaci. Dokle vise vako Bosnjo moj?!
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Covic je imao susretom s Dodikom, pa su sad nasli zajednicku :roll: :x
Covicu se *ebe za Hrvate koji su u rs-u, kao i Dodiku za Srbima koji su u FBiH - da nije tako nebi se zalagali za ovo za sta se zalazu :roll:
Bosnjaka je bilo i ima sirom Bosne i Hercegovine tako da nama samo odgovara cjelovita slobodna BiH, to bi i ove guzonje trebalo interesovati, ali ovi bi teritorijalnu podjelu :x

Na nama je da sve kocimo sto dovodi u pitanje razbijanje Bosne i Hercegovine, ratom svoje ideje nisu dobili kako su zeljeli, mi mirom treba da cuvamo svoju ponosnu Bosnu i Hercegovinu!!!
Lincoln-Burrows

Post by Lincoln-Burrows »

MZ je godinama podržavala centralnu vlast u Sarajevu, ukidanje RSrpske,
Herceg Bosnu je stopila sa FBih i naravno čekala da vidi što će se događati.

A što se dogodilo, FBiH koja je trebala biti BiH u malom t.j. princip kako bi trebala izgledati buduća BiH se pretvorila u neravnopravnu zajednicu.
Bošnjaci su da je bilo pameti, trebali Hrvatima dati i veća prava nego traže i omogućiti veći povrat i dati Državni kanal na TV i još štošta a dogodilo se
da Hrvati u djelovima FBiH nestaju a u zadnje vrijeme su i napdani i maltretirani.
Znači sama FBiH je napravila kiks s kojim sada MZ-i više nikako ne može prodati ideju o centraliziranoj BiH. Ako se pridodaju i "uvozna" braća iz
prijateljskih bliskoistočnih zemalja onda situacija samo ide u minus.
travnik

Post by travnik »

Lincoln-Burrows wrote:MZ je godinama podržavala centralnu vlast u Sarajevu, ukidanje RSrpske,

A što se dogodilo, FBiH koja je trebala biti BiH u malom t.j. princip kako bi trebala izgledati buduća BiH se pretvorila u neravnopravnu zajednicu.
Bošnjaci su da je bilo pameti, trebali Hrvatima dati i veća prava nego traže i omogućiti veći povrat i dati Državni kanal na TV i još štošta a dogodilo se
da Hrvati u djelovima FBiH nestaju a u zadnje vrijeme su i napdani i maltretirani.
Znači sama FBiH je napravila kiks s kojim sada MZ-i više nikako ne može prodati ideju o centraliziranoj BiH. Ako se pridodaju i "uvozna" braća iz
POTPISUJEM!
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lincoln-Burrows wrote:MZ je godinama podržavala centralnu vlast u Sarajevu, ukidanje RSrpske,

Smatram da nisi u pravu a evo i zasto. Pitanje, u kojem dijelu BiH imas oblasti sa svojim zasebnim ustavom, policijom, pravosudjem, skolstvom i zdravstvom? Odgovor - F.BiH (kantoni) Pa u cemu je problem? U TV kanalu? Karikiram, isto kao da kazes ja imam tvornicu automobila, nuklearnu elektranu i stota jos, ali ako mi ne prodas trafiku na pijaci ja cu se naljutiti. Sta ce ti trafika na pijaci ako imas autoindustriju i nuklearnu elektranu? Tako isto ti postavljas stvari, kao Hrvati nemaju svoj TV kanal a to sto u pojedinim kantonima pod svojom kontrolom imaju sudstvo, skolstvo, zdravstvo, policiju je nista? Valjda u R.S imaju sve to plus pride kanala na svome jeziku? Mislim ipak da se ovdje radi o cistom hiru i zloj namjeri, cak je zaboravljena toliko najavljivana kresevska deklaracija koja je mogla biti dobar osnov rjesenja pitanja Hrvata u BiH. Ali Covic je ocito odlucio zaigrati na kartu Milorada Dodika, valjda i on zeli imati svoj tor u kojem ce biti seoska kabadahija i neprikosnoveni lider. O.K, postujem to je njegovo pravo da zastupa BH Hrvate na takav nacin, samo pitanje koliko i kako ce to dopustiti najbrojniji narodu u BiH. Ja ipak smatram da su Hrvati sami krivi sto su propustili sansu da se nametnu kao kohezioni faktor u F.BiH i BiH. Mislim da im je prije par mjeseci nesto slicno rekao i Lajcak.

Ovo o napadu na Hrvate i maltretiranju necu ni da komentarisem, mada znam unaprijed da ces pomenuti Denisa i Zepce, jer je u najmanju ruku smijesno da sluzi kao primjer za ono sto pokusavas reci.
dugacki

Post by dugacki »

travnik wrote:

POTPISUJEM!
Velis ''trebali su Bosnjaci dati Hrvatima i veca prava od onih koji su Hrvati trazili'''...... :D :D :D :D :D
Sensei

Post by Sensei »

travnik wrote:
osa wrote:
1gorstak wrote: Ona jeste multietnicko drustvo. Oziljci rata su vidljivi ali sve dok su tri naroda konstitutivna na tlu citave drzave, BiH ostaje i multietnicko drustvo. Covic i Dodik su se u ratu borili da tako ne bude, njihovi su istomisljenici u Ustavnom sudu BiH u miru pokusali oboriti tu odluku o konstitutivnosti, pa me nastavak njihovog drugovanja ne iznenadjuje. Potrebno je sacuvati taj zakonom definisani pravni okvir multietnickog drustva do ulaska u EU, tada ce Srbinu iz Sekovica Tuzla ipak biti centar svijeta.
izvrstan primjer multietničkog društva se ovih dana može naći u žepču, jednoj od rijetkih multietničkih općina. ako je to multietničnost, hvala lijepo.
Ono je stvarno sramota, prvo napad na čistoj nacionalnoj osnovi, a onda protesti uz pjevanje "Bit će mesa, klat ćemo Hrvate" zato što su se napadači sankcionirali. Pa šta je drugo trebalo nego nacionaliste i nasilnike sankcionirati!!!???
SAOPĆENJE ZA JAVNOST ZA 04.03.2008. godine

U proteklom periodu na području općine Žepče došlo je do nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira o čemu je javnost upoznata putem saopćenja iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Kao što je poznato, policijski službenici su u svim slučajevima identificirali počinioce i prema istim preduzeli zakonom propisane mjere.

Ovi događaji su bili povod za odvojena protestna okupljanja učenika Mješovite srednje škole hrvatske i bošnjačke nacionalnosti, na kojima su oni izražavali svoje nezadovoljstvo usmjereno prema upravi škole. Svoje zahtjeve učenici su izražavali putem transparenata ili verbalnim porukama. Transparenti koje su učenici koristili nisu bili huškačkog ili nacionalističkog karaktera, a u oba slučaja službenici policije su, u okviru mjera koje su preduzimali na obezbjeđenju skupova, zadokumentovali i fotografisali transparente koje su učenici nosili.

Budući da je u „Dnevnom listu“ od 04.03.2008. godine, na stranicama 2. i 3. objavljen tekst pod naslovom: „Bit će mesa, klat ćemo Hrvate“ u kome se navodi da su učenici bošnjačke nacionalnosti nosili istoimeni transparent, obavještavamo javnost da službenici policije nisu uočili ni zadokumentovali da su učenici tokom ovog protesta nosili transparent sa navedenim sadržajem. Da su policijski službenici PU Žepče primjetili takav transparent, sigurno bi reagovali oduzimanjem transparenta i prema odgovornim licima preduzeli zakonom propisane mjere. Napominjemo da ni u pomenutom tekstu nije objavljena fotografija na kojoj bi se mogao vidjeti transparent takvog sadržaja.

U pomenutom tekstu se iznosi niz netačnih informacija, a posebno zabrinjava što je najava ovog teksta istaknuta kao dominantna na naslovnoj strani Dnevnog lista. Ovakav neprofesionalan odnos novinara i pomenute medijske kuće, iznošenjem informacija bez ikakvih provjera i prethodnih konsultacija sa policijskim strukturama u Žepču i Ze-do kantonu, može doprinijeti samo pogoršanju stanja bezbjednosti na području općine Žepče, a ne nikako njenom smirivanju i uspostavljanju dobrih međunacionalnih odnosa.

Načelnik PU Žepče

Vladimir Jozinović
osa

Post by osa »

feral.tribune wrote:
osa wrote:
koliko mržnje i negativnih emocija, vi gospodine zračite, to obično dolazi iz frustracija i nezadovoljstva, ali šta ćeš i to je za ljude. glede bosne i prava bih vojnika u pravu si, ali odi ti na trg krajine u banja luku izvadi bih državnu zastavu i viči ovo je bosna (predložio bi ti da zapjevaš himnu, ali ne znam riječi, znaš li ti), pa ćeš i sam uvidjeti "kako bosna nije podijeljena". u tvoju državu nisam hvala bogu nikad ulazio u odori i nadam se da ni neću. ne bih htio biti zao prorok, ali ako srbi odluče ponovo zajahati đavola i otcijepiti rs od bih, uvjerit ćeš se da bošnjačka politika i vojska neće ništa bolje reagirati nego 92., i samo ako hrvatskoj ne bude u interesu da postoji srpska država preko drine, nastavit ćeš živjeti u iluziji o cjelovitoj bosni u protivnom raspast će se tvoja iluzija kao mjehur od sapunice.
dugacki

Post by dugacki »

Boze dragi, koliko ima ironije i podrugivanja u skoro svakom tvom postu, osa.
Ali eto , kao sto i sam kazes i to je za ljude. A ako rs i bude htio da se odcijepi..nemoj molim te da nas Hrvatska brani..vidjeli smo kako to '''branjenje'' izgleda u zadnjem ratu.
Post Reply