Harise Silajdzicu, sram te i stid bilo!

Jasho

Post by Jasho »

Haris Silajdžić je obični ratno profiter koji se dobro okoristio raznoraznim pozajmicama i donacijama! Ako ste primjetili čovjek se oglasi u javnosti samo ako neko ugrozi Kuvajtski kapital i ako im se onemogući da za male pare privatizuju neku firmu u BiH i nje ne radnike izbace na ulicu! To je razumljivo jer prima od Kuvajta ogromne novce koji mu omogučavaju lagodan život po svijetu, a za uzvrat on Kuvajčanima omogući pljačku firmi U BiH, tako što ih kupe za male pare i poslije unište. Primjer Željezara Zenica! Njegova stranka je koncipirana na kriminogenoj osnovi i jedini interes te stranke su fotelje i što više trpanje novca u svoje džepove. Razlika između SDA i SBIH je nikakava, jer svi kadrovi SBIH su biviši članovi SDA. Kad nisu preko SDA mogli doći do fotelja ti ljudi su izašli iz SDA i napravili SBIH samo sa jednim ciljem da imaju što više fotelja i da mogu što više krasti i pljačkati BiH i njene građane. Nakon omraženog Harisa u bjedljivo najodvratnija pojava u toj stranci i pravi kreten, tj. debil je Safet Halilović!
bošnjo A

Post by bošnjo A »

Prodajom jedine naftne companije BiH drugoj državi -Hrvatskoj -podrivaju se temelji i suverenitet države Bosne i Hercegovine.
Izdajnička i korumpirana Vada!
Last edited by bošnjo A on 30/10/2005 22:57, edited 1 time in total.
bošnjo A

Post by bošnjo A »

bošnjo A (citat):
Haris Silajdžić,svršeni hodža,a kasnije akšam-šule i nastavnik književnosti u Prištini,sekretar jugo-reisa Selimovskog,pa miljenik SDA, domovinski rat proveo po skupim hotelima u bijelom svijetu kao ministar vanjskih poslova Republike BiH,a rezultata na diplomatskom polju po njemu nije bilo-to, svi znamo.
Sada,preko mistara-poslušnika koje postavlja preko svoje stranke SZBiH(Halilović,Mehmedić,Žigić,Pamuk i dr.) pruža ruke prema kapitalnim bosanskim kompanijama i privrednim resursima: autoceste, Enegopetrol,željezara, hidroelektrane,GSM,to se prodaje inostranim kapitalistima za male pare i veliku proviziju.Slijedeći su velike hidroelektrane,željeznica,šume,vode i prirodna bogatstva-mogu to muntavati dugo godina,ima odakle.
Bosna i Hercegovina ostaje bez svojih velikih kompanija i resursa i to bi bio krajnji cilj neprijatelja-raspadanje države Bosne i Hercegovine,kojom H. S. and company svojom gramežljivošću nesvjesno doprinosi.Ili mu je materijalizam iznad države i Bosne- za koju se samo verbalno zalaže,a svojim djelima razara.
Gore nabrojani ministri i visoki državni funkcioneri su koerumpirani tipovi i lopovi-ta znaju i sva djeca u Bosni i Hercegovini.Samo ne zna državno Tužilaštvo!
-----------------------------------------------------------------------------------
dizZaster kaže:
"bošnjo A" nemaš argumente za ovaj komentar . Gdje si to naučio
mahalati Ili ti neko plaća da pišeš ovakve neistine Ti si izgleda taj
korumpirani tip
-----------------------------------------------------------------------------------

Čuj dizZaster
Gore što sam naveo poznato je svakom iole obrazovanom čovjeku u Bosni i Hercegovini koji čita ozbiljnu dnevnu štmpu (Oslobđenje,Dnevni avaz,Dane i dr) i gleda TV dnevnik i političke emisije,a neki to znaju i lično,a također i na ovom postu mogo je toga rečeno na temu H. Silajđića.
dizZaster pitaj državne organe i parlamentarce imaju li dokaze za H. S. kriminalne rabote!
H. Silajđić nije ni predsjednik Stranke za BiH ,niti je u rukovodstvu, a sam je prije dvije godine izjavio na FTV (prilikom smrti r. Alije Izetbegovića) da nije ni ćlan stranke.Međutim preko ministara Halilovića,Žigića, Grahovca, Pamuka, i dr. djeluje iz podzemlja na donošenje odluka o prodaji ili dsavanju koncesija po vrlo niskim cijenama stranim sumnjivim kupcima velikh bosanskih kompanija koje ćine privrednu infrastrukturu države BiH.Naravno da se s time podsjeca i uništava privredna osnovica na kojoj poćiva država BiH.Najnovija afera o prodaji EnergoPetrola jasno to pokazaje-korumpirana Vlada BiH,H.S. siva eminencija.Rasprava na parlamentu razotkriće mnoge tajkune i korumpirane ministre.
Može li u demokratskom sistemu djelovati kao "siva eminencija" osoba koja nije ni na državnoj ni političkoj funkciji? Ne može! A On djeluje!
Svaka čast listu "Dani" i hrabrim i čestitim novinarima koji su razotkrili aferu EP i upoznali BiH javnost i druge krupne afere vezane uz korpciju.
Jasno je svima da je sada na djelu strateška politika fašističkih režima susjednih država da se uništi materijalna osnova egzistencije države Bosne i Hercegovine,prodajom prevarantskim strancima i stranim državama velikih bosanskih kompanija i davanje prirodnih resursa u bescijenje i u konačnici slamanje i podjela države Bosne i Hercegovine.Na tragu te politike je više od H. Silajđića aktuelni predsjednik Vlade g. Hadžipašić ,koji je ili korumpiran ili totalna neznalca i nesposobnjaković ili možda oboje.To bitrebalabiti tema posebnog topica.
Vidićemo uskoro! o tome ovih dana puno žešće piše sva naša bosanska štampa i TV.

Slušaj- dizZaster -to što sam napisao prije i sada je istina koju svi pošteni ljudi znaju.Oni koji ne žele čuti istinu ili je pokušavaju prikriti, sami sebe svrstavaju s onu stranu istine-to su negativci,kojh se treba čuvati.Ko brani lopove i sam je lopov-kaže narod.Razmisli!
Šta Ti znaći rijeć "mahalati "-pojasni!
Objekat vog posta je g. H. Silajđić,a nisam ja.H. Silajđić je javna lićnost o kojem se dosta zna,a glavne negativne stvari će se tek doznati.

Slušaj- dizZaster -ne možeš mi pripisivati atribute da sam nečiji plačenik i da sam korumpiran tip,jer me ne znaš i to što pišeš su neistine.Dakle spreman si Ti pripisivati neistine ljudima koje i ne znaš,pa ko ti onda može išta vjerovati?
Napadajući ovdje mene napadaš ustvari i sve istomišljenike na ovom forumu u vezi predmetnog H.S.,a oni su u velikoj većini,jer Ti si,dizZaster,usamljeni branitelj lopova i zla.
bošnjo A

Post by bošnjo A »

"Jasho" kaže:
Haris Silajdžić je obični ratno profiter koji se dobro okoristio raznoraznim pozajmicama i donacijama! Ako ste primjetili čovjek se oglasi u javnosti samo ako neko ugrozi Kuvajtski kapital i ako im se onemogući da za male pare privatizuju neku firmu u BiH i nje ne radnike izbace na ulicu! To je razumljivo jer prima od Kuvajta ogromne novce koji mu omogučavaju lagodan život po svijetu, a za uzvrat on Kuvajčanima omogući pljačku firmi U BiH, tako što ih kupe za male pare i poslije unište. Primjer Željezara Zenica! Njegova stranka je koncipirana na kriminogenoj osnovi i jedini interes te stranke su fotelje i što više trpanje novca u svoje džepove. Razlika između SDA i SBIH je nikakava, jer svi kadrovi SBIH su biviši članovi SDA. Kad nisu preko SDA mogli doći do fotelja ti ljudi su izašli iz SDA i napravili SBIH samo sa jednim ciljem da imaju što više fotelja i da mogu što više krasti i pljačkati BiH i njene građane. Nakon omraženog Harisa u bjedljivo najodvratnija pojava u toj stranci i pravi kreten, tj. debil je Safet Halilović!
-------------------------------------------------------------------------------------
Jasho - potpisujem!
hamza1

Post by hamza1 »

Haris je jedina osoba sto BiH moze izvuci iz govana!!

Bosnjo, nemas pojma. Eto ti znas s kim Haris radi i kome on naredjuje.

To sta Haris radi je za tebe visoka matematika. Ako ne razumijes, nemoj ni komentarisati!!!
bošnjo A

Post by bošnjo A »

hamza1 kaže:

To sta Haris radi je za tebe visoka matematika. Ako ne razumijes, nemoj ni komentarisati!!!
-------------------------------------------------------------------------------------
Čuj sada:
Haris Silajdžić je jedna od ključnih osoba ,(uz kriminalca M. Šačirbegovića), koja je u Deytonu u novembru 1995 g. podijelila Republiku Bosnu i Hercegovinu po pola po genocidnim granicama sa političkim partnerima karađičevim Srbima,prekrojila status države RBiH ukidanjem naziva Republika, derogirali Ustav Republike Bosnu i Hercegovine,a ilegalno nametnuli Daytonski ustav, što je sve neustavno i nelegitimno (izdaja države).O tome piše i Holbruk u svojoj knjizi i tadašnji ministar vanjskih poslova Hrvatske dr Mate Granić, a pisala je i danas piše gotovo sva bosanska štmpa, FTV-a,a također i inozemna štampa,pa to znaju skoro svi građani Bosne i Hercegovine.
Iz tog njihovog čina proistiće sva bijeda u ovoj državi.Jel tako?
H.S je RBiH uvalio u g.... (tvoja rijeć),a znaj da će je mlađi i sposobniji odatle izvući.Ti hamza1 živi u iluzornoj političkoj nadi i pij rasola!
Slušaj Ti hamza1 i tvoji pajdaši,mislite li vi da smo mi ahmaci kratke pameti i da smo zaboravili da je Haris Silajdžić čovjek podjele,a ne čovjek integracije BiH.Za proteklih 15 godina dobro ga je upoznala bosanska javnost.Njegovo je vrijeme zauvijek prošlo,pripada smetištu historije i njegove destruktivne političke ideje!
H. S. je siva eminencija na turbulentnom političkom polju BiH-hamza1 čitaj novine,ući.
Odkud to da hodže znaju VISOKU MATEMATIKU,kad nisu učili ni nižu. hamza1 šta lupetaš!
dizZaster

Post by dizZaster »

bošnjo A wrote:hamza1 kaže:

Čuj sada:
Haris Silajdžić je jedna od ključnih osoba ,(uz kriminalca M. Šačirbegovića), koja je u Deytonu u novembru 1995 g. podijelila Republiku Bosnu i Hercegovinu po pola po genocidnim granicama sa političkim partnerima karađičevim Srbima,prekrojila status države RBiH ukidanjem naziva Republika, derogirali Ustav Republike Bosnu i Hercegovine,a ilegalno nametnuli Daytonski ustav, što je sve neustavno i nelegitimno (izdaja države).O tome piše i Holbruk u svojoj knjizi i tadašnji ministar vanjskih poslova Hrvatske dr Mate Granić, a pisala je i danas piše gotovo sva bosanska štmpa, FTV-a,a također i inozemna štampa,pa to znaju skoro svi građani Bosne i Hercegovine.
Iz tog njihovog čina proistiće sva bijeda u ovoj državi.Jel tako?
H.S je RBiH uvalio u g.... (tvoja rijeć),a znaj da će je mlađi i sposobniji odatle izvući.Ti hamza1 živi u iluzornoj političkoj nadi i pij rasola!
Slušaj Ti hamza1 i tvoji pajdaši,mislite li vi da smo mi ahmaci kratke pameti i da smo zaboravili da je Haris Silajdžić čovjek podjele,a ne čovjek integracije BiH.Za proteklih 15 godina dobro ga je upoznala bosanska javnost.Njegovo je vrijeme zauvijek prošlo,pripada smetištu historije i njegove destruktivne političke ideje!
H. S. je siva eminencija na turbulentnom političkom polju BiH-hamza1 čitaj novine,ući.
Odkud to da hodže znaju VISOKU MATEMATIKU,kad nisu učili ni nižu. hamza1 šta lupetaš!
bošnjo A ti čitaš antibosansku štampu. :D Ti pojma nemaš ko je Haris
Silajdžić. :D Šupljiraš i vrijeđaš jednog od najsposobnijih političara BiH.
Harisovo vrijeme tek dolazi. :D
bošnjo A

Post by bošnjo A »

diz Zaster kaže:

bošnjo A ti čitaš antibosansku štampu. Ti pojma nemaš ko je Haris
Silajdžić. Šupljiraš i vrijeđaš jednog od najsposobnijih političara BiH.
Harisovo vrijeme tek dolazi.

diz Zaster čitaj:
Ja čitam bosansku dnevnu štampu i probosanske knjige! To što sam na ovom topicu napisao o H. Silajdžiću znaju svi iole pismeni ljudi u Bosni,koji nisu ahmaci kratkog pamčenja.Napisali su ovdje i drugi nešto slično.Čitaj "diz Zaster" ,nemoj ba klepetati! pobijaj argumentima!
Pokušaj bez paušalnih ocjena pobiti i jedan moj navod o Tvom "junaku ", a ima ih na desetine!
Ja znam o Harisu S. što zna sva naša bosanskohercegovačka javnost i još malo više.
Ako Ti ,"diz Zaster ", i Tvoj pajdaš znate nešto fino o vašem štićeniku -bujrum napišite,da i mi znamo!
Nisam ga nigdje kao ličnost ni uvrijedio ni povrijedio,a istina je bolna.
Haris je dosta pametan i oprezan dečko i neće se smjeti ni kandidirati na novim izborima,otvorio bi pandorinu kutiju iz koje bi ga hurakan pomeo....
Zna ON to dobro! Pitaj Ga?
hamza1

Post by hamza1 »

Moj Bosnjo, kada naucis argumentovano pricati moci cu uci u raspravu s tobom? Te info sto si ti preko nase stampe cuo su ne argumentovane i ne dokazane. Ti mozes samo u nesto da sumnjas a ne i da tvrdis.
U tome je velika razlika!
Zato moj bosnjo obrati paznju na sve sto je Haris pricao prije 10 godina a ti i takvi kao ti to niste shvatali a tek sada nadolazite na njegove ideje.

Jos ti puno drobe mora da jedes, da bi shvatio sta se oko tebe desava.
dizZaster

Post by dizZaster »

bošnjo A wrote:diz Zaster kaže:

bošnjo A ti čitaš antibosansku štampu. Ti pojma nemaš ko je Haris
Silajdžić. Šupljiraš i vrijeđaš jednog od najsposobnijih političara BiH.
Harisovo vrijeme tek dolazi.

diz Zaster čitaj:
Ja čitam bosansku dnevnu štampu i probosanske knjige! To što sam na ovom topicu napisao o H. Silajdžiću znaju svi iole pismeni ljudi u Bosni,koji nisu ahmaci kratkog pamčenja.Napisali su ovdje i drugi nešto slično.Čitaj "diz Zaster" ,nemoj ba klepetati! pobijaj argumentima!
Pokušaj bez paušalnih ocjena pobiti i jedan moj navod o Tvom "junaku ", a ima ih na desetine!
Ja znam o Harisu S. što zna sva naša bosanskohercegovačka javnost i još malo više.
Ako Ti ,"diz Zaster ", i Tvoj pajdaš znate nešto fino o vašem štićeniku -bujrum napišite,da i mi znamo!
Nisam ga nigdje kao ličnost ni uvrijedio ni povrijedio,a istina je bolna.
Haris je dosta pametan i oprezan dečko i neće se smjeti ni kandidirati na novim izborima,otvorio bi pandorinu kutiju iz koje bi ga hurakan pomeo....
Zna ON to dobro! Pitaj Ga?
Sveučilište u Ženevi dodijelilo počasni doktorat Harisu Silajdžiću

ŽENEVA - Sveučilište u Ženevi u subotu je prvom ministru vanjskih poslova R BiH i osnivaču Stranke za BiH dr. Harisu Silajdžiću na posebnoj svečanosti predao počasni doktorat iz oblasti međunarodnih odnosa i diplomacije.

U ukazu ovog uglednog i jednog od najstarijih sveučilišta u Europi se navodi da je dr. Silajdžić svojim aktivnostima iznimno obogatio teoriju i praksu iz oblasti međunarodne diplomacije i doprinio boljem razumijevanju među narodima.

U obrazloženju koje je danas pročitano na svečanosti ukazuje se na uloga prvog bh. ministra vanjskih poslova Harisa Silajdžića u vođenju konstruktivne i miroljubive međunarodne suradnje te navodi da je kao takav svoju zemlju uveo u članstvo UN-a i drugih međunarodnih organizacija kao ravnopranog partnera u međunarodnim odnosima.

Silajdžić je u svome obraćanju nakon primanja doktorata govorio o povijesti države Bosne i Hercegovine i potvrdio da je BiH bila i ostala simbol multikulturalnosti, tolerancije i suživota, te dio europske tradicije i vrijednosti i da sam čin člansva u EU može biti samo formalna potvrda europske BiH.

Nakon svečanosti dr. Silajdžić je razgovarao s dekanima sveučilišta u Ženevi o situaciju u BiH naročito o obrazovnom sustavu i suradnji sveučilišta iz BiH i sveučilišta u Ženevi.

2.7.2005.
Pincom.info / Fena

bošnjo A Uči , čitaj :D :D :D
dizZaster

Post by dizZaster »

bošnjo A wrote:bošnjo A (citat):
Haris Silajdžić,svršeni hodža,a kasnije akšam-šule i nastavnik književnosti u Prištini,sekretar jugo-reisa Selimovskog,pa miljenik SDA, domovinski rat proveo po skupim hotelima u bijelom svijetu kao ministar vanjskih poslova Republike BiH,a rezultata na diplomatskom polju po njemu nije bilo-to, svi znamo.
Sada,preko mistara-poslušnika koje postavlja preko svoje stranke SZBiH(Halilović,Mehmedić,Žigić,Pamuk i dr.) pruža ruke prema kapitalnim bosanskim kompanijama i privrednim resursima: autoceste, Enegopetrol,željezara, hidroelektrane,GSM,to se prodaje inostranim kapitalistima za male pare i veliku proviziju.Slijedeći su velike hidroelektrane,željeznica,šume,vode i prirodna bogatstva-mogu to muntavati dugo godina,ima odakle.
Bosna i Hercegovina ostaje bez svojih velikih kompanija i resursa i to bi bio krajnji cilj neprijatelja-raspadanje države Bosne i Hercegovine,kojom H. S. and company svojom gramežljivošću nesvjesno doprinosi.Ili mu je materijalizam iznad države i Bosne- za koju se samo verbalno zalaže,a svojim djelima razara.
Gore nabrojani ministri i visoki državni funkcioneri su koerumpirani tipovi i lopovi-ta znaju i sva djeca u Bosni i Hercegovini.Samo ne zna državno Tužilaštvo!
dizZaster kaže:
"bošnjo A" nemaš argumente za ovaj komentar . Gdje si to naučio
mahalati Ili ti neko plaća da pišeš ovakve neistine Ti si izgleda taj
korumpirani tip

Čuj dizZaster
Gore što sam naveo poznato je svakom iole obrazovanom čovjeku u Bosni i Hercegovini koji čita ozbiljnu dnevnu štmpu (Oslobđenje,Dnevni avaz,Dane i dr) i gleda TV dnevnik i političke emisije,a neki to znaju i lično,a također i na ovom postu mogo je toga rečeno na temu H. Silajđića.
dizZaster pitaj državne organe i parlamentarce imaju li dokaze za H. S. kriminalne rabote!
H. Silajđić nije ni predsjednik Stranke za BiH ,niti je u rukovodstvu, a sam je prije dvije godine izjavio na FTV (prilikom smrti r. Alije Izetbegovića) da nije ni ćlan stranke.Međutim preko ministara Halilovića,Žigića, Grahovca, Pamuka, i dr. djeluje iz podzemlja na donošenje odluka o prodaji ili dsavanju koncesija po vrlo niskim cijenama stranim sumnjivim kupcima velikh bosanskih kompanija koje ćine privrednu infrastrukturu države BiH.Naravno da se s time podsjeca i uništava privredna osnovica na kojoj poćiva država BiH.Najnovija afera o prodaji EnergoPetrola jasno to pokazaje-korumpirana Vlada BiH,H.S. siva eminencija.Rasprava na parlamentu razotkriće mnoge tajkune i korumpirane ministre.
Može li u demokratskom sistemu djelovati kao "siva eminencija" osoba koja nije ni na državnoj ni političkoj funkciji? Ne može! A On djeluje!
Svaka čast listu "Dani" i hrabrim i čestitim novinarima koji su razotkrili aferu EP i upoznali BiH javnost i druge krupne afere vezane uz korpciju.
Jasno je svima da je sada na djelu strateška politika fašističkih režima susjednih država da se uništi materijalna osnova egzistencije države Bosne i Hercegovine,prodajom prevarantskim strancima i stranim državama velikih bosanskih kompanija i davanje prirodnih resursa u bescijenje i u konačnici slamanje i podjela države Bosne i Hercegovine.Na tragu te politike je više od H. Silajđića aktuelni predsjednik Vlade g. Hadžipašić ,koji je ili korumpiran ili totalna neznalca i nesposobnjaković ili možda oboje.To bitrebalabiti tema posebnog topica.
Vidićemo uskoro! o tome ovih dana puno žešće piše sva naša bosanska štampa i TV.

Slušaj- dizZaster -to što sam napisao prije i sada je istina koju svi pošteni ljudi znaju.Oni koji ne žele čuti istinu ili je pokušavaju prikriti, sami sebe svrstavaju s onu stranu istine-to su negativci,kojh se treba čuvati.Ko brani lopove i sam je lopov-kaže narod.Razmisli!
Šta Ti znaći rijeć "mahalati "-pojasni!
Objekat vog posta je g. H. Silajđić,a nisam ja.H. Silajđić je javna lićnost o kojem se dosta zna,a glavne negativne stvari će se tek doznati.

Slušaj- dizZaster -ne možeš mi pripisivati atribute da sam nečiji plačenik i da sam korumpiran tip,jer me ne znaš i to što pišeš su neistine.Dakle spreman si Ti pripisivati neistine ljudima koje i ne znaš,pa ko ti onda može išta vjerovati?
Napadajući ovdje mene napadaš ustvari i sve istomišljenike na ovom forumu u vezi predmetnog H.S.,a oni su u velikoj većini,jer Ti si,dizZaster,usamljeni branitelj lopova i zla.
bošnjo A Procitaj i nauci napamet, valjda ces skontati kakva je licnost
Haris Silajdzic :D

Prepiska Ashdown - Silajdžić

Prema informacijama Dana iz Ureda visokog predstavnika, nastavlja se dopisivanje između Paddyja Ashdowna i Harisa Silajdžića povodom "Eroneta". Kao i u dosadašnjoj korespondenciji, čiji sadržaj su Dani objavljivali u prethodnim brojevima, i u nastavku su pozicije nepromijenjene: Ashdown čini sve da dodjeljivanjem treće licence mobilne telefonije "Eronetu" legalizira najveću poslijeratnu pljačku u Bosni i Hercegovini, dok mu Silajdžić još uvijek pristojno, sa puno argumenata, ukazuje na katastrofalne posljedice po Bosnu i Hercegovinu koje će nastupiti ukoliko kriminalni "Eronet" dobije licencu.

Početkom aprila ove godine Ashdown je uputio pismo Silajdžiću kojim mu se kurtoazno zahvaljuje na prethodnom pismu. Međutim, Visoki predstavnik naglašava da ne želi otvarati pitanje načina na koji je Hrvatski telekom iz Zagreba stekao udjel u vlasničkoj strukturi "Eroneta". Za upućenije u problematiku, ovim je Ashdown jasno stavio do znanja da ne vidi ničega spornog u činjenici što je Tuđmanov režim vojnu i ekonomsku okupaciju jednog dijela Bosne i Hercegovine tokom rata iskoristio i za sticanje vlasništva u državnim kompanijama Bosne i Hercegovine. Umjesto toga, Visoki predstavnik ponavlja fraze o navodnim interesima građana BiH u razvoju telekomunikacionog sektora, pri čemu on pod razvojem očito podrazumijeva megapljačku građana Bosne i Hercegovine za račun interesa kriminalne generalske hunte HDZ-a i moćnog Deutsche Telekoma.

Petnaestak dana nakon primitka ovog pisma, Haris Silajdžić je uputio novo Ashdownu. U svom pismu Silajdžić, između ostalog, diplomatskim manirom piše: "Očigledno je da mi dijelimo uvjerenje da dalji proces privatizacije i liberalizacije treba voditi na način koji će dati najveću korist građanima BiH. Ja bih bio veoma zadovoljan ako u pogledu tog cilja postignemo još viši stepen saglasnosti. Primjera radi, podsjetio bih Vas da je Deutsche Telekom za svoj pristup na tržište telekomunikacija u Hrvatskoj platio 1,1 milijardu eura i da je to imalo povoljne efekte na ekonomski razvoj Hrvatske. (Slične pozitivne rezultate imale su i druge zemlje u okruženju.) Zbog toga mi je nejasno zašto se za pristup Hrvatskog telekoma i Deutsche Telekoma na tržište BiH nudi prvo 1 milion eura, a sada 10,1 milion eura, što je stotinu puta manje od iznosa koji je dobila Hrvatska. Ja ne vidim korist koju će građani Bosne i Hercegovine imati ako BiH u sektor telekomunikacija uključi strane operatore - koji će za legalizaciju treće licence (koju već godinama nezakonito koriste) platiti stotinu puta manje od onoga što je plaćeno susjednoj zemlji..."

U nastavku pisma Silajdžić izražava saglasnost sa Ashdownovom proklamacijom da u rješavanju ovih problema treba slijediti jedini zvanični državni dokument - Odluku o politici sektora telekomunikacija BiH. No, on ukazuje da interpretacije ove odluke nisu korektne, jer Odluka ne prejudicira dodjelu treće licence operatoru koji već ima instalirane kapacitete za mobilnu telefoniju. Kada bi to bilo tačno, podsjeća Silajdžić, onda bi treća licenca morala biti dodijeljena "Eronetu", "što nije tačno", kaže Silajdžić i nastavlja: "Smatram, također, da propust Vijeća ministara da utvrdi uvjete i rokove za dodjelu treće licence ne daje Centralnoj regulatornoj agenciji ovlaštenje da ona to učini po sopstvenom nahođenju. Skandalozan je pokušaj CRA da odluči o trećoj licenci na bazi uvjeta koje je pripremio 'Price Waterhouse Coupers', čije angažovanje je plaćeno novcem koji je 'Eronet' 'donirao' CRA. (Uzgred, opštepoznato je da je 'Price Waterhouse Coupers' jedan od glavnih konsultanata Deutsche Telekoma.)"

Silajdžić u svom pismu podsjeća Ashdowna da je pomenutom Odlukom o politici sektora telekomunikacija utvrđena obaveza Federacije da razjasni pitanja vlasništva nad imovinom postojećih operatora, čime se implicitno ukazuje da taj problem postoji i da ga treba riješiti. No, Visoki predstavnik očito preskače one dijelove ovog dokumenta koji ne idu u prilog "Eronetu", te mu stoga Silajdžić piše: "Ne namjeravam ponavljati ono što sam u svom prethodnom pismu izložio u vezi sa vlasništvom nad imovinom pojedinih operatora. Slažem se da je to pitanje koje zahtijeva pravno rješenje. Nije samo politička, nego je i pravna činjenica da je vojska Republike Hrvatske ratovala u Bosni i Hercegovini i da je to bio međunarodni sukob. Tu činjenicu je nedavno utvrdio i saopštio i Međunarodni krivični tribunal u Haagu, donoseći odluku u jednom relevantnom procesu. To je, dakle, pravna činjenica. Prisustvo hrvatskog državnog kapitala u sektoru telekomunikacija u BiH nije rezultat stranog ulaganja, nego je posljedica međunarodnog sukoba. Nisam siguran da je to problem koji mogu rješavati domaći sudovi. Ako je prihvaćeno da se pitanje vlasništva u 'Aluminiju' Mostar rješava putem međunarodne arbitraže (iako je notorno da se radi o unutrašnjem pitanju BiH), onda smatram da ima još mnogo više razloga da se putem odgovarajuće međunarodne arbitraže riješi i pitanje vlasništva Republike Hrvatske u sektoru telekomunikacija u BiH..."

Dosadašnja korespondencija Ashdowna i Silajdžića svjedoči da se radi o sukobu neviđene drskosti prvog da zaštiti interese krupnog njemačkog kapitala i još krupnijeg domaćeg kriminala i upornosti drugog da se toj nakani suprotstavi. Bit će zanimljivo pratiti rasplet ove prepiske, ali je tužno da najveća prepreka realizaciji najveće poslijeratne pljačke ne predstavlja aktuelna vlast u BiH, već Haris Silajdžić - čovjek koji formalno nema nikakvu ni stranačku, ni državnu funkciju.

bosnjo A hoces li jos argumenata :D
joker

Post by joker »

Ova korespodencija kao izmedju mene i Prenja. Ja dajem odgovore na postavljena pitanja i argumentujem svoje stavove, a Prenj na postavljena pitanja izbjegava odgovor i sere po drugima koji nisu iz njegovog politickog miljea i cilj mu je samo njih kritikovati, a ne i one koji su mu dragi, a za koje takodje postoje razlozi za kritiku i to veliku...
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:Ova korespodencija kao izmedju mene i Prenja. Ja dajem odgovore na postavljena pitanja i argumentujem svoje stavove, a Prenj na postavljena pitanja izbjegava odgovor i sere po drugima koji nisu iz njegovog politickog miljea i cilj mu je samo njih kritikovati, a ne i one koji su mu dragi, a za koje takodje postoje razlozi za kritiku i to veliku...
Otvori posebnu temu o FDSu sa argumentima i referencama, valjda FDS zasluzuje barem toliko.
Prenj

Post by Prenj »

dizZaster,

kako tumacis ponasanje Stranke za BiH i njihove sive eminencije u slucaju Energopetrol?
joker

Post by joker »

Prenj wrote:dizZaster,

kako tumacis ponasanje Stranke za BiH i njihove sive eminencije u slucaju Energopetrol?
dizZaster, Prenj samo postavlja pitanja i ispituje. To ti je ba jedan bezbjednjak starog komunistickog tipa. Postavi ti njemu neko pitanje.
Kada ga bombardujes argumentima i dovedes u cosak odakle nema gdje, nego mora da prizna neke stvari, pojavice se moderator koji ce zatvoriti temu i izbrisati vecinu onih postova u kojima debelo argumentujes svoje stavove i na koje Prenj nema odgovora, a sve da bi izbjegao priznanje.

Prenj, o FDS necu otvarati temu. Glavna tema je bila Zlatko i SDP politika, a u konkretnom slucaju i pitanje na koje ti jos nisi dao odgovor.
Stari

Post by Stari »

Slazem se sa Prenjom...ovdje treba da se diskutuje o Energopetrolu ..kao i pomalo Energoinvestu i Elektroprivredi (a jel postoji SOUR Hidrogradnja jos uvijek). Mislim isto kao i prenj da pretjerano politiziranje skrece ovu temu u nezeljeni pravac.

A sada o temi:

Smiri se prenj...nema pretjerane potrebe da se uzrujavas u vezi izgradnje novih hidroenergetskih postrojenja ...koji bi eventualno mogli ugroziti ljepotu kanjona rijeke Rakitnice. Nesto sam nacuo da su se italijani poceli hladiti ...od svega toga...a i Deimler & Chrysler (koji su bili zivo zainteresovani za proizvodnju aluminijuma ...a taj se opet bez povecane proizvodnje struje ne da proizvoditi ) se izgleda u perspektivi okrecu prema Aziji.

Dakle moje licne procjene (a njihova vrijednost je kao i uvijek gotovo nistavna) da ce se Una odrzati netaknutom (osim one male hidroelektrane protocnog tipa "slapovi na uni" na teritorijumu opstine Bihac) u smislu da se na njoj nece izgradjivati kapitalni objekti tog tipa. Bosanskim ulazkom u pregovore za stabilizaciju pregovora za dobijanje kandidatskog statusa...ce se, prije ili kasnije postaviti pitanje BiH termocentrala (a one su kapitalni objekti tog tipa) dakle Tuzla , Kakanj, Ugljevik i Gacko...previse dime...ili ih ukinuti ili naki nacin sanirati zadimljavanje na razuman (Rio-Kyoto ) nivo.

Kakve sad to uopste veze ima sa bilo cim na ovoj temi? Pa ovako....Dakle ostali ste bez Energopetrola (sto jest ..steta ..ali i neminovnost)... jedini nacin da ne ostanete i bez drugih preduzeca iz energetske branshe je da ta preduzeca postanu mocnija...mogu postati mocnija izmedju ostalog kroz razvojnu strategiju... a to je investiranje u obnovu postojecih i izgradnju novih objekata.

Da se razumijemo ...niko tu nece (kao sto ni sada nije slucaj) nikoga tjerati puskom da radi neke stvari...nego ce ljudi doci i nuditi novac za nesto sto Bosna ima ..a njima je potrebno...i bice naravno odbijanja u pocetku...no te ajkule su i do sad imale "slicnih problema" na drugim mjestima...kad su uspijeli izgraditi hidroelektranu u srcu indonezanske dzungle (dakle u centru tzv tropske kisne sume )....greenpeace je naravno protestvovao...onda je mogu napraviti u centru sarajeva ako hoce.

Pitanje je ...imal ikakve sanse da se takva situacija okrene u vlastitu korist?

Odgovor jest ...mozda ima.
Prenj

Post by Prenj »

Stari,

sa ovakvim politicarima, mi nemamo nikakvih sansi.
BiH se polako pretvara u koloniju, u kojoj ce ogromna vecina njenih gradjana tesko raditi za sitne pare.
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:

dizZaster, Prenj samo postavlja pitanja i ispituje. To ti je ba jedan bezbjednjak starog komunistickog tipa. Postavi ti njemu neko pitanje.
Kada ga bombardujes argumentima i dovedes u cosak odakle nema gdje, nego mora da prizna neke stvari, pojavice se moderator koji ce zatvoriti temu i izbrisati vecinu onih postova u kojima debelo argumentujes svoje stavove i na koje Prenj nema odgovora, a sve da bi izbjegao priznanje.

Prenj, o FDS necu otvarati temu. Glavna tema je bila Zlatko i SDP politika, a u konkretnom slucaju i pitanje na koje ti jos nisi dao odgovor.
Od "debele argumentacije" i referenci vidjeh samo par Dzonijev stihova i nista vise.
Sva tvoja 'argumentacija' je i dalje svima dostupna na 'bez cenzure'
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20433
joker

Post by joker »

Prenj, to sto ti od svega onoga nisi nista vidio ili nisi nista htio da vidis, govori o tvojoj ogranicenosti ili zaludjenosti.

Otidji na taj link, procitaj nekoliko jakih argumenata, pa odgovori na ono sto si ostao duzan. Ko ne vraca dugove, to je kao da krade, a ko krade... ne moram dalje, zar ne?

A u stihovima si trebao prepoznati sebe. Moj Prenj, "daleko si ti od istine"...
dizZaster

Post by dizZaster »

http://www.zabih.ba/

Prenj to pitaj njih. :D :D :D
bošnjo A

Post by bošnjo A »

diz Zaster poslušaj:
Fino je to što se g. Haris Silajdžić dopisuje sa Visokim predstavnikom P. Ashdown-om u vezi lopovskog sticanja vlasništva jedne strane države
( Hrvatske) u kapitalnim državnim companijama Bosne i Hercegovine kao što je "Eronet",iza čega se krije Tuđmanova vojna hercegovačka hunta.
Međutim Haris Silajdžić se zaboravlja pa nastupa kao da je u ulozi predsjednika Vlade BiH,ili u najmanju ruku da jeministar za telekomunikacije.

Silajdžić piše.."Ja bih bio veoma zadovoljan ako u pogledu tog cilja postignemo još viši stepen saglasnosti.... Ja ne vidim korist koju će građani Bosne i Hercegovine imati ako.... Smatram, također, da propust Vijeća ministara da utvrdi uvjete i rokove za dodjelu treće licence ne daje Centralnoj regulatornoj agenciji ovlaštenje da ona to učini po sopstvenom nahođenju."... i tako dalje u stilu Ja,...pa Ja.... Ja....
Dakle, H. Silajdžić piše u prvom licu jednine ( Ja...) i sa pozicija vlasti,a
poznato je našoj javnosti da formalno nema nikakvu ni stranačku, ni državnu funkciju.Ta konstatacija piše i na kraju citiranog članka iz nedeljnika "Dana".
Dakle radi se o jednom privatnom pismu Visokom predstavniku jednog obićnog građanina BiH g-dina Harisa Silajdžića,kakvih ima na desetine hiljada u Bosni i koje nema nikakvog učinka na odluke problematičnog P. Ashdown-a.
Da se ispravim:ipak H. Silajdžić nije obićni građanin,to uviđa i prepredeni Ashdown, pa s njime vodi nepotrebnu korespodenciju.Ipak je H. Silajdžić siva eminencija,toga se plaši i močni Ashdown,koji moćno djeluje sa strane,to ovim potvrđuje i britanski špijunčina prvog ranga P. Ashdown.Prividno nema Silajdžić formalne funkcije,ali djeluje unterground.
Nije slučajno što Silajdžić pokazuje poseban interes za "Eronet",to je kapitalna comp. koje vrijedi stotine miliona Eura,iz koje se može izvući ogromna korist,.. ali za koga?
H. Silajdžića zanimaju samo kapitalni objekti : telekomunikacije,autoceste,željeznice,hidroelektrane,željezara,naftne companije ..... zašto,kad nema nikavu državnu ni stranačku funkciju...očito privatni interes !

Eto moj "diz Zaster" čitaj pažljivo otvorenih oćiju !
vonBosnae

Post by vonBosnae »

Selam,
moram priznati da su se neki govoreci o liku i djelu dr.Silajdzica malo prosrali.
Neupitna je pozitivna uloga dr.Silajdzica u ocuvanju i produzenju postojanja BIH kao drzave,neupitna je njegova uloga u jacanju i stvaranju drzavnih institucija,u kreiranju krovnih zakona ali.....
Neupitna je i njegova odgovornost u dovođenju raznoraznih ubleha,idiota i kretena u SBIH.
Konkretno,u Unsko-sanskom kantonu jedan od vodecih ljudi SBIH u Kant.vijecu gdin Sadik Bahtic ako se ikako moze nazvati gospodinom s obzirom da neposjeduje elementarne norme ljudskog ponasanja a da negovorimo njegove opstrukcije,insinuacije i idiotluke na politickoj sceni unsko-sanskog kantona.
Evo,najnoviji primjer koji se desio u Bosanskoj Krupi:
Iz SBIH grupno istupilo 10-ak visokoobrazovanih ljudi nakon sto je predsjednik opcinske organizacije pokrao pare s ziro racuna stranke i renovirao sebi kafic.Pa to je necuveno kakav je sljam isplivao na celo SBIH u unskosanskom kantonu.
Trenutno stranka ima nekoliko cestitih ljudi za koje nisam siguran da ce dugo moci tolerisati ovakvo stanje kao sto je uvazeni gdin Beriz Belkic,gdin Dzihanovic,i gdja Azra Hadziahmetovic.
Ukoliko Haris ima uticaja jos uvjek na ovu stranku onda je naslov teme opravdan i ja se pridruzujem:HARISE,SRAM TE BILO STA SI DOZVOLIO....
dizZaster

Post by dizZaster »

bošnjo A wrote:diz Zaster poslušaj:
Fino je to što se g. Haris Silajdžić dopisuje sa Visokim predstavnikom P. Ashdown-om u vezi lopovskog sticanja vlasništva jedne strane države
( Hrvatske) u kapitalnim državnim companijama Bosne i Hercegovine kao što je "Eronet",iza čega se krije Tuđmanova vojna hercegovačka hunta.
Međutim Haris Silajdžić se zaboravlja pa nastupa kao da je u ulozi predsjednika Vlade BiH,ili u najmanju ruku da jeministar za telekomunikacije.

Silajdžić piše.."Ja bih bio veoma zadovoljan ako u pogledu tog cilja postignemo još viši stepen saglasnosti.... Ja ne vidim korist koju će građani Bosne i Hercegovine imati ako.... Smatram, također, da propust Vijeća ministara da utvrdi uvjete i rokove za dodjelu treće licence ne daje Centralnoj regulatornoj agenciji ovlaštenje da ona to učini po sopstvenom nahođenju."... i tako dalje u stilu Ja,...pa Ja.... Ja....
Dakle, H. Silajdžić piše u prvom licu jednine ( Ja...) i sa pozicija vlasti,a
poznato je našoj javnosti da formalno nema nikakvu ni stranačku, ni državnu funkciju.Ta konstatacija piše i na kraju citiranog članka iz nedeljnika "Dana".
Dakle radi se o jednom privatnom pismu Visokom predstavniku jednog obićnog građanina BiH g-dina Harisa Silajdžića,kakvih ima na desetine hiljada u Bosni i koje nema nikakvog učinka na odluke problematičnog P. Ashdown-a.
Da se ispravim:ipak H. Silajdžić nije obićni građanin,to uviđa i prepredeni Ashdown, pa s njime vodi nepotrebnu korespodenciju.Ipak je H. Silajdžić siva eminencija,toga se plaši i močni Ashdown,koji moćno djeluje sa strane,to ovim potvrđuje i britanski špijunčina prvog ranga P. Ashdown.Prividno nema Silajdžić formalne funkcije,ali djeluje unterground.
Nije slučajno što Silajdžić pokazuje poseban interes za "Eronet",to je kapitalna comp. koje vrijedi stotine miliona Eura,iz koje se može izvući ogromna korist,.. ali za koga?
H. Silajdžića zanimaju samo kapitalni objekti : telekomunikacije,autoceste,željeznice,hidroelektrane,željezara,naftne companije ..... zašto,kad nema nikavu državnu ni stranačku funkciju...očito privatni interes !

Eto moj "diz Zaster" čitaj pažljivo otvorenih oćiju !
Haris Silajdzic se bavi konsaltinskim menadzerstvom.

:D Haris Silajdzic ekonomski lobira za svoju jedinu , maticnu RBiH. :D
Sto se tice privatnog interesa . :D bošnjo A radis li ti svoj posao za dzaba
ili za svoj (privatni interes) dzep. :D
Haris Silajdzic nemoze biti dezurni krivac za sve sto je negativno u nasoj
drzavi. :D Hare je najsposobniji politicar u RBiH. :D
bošnjo A gdje su ti argumenti protiv H.Silajdzica :D
bošnjo A

Post by bošnjo A »

dizZaster navodi članak :

Sveučilište u Ženevi dodijelilo počasni doktorat Harisu Silajdžiću

ŽENEVA - Sveučilište u Ženevi u subotu je prvom ministru vanjskih poslova R BiH i osnivaču Stranke za BiH dr. Harisu Silajdžiću na posebnoj svečanosti predao počasni doktorat iz oblasti međunarodnih odnosa i diplomacije.

U ukazu ovog uglednog i jednog od najstarijih sveučilišta u Europi se navodi da je dr. Silajdžić svojim aktivnostima iznimno obogatio teoriju i praksu iz oblasti međunarodne diplomacije i doprinio boljem razumijevanju među narodima.

U obrazloženju koje je danas pročitano na svečanosti ukazuje se na uloga prvog bh. ministra vanjskih poslova Harisa Silajdžića u vođenju konstruktivne i miroljubive međunarodne suradnje te navodi da je kao takav svoju zemlju uveo u članstvo UN-a i drugih međunarodnih organizacija kao ravnopranog partnera u međunarodnim odnosima.

Silajdžić je u svome obraćanju nakon primanja doktorata govorio o povijesti države Bosne i Hercegovine i potvrdio da je BiH bila i ostala simbol multikulturalnosti, tolerancije i suživota, te dio europske tradicije i vrijednosti i da sam čin člansva u EU može biti samo formalna potvrda europske BiH.

Nakon svečanosti dr. Silajdžić je razgovarao s dekanima sveučilišta u Ženevi o situaciju u BiH naročito o obrazovnom sustavu i suradnji sveučilišta iz BiH i sveučilišta u Ženevi.

2.7.2005.
Pincom.info / Fena
Moj komentar:
U obrazloženje se navodi da je dr. Silajdžić svojim aktivnostima iznimno ...... doprinio boljem razumijevanju među narodima.
Ovo je očito neistina,što zna svako dijete u Bosni,jer je zbog tog "boljeg razumijevanju među narodima " kao posljedica je nastalo da je 200.000 pobijenih i poklanih Bošnjaka u Bih.Sramota je da takvu tragičnu istinu jedno sveučilište izvrće.Rane su još svježe.
Bosna i Hercegovina je postala članica UN zahvaljujući patriotima i prijateljima BiH,referndumu građana,proglašenju Republike BiH,konzistentnoj politici svih istinskih bosanaskih ,demokratskih strana ( to je bilo u početnoj fazi,a kasnije se razvodnilo),Armiji BiH, i nizu drugih konstruktivnih faktora.Ima,narovno, udjela u tome i Silajdžć,ali daleko manje nego što se to pokušava u navedenom članku prikazati.

Silajdžićevo obraćanje nakon primanja doktorata o toleranciji i suživotu u Bosni i Hercegovini je obićno diplomatsko fraziranje,jer je upravo obratno i za njegova ministratovanje stvarnost bila krvava.

Nekako je čudno da dr Silajdžić sadekanima sveučilišta u Ženevi razgovara o obrazovnom sustavu i suradnji sveučilišta iz BiH i sveučilišta u Ženevi kada ON nema nikakve državne funkcije,a nije ni dekan ni rektor univerziteta u BiH.Taj dogovor nema nikakvu snagu.Tu Silajdžić živi u svojim prošlim vremenma.
Jako je ćudno da su se sada,nakon 10 godina od rata, sjetili profesori iz Ženeve promovirati mirotvorstvo preko Harisa.Sa dr Silajdžićem se može rastakati država RBiH ( Dejton) -a na šta li ONI sada ciljaju! Šta nam to "demokratski" Zapad opet priprema?
gavrilo

Post by gavrilo »

sledeci gost emisije "nedeljom u 2" ... haris :D
Post Reply