Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post Reply
Northstar

#51 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Northstar »

Pitari-CHWIILA wrote:Ja se iskeno nadam da Koldzo nece pobjediti u NS. Ja cu se iseliti iz opstine. Njegovog seljakluka mi je dosta. A da ne govorim da sam par puta pokusao doci do nekog relevantnog da pitam kad ce nama ulicna rasvjeta na Pofalicima. Nema sanse da dobijem odgovor. Otkako je Koldzo nacelnik opcina je postala drustvo jednog lica. I sve sto vijecnici usvoje da se realizuje on ako mu se nesvidja promijeni ii pred narodom prikazuje kao svoje.Ucjenjuje vjecnike da glasaju za njegov budzet. Sve znam sta radi. Kao da je opcina njegova firma. Doduse, za svog mandata je postao vlasnik Amko komerca od nacelnicke plate pa ga malo ponijelo.
A kakvi su mu protukandidati bojim se da ostaje. Pa za Muharemovica i oni sto su mislili glasati nece to uciniti nakon nekidasnje debate na TVSA. Covjek ne zna tri povezane prosto prosirene recenice sastaviti.
ZV Keli

#52 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by ZV Keli »

Northstar wrote:Centar ostaje u SDP-ovim rukama jer su im glasaci, pogotovo oni koji su zasli u sestu deceniju zivota, disciplinirani. Sto se tice Novog Grada tu ce biti vrlo tijesna borba za nacelnika izmedju SDP-a i SDA, ali se ne bi iznenadio da se umjesa i SBB-ov kandidat. Radoncic, kako primjecujete, svaki dan pumpa atmosferu u novinama kako stranka uziva nevjerovatnu podrsku.

Kaze u Bugojnu govorio pred 6.000 ljudi. Ako uzmemo da mu stranka ima podrsku samo Bosnjaka, a sumnjam da je podrzavaju drugi, to znaci da je svaki treci stanovnik opcine Bugojno bio na tom skupu. Bugojno je po zadnjem popisu imalo nesto vise od 19.000 Bosnjaka. Ako, pak, uzmemo da su posjetioci bili samo iz grada Bugojna to bi znacilo da su na predizbornom skupu bili svi bugojanski Bosnjaci.

Da zakljucimo, Utemeljitelj ce u Bugojnu osvojiti mjesto nacelnika i sva vjecnicka mjesta. :lol:

Valjda mu nece biti toliki broj na skupu u Gorazdu :lol:
Bosnjaci su vise od 90% Bugojna ali to nije tema,i upravu si ispade svaki treci stanovnik opstine bio na izboru,toliko ljudi ne moze biti u Sarajevu na skupu a kamoli u manjim mjestima..
Northstar

#53 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Northstar »

ZV Keli wrote:
Northstar wrote:Centar ostaje u SDP-ovim rukama jer su im glasaci, pogotovo oni koji su zasli u sestu deceniju zivota, disciplinirani. Sto se tice Novog Grada tu ce biti vrlo tijesna borba za nacelnika izmedju SDP-a i SDA, ali se ne bi iznenadio da se umjesa i SBB-ov kandidat. Radoncic, kako primjecujete, svaki dan pumpa atmosferu u novinama kako stranka uziva nevjerovatnu podrsku.

Kaze u Bugojnu govorio pred 6.000 ljudi. Ako uzmemo da mu stranka ima podrsku samo Bosnjaka, a sumnjam da je podrzavaju drugi, to znaci da je svaki treci stanovnik opcine Bugojno bio na tom skupu. Bugojno je po zadnjem popisu imalo nesto vise od 19.000 Bosnjaka. Ako, pak, uzmemo da su posjetioci bili samo iz grada Bugojna to bi znacilo da su na predizbornom skupu bili svi bugojanski Bosnjaci.

Da zakljucimo, Utemeljitelj ce u Bugojnu osvojiti mjesto nacelnika i sva vjecnicka mjesta. :lol:

Valjda mu nece biti toliki broj na skupu u Gorazdu :lol:
Bosnjaci su vise od 90% Bugojna ali to nije tema,i upravu si ispade svaki treci stanovnik opstine bio na izboru,toliko ljudi ne moze biti u Sarajevu na skupu a kamoli u manjim mjestima..
Ja sam uzeo podatke sa popisa jer su dokumentirani. Naravno da se nakon rata demografska slika izmijenila i odgovara Tvojoj procjeni, ali sam namjerno baratao tim podacima.
Last edited by Northstar on 30/09/2012 22:20, edited 1 time in total.
ZV Keli

#54 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by ZV Keli »

theTruePath wrote:
iPod wrote:SDP ostaje u Centru, a u Novom Gradu pobjeđuje SDA, i njihov kandidat Semir Efendić! Momak je prva liga, obrazovan, sposoban za razliku od onog Anera Šumana, čiji je jedini adut to što je poslušnik Damira Hadžića, kojem je kako svi znamo interes stranke ispred interesa države (čitaj stanovnika opštine Novi Grad)

O opštini Novo Sarajevo ne treba ni pričati, s obzirom da je SDP ponudio čovjeka za kandidata koji nema nikakve šanse.
Ja mislim da ce izgledati ovako:

Novo Sarajevo-SDA
Novi Grad-SDA
Centar-SDP
Stari Grad-SBBB

Koliko god Hadzibajrica postovao jer sam zivio u istoj ulici kao i on i posto je covjek stvarno na mjestu opet je smijesno reci da ce SBB uzeti dole izbore,zivio sam skoro 20 godina u Starom Gradu i tamo nikada niko osim SDA nece pobijediti,takav mentalitet ali ako i bude pobijedio stvarno je zasluzio dok mu je stranka odron
Better Man

#55 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Better Man »

pino silvestre wrote:
Control panel wrote:bice ovako

Lulic u SG
Becirevic u CE
Koldzo u NS
Suman u NG
:)
Diskreditujes se kao sagovornik jer si totalno subjektivan,
Pogledaj samo NG, znamo da je tamo 12 SDP na vlasti, a izgleda kao Bukurest 1989 godine.
Pa jedna Vogosca je usminkanija od NG 10x.
Nadam se da ce biti ovako:
SG Zlatar
NS Koldzo
NG Efendic
CE Jos nisam nacisto koga bi tamo volio vidjet, osim Vikica nema jake opozicije Becirovicu, a ni Becirovic mi nije toliko mrzak, ako nista nije bahat i arogantan kao drugi Sdp kadrovi.
Gdje nađe ovog lopova i kriminalca, koji je promjenio miliom stranačkih dresova? Njenmu je mjesto na doživotnoj robiji!
kamen spoticanja

#56 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by kamen spoticanja »

pino silvestre wrote:
A gdje je link na ovu informaciju??

http://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina-c ... /120925062#

ispunjeno preko 90% onoga sto je obecano.
Aaa pa sto ne kazes da je u pitanju udruzenje "Zasto ne", pa njima je opcina centar vec dva puta u 2011 uplatila 100 000,00 KM, na ime "razvoja civilnog drustva", a 2012 skromnih 80 000,00 KM. :-)
jel to onaj darko cupavi sto je visio na FTV dok je bakir hadjiomerovic zario i palio...nova verzija demira celavog mahmutcehajica sto sad vodi SDP u opstini jal trebinje jal stolac...
cudi me da nisu obecanja ispunjena i 124 % :roll:
ZV Keli

#57 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by ZV Keli »

@Northstar odmah sam shvatio na sta mislis pod ovim procjenama stanovnistva zato ti i jeste vjerovatno ozbiljniji post od mog ali samo sam se nadovezao posto sam iz prve ruke vidio kakvo je stanje u Bugojnu nista vise.A za SBB se slazem,da citam Avaz mislio bih Barak Obama gubi od Radoncica ove izbore :mrgreen:
Northstar

#58 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Northstar »

ZV Keli wrote:
theTruePath wrote:
iPod wrote:SDP ostaje u Centru, a u Novom Gradu pobjeđuje SDA, i njihov kandidat Semir Efendić! Momak je prva liga, obrazovan, sposoban za razliku od onog Anera Šumana, čiji je jedini adut to što je poslušnik Damira Hadžića, kojem je kako svi znamo interes stranke ispred interesa države (čitaj stanovnika opštine Novi Grad)

O opštini Novo Sarajevo ne treba ni pričati, s obzirom da je SDP ponudio čovjeka za kandidata koji nema nikakve šanse.

Novo Sarajevo-SDA
Novi Grad-SDA
Centar-SDP
Stari Grad-SBBB

Koliko god Hadzibajrica postovao jer sam zivio u istoj ulici kao i on i posto je covjek stvarno na mjestu opet je smijesno reci da ce SBB uzeti dole izbore,zivio sam skoro 20 godina u Starom Gradu i tamo nikada niko osim SDA nece pobijediti,takav mentalitet ali ako i bude pobijedio stvarno je zasluzio dok mu je stranka odron
Hadzibajric me razocarao zbog pristupanja SBB-u iako licno znam da on ne drzi mnogo do Sandzaklija, ali mi je ovaj Skaka nekako antipatican, djeluje ufurano a intelektualno veoma plitko. Ukoliko bi morao birati izmedju njega i Hadzibajrica izabrao bi ovoga drugoga i nadao se da ce napustiti Utemeljiteljevu stranku.
Last edited by Northstar on 30/09/2012 23:58, edited 1 time in total.
last mohicans

#59 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by last mohicans »

[
Hadzibajric me razocarao zbog pristupanja SBB-u iako licno znam da on ne drzi mnogo o Sandzaklijama, ali mi je ovaj Skaka nekako antipatican, djeluje ufurano a intelektualno veoma plitko. Ukoliko bi morao birati izmedju njega i Hadzibajrica izabrao bi ovoga drugoga i nadao se da ce napustiti Utemeljiteljevu stranku.[/quote]

istog sam mišljenja.Mislim da bi hadžibajrić prošao i kao nezavisni,ne znam što mu je trebao sbb.Za skaku sam mišljenja da ne moze pobijediti,iako ima taj krug sarajevskih porodica u SG koje bi i glasale za njega,ali ima to isto i hadžibajrić i dosta ozbiljnije glasače.mozda skaka medu mladom rajom pokupi glasove,ali oni ne izlaze u velikom broju na izbore.Kad se uporede efendić u NG i skaka u SG,ovaj prvi ima mnogo veće sanse.
Pitari-CHWIILA

#60 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Pitari-CHWIILA »

Northstar wrote:
Pitari-CHWIILA wrote:Ja se iskeno nadam da Koldzo nece pobjediti u NS. Ja cu se iseliti iz opstine. Njegovog seljakluka mi je dosta. A da ne govorim da sam par puta pokusao doci do nekog relevantnog da pitam kad ce nama ulicna rasvjeta na Pofalicima. Nema sanse da dobijem odgovor. Otkako je Koldzo nacelnik opcina je postala drustvo jednog lica. I sve sto vijecnici usvoje da se realizuje on ako mu se nesvidja promijeni ii pred narodom prikazuje kao svoje.Ucjenjuje vjecnike da glasaju za njegov budzet. Sve znam sta radi. Kao da je opcina njegova firma. Doduse, za svog mandata je postao vlasnik Amko komerca od nacelnicke plate pa ga malo ponijelo.
A kakvi su mu protukandidati bojim se da ostaje. Pa za Muharemovica i oni sto su mislili glasati nece to uciniti nakon nekidasnje debate na TVSA. Covjek ne zna tri povezane prosto prosirene recenice sastaviti.
Zna Djelo progovoriti i te kako, ali nece covjek da se spusta na Koldzin seljacki nivo. A na debati najveci krivac bila je voditeljica koja je dozvolila Koldzi da svima upada u rijec i vrijedja. Ja nikada necu glasati za kandidata koji svom protukandidatu na debati kaze da laze. Koldzo je izvrijedjao i onu zenu iz Nase stranke na debati koja je prekinuta u sali Vaso Pelagic na Grbavici. Istom metodom se posluzio i njegov kolega iz stranke na Ilidzi. Nemaju argumenata da se bore sa protukandidatima pa miniraju svaku priliku da ih neko ispita.
Mozda si ti promijeno misljenje poslije debate ali ja nisam i nemas pravo govoriti u ime ostalih glasaca.
Doktor29

#61 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

http://www.youtube.com/watch?v=9a1bBeQLhjw

Ovdje su svi ozbiljni kandidati za Opstinu Novi Grad.
Semir Efendic :thumbup:
Northstar

#62 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Northstar »

Pitari-CHWIILA wrote:
Northstar wrote:
Zna Djelo progovoriti i te kako, ali nece covjek da se spusta na Koldzin seljacki nivo. A na debati najveci krivac bila je voditeljica koja je dozvolila Koldzi da svima upada u rijec i vrijedja. Ja nikada necu glasati za kandidata koji svom protukandidatu na debati kaze da laze. Koldzo je izvrijedjao i onu zenu iz Nase stranke na debati koja je prekinuta u sali Vaso Pelagic na Grbavici. Istom metodom se posluzio i njegov kolega iz stranke na Ilidzi. Nemaju argumenata da se bore sa protukandidatima pa miniraju svaku priliku da ih neko ispita.
Mozda si ti promijeno misljenje poslije debate ali ja nisam i nemas pravo govoriti u ime ostalih glasaca.
Moj izbor u NS bi bio bijeli listic.
moke_31

#63 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by moke_31 »

Jooj što se ismija. Ovo je jako skroz.
Jedna od boljih verzija isječka ovog filma. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
pemanapemani

#64 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pemanapemani »

Hoće li Semir lično pokupiti sve svoje nelegalne plakate koji nakon prve jače kiše spadnu sa bandera?

Odakle lova da se svaki dan stavljaju nove "tapete" na bilborde? Preko noći neko napiše lopov i nacrta penis, a Semir odmah naredi da se lijepe novi.

Po kojem zakonu nova nada opštine NG ima pravo da postavlja nelegalne cerade na zgrade javnih preduzeća?

Šuman je odron, ali ni ovaj omladinac nije daleko odmakao.

Nekoga ko svjesno zagađuje glavni grad, koristi se nelegalnim plakatima za samopromociju, iskorištava paraolimpijsko zlato koje je osvojila državna reprezentacija, a koja bi trebala biti reprezentacija svih građana BiH, predstavljati kao poklon sa nebesa i nekog kao spasitelja :-) .
Stvarno ne razumijem.
Doktor29

#65 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

pemanapemani wrote:Hoće li Semir lično pokupiti sve svoje nelegalne plakate koji nakon prve jače kiše spadnu sa bandera?

Odakle lova da se svaki dan stavljaju nove "tapete" na bilborde? Preko noći neko napiše lopov i nacrta penis, a Semir odmah naredi da se lijepe novi.

Po kojem zakonu nova nada opštine NG ima pravo da postavlja nelegalne cerade na zgrade javnih preduzeća?

Nekoga ko svjesno zagađuje glavni grad, koristi se nelegalnim plakatima za samopromociju, iskorištava paraolimpijsko zlato koje je osvojila državna reprezentacija, a koja bi trebala biti reprezentacija svih građana BiH, predstavljati kao poklon sa nebesa i nekog kao spasitelja :-) .
Stvarno ne razumijem.
To ne kupi ni jedan kandidat nego svaka stranke nakon izbora pokupi svoje plakate ili angazuje komunalne sluzbe, ne bi bilo potrebe za stavljanjem novih plakata da politicki protivkandidati imaju trunku politicke korektnosti i da ne unistavaju njegove plakate, sigurno nisi vidio ni jedan SDP-ov plakat unisten kojih ima stotinu puta vise nego SDA, barem u Novom Gradu.
On ne postavlja plakate, ne postavlja ih ni stranka, to rade agencije i treba bi njima uputiti ovo pitanje.
Ne razumjem ovaj dio o iskoristavanju jer je Delalic bio kandidat prije osvajanja ove medalje. Puno goru stvar je uradio SDP i Suman sa tom medaljom.
pemanapemani

#66 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pemanapemani »

Doktor29 wrote:
pemanapemani wrote:Hoće li Semir lično pokupiti sve svoje nelegalne plakate koji nakon prve jače kiše spadnu sa bandera?

Stvarno ne razumijem.
To ne kupi ni jedan kandidat nego svaka stranke nakon izbora pokupi svoje plakate ili angazuje komunalne sluzbe, ne bi bilo potrebe za stavljanjem novih plakata da politicki protivkandidati imaju trunku politicke korektnosti i da ne unistavaju njegove plakate, sigurno nisi vidio ni jedan SDP-ov plakat unisten kojih ima stotinu puta vise nego SDA, barem u Novom Gradu.
On ne postavlja plakate, ne postavlja ih ni stranka, to rade agencije i treba bi njima uputiti ovo pitanje.
Ne razumjem ovaj dio o iskoristavanju jer je Delalic bio kandidat prije osvajanja ove medalje. Puno goru stvar je uradio SDP i Suman sa tom medaljom.

To ne rade nikakve agencije, zato sam i pitao.

Možda kvazi socijaldemokrati imaju malo više plakata, ali baš toliko koliko ti navodiš..., pa nismo slijepi. Doduše, možda si i u pravu, onih legalnih definitivno imaju sto puta više.

Znam da je Delalić bio kandidat i prije osvajanja zlata, ali je malo degutantno iskorištavati reprezentativno zlato u svrhu promocije na nivou opštine.

Ovo za kulturu političkih suparnika koji šalju idiote da šaraju plakate, slažem se u potpunosti.
theTruePath

#67 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by theTruePath »

Znam da je Delalić bio kandidat i prije osvajanja zlata, ali je malo degutantno iskorištavati reprezentativno zlato u svrhu promocije na nivou opštine.

uff da su ga sdp-ovci dobili nebi zivio od njih i njihovog isticanja istog :lol:
bogumila

#68 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

da se vratimo na temu> novi grad gube 100%, centar nisam sigurna.
pemanapemani

#69 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pemanapemani »

theTruePath wrote:

uff da su ga sdp-ovci dobili nebi zivio od njih i njihovog isticanja istog :lol:
Slažem se.

Sve ono što su lažni socijaldemokrati uradili u ove dvije godine ukazuje na to da si totalno u pravu.

Što opet ne mijenja fakt da Semir nije baš onakav kakvim ga predstavljaju pojedinci.
Doktor29

#70 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

pemanapemani wrote:
Doktor29 wrote:

Stvarno ne razumijem.

To ne rade nikakve agencije, zato sam i pitao.

Možda kvazi socijaldemokrati imaju malo više plakata, ali baš toliko koliko ti navodiš..., pa nismo slijepi. Doduše, možda si i u pravu, onih legalnih definitivno imaju sto puta više.

Ovo za kulturu političkih suparnika koji šalju idiote da šaraju plakate, slažem se u potpunosti.
Rade agencije, nema ni jedna stranka upisano nista slicno kao djelatnost i jedina krivica je sto im je ocito svejedno gdje se naleze te reklamne povrsine samo da ih ima.

Pogledaj ovaj video pa mozda vidis sta je pravo iskoristavanje medalje

http://www.youtube.com/watch?v=V2eTuDaK6tE

:thumbup:
Doktor29

#71 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

theTruePath wrote:

Pogledajte prvi minut samo, na tu temu covjek govori :-)
bogumila

#72 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

pa razumijem ga ja, ne bi drukcije dobio aplauz, posebno ovoliki :D
vise me brine njihov PR, sta im simbolizira ovo sasuseno cvijece? koji im je glupan to preporucio da stave na stranacku zastavu? (jedino shvacam ako je "glupan" peta kolona iz sda) :D
pemanapemani

#73 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by pemanapemani »

Rade agencije, nema ni jedna stranka upisano nista slicno kao djelatnost i jedina krivica je sto im je ocito svejedno gdje se naleze te reklamne povrsine samo da ih ima.

Pogledaj ovaj video pa mozda vidis sta je pravo iskoristavanje medalje

:thumbup:[/quote]

Ne rade agencije, to je sigurno, ali nebitno.

Video ću pogledati kada dođem kući. Na poslu nemam flash player ili šta već treba za gledanje klipova.
FOČANSKI PROPISI

#74 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by FOČANSKI PROPISI »

theTruePath wrote:

Novo Sarajevo-SDA
Novi Grad-SDA
Centar-SDP
Stari Grad-SBBB
Ilidža-BNS
bez_suplje

#75 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bez_suplje »

neki ovdje pisu kako su neke stranke odron i sl.mislim na sbb,neznam odkud nekome pravo da kaze da je neka stranak odron koja je uradila kao opozicija velike stvari kao SBB navest cu neke
-donjela zakon o volontiranju
-trazi ponistenje ratne privatizacije
-naplatu ogromnog duga pdv od poreskih obveznika
-javnu objavu duznika poreza
sve radi ovih napacenih građana,a koliko se sjecam sda to nikad nije trazila
Post Reply