Nije on taj koji treba samo da insistira. On treba da radi i da ima rezultate svog rada. Mi ovdje na forumu možemo da insistiramo koliko hoćemo i ne možemo snositi nikakvu odgovornost ako naše insistiranje ne urodi plodom. On nije u poziciji da kaže, ja insistirao, nisam uspio. Kada političar nešto insistira i ne uspije da to uradi, onda je to njegov poslovni neuspijeh, odraz nemoći i nesposobnosti.drekalica28 wrote:Zašto politički neuspijeh? Činjenica da je on insistirao da se njen zahtjev odbije je za svaku pohvalu. Svako normalan bi tražio isto, te i mislio da je suludo i krajnje nepravedno da se dotičnoj ukine pritvor i da bude puštena na slobodu.draganbl wrote:Nemam ništa protiv negodovanja. Izvinjavam se svima koje sam pogrešno uključio u svoj komentar, a izražavaju negodovanje povodom odluke. Negodovanje je potpuno legalna stvar. Ko gubi, ima pravo i da se ljuti, s tim što ne mislim da Bošnjaci nešto gube ovom odlukom.kiky wrote:nije to patetika, to je žalosno ...
tebi, neko da pobije familiju pa da poslije par godina izađe iz zatvora, vjerujem, nebi bilo pravo ...
neradi se o nepoštivanju nego o negodovanju na odluku suda ...
neradi se o željama bošnjaka nego istini, toliko puta, potvrđenoj raznim deklaracijama svih relevantnih međunarodnih faktora i presudama tog istog suda ...
na kraju krajeva ta žena je osuđena za ratni zločin i još što šta, a ne za krivolov
( al zaboravljam, to je među pripadnicima jednog balkanskog naroda, nešto veoma pozitivno ) ...
Pitam se samo da li će Komšić priznati svoj politički neuspijeh, koliko je prošle godine likovao što je babi odbijen zahtjev za puštanje na slobodu, na čijem odbijanju je on insistirao.
Međutim, ima Komšić pametnija posla, valja brojati koliko je Tadićevo obezbjeđenje unijelo pištolja, četiri, ili sedam. A to je ipak u i interesu naroda Bosne i Hercegovine.
Opet kažem: Patetično.