imam utisak da ti ovdje pričaš o samo jednom narodu i o tome kako će taj narod opstati ili ne.ZivotJeLijep wrote:Pa to je to. Ja stalno tvrdim da nas vode 4-godisnja djeca, cija svijest jos nije izvitoperena, daleko bi bolje prosli. Taj tvoj rodjak ispravno rezonuje, kao i moj sin koji se 91 izjasnio u skoli kao Bosanac. Na to su svi stariji od 9 godina prasnuli u smijeh. A on je bio pravu. U pravu je i danas, ali nazalost nema publiku.vox-populi wrote:I dalje ne nudis ama bas nikakvo rjesenje (svojestveno clanu BPS-a), osim sto navodis gomilu problema i teorija zavjere (opet svojstveno clanu BPS-a). Pokusaj kad navedes problem da ispod toga napises i neki prijedlog kako bi se taj problem mogao rijesiti.ZivotJeLijep wrote:
A cisto probosanske opcije su izrazene sa svega 1% i one su banirane iz svih medija, svih foruma, svih organa vlasti. Zbog toga je BiH na dnu i ni zbog cega. Ovo je relanost, statisticki dokazana. Tu ste jer to svaki dan sve vise i vise trazite.
Da, moj rodjak ima slicno vidjenje politicke situacije u BiH, sve sto pocinje sa S pripada u S, sve sto pocinje sa H pripada u H i sve sto pocinje sa B pripada u B.ZivotJeLijep wrote:
Jos jedan dokaz;:
-Koliko ima stranaka u danasnjoh BiH cisto gradjanskih, ciji su ciljevi stvarnje demokratske pravne dzrave: odgovor: LDS i jos neki, oko 9%
-Koliko ima onih sa "S" kao predznakom: Odgovor: SDS, SDA, SRS, SNSD, SDP, SBIH - oko 80% populacije
-Koliko ima onih sa "H" kao predznakom: Odgovor: HDZ, HDZ-1990, HSS i td, oko 10%
-Koliko ima onih sa "B" predzankom: Odgovor: BPS, BOSS, oko 1%
Moj rodjak ima 4 godine.
na primjer ovi sto pocinju sa "S" su ukinuli finasiranje Tuzbe i jedna od njih SDA je 100% sabotirala optuznicu iznutra trazeci da iznosenje dokaza traje 4 sedmice i uskarcujuci dokaze sudu, te skracujuci optuznicu na nebitne detalje. Ovih 1%, koji pocinju sa "B" i poneko od onih ostalih su se bunili, ali od grohota smijeha ostalih odraslih nisu se uopste culi, a i pristup medijima im je bio zabranjen, cak i na forumima.
Ista je stvar i sa legalizacijom policije RS, a uskoro cete vi odrasli uz gromoglasan smijeh ozakoniti u Paralamentu i ostvarene ciljeve Milosevica, tj legalizovati cete RS za vijeke vjekova. Mi 4-godisnja djeca, kojih ima oko 1-2% nista tu ne mozemo uraditi.
I kako 1-2% djece da ponudi rjesenje ostalima i odraslima. Nemoguce. Mi jedino znamo kuda to vodi i savjetujemo vas da bar ne skapate kada ostanete na drumu. Postoje narodi koji su jednom prosli kroz taj proces samoubistva, grohotom se smijuci svima dobronamjernima, pa su razvili metode prezivljavanja pod satorima, ostrnje makaza, popravljanja kisobrana, prikupljanja starog gvozdja, kopanja po kontejnerima i td. To su sve savjeti kako na kraju se moze prezivjeti. Jeste da ce smijeh zamrijeti, ali i to je nesto.
ispravi me ako griješim.
jer nema bih sa pričom o samo jednom narodu