E nabio nas na neku stvar i srb i hrvat, kad smo ovakva naivna stoka.
stidimo se svoje proslosti i sve zaboravjamo i svi se nesto furate na neku islamofobiu kao da je SARAJEVO postalo TEHERAN.
I ja sam prezivio ovaj prokleti rat i odlicno se sjecam sta je i kako je bilo.
evo jedan samo primjer-godina je 93god. 3h je ujutru meni 12god.stojim u redu za vodu dugom 70metara i u njemu stoje i muslimani i srbi i hrvati i nije bilo nikakve razlike ni povlastica medzu nama i ko je prije dosao taj sipa vodu.
ovo je banalan primjer ali takvi slucajeva je bilo milion uglavnom poenta je da su tad svi ljudi koji su bili u opkoljenom SARAJEVU isto sve prezivjavali.
A sto se tice te islamofobie pa HALLOO mi smo ovde vecinsko stanovnistvo a to sad sto vas to toliko bode onda se fino spakujes i odes ili u srbiju ili hrvatsku pa tamo ispoljavaj nacionalizam i svo sranje koje ide uz to.
A koliko se jos sjecam nase(moje) ljepo SARAJEVO uvjek je bilo otvoreno za sve nacije i religije tako je bilo prije 500god. pa sve do danas.
A zasto mislis da je tvoj nacionalizam bolji od nekog drugog nacionalizma?
Zato sto ja imam brace(drugova)hrvata i srba i to su fina sarajevska gradska raja koja je isto kao i ja sve prosla a ne neki sumadinci koji su sisli s brda.
P.S.znam ja odlicno jos Dok je nas dragi TITO bio ziv u kojim su republikama pendreci masivno radili zbog nacionalizma.[/quote]
Otidji u BG i oni ce ti pricati o divnim Hrvatima i Muslimanima s kojima se druze. To nije odgovor na pitanje, a odgovor je - nije bolji! Nacionalizam je nacionalizam, a ti ga mnogo ispoljavas smatrajuci da si privilegovan, vise vrijedan, samo zato jer si vecina na jednom teritoriju.[/quote][/quote]
hahahahahahahaahaq
brate bas slucajno imam u nemanjinoj u BG tetku i vjeruj ako je makar pola tacno sto sam cuo e onda nabijem ja njih i njihovu demokratiju.a U HR sam bio milion puta i ako mi nevjerujes udzi u prodavnicu i trazi hljeb ili mljeko pa ce ti sve biti jasno.
A ti otidzi na carsiju i udzi u bilo koju radnju i odglumi HRVATSKI ili SRPSKI naglasak pa se sam uvjeri.

[/quote]
a kako se to u hrvatskoj po pravilu traži mlijeko.[/quote]
hahahaha
do mene je
mislio sam na pavlaku