Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post Reply
graue_maus

#676 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by graue_maus »

hoce da je izjednace sa ovom kozom .......
veljaca

#677 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by veljaca »

Ima li iko od ove SESTORKE da reaguje na sve ovo ?
Ustvari, ima li iko pametan da reaguje na sve ovo ?
Dokle ovo vise ?
Gdje su granice lazi i podmetanja ?
Da li ih ignorisati ( ja mislim ne ) ili se suprostaviti jako i ostro ?
Sta sve ljudska (ne)pamet moze izmisliti ?

:x :oops:
Canton

#678 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Canton »

veljaca wrote:Ima li iko od ove SESTORKE da reaguje na sve ovo ?
Dokle ovo vise ?

Zasto bi neko reagovao na zutu stampu i davao publicitet ovakvim glupostima? Mislim niđe veze...
I jedni i drugi imaju sudove pa neka to rijese
cindrlimindrli

#679 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by cindrlimindrli »

A mozda je u pozadini svega ovo,
Helikopter wrote:Tek posle potpisivanja sporazuma sa Bosnom bićemo u prilici da dođemo do zločinaca jer je u Bosni 14.000 lica svih nacionalnosti osumnjičeno za ratne zločine - kaže Vekarić.
Sta znaci ovaj sporazum? Da ce oni moci podizati optuznice u Beogradu a ovi u Sarajevu na osnovu njih morati
hapsiti?
pirpa

#680 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by pirpa »

ja ni mrtvom srbinu ne vjerujem a kamoli zivom.
smijesni_ste

#681 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by smijesni_ste »

Na tvoju žalost ;-) ...ima ih još mnogo, mnogo živih...
veljaca

#682 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by veljaca »

Canton wrote:
veljaca wrote:Ima li iko od ove SESTORKE da reaguje na sve ovo ?
Dokle ovo vise ?

Zasto bi neko reagovao na zutu stampu i davao publicitet ovakvim glupostima? Mislim niđe veze...
I jedni i drugi imaju sudove pa neka to rijese
Po meni, nisi u pravu. Ovo je direktan napad na Drzavu BiH ( bar ja tako mislim ).
I sve dok se mi budemo ponasali ovako - ovo ce se desavati - na zalost.
Ima ona: oko za oko, zub za zub ....
Kada neprijatelji ( ovim ne zelim reci da su to svi Srbi i da je to cijela Srbija ) vide da si slab - onda napadnu zestoko. Ima hiljade primjera iz vremena 92-96 godine.

:bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#683 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by PipiDugaDevetka »

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#684 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Last edited by PipiDugaDevetka on 29/01/2013 18:10, edited 1 time in total.
BlueBosnia

#685 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by BlueBosnia »

Poslije svega,naumpade mi onaj oficir JNA sa sarajevskog aerodroma 1992.Spava li mirno taj nesretnik.Da li je, dok je zatvarao vrata aviona, pomislio kakva strašna odmazda čeka srpsku nejač u Sarajevu? A samo je trebao pustiti Hanku da uđe u avion...
Canton

#686 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Canton »

veljaca wrote:
Po meni, nisi u pravu. Ovo je direktan napad na Drzavu BiH ( bar ja tako mislim ).
I sve dok se mi budemo ponasali ovako - ovo ce se desavati - na zalost.
Ima ona: oko za oko, zub za zub ....
Kada neprijatelji ( ovim ne zelim reci da su to svi Srbi i da je to cijela Srbija ) vide da si slab - onda napadnu zestoko. Ima hiljade primjera iz vremena 92-96 godine.

:bih:
Napadanje na ovakav način je znak slabosti našeg neprijatelja, a ne nas samih. Zamisli žuta štampa napada državu. Niđe veze. Ovdje žalim zbog Hanke što žena proživljava sve ovo. Ostalo me baš i ne zanima. Ne želim davati publicitet ovakvim glupostima i gadostima.
vivace

#687 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by vivace »

boze dragi kako ovaj karadzic laze.
krater

#688 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by krater »

vivace wrote:boze dragi kako ovaj karadzic laze.
kao i vecina nebeske mu brace sa krilatim konjima :-?
vivace

#689 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by vivace »

krater wrote:
vivace wrote:boze dragi kako ovaj karadzic laze.
kao i vecina nebeske mu brace sa krilatim konjima :-?
da,vecina i to dobra vecina,a drugi deo im veruje...
branimir stulic

#690 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by branimir stulic »

E ovo sa "srpskim devojcicama" je fakat previse..... sto je sranje sranje je.
megaman4

#691 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by megaman4 »

svakakve gadosti su dolazile iz demonizirane, i još miloševizirane Srbije, ali ovo je prevršilo svaku normalnu mjeru :evil: ...kako je krenulo ovi iz Srbije će početi optuživati naše mrtve za genocid nad srbima... :lol:

zbog ovakvih kao što je ova fašističko-gebelska novina KURIR, BiH bi trebala uskoro početi graditi veliki 20 metarski zid na Drini, i da zauvijek prekinemo sve odnose s Srbijom, koja ŽIVI JOŠ U PROŠLOSTI, i ne da ovom regionu da ide naprijed........ :evil:
Maverick78

#692 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Maverick78 »

Kurir je klasicno glasilo drzavnih sluzbi... sve se to radi smisljeno da bi se izrelativizirali dogadjaji iz devedesetih. Ne samo u BiH, imali su oni tako optuzbe na racun ljudi iz Hrvatske, sa Kosova... nasiroko su pisali o Zutoj kuci, pa kad su vidjeli da su se zahebali onda su isli na smisljanje neceg pouzdanijeg. Ali sjecam se kad su doktori bas iz Srbije, u jednoj emisiji na B92, tvrdili da je nemoguce da su organi vadjeni u mjestu koje je toliko udaljeno od neke bolnice, a u blizini nije bilo aerodroma da bi se ograni prebacili u bolnicu. Iako su prethodno tvrdili da se to sigurno desavalo u Zutoj kuci, posle su kao nasli neku bolnicu kod Pristine ili Tirane cini mi se, Medikus ili tako nekako... helem, pogube se od silnih lazi pa ne znaju ni o cemu pisu :-)
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#693 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by stetoskop »

Njima nije cilj dokazati istinu, već uvjeriti srpski narod. I dobro im to ide.
megaman4

#694 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by megaman4 »

stetoskop wrote:Njima nije cilj dokazati istinu, već uvjeriti srpski narod. I dobro im to ide.
tako je milošević radio 90-tih pa smo vidjeli šta je napravio...sve što više budu pokušavali da lažno optuže priznate Bošnjake i Hrvate, to će šanse za bilo kakvo pomirenje biti NIKAVE tj. nikada pomirenja biti neće.........

P.S. Čitajte malo komentare na KURIR -u o ovom članku o Hanki, pa će te vidjeti da je mamac dobro zagrizao....tj. srpski narod ponovo vjeruje lažima.... :x
PipiDugaDevetka

#695 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

stetoskop wrote:Njima nije cilj dokazati istinu, već uvjeriti srpski narod. I dobro im to ide.
:thumbup:
Helikopter

#696 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Helikopter »

UŽAS U SARAJEVU

STRAVIČNO: Bosanska pevačica H. P. podvodila srpske devojčice!

DRUŠTVO, 21:30, 28.01.2013.Autor: Ekipa Kurira,Foto: Dado Đilas177 komentara

U knjizi „Ratna svedočenja iz Bosne“ T. S. tvrdi da je pevačica narodnih pesama H. P. držala javnu kuću na železničkoj stanici u Sarajevu, u koju su dovođene devojčice od 12 godina

Image
Paldum: To je stvarno sramno!

BEOGRAD - Jezivo!
U knjizi „Ratna svedočenja iz Bosne“ svedok T. S. K-45 tvrdi da je pevačica narodnih pesama H. P. vodila „bordžel“ na železničkoj stanici u Sarajevu, u koji su dovođene srpske devojčice od 12 i više godina.

Na stranama 104 i 105 ove knjige čiji je autor Dikica Stanisavljević, a koju je 1994. godine objavila „Srpska književna zadruga“, žiteljka Sarajeva T. S. tvrdi da je od komšija muslimana saznala da je na Železničkoj stanici postojala javna kuća pod vulgarnim nazivom „Pi. ka“.

- Tako sam iz razgovora sa J. A., rođenim 1974., A. A. 1969. i Đ. 1970. godine - ove podatke znam jer su mi komšije sa kojima smo do rata bila u dobrim odnosima - saznala za postojanje javne kuće na železničkoj stanici pod vulgarnim nazivom „Pi. ka“, gde su dovođene isključivo srpske devojčice od 12 godina pa nadalje, silom odvajane od roditelja. Ova trojica su se hvalila da su posećivala taj „bordžel“, javnu kuću koju je vodila H. P., pevačica narodnih pesama - piše u knjizi „ Ratna svedočenja iz Bosne“.

Kako je Hanka Paldum pevačica iz Sarajeva, a ima inicijale kao što su navedeni u knjizi, pozvali smo je da nam prokomentariše tvrdnje. Iako se ljubazno javila na telefon, čim je čula pitanje, Hanka se iznervirala.

- To je stvarno sramno! Ne želim više da dajem odgovore na sramne, lažne optužbe, a vi pišite šta god hoćete - izgovorila je uzrujano Hanka i prekinula vezu iako je niko nije optužio za bilo šta.

Podsetimo, Dušan Tomić, advokat logoraša Gorana Goluba iz logora „Silos“, tvrdio je za Kurir da je pevačica Hanka Paldum mučila njegovog klijenta, kome je zgnječila polni organ dok je kopao rovove na Igmanu 1993.

Image

Vekarić: Istražujemo
Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da postoji masa predmeta koje su srpskom tužilaštvu za ratne zločine dostavili ljudi iz Republike Srpske, ali mu nije poznato da li se među njima nalazi i slučaj javne kuće na železničkoj stanici u Sarajevu.- Imamo 10 pretkrivičnih postupaka, 17 istraga u vezi s takvim predmetima iz Bosne, gde su učinjeni zločini nad Srbima. Možda se među tim predmetima nalazi i taj slučaj, ali to mora da se pretraži. Tek posle potpisivanja sporazuma sa Bosnom bićemo u prilici da dođemo do zločinaca jer je u Bosni 14.000 lica svih nacionalnosti osumnjičeno za ratne zločine - kaže Vekarić.

http://www.kurir-info.rs/stravicno-bosa ... nak-624335

--------------------------------------------
Objavljeno 30.01.2013. u 11:31 | Komentari: 2

POTPISUJU PROTOKOL

Srbijansko i Tužilaštvo BiH ustupat će dokaze za ratne zločine

Image

Srbijanski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i njegova koleginica Jadranka Lokmić Misirača iz Bosne i Hercegovine potpisat će u četvrtak u Briselu Protokol o saradnji i ustupanju dokaza u istragama ratnih zločina.
"Ovaj protokol doprinjet će efikasnijem vođenju postupaka, eliminisanju vođenja paralelenih istraga, a olakšaće i uzajamnu razmjenu dokaza", rekao je Vukčević Tanjugu.

"Također će doprinjeti prevazilaženju situacija kada se dogodi da se dokazi nalaze u jednoj državi, a učinilac krivičnog djela ratnih zločina u drugoj", napomenuo je Vukčević.

On je naglasio da će srbijansko tužilaštvo nakon potpisivanja tog protokola imati regulisanu saradnju, kada su u pitanju istrage ratnih zločina, sa svim državama u regionu.

Potpisivanju Protokola treba da prisustvuje i glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović, koji je u utorak položio zakletvu, zatim direktor za zapadni Balkan u Evropskoj komisiji Pierre Mirel, kao i drugi visoki evropski zvaničnici.

U popodnevnim satima planirano je da se delegacija srbijanskog tužilaštva u Briselu sretne s glavnim tužiocem specijalnog istražnog tima Evropske komisije za ispitivanje trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji Clintom Williamsonom, javlja Tanjug.

Pregovori između srbijanskog i bh. tužilaštva oko potpisivanja Protokola o saradnji trajali su više od dvije godine.

BiH i Srbija vodile su paralelne istrage slučajeva Tuzlanske kolone i Dobrovoljačke ulice, zbog nemogućnosti izručenja državljana i nepostojanja pravne osnove za saradnju.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/srbijans ... /130130076

---------------------------------

Znaci Velikosrbima je cilj da ovakvom laznom propagandom naskode sto mogu vise Bosnjackoj eliti iz vojske, politike, muzike i drugih podrucja koja su elitni krov i kuca Bosnjaka. Jer ako uniste one najbolje kod Bosnjaka smataraju da ce Bosnjaci kao narod biti obezglavljeni i vise nece biti nikakav faktor i smetnja teritorijalnoj podjeli u BIH. U isto vrijeme zele izjednaciti sve strane u ratu da su isto krive za desavanja pri agresiji na drzavu bosnu i Hercegovinu i Bosnjake kao naroda u njoj kao sto su ubistva, silovanja, pljacke, protjerivanje naroda, otimanja teritorija i drugo.

----------------------------------

Evo, BiH odnosno FBiH sutra (cetvrtak) potpisuje zajednicku saradnju sa Srbijom i uvodi zakone o zajednickom procesuiranju zlocina. Ako se ova saradnja i zakoni iskoriste u pogresne svrhe da Srbija izmislja montirane slucajeve medju Bosnjacima kao i sa evo recimo Divjakom, Ganicem, generalom Dudakovicem, sada Hankom Paldum i drugima onda mozemo zamisliti sta ce se desavati postenim i bitnim Bosnjacima koji su branili i brane drzavu Bosnu i Hercegovinu? Ovaj prilog iz klixa je tacno ono sto je naveo Kurir u gore objavljenom kurirovom prilogu.
nihoniho

#697 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by nihoniho »

Najprostija rijec je , agresija !
Nijedan gradjanin BiH nije siguran, postoji, rece Vekaric, 14 000 lica osumnjicenih u dokumentaciji koju su dobili iz PC !
Evo sada da banalizujemo, svaki 20. pripadnik A BiH i Policije,je osumnjicen ! Svaki stoti gradjanin.
Stvaranje nesigurnosti, nepovjerenja, onemogucavanje slobodnog kretanhja, odstrel.....
mehoxy

#698 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by mehoxy »

megaman4 wrote:
tako je milošević radio 90-tih pa smo vidjeli šta je napravio...sve što više budu pokušavali da lažno optuže priznate Bošnjake i Hrvate, to će šanse za bilo kakvo pomirenje biti NIKAVE tj. nikada pomirenja biti neće.........

P.S. Čitajte malo komentare na KURIR -u o ovom članku o Hanki, pa će te vidjeti da je mamac dobro zagrizao....tj. srpski narod ponovo vjeruje lažima.... :x
Pomirenje ? Da se pomirim sa monstrumima koji su silovali djecu i ubijali zene ? Ni mrtav.A nije ni cudo sto srpski narod vjeruje u sve ovo jer im je citava historija izgradjena na lazima,ni oni sami vise ne znaju ni ko su ni sta su.Uzdaju se u ruse koji su im vlastite zene silovali.Tuga pregolema.Ovo je atak i na drzavu i na njeno stanovnistvo, i ono sto nama treba je politicar koji ce znati odgovoriti na sve ovo,a ne ja*are poput Bakira,Zlogumdzije i co.
semirizsvemira

#699 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by semirizsvemira »

Jos ce nas poceti hapsiti sto smo ostavili zivi . Prije toga ce sve one koji su ispalili metak na srpsku liniju protjerati u Hagg za te stravicne zlocine pokusaja samoodbrane vlastite familije da ne budu silovani ili zaklani . Evo ja samse vec predao sudovima jer sam ostao ziv . Evo iizvinjavam se i uvijek pravicnom Zapadu za taj stravicni zlocin a posebno seljacima u Srbiji i RS :thumbup: Eto izvinite i nadam se da kazna nece biti veca od 15 godina za ovaj zlocin koji sam pocinio protiv srpskih i hrvatskih granata i metaka pa ostadoh ziv .
LaBomba

#700 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by LaBomba »

Eto kako vas dejtonski "bosnjacki" politicari predaju Srbiji ko na pladnju, i kako se ovo eve tiho provuce kroz javnost. Da li je javnost uopste upoznata sa dogovorom o nekavoj saradnji tuzilastva drzave s kojom imamo toliko nerasciscenih racuna, i koja nanm toliko toga duguje i ove dejtonske polu-drzave? Koji su to zlocini pocinjeni na teritoriji Srbije, a da su pocinioci drzavljani BiH, pa da se potpisuju nekakvi protokili o ustupanju dokaza izmedju Srbije i BiH? Pa ovo je alarmantno. A Bosnjaci nista. Umjesto na proteste, trazenje ostavki ovih sto potpisuju ovakve protokole, bosnjacka omladine ide u kladionice,u kafane, gdje ih zabavljaju prekodrinske funjare, a sutra ce im dejtonska policija doci po oceve, bracu, amidze, dajdze, rodjake koji su gole zivote branili, i zivote svojójih porodica. Hajte vi na Bazene gledat prekodrinsku Milicu, ebla vas ona, na Acu-miris tamjana, a u Srbiji 95-ta godista znaju za "srpskog svata" i ostala njesra, a mi neznamo ni jebeni prostest napravit. Ko potpisuje ove protokile i u ime koga? Mozemo li izaci na ulicu i reci "ne u ime Bosnjaka"?
Last edited by LaBomba on 31/01/2013 23:25, edited 2 times in total.
Post Reply