Pitam se ja, od kakvog li je strateskog znacenja za drzavu federalno Trnovo, pa je SBIH vrijedilo investirati u tolike krave i junad za kupovinu glasova???
Harisov 100 % debakl
-
VjecitiStudent
#176 Re: Harisov 100 % debakl
Na pitanje novinarke RTV FBiH u postizbornoj noci 'kakve ocekujete rezultate na proteklim lokalnim izborima', Safet Halilovic odgovara: "Nije to nama toliko ni bitno, mi smo stranka koja se bavi pitanjima od znacaja za drzavu", i onda ide poznata mantra o magicnom utemeljitelju, UN-u, ukidanju RS-a koje samo sto nije iza coska ....
Pitam se ja, od kakvog li je strateskog znacenja za drzavu federalno Trnovo, pa je SBIH vrijedilo investirati u tolike krave i junad za kupovinu glasova???
-
Madame de Pompadour
#177 Re: Harisov 100 % debakl
Znacajno je zato sto najveci zimski centar pripada Opcini Trnovo, sto je od SA udaljeno 25 km, sto ima najljepsu prirodu i najvece sanse za razvoj seoskog i eco turizma na podrucju BiH, sto se planira izgradanja druge faze zimskih sportskih centara Bjelasnica II gdje se planiraju velike investicije...VjecitiStudent wrote:Na pitanje novinarke RTV FBiH u postizbornoj noci 'kakve ocekujete rezultate na proteklim lokalnim izborima', Safet Halilovic odgovara: "Nije to nama toliko ni bitno, mi smo stranka koja se bavi pitanjima od znacaja za drzavu", i onda ide poznata mantra o magicnom utemeljitelju, UN-u, ukidanju RS-a koje samo sto nije iza coska ....
Grad finasira investicije, a lokalna Opcina odobrava ko ce biti vrsioci radova!
Trnovo je i bilo u portekla 2 mandata SBiH Opcina ali ovaj put su pogrijesili sa izborom kandidata za nacelnika Ibro Berilo, koji je vec jednom prije 4 godine bio kandidat i nista nije puno uradio za opcinu osim obogatio se sa privatnim farmama i eco zadrugom preko koje su uvezene i ove izborne junice i krave! Neko je uglavio njemu 760,000KM veoam povoljnog kredita za ovu kupnju glasova, ( vjerovatno Abid Saric Ministar Privrede Kantona) i lokaln stanovnistvo je ogorceno na lopovske izbore..
Lokalno stanovnistvo je glasalo za Ramic Miralema covjeka koji je bio SBiH stranka i istupo prije godinu dana , jer je imao jake pritiske iz Vlade Kantona da radi lopovluke, medjutim odustao je jer je tip posten, pravnik i u poslijeratnom periodu zivio u Luxemburgu koji nece da se bavi korupcijom, koji ima prozapadnu viziju kako voditi jednu opcinu i koji je donio velike donacije iz inostranstva i izgradio svu infrastrukturu na podrucju Opcine u protekle 4 godina za vrijeme svog mandata.
Posto je stranka za BiH skontala da nikako nemogu pobijediti na lokalnim izborima, onda su isli na masovno podmicivanje preregistrovanih glasova gdje se davala kes lova, i do 500KM tako da se je na Opcini Trnovo pojavilo 2630 registrovanih glasaca, sto je za 1/3 vise od stvarnih registrovanih biraca koji zive na podrucju Opcine.
Predstavnici stranke za BiH su pocinili krivicno djelo i lokalno stanovnistvo je podnijelo vec tuzbu.
Glavni akteri ovih prljavih izbora su Pindzo Mirsad poslanik u SK i Ibro Berilo sa Abidom Saricem Ministrom Privrede,