H.Cengic upetljan u napad 11.09?

samvan

#1 H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by samvan »

FTV je u prošloj emisiji "60 minuta" objavila da je antikorupcini tim OHR-a pred okončanjem istrage protiv Hasana Čengića, Slobodana Stankovića, Bakira Alispahića, Senada Šahinpašića Šaje i Nasera Orića. "U dnevniku FTV sinoć je objavljena informacija da antikorupcioni tim OHR-a privodi kraju istragu protiv osoba umješanih u privredni kriminal, podršku ratnim zločincima, terorističku aktivnost širom svijeta te osobam umješanim u razgranatu mrežu građevinske mafije. Na osnovu pouzdanih informacija otkrivamo imena čije su nezakonite, zločinačke terorističke aktivnosti antikorupcioni tim već dokazali", rečeno je u nagledanijoj emisiji FTV-a "60 minuta".

Prema ekskluzivnim potvrdama istraga OHR-ovih stručnjaka odnosi se na Hasana Čengića, člana GO SDA i osobe koja je tokom agresije na BiH bila na gospodar donatorske kase TWRA. Antikorupcioni tim je osim višemilionskog Čengićevog kriminala sa doniranim novcem, navodno došao do dokumenta na kojem H. Čengić svojeručno potpisuje transfer novca namjenjenog za teroristički napad na New York i Washington 11.9.2001.

Osim Čengića, OHR-ovi istražitelji su dokumentirali i Bakira Alispahića bivšeg čelnika AIDA i ratnog ministar MUP-a BiH kojem je dokazano učešće u nekoliko vezanih krivičnih i kriminalnih djela uključujući i političke likvidacije.
Na spisku je i ratni kokmadant Srebrenice Naser Orić, kojeg antikorupcioni tim tereti za u narko i tržištu bijelim robljem.

OHR-ovi istražitelji su dokuentirali i kriminalna djela Senada Šahinpašića Šaje najbližeg intimusa potpredsj. SDA Bakira Izetbegovića.

Zanimljivo je da se neki od nabrojanih već duže vrijeme nalaze i na crnoj listi američkog State Departmenta.

A na crnoj listi OHR-ovog antikorupcionog tima prema pouzdanim informacijama nalazi se i omiljeni neimar M. Dodika vlasnik laktaškog Integral inžinjeringa Slobodan Stanković, kojem je dokumentiran višemilionski kriminal tokom gradnjre nekoliko objekata u RS-u, poput izgradnje nove zgrade vlade i 5,7 km autoputa od Banja Luke do Gradiške. U kontekstu Stankovićeve odgovornosti treba posmatrati finansiranje mreže podrške za skrivanje ratnih zločinaca poput R. Karadžića i Stojana Župljanina.

Prema pouzdanim i potvrđenim iz diplomatskih krugova antikorupcioni tim će svu dokumentaciju predati posebnom odjelu BH tužiteljstva za organizirani kriminal nakon čega će hapšenja i procesuiranja odgovornih osoba, javio je FTV u emisiji "60 minuta".

(*** SPAM *** / FTV - "60 minuta")

Sta mislite,koliko ima istine u ovome?
laku noć

#2 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by laku noć »

Nimalo
Fair Life

#3 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Fair Life »

signature

#4 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by signature »

Fair Life wrote:
laku noć wrote:Nimalo
http://www.speedyshare.com/243137716.html
jel' ovo DEDO u prvoj postavi(originalu)

drugo su montaze.

potpis dr.Darko Trifunovic
Fair Life

#5 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Fair Life »

Pronadjoh na linku na PDF-u.
belfy

#6 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by belfy »

napisah podug odgovor i ne prodje submit... :x sad moram ukratko jer nemam volje opet onoliko pisati... @Fair Life, da li ti ovaj pdf uzimas zaozbiljno? ja sam siguran da slika sa teroristima u sali nije iz zenice. sve i da jeste opet ne vidim kako to govori ista o temi, tj. ne govori nam nista o tome koliko je, i da li je, moguce da je cengic finansirao teroristicke napade u americi.
sto se tice teme volio bih znati sta znaci ova recenica data u uvodnom postu:
Antikorupcioni tim je osim višemilionskog Čengićevog kriminala sa doniranim novcem, navodno došao do dokumenta na kojem H. Čengić svojeručno potpisuje transfer novca namjenjenog za teroristički napad na New York i Washington 11.9.2001.
mora da je kao srvhu doznake upisao ovo boldirano. :-)
Liberalism

#7 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Liberalism »

Fair Life wrote:
laku noć wrote:Nimalo
http://www.speedyshare.com/243137716.html
Fair Life, mozda ti znas nesto o tome da li se ikad saznalo ko je osoba ciji je lik zasticen na svim video snimcima Alije sa mudzahedinima?
Fair Life

#8 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Fair Life »

Bilo bi interesantno saznati.
Liberalism

#9 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Liberalism »

Prvi put sam gledao te snimke u danima nakon 11.09, jer je to odjednom postala interesantna tema. I tad me je to zaintrigiralo, jer je to bila jedina osoba na svim snimcima od Afganistana, Cecenije do Bosne ciji se identitet krije. Nelogicno je da imamo smotru mudzahedina (ni u kakvom negativnom kontekstu ne govorim sad o njima) sa Alijom i nekoliko generala ARBiH i da se samo jednoj osobi u cijeloj toj masi krije identitet. Posebno je interesantno sto se na svim snimcima (znaci i za nekog ko ne zna ko je ko u BiH) moze zakljuciti da je Alija Predsjednik ili glavnokomandujuci, sve dok se ne pojavi na snimku ''misteriozna osoba'' - na tim rijetkim kadrovima se vidi da je ona u stvari glavni komandant. Ja to donekle razumijem jer znam da je u Gorazdu jedno vrijeme general iz Afganistana (uvijek se znalo cije vojske) bio stvarni komandant koji je imao odrjesene ruke iz Sarajeva. Da se opet razumijemo, ja ne govorim nista lose o njima, jer je to bilo takvo vrijeme da su na njih svi blagonaklono gledali.
Fair Life

#10 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Fair Life »

Iskren da budem... ne bih se iznenadio kad bi to bio glavom i bradom Paddy Ashdown.
Liberalism

#11 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Liberalism »

Obzirom da tehnologija omogucava da se utvrdi identitet te osobe, ne bi me cudilo da strane vlade to stvarno i znaju (a mogli su saznati i preko svjedoka sa lica mjesta) te da to koriste kao batinu za ''Bosnjacke'' politicare. Zato ja mislim iako je i Paddy bio, nema veze - bio bio. Tad je svakako bio na strani zapada.
buba

#12 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by buba »

Eno ga sad..H.C. stoji iza napada 11.09. :lol: :lol:
Taman kad pomislis da nije bilo jaceg od Andersena u bajkama, neko ga pretekne :-) :-)
A jesmo maheri u pm i ameriku smo bacili na koljena.. :roll:
jugoistocnjak

#13 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by jugoistocnjak »

Liberalism wrote:Prvi put sam gledao te snimke u danima nakon 11.09, jer je to odjednom postala interesantna tema. I tad me je to zaintrigiralo, jer je to bila jedina osoba na svim snimcima od Afganistana, Cecenije do Bosne ciji se identitet krije. Nelogicno je da imamo smotru mudzahedina (ni u kakvom negativnom kontekstu ne govorim sad o njima) sa Alijom i nekoliko generala ARBiH i da se samo jednoj osobi u cijeloj toj masi krije identitet. Posebno je interesantno sto se na svim snimcima (znaci i za nekog ko ne zna ko je ko u BiH) moze zakljuciti da je Alija Predsjednik ili glavnokomandujuci, sve dok se ne pojavi na snimku ''misteriozna osoba'' - na tim rijetkim kadrovima se vidi da je ona u stvari glavni komandant. Ja to donekle razumijem jer znam da je u Gorazdu jedno vrijeme general iz Afganistana (uvijek se znalo cije vojske) bio stvarni komandant koji je imao odrjesene ruke iz Sarajeva. Da se opet razumijemo, ja ne govorim nista lose o njima, jer je to bilo takvo vrijeme da su na njih svi blagonaklono gledali.
Mozes li naci jos nekog ko ce ti potvrditi ovu pricu? Proveo sam rat u Gorazdu i znam prilicno kako su se stvari odvijale da mogu reci da nisi u pravu. Na stranu to sto se ni meni nije svidjalo kad se pocelo "selamati" na smotrama "Armije BiH".
Liberalism

#14 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Liberalism »

jugoistocnjak wrote:
Liberalism wrote:Prvi put sam gledao te snimke u danima nakon 11.09, jer je to odjednom postala interesantna tema. I tad me je to zaintrigiralo, jer je to bila jedina osoba na svim snimcima od Afganistana, Cecenije do Bosne ciji se identitet krije. Nelogicno je da imamo smotru mudzahedina (ni u kakvom negativnom kontekstu ne govorim sad o njima) sa Alijom i nekoliko generala ARBiH i da se samo jednoj osobi u cijeloj toj masi krije identitet. Posebno je interesantno sto se na svim snimcima (znaci i za nekog ko ne zna ko je ko u BiH) moze zakljuciti da je Alija Predsjednik ili glavnokomandujuci, sve dok se ne pojavi na snimku ''misteriozna osoba'' - na tim rijetkim kadrovima se vidi da je ona u stvari glavni komandant. Ja to donekle razumijem jer znam da je u Gorazdu jedno vrijeme general iz Afganistana (uvijek se znalo cije vojske) bio stvarni komandant koji je imao odrjesene ruke iz Sarajeva. Da se opet razumijemo, ja ne govorim nista lose o njima, jer je to bilo takvo vrijeme da su na njih svi blagonaklono gledali.
Mozes li naci jos nekog ko ce ti potvrditi ovu pricu? Proveo sam rat u Gorazdu i znam prilicno kako su se stvari odvijale da mogu reci da nisi u pravu. Na stranu to sto se ni meni nije svidjalo kad se pocelo "selamati" na smotrama "Armije BiH".
Pa kad bi znao kako su se komandanti dizali na noge kad bi dolazio general G.A.G. sve bi ti bilo jasno. Da se razumijemo, meni je on bio cool skroz i vidilo se da ima ogromno ratno iskustvo. Njegov adjutant je zavrsio harvard koliko se ja sjecam. Ono sto bi meni eventualno smetalo jeste kada bi stranci ucjenjivali sadasnju BiH vlast na osnovu toga.
jugoistocnjak

#15 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by jugoistocnjak »

Liberalism wrote:
jugoistocnjak wrote:
Pa kad bi znao kako su se komandanti dizali na noge kad bi dolazio general G.A.G. sve bi ti bilo jasno. Da se razumijemo, meni je on bio cool skroz i vidilo se da ima ogromno ratno iskustvo. Njegov adjutant je zavrsio harvard koliko se ja sjecam. Ono sto bi meni eventualno smetalo jeste kada bi stranci ucjenjivali sadasnju BiH vlast na osnovu toga.
Znao sam covjeka. On je bio iz Egipta. Proteci ce puno Drine "dok nama dodje .uzice u glavu", a to stranci obilato koriste.
ibrotuzla

#16 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by ibrotuzla »

samvan wrote:FTV je u prošloj emisiji "60 minuta" objavila da je antikorupcini tim OHR-a pred okončanjem istrage protiv Hasana Čengića, Slobodana Stankovića, Bakira Alispahića, Senada Šahinpašića Šaje i Nasera Orića.
Ma mora i Lajčak nečim opravdati rad dugo najavljivanog "antikorupcionog tima". Ovi zaboravljeni političari su samo žrtvena jagnjad. Tresla se gora - rodio se miš, stara narodna poslovica koja se još jednom pokazala korisnom i upotrebljivom!

.
poostar

#17 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by poostar »

znaci pored bogatog Osame i njegovih saradnika multi milijardera iz Saudiske Arabije Al - Qaida nasla Cengica da im finansira teroristicke akcije. :-) :-) :-) :-) hahaha. Covjek je kriminalac - ali govoriti da ima neke veze sa 9/11 je tragikomicno.
zrikavac48

#18 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by zrikavac48 »

ibrotuzla wrote:
samvan wrote:FTV je u prošloj emisiji "60 minuta" objavila da je antikorupcini tim OHR-a pred okončanjem istrage protiv Hasana Čengića, Slobodana Stankovića, Bakira Alispahića, Senada Šahinpašića Šaje i Nasera Orića.
Ma mora i Lajčak nečim opravdati rad dugo najavljivanog "antikorupcionog tima". Ovi zaboravljeni političari su samo žrtvena jagnjad. Tresla se gora - rodio se miš, stara narodna poslovica koja se još jednom pokazala korisnom i upotrebljivom!

.
Zrtveni vukovi ili bolje reci hijene u janjecoj kozi.
omar little

#19 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by omar little »

"Magazin 60 minuta bosanske FTV objavio je kako antikorupcijski tim OHR-a vodi istragu protiv Hasana Čengića zbog toga što je navodno 'vlastoručno potpisao transfer novca namijenjen terorističkim napadima 11. rujna 2001. godine'." Veliki broj medija u svijetu je prenio informaciju iz 60 minuta, a prethodni citat je iz informacije koju je prenio dva dana kasnije jedan od najčitanijih hrvatskih internet portala. Kada imaju neku ekskluzivnu informaciju, koja će pobuditi ogroman interes javnosti, a koju prije toga nije objavio niko drugi, medijski urednici u žargonu kažu da imaju "bombu". Citirana informacija koju je saopćio urednik 60 minuta nesumnjivo pripada ovoj kategoriji. No, sudeći prema hitrom demantiju visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, spomenuta "bomba" bi mogla eksplodirati u Hadžiomerovićevim rukama i time nanijeti ozbiljne štete zasluženoj reputaciji koju je stekao. Naime, Hadžiomerović pripada uskom krugu bh. novinara koji se u dokazivanju kriminala i zločina drskih vlastodržaca i zaštićene mafije već godinama ne libi da "postavi glavu tamo gdje većina ne bi ni nogu". Međutim, težina citirane "bombe" nalagala je i još uvijek nalaže i Hadžiomeroviću i Federalnoj televiziji da i bh. auditoriju, ali i svjetskoj javnosti, ponudi i nešto više dokaza za objavljenju tvrdnju od uobičajenog navoda o "pouzdanim i potvrđenim informacijama iz diplomatskih krugova". Ukoliko to ne učini, ne samo što će nanijeti veliku štetu i svojoj i profesionalnoj vjerodostojnosti Federalne televizije već će učiniti i veliku uslugu, kako Hasanu Čengiću tako i svim kriminalcima i zločincima protiv kojih se godinama hrabro bori. " Bosanski Barometar
Saian

#20 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Saian »

"Mozda jesam supak, ali terorista nisam!".

(Sasha Petrovic u "Gori Vatra")

iiiiiiii Hadziomerovic se nazhalost odluchio na isforsirnu i nepotrebnu akciju raschischavanja bezazlene situacije pred svojim golom te poslao loptu pod vlastitu prechku, no jedan od zabavnijih autogolova koje vidjeh
Vertigo

#21 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Vertigo »

'vlastoručno potpisao transfer novca namijenjen terorističkim napadima 11. rujna 2001. godine'."

a USA je cekala da se formira Antikorupcioni tim OHR-a da bi se ovo otkrilo.
i televizor mora svasta trpjeti...
Last edited by Vertigo on 09/05/2008 01:05, edited 1 time in total.
omar little

#22 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by omar little »

Saian wrote:
"Mozda jesam supak, ali terorista nisam!".

(Sasha Petrovic u "Gori Vatra")

iiiiiiii Hadziomerovic se nazhalost odluchio na isforsirnu i nepotrebnu akciju raschischavanja bezazlene situacije pred svojim golom te poslao loptu pod vlastitu prechku, no jedan od zabavnijih autogolova koje vidjeh
:lol: :lol:

sto s' ti sajo saljivdzija covjek :D :D
laku noć

#23 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by laku noć »

poostar wrote:znaci pored bogatog Osame i njegovih saradnika multi milijardera iz Saudiske Arabije Al - Qaida nasla Cengica da im finansira teroristicke akcije. :-) :-) :-) :-) hahaha. Covjek je kriminalac - ali govoriti da ima neke veze sa 9/11 je tragikomicno.
Valjda je Osami zafalilo pa ga Čenga poguro :lol:
zrikavac48

#24 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by zrikavac48 »

laku noć wrote:
poostar wrote:znaci pored bogatog Osame i njegovih saradnika multi milijardera iz Saudiske Arabije Al - Qaida nasla Cengica da im finansira teroristicke akcije. :-) :-) :-) :-) hahaha. Covjek je kriminalac - ali govoriti da ima neke veze sa 9/11 je tragikomicno.
Valjda je Osami zafalilo pa ga Čenga poguro :lol:
Ljudi, nemojte biti naivni. "Valjlo" tu svasta. Te nase cvjecke su iskoristene ali ne bez njihovog vlastitog znanja. Za to su visestruki razlozi a najvise materijalna korist i o pokusaj ostvarenja ideoloskih zelja.
Nihad_27

#25 Re: H.Cengic upetljan u napad 11.09?

Post by Nihad_27 »

25. Oktobar 2002.

Nova blamaža Federalne televizije
http://www.bhdani.com/arhiva/280/fokus.shtml

Kako juce tako i danas.
Post Reply