" Havijer Solana "

Post Reply
Joni

#1 " Havijer Solana "

Post by Joni »

• Havijer Solana: Smrt Miloševića okreće Srbiju ka budućnosti .
:lol:
solana je skroz naivan coek .
srbija nece buducnost , ona zivi za proslost ,
buducnost je kazna za nju , jer
u bilo kojoj buducnosti ispostavilo bi se
da su njeni "bogovi" proslosti najobicnije drakule .
definitivno ,
srbiju treba pustiti da i od slobe, ratka , rase , vojislava ...
stvori mitove , legende iliti "bogove" .
iz srpske mitologije jedino se sami srbi i mogu izcupati
pa im to cupanje treba i priustiti bez obzira trajalo to
i decenijama , vijekovima ...
a dok se to ne dogodi , bih treba prosiriti optuznicu na rusiju i francusku
za njihovu potporu srpskom genocidu nad bosancima ,hrvatima i bosnjacima u bih !
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: " Havijer Solana "

Post by PipiDugaDevetka »

Joni wrote:• Havijer Solana: Smrt Miloševića okreće Srbiju ka budućnosti .
Ima tema Greatist shits, a da je Solana naivan,...ne znam...nisam informisan.
da pamtis

Post by da pamtis »

Havijer Solana: Smrt Miloševića okreće Srbiju ka budućnosti
VIŠEGRAD - Nešto više od stotinu četnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije okupilo se jučer u istočnoj Bosni, u mjestu Undrulje kod Dobruna, kako bi obilježili 60. obljetnicu uhićenja četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića. Formalni je organizator toga okupljanja lokalni Ravnogorski pokret otadžbine Srpske iz Višegrada, na čijem se području i nalazi mjesto Dobrun, ali su "svečanosti" u Undruljama prisustvovali i simpatizeri četničkog pokreta iz susjednih općina u BiH i Srbiji.
Tradicionalno okupljanje Mihailovićevih sljedbenika započelo je paljenjem svijeća na Vojničkom groblju i u Višegradu, kod spomenika stradalim srpskim vojnicima iz zadnjeg rata. Usprkos velikom snijegu i nepristupačnim putovima, četnici su svoju glavnu manifestaciju održali u Dobrunu, gdje se nalazi spomen-ploča Draži Mihailoviću. Svećenici Srpske pravoslavne crkve služili su parastos i prisjetili se "četničkog đenerala".

Posjetili su i mjesto Draževina, kamo je prije dvije godine izmješten spomenik četničkom vojvodi, koji se godinama nalazio u središtu Brčkog. Tamo se gradi i pravoslavna crkva posvećena "čiča Draži". Naravno, na tome skupu nisu izostale ni četnička ikonografija i pjesme.

Mi smo ljudi koji nastavljaju ravnogorsku ideju i nastoje je vratiti u integralni dio srpstva, kako bi srpski narod shvatio da je njegov spas u slobodi, jedinstvu i pravoslavlju kazao je okupljenim istomišljenicima jedan od vođa ravnogorskog pokreta Dušan Sladojević. Dražu Mihailovića uhitili su Titovi agenti u specijalnoj operaciji 13. ožujka 1946. godine u Undruljama, mjestu koje je 13 kilometara udaljeno od Višegrada.

Pristaše Ravnogorskog pokreta ponovili su svoj zahtjev da se pronađe grob Draže Mihailovića, kako bi njegovi posmrtni ostaci bili "dostojanstveno pokopani".
:oops: fasizam :oops:
Joni

#4 Re: " Havijer Solana "

Post by Joni »

PipiDugaDevetka wrote:
Joni wrote:• Havijer Solana: Smrt Miloševića okreće Srbiju ka budućnosti .
Ima tema Greatist shits, a da je Solana naivan,...ne znam...nisam informisan.

ja znam ,
cim misli i govori ovako ... :lol:
dokazi su suvisni ,
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Da sam bio politički šef NATO-a (sekretar) u vrijeme rata na Kosovu kada su "zaraćene strane" bile NATO vs. Žabaljska YU, sigurno bih znao sve o mitomaniji, četnicima, ...ama baš sve. Sjeti se Vesli-ja i akcije: Marka po marka - tomahavka!
Fair Life

#6 Re: " Havijer Solana "

Post by Fair Life »

Joni wrote:• Havijer Solana: Smrt Miloševića okreće Srbiju ka budućnosti.
solana je skroz naivan coek.

(...)
[size=150]Doris Pak: Nacionalizam će ojačati[/size] wrote:
Šef Delegacije za jugoistočnu Evropu u Evropskom parlamentu Doris Pak saopštila je da bi Miloševićeva smrt mogla izazvati jačanje nacionalističkog pokreta u Srbiji i da zato Vlada Srbije i međunarodna zajednica moraju učiniti sve da Ratko Mladić i Radovan Karadžić budu uhapšeni.
http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 006-02.php
da pamtis

Post by da pamtis »

hapsenje R'n'R-a sada ce samo jos vise "izazvati jačanje nacionalističkog pokreta u Srbiji" ...........nista od hapsenja........treba produziti rok :oops: :oops:
kike

Post by kike »

Javier Solana je izgrađen političar. U Španiji mu desnica zamjera da je kao mlad aktivista po Madridu ljepio plakate protiv ulaska Španije u Nato, da bi kasnije završio gdje je završio. Imao sam priliku upoznati ga lično i ono što mogu posvjedočiti je da iznimno dobro poznaje situaciju na Balkanu. Druga je stvar što treba reći u pojedinom momentu. To je politika
PipiDugaDevetka

kike wrote:Javier Solana je izgrađen političar. U Španiji mu desnica zamjera da je kao mlad aktivista po Madridu ljepio plakate protiv ulaska Španije u Nato, da bi kasnije završio gdje je završio. Imao sam priliku upoznati ga lično i ono što mogu posvjedočiti je da iznimno dobro poznaje situaciju na Balkanu. Druga je stvar što treba reći u pojedinom momentu. To je politika
Znao sam!
Post Reply