Haris Silajdzic na BBC News
- seln
#26 Re: Haris Silajdzic na BBC News
hare jeste turcin i lopov, osim toga lazov i prestarjeli zigolo. i nekako vise vjerujem kad zemlju u intervjuima brani onaj koji je sve vrijeme bio ovdje i koji jos uvijek u tijelu nosi cetnicki geler.
-
ld
#27 Re: Haris Silajdzic na BBC News
jel to mislis na druga zlatka,koji je donedavno tepao svom drugu socialdemkarti iz laktasa??seln wrote:hare jeste turcin i lopov, osim toga lazov i prestarjeli zigolo. i nekako vise vjerujem kad zemlju u intervjuima brani onaj koji je sve vrijeme bio ovdje i koji jos uvijek u tijelu nosi cetnicki geler.
daj ba skini ruzicaste naocale i pogledaj oko sebe
pa i silajdjic ti je bio citav rat u sarajevu,izuzev kad su bili u zenevi,parizu,lonodnu na mirovnim konferencijama
i ako cemo linijom gelera i toga,jedini bh politicar koji je obisao sve prve linije odbrane sirom bosne,ti je bio alija
pa mu to sada niko niti prizna niti spominje
i evo vidis,ja iako ne gotivim nikako lagumdjiju,postujem i skidam mu kapu za incijativu oko zakona za reviziju privatizacije i porijeklo imovine,svaka mu cast za to
sve dok ljudi u bosni budu zaljubljeni u svoje vodje ili stranke i nebudu kriticki gledali na njih i prema djelima i rijecima im davali glasove,mi cemo se kretati naprijed puzevom brzinom
- zanzibar
#28 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Ne volim baš bistriti politiku, ali evo mog mišljenja: Lagumdžija, Silajdžić, Dodik, Tihić, Čović, i svi likovi koji egzistiraju posljednjih 15-ak godina treba da odu i svima će nam biti bolje... Ti ljudi su toliko odlijepili od stvarnosti, da ponekad običnom čovjeku uopće nije jasno o čemu pričaju...Primjera radi Harisovo ponavljanje da se ovdje desio genocid??? pa gdje sam ja bio pa eto ja to ne znam, nego me Haris treba podsjećati...Ili lagumdžina opsjednutost kompjuterskom revolucijom i globalnim kretanjima dok se zemlja raspada- što bi rekli niđe veze...Dodikova opsjednutost vlašću da je spreman dijeliti zemlju samo da bi ostao car na svome....
I baš, ne mogu da se načudim da ima likova koji podržavaju navedene i da im se još dive...
I baš, ne mogu da se načudim da ima likova koji podržavaju navedene i da im se još dive...
- seln
#29 Re: Haris Silajdzic na BBC News
ma, mogu ja mrziti lagumdziju, mogu biti za serijat ili anarhiju, to nije tema emisije, vec cinjenica da je hare turcin i lopov, osim toga lazov i prestarjeli zigolo.ld wrote:jel to mislis na druga zlatka,koji je donedavno tepao svom drugu socialdemkarti iz laktasa??seln wrote:hare jeste turcin i lopov, osim toga lazov i prestarjeli zigolo. i nekako vise vjerujem kad zemlju u intervjuima brani onaj koji je sve vrijeme bio ovdje i koji jos uvijek u tijelu nosi cetnicki geler.
daj ba skini ruzicaste naocale i pogledaj oko sebe
pa i silajdjic ti je bio citav rat u sarajevu,izuzev kad su bili u zenevi,parizu,lonodnu na mirovnim konferencijama
i ako cemo linijom gelera i toga,jedini bh politicar koji je obisao sve prve linije odbrane sirom bosne,ti je bio alija
pa mu to sada niko niti prizna niti spominje
i evo vidis,ja iako ne gotivim nikako lagumdjiju,postujem i skidam mu kapu za incijativu oko zakona za reviziju privatizacije i porijeklo imovine,svaka mu cast za to
sve dok ljudi u bosni budu zaljubljeni u svoje vodje ili stranke i nebudu kriticki gledali na njih i prema djelima i rijecima im davali glasove,mi cemo se kretati naprijed puzevom brzinom
I nek me samo on ne brani, pa kako mi bude.
- Real Khan
#30 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Glavni problem balkanskih prostora je u tome što se razmišlja suviše paušalno i odgovara "na prvu" bez nekakvog razmišljanja. Ovdje ako čovjeka neko ne gotivi, on je uvijek u krivu i ništa ga ne može oprati. @Id je potpuno u pravu kada kaže da se trebaju gledati djela a ne ko je šta rekao. Ako je Hare uradio ili rekao nešto dobro i korisno za Bosnu, ja ću to pozdraviti i podržati. Ako isti taj lik učini nešto pogrešno ja ću mu hebati i mater i oca. Tako je sa svim drugim političarima. Ko radi za dobrobit države, ja ga podržavam. Ko radi suprotno - moj je otvoreni neprijatelj (kao Dodik, npr).
Ne pada mi na pamet da nešto veličam Hareta, jer ja imam mnogo razloga da radim suprotno, ali se mora priznati da ponekad i on "ubode koje zrno". Recimo, obaranje aprilskog paketa amandmana na Ustav BiH je jedan od poteza koje ja jako cijenim i hvala mu što se barem on sjetio toga. Tada su i Tihić i Lagumdžija popušili klasičnu političku foru o "mogućnosti nastavka amandmana u drugom krugu"... Da je prošao taj aprilski "paket", drugi krug pregovora bi bio oko međunarodnih granica sa RS-om. Da je to prošlo u aprilu 2006. mi bismo već sada imali u komšiluku potpuno legalnu nezavisnu Republiku Srpsku koja glasa na referendumu da li će se pripojiti (prisajediniti) svojoj "matici" Srbiji. Pričajte vi šta god hoćete, ali je Dodiku samo trebalo ovo da prođe i sve bi on svoje planove ostvario. Ovako može samo mahati ušima i dalje mrziti sve što je bosansko, pa i svoje vlastito porijeklo.
Sve ostalo što se dešavalo nakon što se Hare uselio u Predsjedništvo je velika fula. Ovaj interview na BBC je opet jako dobar, ali ne vjerujem da će puno promjeniti neke stereotipe u međunarodnoj zajednici, koja je izgleda pokupila onaj balkanski virus predrasuda oko govornika.
Ne pada mi na pamet da nešto veličam Hareta, jer ja imam mnogo razloga da radim suprotno, ali se mora priznati da ponekad i on "ubode koje zrno". Recimo, obaranje aprilskog paketa amandmana na Ustav BiH je jedan od poteza koje ja jako cijenim i hvala mu što se barem on sjetio toga. Tada su i Tihić i Lagumdžija popušili klasičnu političku foru o "mogućnosti nastavka amandmana u drugom krugu"... Da je prošao taj aprilski "paket", drugi krug pregovora bi bio oko međunarodnih granica sa RS-om. Da je to prošlo u aprilu 2006. mi bismo već sada imali u komšiluku potpuno legalnu nezavisnu Republiku Srpsku koja glasa na referendumu da li će se pripojiti (prisajediniti) svojoj "matici" Srbiji. Pričajte vi šta god hoćete, ali je Dodiku samo trebalo ovo da prođe i sve bi on svoje planove ostvario. Ovako može samo mahati ušima i dalje mrziti sve što je bosansko, pa i svoje vlastito porijeklo.
Sve ostalo što se dešavalo nakon što se Hare uselio u Predsjedništvo je velika fula. Ovaj interview na BBC je opet jako dobar, ali ne vjerujem da će puno promjeniti neke stereotipe u međunarodnoj zajednici, koja je izgleda pokupila onaj balkanski virus predrasuda oko govornika.
-
newone
#31 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Nista nije lose u tome sto je Haris izjavio na intervjuu. Problem je sto on to stalno isto izjavljuje vec 13 i vise godina, a sve smo realno dalje od tog cilja i kao drustvo i kao drzava.
-
ld
#32 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Real Khan wrote:Glavni problem balkanskih prostora je u tome što se razmišlja suviše paušalno i odgovara "na prvu" bez nekakvog razmišljanja. Ovdje ako čovjeka neko ne gotivi, on je uvijek u krivu i ništa ga ne može oprati. @Id je potpuno u pravu kada kaže da se trebaju gledati djela a ne ko je šta rekao. Ako je Hare uradio ili rekao nešto dobro i korisno za Bosnu, ja ću to pozdraviti i podržati. Ako isti taj lik učini nešto pogrešno ja ću mu hebati i mater i oca. Tako je sa svim drugim političarima. Ko radi za dobrobit države, ja ga podržavam. Ko radi suprotno - moj je otvoreni neprijatelj (kao Dodik, npr).
nema se sta dodati na ovo
-
Frankyee
#33 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Intervju je jako dobar, mnogo jaci nego naprimjer da je Dodik bio na BBC ali ipak treba zapamtiti da je Hare igrac koji za sitnu fotelju ce izdati sve i svakog ( narod Srebrenice na primjer). Zato ja kazem:ld wrote:Real Khan wrote:Glavni problem balkanskih prostora je u tome što se razmišlja suviše paušalno i odgovara "na prvu" bez nekakvog razmišljanja. Ovdje ako čovjeka neko ne gotivi, on je uvijek u krivu i ništa ga ne može oprati. @Id je potpuno u pravu kada kaže da se trebaju gledati djela a ne ko je šta rekao. Ako je Hare uradio ili rekao nešto dobro i korisno za Bosnu, ja ću to pozdraviti i podržati. Ako isti taj lik učini nešto pogrešno ja ću mu hebati i mater i oca. Tako je sa svim drugim političarima. Ko radi za dobrobit države, ja ga podržavam. Ko radi suprotno - moj je otvoreni neprijatelj (kao Dodik, npr).
Sve ostalo što se dešavalo nakon što se Hare uselio u Predsjedništvo je velika fula. Ovaj interview na BBC je opet jako dobar, ali ne vjerujem da će puno promjeniti neke stereotipe u međunarodnoj zajednici, koja je izgleda pokupila onaj balkanski virus predrasuda oko govornika.![]()
![]()
![]()
nema se sta dodati na ovo
Haris Silajdzic = Fikret Abdic
- don vito
#35 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Steta sto voditelj nije bolje upucen u stanje u BiH pa da Hareta upita uklapa li se u njegovu viziju moderne drzave odnos prosjecne i plate poslanika u drzavnom parlamentu u omjeru 1:10 sto su najzesce gurali poslanici SBiH.
- ljubav_aha
#36 Re: Haris Silajdzic na BBC News
mozda hare ima ideju o novom mirovnom sporazumuuvjek dobar gost wrote:Ma Hare se pravi budala kao da on nije bio na potpisivanju mirovnog sporazuma... kao da on nije tokom agresije na BiH znao ko ćapa šolde (novac) koji je bio namjenjen humanitarnoj pomoći i / ili nabavci naoružanja...
Hare se pravi budala , u stvari napravio je od sviju nas budale.... , a vala kad je "Daba" uhapšen vrtio je istu priču kao papagaj... na CNN, BBC, FTV, BHT..... ista glupa spika... nedorečena i isprazna....
- hik--meta
#37 Re: Haris Silajdzic na BBC News
isprazna harisova retorika, tako je vec godinama. cak se i zbunio par puta, engleski mu izgleda hlapi iz glave, pa se nesto brani da voditelj kao treba pitati druge o njemu, da nije on takav kakvim ga prikazuju swarz-schilling i ostali...
ovaj englez ga lagano podjebava, a hare se pravo nalozio pa veci dio intervjua provede braneci sebe, i izbjegavajuci odgovore.
me, me, me...
po mom misljenju nema srece sa starom gardom. samo novi ljudi, koji nisu imali veze sa odlukama u ratu, i koji su pragmaticniji mogu nesto promjeniti.
ovaj englez ga lagano podjebava, a hare se pravo nalozio pa veci dio intervjua provede braneci sebe, i izbjegavajuci odgovore.
me, me, me...
po mom misljenju nema srece sa starom gardom. samo novi ljudi, koji nisu imali veze sa odlukama u ratu, i koji su pragmaticniji mogu nesto promjeniti.
-
ld
#38 Re: Haris Silajdzic na BBC News
pod tim pragmatizmom,jel mozda ciljas da ti novi priznaju rs i da se rs otcijepihik--meta wrote:isprazna harisova retorika, tako je vec godinama. cak se i zbunio par puta, engleski mu izgleda hlapi iz glave, pa se nesto brani da voditelj kao treba pitati druge o njemu, da nije on takav kakvim ga prikazuju swarz-schilling i ostali...
me, me, me...
-
Klodovik
#39 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Pa, zar nije pragmatičnost pokazana prilikom potpisivanja Dejtonskog sporazuma?hik--meta wrote:isprazna harisova retorika, tako je vec godinama. cak se i zbunio par puta, engleski mu izgleda hlapi iz glave, pa se nesto brani da voditelj kao treba pitati druge o njemu, da nije on takav kakvim ga prikazuju swarz-schilling i ostali...
me, me, me...
-
jefferson
#40 Re: Haris Silajdzic na BBC News
ljubav_aha wrote:mozda hare ima ideju o novom mirovnom sporazumuuvjek dobar gost wrote:Ma Hare se pravi budala kao da on nije bio na potpisivanju mirovnog sporazuma... kao da on nije tokom agresije na BiH znao ko ćapa šolde (novac) koji je bio namjenjen humanitarnoj pomoći i / ili nabavci naoružanja...
Hare se pravi budala , u stvari napravio je od sviju nas budale.... , a vala kad je "Daba" uhapšen vrtio je istu priču kao papagaj... na CNN, BBC, FTV, BHT..... ista glupa spika... nedorečena i isprazna....
-
Agic Nurija
#41 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Mislio si valjda na povjerenje kod muslimana, koji ionako nikada u svojoj ukupnoj historiji nisu trebali PREDSJEDNIKA DRŽAVE, pošto muslimani ne borave na ovom, več na onom svijetu.............A zemlja, geopolitički prostor, historija, institucionalno organizovanje NARODA SA OSTATKOM SVIJETA, ne, to neka rade kjafiri, koji na onom svijetu ionako neće imati mjesta sa istinskim sljedbenicima jedine prave vjere.....u haremima kraj šadrvana, u krilima ljepotica i duha punog opojnih mirisa.....na primjer, afganistanskog heroina....in33sa wrote:Haris je ostao zivjeti u `94 ili `95 godini.
Naravno, kad mu je jasno da samo sa tom nacionalistickom retorikom moze dobiti povjerenje Bosnjaka.
I dobija ga, sto vec spada u neke druge price o manjku inteligencije.
-
Agic Nurija
#42 Re: Haris Silajdzic na BBC News
U klasičnom svijetu realne politike ne bi imao mjesto ni među portirima ili čuvarima reda, čak ni na formalnim skupovima, jednostavno zato što bi se tamo dobro znalo gdje je mjesto (ne)ljudima koji sjede u jednom parlamentu, a rade za sasvim drugi, obično zakleto neprijateljski. Od svih malih i velikih političara-kriminalaca, koji su se od prvih slobodnih bosanskih izbora 1990 pa na ovamo izmijenjali u prostorijama srpskohrvatske republike behacije, gori su samo oni koji su ih birali i koji ih i dalje biraju - jer da ima zemlje/republike Bosne, bilo bi i republičkog naroda, republičkog parlamenta i svega ostalog redom, ovako....neka nam je dragi Bog na pomoći, neka makar nekada, nekoj budućoj bosanskoj generaciji podari ljudski neiskvaren/nedeformisan sluh i isto takve oči..............jefferson wrote:ljubav_aha wrote:mozda hare ima ideju o novom mirovnom sporazumuuvjek dobar gost wrote:Ma Hare se pravi budala kao da on nije bio na potpisivanju mirovnog sporazuma... kao da on nije tokom agresije na BiH znao ko ćapa šolde (novac) koji je bio namjenjen humanitarnoj pomoći i / ili nabavci naoružanja...
- Fair Life
#43 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Cini mi se da pricas price napamet naucene...ld wrote:...seln wrote:hare jeste turcin i lopov, osim toga lazov i prestarjeli zigolo. i nekako vise vjerujem kad zemlju u intervjuima brani onaj koji je sve vrijeme bio ovdje i koji jos uvijek u tijelu nosi cetnicki geler.
...
Prvu godinu i po rata Silajdzic uopste nije bio u BiH.
http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm
-
tuzlak-x
#44 Re: Haris Silajdzic na BBC News
gospodin haris silajdzic je pokazao vise politicke zrelosti od svih negatora na ovom forumu.
hebote k'o da je srpska obavjestajna sluzba zaposlila nekolicinu svojih ljudi da redovno ulijecu hatunicevski na svaku pristojnu rijec recenu u odbranu silajdzica.
hebote k'o da je srpska obavjestajna sluzba zaposlila nekolicinu svojih ljudi da redovno ulijecu hatunicevski na svaku pristojnu rijec recenu u odbranu silajdzica.
-
zlatan01
#45 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Balkanska sklonost ka krajnostima. Vecina nas vidi svijet crno-bijelo, i tako su za neke jedni konstantni junaci a drugi konstantne crne ovce i obratno. Kritika nam nije bas jaca strana pa se cesto kritika poistovijeti sa javnim lincom, nazalost. A o Harisu S. i njegovoj politickoj zrelosti? Bio bih beskrajno zahvalan ako definises pojam "politicka zrelost" kao i sta gospodina Silajdzica kvalifikuje u politicki zrelog?tuzlak-x wrote:gospodin haris silajdzic je pokazao vise politicke zrelosti od svih negatora na ovom forumu.
- Prpa.ba
#46 Re: Haris Silajdzic na BBC News
tuzlak-x wrote:gospodin haris silajdzic je pokazao vise politicke zrelosti
OK. Sta je stranka koja je njegov d.o.o uradila pozitivno ZA BiH i za FBiH u ovom mandatu?
Hvala lijepo.
- cogni
#47 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Hmmm, onaj svijet je nesto previše nalik ovom svijetu, samo malo hedonističkija verzija.Agic Nurija wrote:
Mislio si valjda na povjerenje kod muslimana, koji ionako nikada u svojoj ukupnoj historiji nisu trebali PREDSJEDNIKA DRŽAVE, pošto muslimani ne borave na ovom, več na onom svijetu.............A zemlja, geopolitički prostor, historija, institucionalno organizovanje NARODA SA OSTATKOM SVIJETA, ne, to neka rade kjafiri, koji na onom svijetu ionako neće imati mjesta sa istinskim sljedbenicima jedine prave vjere.....u haremima kraj šadrvana, u krilima ljepotica i duha punog opojnih mirisa.....na primjer, afganistanskog heroina....
-
ld
#48 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Fair Life wrote:Cini mi se da pricas price napamet naucene...ld wrote:...seln wrote:hare jeste turcin i lopov, osim toga lazov i prestarjeli zigolo. i nekako vise vjerujem kad zemlju u intervjuima brani onaj koji je sve vrijeme bio ovdje i koji jos uvijek u tijelu nosi cetnicki geler.
...
http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm
opet ti i tvoji isfrustrirani novinari,ja tebi haman djaba govorim,trebas vise da zivis zivot,da se druzis s ljudima,da cujes koju uz kafu
- seln
#49 Re: Haris Silajdzic na BBC News
da, trac je uvijek pouzdan izvor informacija.ld wrote:Fair Life wrote:Cini mi se da pricas price napamet naucene...ld wrote: pa i silajdjic ti je bio citav rat u sarajevu,izuzev kad su bili u zenevi,parizu,lonodnu na mirovnim konferencijama
...
http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm![]()
![]()
![]()
opet ti i tvoji isfrustrirani novinari,ja tebi haman djaba govorim,trebas vise da zivis zivot,da se druzis s ljudima,da cujes koju uz kafu
- DaysleepeR
#50 Re: Haris Silajdzic na BBC News
Hare nije bio u ratu u Sarajevu sve do ljeta 1993 godine.ld wrote: opet ti i tvoji isfrustrirani novinari,ja tebi haman djaba govorim,trebas vise da zivis zivot,da se druzis s ljudima,da cujes koju uz kafu