Dobro...ringo wrote:Forum služi da svak kaže svoje mišljenje o datoj temi.
Ja osobno Halilovića smatram zločincem i moje se mišljenje neće promjeniti koliko god vi meni brisali postove,to vam ništa ne pomaže,sorry
Halilovic oslobodjen!!!
-
rei
nebi wrote:Vec sa rekao na jednoj temi(a mrzim ponavljati)..sve te price "slazem se" ili "valjas gluposti" su kita.Zapravo je samo pokazivanje ko smo i sta smo.
A mi smo(gruba podjela):Alijini(sa podgrupama),Zlatkovi,Ibn Saudovi,
Radovanovi i Bobanovi.Moguce su interakcije izmedju pojedinih grupa(npr. neko moze biti Ibn Saudov i Alijin),ali to je to.
P.S. Vratimo se temi.
steta i ti si dugo na ovom forumu a tek ti zadnja dva posta
na nesto lice, makar da potvrdjujes ili negiras tudje postove i kazes svoje misljenje, ti samo vrijedas ljude, ali evo jedan od tvojih postova nagovjestava da se i ti kreces
u pozitivnom smjeru. Ovdje je simptomaticno da se grupa forumasa bas u svemu slaze sto neko rece cak i oko vremenske prognoze....
- Vodenjak
Mozda je do tebe @rei ?rei wrote:nebi wrote:Vec sa rekao na jednoj temi(a mrzim ponavljati)..sve te price "slazem se" ili "valjas gluposti" su kita.Zapravo je samo pokazivanje ko smo i sta smo.
Radovanovi i Bobanovi.Moguce su interakcije izmedju pojedinih grupa(npr. neko moze biti Ibn Saudov i Alijin),ali to je to.
P.S. Vratimo se temi.
na nesto lice, makar da potvrdjujes ili negiras tudje postove i kazes svoje misljenje, ti samo vrijedas ljude, ali evo jedan od tvojih postova nagovjestava da se i ti kreces
u pozitivnom smjeru. Ovdje je simptomaticno da se grupa forumasa bas u svemu slaze sto neko rece cak i oko vremenske prognoze....steta
Mislim, do toga kako ti dozivljavas "slaganje" pojedinaca ovdje?
-
rei
Vodenjak wrote:Mozda je do tebe @rei ?rei wrote:nebi wrote:Vec sa rekao na jednoj temi(a mrzim ponavljati)..sve te price "slazem se" ili "valjas gluposti" su kita.Zapravo je samo pokazivanje ko smo i sta smo.
P.S. Vratimo se temi.
u pozitivnom smjeru. Ovdje je simptomaticno da se grupa forumasa bas u svemu slaze sto neko rece cak i oko vremenske prognoze....steta
Mislim, do toga kako ti dozivljavas "slaganje" pojedinaca ovdje?
a, prepoznao se
nazalost ....
-
papak_eliminator
postovi nisu obrisani, vec editovani.ringo wrote:Forum služi da svak kaže svoje mišljenje o datoj temi.
Ja osobno Halilovića smatram zločincem i moje se mišljenje neće promjeniti koliko god vi meni brisali postove,to vam ništa ne pomaže,sorry
Sta ti je falilo napisati OVAJ post davno jos?
- Vodenjak
E, rei, rei...rei wrote:
a, prepoznao se, ma ne duso vodenjace nego "jednoumlje"
![]()
nazalost ....
Da zivimo u iole normalnim uslovima, da imamo ikakvu drzavu, da se radi o samo ekonomskim problemima ili samo o politickim ideologijama ili samo o sportu, bez uplitanja politike u sve to, vidjela bi ti kojih tu sve razlika ima.
Treba biti priglup pa ne shvatiti da se na nasim podrucjima vec dugi niz godina ne radi o demokratiji protiv jednoumlja vec da se radi o borbi protiv ili za nacionalisticke, klerikalne, da ne kazem i fasisticke metode ne samo vladanja nego i odredjivanja nacina zivota.
Gotovo da nema teme kroz koju se tako nesto ne provlaci i zato, pomiri se s tim.
Globalno, postoje ovdje dvije - eventualno tri grupe ljudi koji se nalaze na istim talasima kad su osnovni stavovi u pitanju. Neka te to ne cudi..
Ni mene ne cudi da se ti nikad nisi slozila sa bilo kim ko je ovdje, na ovom forumu, zagovornik jedne jasne gradjanske orijentacije i zastupnik ideje da BiH ima sansu samo u sekularizmu i antinacionalizmu!
-
rei
to sto se nisam stobom i slicne tebi slozila to je sigurno, vec sam ti jednomVodenjak wrote:rei wrote:
a, prepoznao se, ma ne duso vodenjace nego "jednoumlje"
![]()
nazalost ....
Ni mene ne cudi da se ti nikad nisi slozila sa bilo kim ko je ovdje, na ovom forumu, zagovornik jedne jasne gradjanske orijentacije i zastupnik ideje da BiH ima sansu samo u sekularizmu i antinacionalizmu!
rekla da se sa tobom slazem u nekim stavovima u nekima ne..... kao npr.
ne slazem se stobom kako ti kazes : da nase BiH patriote ne znaju za sta su se borile,
kao da su oni bili obmanuti, te istices kako se ovdje borilo za islamsku
drzavu a ne za neku gradjansku po mjeri svih Bosanaca i Hercegovaca,
sa takvim forumasima se necu sigurno sloziti. I na kraju krajeva
nemoj gledati skim se ja slazem nego ono sto govorim, jedino ako mislis da ja nisam zagovornik zagovornik gradjanske drzave ne bi me cudilo,
jer ja ne klimam samo glavom kad ste ti i slicni tebi u pitanju ...
rei wrote:znas sta Dexx mislim da si tu u pravu, evo gledano iz perspektiveDexx wrote:Ja ni nisam rekao da je multikulti ideja shit, medjutim onaj multikulti sto ga propagira SDP Sarajeva i 20 % BiH jeste shit poprilicno velik. Jeste to spas za nas, ne drzavu, medjutim na cudan nacin se navodno borite za taj cilj? Ako ste za multikulti onda morate se boriti za tu stvar na cijelom podrucju BiH, ne samo u Sarajevu ili na 20% BiH teritorije koja je po Daytonu pripala Bosnjacima? Ovako ispadate smijesni i neozbiljni i trosite uzalud energiju na gluposti koje nemaju sanse da uspiju ako se ne borite za tu stvar na cijelom BiH podrucju.rei wrote:Dexx ne slazem se s tobom da je multikulti shit, mislim da je to
za nas spas u stvari.... spas za ovu drzavu.... ali kako to objasniti tamo
okorjelim nacionalistima
multieticnosti na ostatak nam domovine tj.na RS i z. hercegovinu
izgleda mi smijesno, jer vec odavno ocekujem da se i tu pomaknu
stvari sa mrtve tacke, ali kako vidim nistai u pravu si
glede forumasa ovdje, monogi previse energiju trose i kritikuju pogresne
klince, umjesto na one koji ama bas nista ne cine da se sa te mrtve
tacke krene
pozz
ali ipak se ovdje napredjuje jedno vrijeme su bile samo teme dzamija i alija ii trosila se tolika energija, nazalost slabo ste trosili energiju na kritiku onih nacionalista i fasista koji nisu niti zele bilo kakvu Bosnu i Hercegovinu a kamoli
multietnicku. Sto li boze
Last edited by rei on 18/11/2005 15:40, edited 1 time in total.
-
papak_eliminator
cini mi se da ste istrosili argumente o oslobadjanju Halilovica, pa ako nemate nista protiv, ja bih da zakatancim kafanu 
Last edited by papak_eliminator on 18/11/2005 15:48, edited 1 time in total.
-
papak_eliminator
nema potrebe da se stalno postavljas kao autsajder....ovdje se pitaju svi forumashi...A wrote:Iako mene niko ne pita, ja cu dati moje misljenje: NE, ne treba zakljucavati svaku temu u kojoj se dodje "do kraja", jer se iz nje i dalje mogu izroditi interesantne razmjene misljenja i dobri komentari. Hljeba ne jede otvorena tema. Za forum je bitno da ima pitanja i tema koje poticu na razgovor, a ne drzanje teme.papak_eliminator wrote:cini mi se da ste istrosili argumente o oslobadjanju Halilovica, pa ako nemate nista protiv, ja bih da zakatanchim kafanu
kontam da ono sto nije vezano za oslobadjanje halilovica prebacim na novu temu, a halilovica zakljucam..virtuelno naravno
-
papak_eliminator
ne trazim ja djavla svijecom...ko jednom Carlu na kafu pozove, dobije optuznicu za mjesec danaA wrote:Konsultuj se sa Hagompapak_eliminator wrote:nema potrebe da se stalno postavljas kao autsajder....ovdje se pitaju svi forumashi...
kontam da ono sto nije vezano za oslobadjanje halilovica prebacim na novu temu, a halilovica zakljucam..virtuelno naravno
hajd vidjecu sta da radim....nesto me danas spicilo dobro raspolozenje
-
BECHO
Tako je! Izadjimo na ulice da podrzimo generale Blaskica i Kordica, heroje ugrozenog hrvatskog naroda!ringo wrote:Forum služi da svak kaže svoje mišljenje o datoj temi.
-
doktor30
Sefer je oslobodjen.
BLaskic je osudjeni ratni zlcinac!
prema tome nema dalje rasprave.
Sefer je zrtvovan bio od strane Izetbegovica jer se nisu slagali oko podjele BIH.
Alija bio za Sefer protiv.
Blaskic nije nikakv zrtva nikakve politike.
On je jednostavno bio kriv.
rezonujte pravilno.
Sefer je zadnji covjek kojeg je Haag oslobodio.
Nikada vise nece izaci niko kroz 13 vrata slobodan raja..
nikada.
On je pravi bosanski HEROJ
BLaskic je osudjeni ratni zlcinac!
prema tome nema dalje rasprave.
Sefer je zrtvovan bio od strane Izetbegovica jer se nisu slagali oko podjele BIH.
Blaskic nije nikakv zrtva nikakve politike.
On je jednostavno bio kriv.
rezonujte pravilno.
Sefer je zadnji covjek kojeg je Haag oslobodio.
Nikada vise nece izaci niko kroz 13 vrata slobodan raja..
nikada.
On je pravi bosanski HEROJ
-
hananah
Ne da mi se citati postove i ucestvovati u raspravama, a garant ih ima. Samo hocu da kazem da sam zaplakala od srece
Sefere, dobro dosao, pravde ima
I drago mi je da je pobijedila
Svo vrijeme si bio samo zrtveno jagnje, sta ces - halali mrtvom covjeku 
-
justika_sa
drago mi je da je halilović dokazao svoju nevinost na sudu i da je oslobođen... svaka čast!
no, stoji da neko mora odgovarati za zločine u Grabovici i Uzdolu i ne samo oni koji su ih počinili, premda je vjerovatno da je riječ o pojedinačnim incidentima i da nitko iz vrhovne komande nije za to izdao naređenje...
ali počinioci grabovice uhapšeni su tek 2003!!!
koliko znam za uzdol nikada nisu!!!
I to je komandna odgovornost koju neko mora snositi... bio u pitanju Delić ili neko drugi... Zločini i planirani i sistematski genocid nije bio politika ni djelo Armije BiH i upravo zato je komandni vrh trebao odmah po učinjenim zločinima učiniti sve da se sankcioniraju počinioci! A nisu... i to predstavlja prećutno odobravanje zločina... nadam se da će pravi krivci... direktni i po komandnoj odgovornosti, ne samo za ove, nego i sve ostale zločine, sa bilo koje strane bili, odgovarati u Hagu...
no, stoji da neko mora odgovarati za zločine u Grabovici i Uzdolu i ne samo oni koji su ih počinili, premda je vjerovatno da je riječ o pojedinačnim incidentima i da nitko iz vrhovne komande nije za to izdao naređenje...
I to je komandna odgovornost koju neko mora snositi... bio u pitanju Delić ili neko drugi... Zločini i planirani i sistematski genocid nije bio politika ni djelo Armije BiH i upravo zato je komandni vrh trebao odmah po učinjenim zločinima učiniti sve da se sankcioniraju počinioci! A nisu... i to predstavlja prećutno odobravanje zločina... nadam se da će pravi krivci... direktni i po komandnoj odgovornosti, ne samo za ove, nego i sve ostale zločine, sa bilo koje strane bili, odgovarati u Hagu...
-
zzzzz
Po komandnoj odgovornosti treba odgovarati samo za neprovodjenje istrage jer da postoji sumnja da je neko iz vrha naredio ovaj zlocin, Halilovic bi bio osudjen.justika_sa wrote:drago mi je da je halilović dokazao svoju nevinost na sudu i da je oslobođen... svaka čast!
Detalje oko toga da li je neko proveo istragu ili nije ne znam ali znam da su jedinice koje su ucestvovale u ratnim dejstvima oko Jablanice, bile lojalne Seferu i smatrale su se pomalo odmetnickim. Najblaze receno preferirale su njega u odnosu na Rasima Delica.
Pretpostavljam da je Halilovic proveo istragu jer vjerovatno nebi bio oslobodjen da nije tako. Sad, ako je on to predao nekom nadleznom u armijskim strukturama, taj neko nije mogao odmah reagovati ali je morao nakon akcije "Trebevic". Prije te akcije takav potez bi bio ravan pokusaju samoubistva.
- Fair Life
Kad bi ti doktore svoju misao znao iskazati u pismenoj formi tako da te drugi razumije...doktor30 wrote:(...)
(...)
Za sta je bio Alija i protiv cega je bio Sefer?
- danas
pa fino kaze, nisu se slagali oko podjele BiH...Fair Life wrote:Kad bi ti doktore svoju misao znao iskazati u pismenoj formi tako da te drugi razumije...doktor30 wrote:(...)
(...)
Za sta je bio Alija i protiv cega je bio Sefer?
alija je bio za (podjelu) a sefer protiv (podjele)...
Last edited by danas on 20/11/2005 04:20, edited 1 time in total.
- danas
ma ko jos o tome prica i koga to sekira... samo nas par budala se iskidasmo oko podjele... ostali su sretni, valjda jer smo dobro prosli -- mogli su nam sve oteti i sve do jednog nas poklati... jel' tako...Fair Life wrote:Aaaaaaaaaaaa... podjela znaci.
- Fair Life
Dodje mi da sam sebe prikoljem kad vec nisu cetnici... Bas smo budale... Ja narocito...danas wrote:ma ko jos o tome prica i koga to sekira... samo nas par budala se iskidasmo oko podjele... ostali su sretni, valjda jer smo dobro prosli -- mogli su nam sve oteti i sve do jednog nas poklati... jel' tako...Fair Life wrote:Aaaaaaaaaaaa... podjela znaci.
Odlucio sam sebi podici spomenik za zivota...

-
MBA
Fair Life wrote:Dodje mi da sam sebe prikoljem kad vec nisu cetnici... Bas smo budale... Ja narocito...danas wrote:ma ko jos o tome prica i koga to sekira... samo nas par budala se iskidasmo oko podjele... ostali su sretni, valjda jer smo dobro prosli -- mogli su nam sve oteti i sve do jednog nas poklati... jel' tako...Fair Life wrote:Aaaaaaaaaaaa... podjela znaci.
Odlucio sam sebi podici spomenik za zivota...
Nisu samo cetnici klali. Problem jeste u zlu koje cuci u karakteru nasih ljudi; isto nas cini sposobnim zaklati i pociniti kojekakve grozote. Prije pol' stoljeca, isto su cinili Hrvati i Muslimani, a niti Serbima nije bilo mane. Mi smo kolektivno bolesni--druzba umobolnih balkanoida. Nas covjek ce naci opravdanje i za prevaru i kradju. Naravno, sad ce neko da ulozi prigovor ili kakav oprecan komentar.