Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#151 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote: U SBB su generalno dvije vrste ljudi:

1. ovi što si pisao o njima, promijenili dres jer su bili zapostavljeni u SDA, jer je SBiH propala itd...

2. ljudi koji nisu bili u politici, pa su skontali da kod nas ne možeš ništa završiti bez politike, pa im je SBB ispala jedinstvena šansa za dobrom pozicijom... nova stranka kojoj fali kadrova, a sa jakom finansijskom i medijskom zaleđinom da osvoji dobar komad vlasti.

Ima još nekih podvrsta, neki stvarno vjeruju da je Fahro mesija, ima Sandžaklija koji se guraju "uz svoje" po defaultu... ali generalno su one dvije grupe.
:thumbup: ..kako precizno secirano....citiraću te prvom prilikom
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#152 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Chmoljo wrote:ne, slijepo vjerujem SDA-ovcu.
ponovo, je l' ja trolam?
Ne, ne trolaš.
Dakle, čovjek fino objasnio radi čega misli da je ta Služba usko grlo. Šta je tvoj kontraargument ?
pogledaj ti opet. on kaže: "meni su ljudi rekli da je to problem...". to nije argument. to je mišljenje nekih ljudi, ne reče kojih.

dobija odgovor da je problem za davanje dozvola potrebno mijenjati regulacioni plan koji mijenja gradska uprava. i da je na administraciji općine da požuruje gradsku. ako i ima mjesta za zamjerke tu, gdje je elokvencija da poentira? :-) :-) :-) ako nije u stanju u 12 godina 'opozicije' naći gadne zamjerke osim parola naučenih u centrali, jadna njegova elokvencija.

a da ne pominjem bljutavo: ti ljudi su odbranili ovaj grad. o kojem bih mogao nadugo i naširoko, ali mi se ne da.
novi.dan.nova.nafaka

#153 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Chmoljo wrote:pogledaj ti opet. on kaže: "meni su ljudi rekli da je to problem...". to nije argument. to je mišljenje nekih ljudi, ne reče kojih.

dobija odgovor da je problem za davanje dozvola potrebno mijenjati regulacioni plan koji mijenja gradska uprava. i da je na administraciji općine da požuruje gradsku. ako i ima mjesta za zamjerke tu, gdje je elokvencija da poentira? ako nije u stanju u 12 godina 'opozicije' naći gadne zamjerke osim parola naučenih u centrali, jadna njegova elokvencija.
http://www.sda-novigrad.com/images/prog ... 20RADA.pdf
Prema važećem zakonu izrada regulacionog plana traje maksimalno dvije godine, ali ovaj zakonski rok se skoro nikad ne ispoštuje, što stvara velike probleme jer to zaustavlja rješavanje svih postupaka legalizacije objekata. Pored regulacionih planova, najveći problem u ovoj oblasti do sada je bila neefikasnost općinske administracije u rješavanju predmeta. Neadekvatna je kadrovska popunjenost općinskih službi koje se bave ovom problematikom.

Kad' si zadnji puta pisao neki dopis bilo kojoj od Službi iz Opštine NG i koliko si zadovoljan njihovim radom ? Dakle, info iz prve ruke.
Što se tiče elokventnosti, ne razumijem šta je tačno problem ? Dakle, ne razgovaramo o ukusima (velik nos, loša frizura i sl), već činjenicama iz struke: kontakt očima, osmijeh, držanje ruku i tako to.
I da, kad ćemo dobiti tvoju analizu ostalih kandidata, barem Zlatka i Anera, obzirom da su dvij dame bile smiješne i neozbiljne. Živo me interesuje tvoj kritički osvrt u pogledu njih, kad već tako kritički gledaš na kandidata koji se najbolje predstavio u studiju.
Mislim, više je nego očigledno da mnogi ne mogu smisliti SDA, ali ne mogu shvatiti da te je recimo privukao onakav ratnički i pomalo primitivni Anerov stav ? :roll:
Chmoljo

#154 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

zašto inputiraš drugima ono što si sam govorio (tele?!)

fino kažem, u 12 godina, čovjek uspio samo pričati parole, i uspio je provući i patriotizam kao kandidat za načelnika. meni je to fuj :) u tome se ogleda elokvencija. fiziku si ti valjda komentarisao. ;)

a to što si ti citirao samo potvrđuje ono što je Šuman već odgovorio.

da je sve savršeno, nisam nikada rekao, no iz prve ruke ti mogu reći: neka pravi termoizolaciju na fasadama onih koji su branili grad.

meni, podrumašu, dosta i vodomjer da ne moram davati po petobanku za vodu.
novi.dan.nova.nafaka

#155 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Chmoljo wrote:fino kažem, u 12 godina, čovjek uspio samo pričati parole, i uspio je provući i patriotizam kao kandidat za načelnika. meni je to fuj :) u tome se ogleda elokvencija.
Ja kako vidim, sve se to svodi na lični ukus, jer upravo se na parolama dragi moj i gradi kampanja. Parola odražava strategiju i programske ciljeve - pa nema nijedan od kandidata 2 sata da detaljno predstavi svoj program: Aneru je na primjer bilo dovoljno 30 sekundi (valjda je to primjer elokvencije)... :lol:
Obama je ponovio Change i Yes, we can jedno milion puta. Iza toga je stajalo mnogo toga.
Što se tiče patriotizma, zašto to ne bi cijenio - isto kao i kod Peđe Kojovića, za kojeg sam danas saznao da je bio dopisnik Reutersa. Zašto bi se on toga stidio - pa upravo je to jedan od dokaza da je nekome zaista stalo da se nešta promijeni u ovoj državi. Vratiš se tamo odakle si mogao da dobro zarađuješ i živiš, u neku zabit, da bi neko ocjenjivao jesi li elokventan ili ne, a nikako u program i rad njegovih prethodnika...

p.s Može li makar potvrda da nećemo dobiti iskrenu i bez dlake na jeziku kritiku ostala dva protiv kandidata za načelnika Novog Grada ? Jer, više je nego očigledno da je glavni cilj po svaku cijenu popljuvati SDA kandidata, a o elokvenciji ostala dva kandidata, kao i cisternama u dijelovima opštine Novi Grad da i ne govorimo. Reket je već tema koja se podrazumijeva.
Doktor29

#156 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Chmoljo wrote:fino kažem, u 12 godina, čovjek uspio samo pričati parole, i uspio je provući i patriotizam kao kandidat za načelnika. meni je to fuj :) u tome se ogleda elokvencija.
Ja kako vidim, sve se to svodi na lični ukus, jer upravo se na parolama dragi moj i gradi kampanja. Parola odražava strategiju i programske ciljeve - pa nema nijedan od kandidata 2 sata da detaljno predstavi svoj program: Aneru je na primjer bilo dovoljno 30 sekundi (valjda je to primjer elokvencije)... :lol:
Obama je ponovio Change i Yes, we can jedno milion puta. Iza toga je stajalo mnogo toga.
Što se tiče patriotizma, zašto to ne bi cijenio - isto kao i kod Peđe Kojovića, za kojeg sam danas saznao da je bio dopisnik Reutersa. Zašto bi se on toga stidio - pa upravo je to jedan od dokaza da je nekome zaista stalo da se nešta promijeni u ovoj državi. Vratiš se tamo odakle si mogao da dobro zarađuješ i živiš, u neku zabit, da bi neko ocjenjivao jesi li elokventan ili ne, a nikako u program i rad njegovih prethodnika...

p.s Može li makar potvrda da nećemo dobiti iskrenu i bez dlake na jeziku kritiku ostala dva protiv kandidata za načelnika Novog Grada ? Jer, više je nego očigledno da je glavni cilj po svaku cijenu popljuvati SDA kandidata, a o elokvenciji ostala dva kandidata, kao i cisternama u dijelovima opštine Novi Grad da i ne govorimo. Reket je već tema koja se podrazumijeva.
http://www.youtube.com/watch?v=r13VYBm9 ... e=youtu.be

WTF :shock:
butterfly_01

#157 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by butterfly_01 »

koje crne parole... kao ona : DOĐE ČOVJEK ČELA VEDRA PA NAPRAVI ČARŠIJU OD SELA... jako nema šta.. baš nekako za izbore osmišljena parola..
Chmoljo

#158 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

mislim da si fulio kapiju jarane.

član moje najuže obitelji nalazi na listi SDA Novog Grada. članovi moje malo šire porodice su zaslužni za odbranu krajeva oko Sarajeva, i pogađaš, članovi su SDA.

dakle, pljuvanje po svaku cijenu nije mi namjera, nego odgovor na nebuloze da će nas ovaj dečkić voditi u bolje sutra. predstavljate ga kao biser, a dečko je taraba.

ova vrsta patriotizma je odvratna, jer zna gdje mu je baza i igra na emocije. moje sigurno nije pogodio, jer su evidentno alipašinci muda hladili, zajedno sa Dobrinjom. zato njima dozvole za kuću, a meni ubleha o termoizolaciji, koju će biti NEMOGUĆE izvesti bez kantona. i to kada kantonu bude u interesu. a to će se desiti :lol:

na kraju, pomiri se sa tim. ovaj "neko" je stanovnik Novog Grada, i imam pravo da mu se serem po glavi u svojim izjavama po forumu. javna je ličnost, pa neka trpi. ako ne može, neka se ode iz ove zabiti da zarađuje. ja sam taj kojeg on mora ubijediti da iole valja. meni ne valja.

ni on, ni stranka. a pogotovo mu parole ne valjaju. kao da te Buš optuži da si pokvareni, priglupi kapitalist.

p.s. zabole me šta ti očekuješ od mene. nisam ja kandidat da ti titram znašvećšta :wink:
bogumila

#159 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

slazem se da imas pravo pricati sta hoces o njemu i da je na to morao racunati kad se primio kampanje.. ali mislim da si u krivu za te fasade, jer je precizirao da nece koristiti (ni traziti) lokalne pare za izolaciju, nego ipa i multinac. kompanije koje isto kroz eu daju pare za eko-utopljavanje.. po meni je taj dio dobro argumentirao i dobra mu je ideja.. kanton je mogao zvati samo za pare, dozvole mu nikakve ne trebaju, prema tome kanton je nebitan za taj plan..
veljaca

#160 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by veljaca »

Gubi li SDP općine Centar i Novi grad ?

Da odgovorim: To niko trenutno ne zna sa sigurnoscu , a znace se nakon ovih izbora - 100% ....
JeronimoBa

#161 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by JeronimoBa »

Doktor29 wrote:Znaci ti gradnjom jedna zgrade opravdavas gradnju novih 20. gradnju Merkatora (vise nego Ljubljana) krasna logika, cime opravdavas reketarenje svih ozbiljnijih investitora u Novom Gradu.?
Ti si ga slusao i donio subjektivan sud o tome, svakako da imas pravo ali ja imam pravo da mislim drugacije. Taj projekat koji ti ismijavas, mislim na utopljavanje zgrada na Alipasinom je napravilo par profesora sa masinskog fakulteta, ljudi su stavili svoje potpise na to ali ti i dalje imas pravo da vjerujes svom sudu i da se smijes tome.
Ti profesori koji su potpisali projekat, plaćeni su za isti, i oni su isto stranački puhači, a i to je projekat koji se realizira na kantonalnom nivou i zove se Enesansa.
A kad malo bolje razmislim, ni hirurg neće dobiti moj glas, jer zaboga, ko bi od nas pusti političara da ga operira? To što je stručan za liječenje, ne mora odmah značiti da je stručan i za politiku...
theTruePath

#162 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by theTruePath »

veljaca wrote:Gubi li SDP općine Centar i Novi grad ?

Da odgovorim: To niko trenutno ne zna sa sigurnoscu , a znace se nakon ovih izbora - 100% ....
:D
Chmoljo

#163 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

bogumila wrote:slazem se da imas pravo pricati sta hoces o njemu i da je na to morao racunati kad se primio kampanje.. ali mislim da si u krivu za te fasade, jer je precizirao da nece koristiti (ni traziti) lokalne pare za izolaciju, nego ipa i multinac. kompanije koje isto kroz eu daju pare za eko-utopljavanje.. po meni je taj dio dobro argumentirao i dobra mu je ideja.. kanton je mogao zvati samo za pare, dozvole mu nikakve ne trebaju, prema tome kanton je nebitan za taj plan..
ja bih prvi bio presretan. no... budu li ih pravili ko Vc, a znajući generalno stanje u OV NG... dozvolićeš mi žešći skepticizam :)
Chmoljo

#164 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

JeronimoBa wrote: Ti profesori koji su potpisali projekat, plaćeni su za isti, i oni su isto stranački puhači, a i to je projekat koji se realizira na kantonalnom nivou i zove se Enesansa.
A kad malo bolje razmislim, ni hirurg neće dobiti moj glas, jer zaboga, ko bi od nas pusti političara da ga operira? To što je stručan za liječenje, ne mora odmah značiti da je stručan i za politiku...
da li bi Grant Hill-u dozvolio da te operiše?

:D

pade mi na pamet ta reklama :D
novi.dan.nova.nafaka

#165 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Chmoljo wrote:član moje najuže obitelji nalazi na listi SDA Novog Grada. članovi moje malo šire porodice su zaslužni za odbranu krajeva oko Sarajeva, i pogađaš, članovi su SDA.
Neka su ti živi i zdravi. Ja recimo smatram da na listi SDA za NG ima pogrešnih ljudi, ali kao što veliš - moje pravo na mišljenje.
Chmoljo wrote:dakle, pljuvanje po svaku cijenu nije mi namjera, nego odgovor na nebuloze da će nas ovaj dečkić voditi u bolje sutra. predstavljate ga kao biser, a dečko je taraba.
ova vrsta patriotizma je odvratna, jer zna gdje mu je baza i igra na emocije. moje sigurno nije pogodio, jer su evidentno alipašinci muda hladili, zajedno sa Dobrinjom. zato njima dozvole za kuću, a meni ubleha o termoizolaciji, koju će biti NEMOGUĆE izvesti bez kantona. i to kada kantonu bude u interesu. a to će se desiti :lol:
na kraju, pomiri se sa tim. ovaj "neko" je stanovnik Novog Grada, i imam pravo da mu se serem po glavi u svojim izjavama po forumu. javna je ličnost, pa neka trpi. ako ne može, neka se ode iz ove zabiti da zarađuje. ja sam taj kojeg on mora ubijediti da iole valja..
Apsolutno se slažem sa zadnjom boldiranom rečenicom. Također, iz prve rečenice bih se složio sa činjenicom da Semir nije savršen izbor. Međutim, ako već toliko brineš o tome za koga ćeš glasati, i ko će upravljati opštinom u kojoj živiš, hajde nam se osvrni i na ostale kandidate. Slažem se, nisi dužan, ali ovako ispada da pljuješ po jednom momku od 29 godina, od kojeg očekuješ elokvenciju, srdačnost kao kod Obame, a prešućuješ Anerovu drskost ili recimo nastup Kravića koji je od programa iznio šta !??.
Na kraju krajeva, zna se kome se obraća svaki kandidat:
-ljudima iz svoje baze i tradicionalnim glasačima partije kojoj pripada
-ljudima koji su neopredijeljeni
U svakom slučaju neće se obratiti vama koji ste protiv SDA pa makar njen kandidat bio ubjedljivo bolji, kao što je Semir bio bolji od dvojice navedenih...
bogumila

#166 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

Chmoljo wrote:
bogumila wrote:slazem se da imas pravo pricati sta hoces o njemu i da je na to morao racunati kad se primio kampanje.. ali mislim da si u krivu za te fasade, jer je precizirao da nece koristiti (ni traziti) lokalne pare za izolaciju, nego ipa i multinac. kompanije koje isto kroz eu daju pare za eko-utopljavanje.. po meni je taj dio dobro argumentirao i dobra mu je ideja.. kanton je mogao zvati samo za pare, dozvole mu nikakve ne trebaju, prema tome kanton je nebitan za taj plan..
ja bih prvi bio presretan. no... budu li ih pravili ko Vc, a znajući generalno stanje u OV NG... dozvolićeš mi žešći skepticizam :)
dozvoljavam :D
Chmoljo

#167 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Međutim, ako već toliko brineš o tome za koga ćeš glasati, i ko će upravljati opštinom u kojoj živiš, hajde nam se osvrni i na ostale kandidate. Slažem se, nisi dužan, ali ovako ispada da pljuješ po jednom momku od 29 godina, od kojeg očekuješ elokvenciju, srdačnost kao kod Obame, a prešućuješ Anerovu drskost ili recimo nastup Kravića koji je od programa iznio šta !??.
U svakom slučaju neće se obratiti vama koji ste protiv SDA pa makar njen kandidat bio ubjedljivo bolji, kao što je Semir bio bolji od dvojice navedenih...
kako reče, subjektivno je to :)
Doktor29

#168 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

Chmoljo wrote:mislim da si fulio kapiju jarane.

član moje najuže obitelji nalazi na listi SDA Novog Grada. članovi moje malo šire porodice su zaslužni za odbranu krajeva oko Sarajeva, i pogađaš, članovi su SDA.

dakle, pljuvanje po svaku cijenu nije mi namjera, nego odgovor na nebuloze da će nas ovaj dečkić voditi u bolje sutra. predstavljate ga kao biser, a dečko je taraba.

na kraju, pomiri se sa tim. ovaj "neko" je stanovnik Novog Grada, i imam pravo da mu se serem po glavi u svojim izjavama po forumu. javna je ličnost, pa neka trpi. ako ne može, neka se ode iz ove zabiti da zarađuje. ja sam taj kojeg on mora ubijediti da iole valja. meni ne valja.

ni on, ni stranka. a pogotovo mu parole ne valjaju. kao da te Buš optuži da si pokvareni, priglupi kapitalist.

p.s. zabole me šta ti očekuješ od mene. nisam ja kandidat da ti titram znašvećšta :wink:

Covjek kaze jednu recenicu koja ima veze sa patriotiznom (a zapravo i nema) i odmah ga se etiketira da igra na tu kartu, uz to zmiris na 8.000 operacija u ratu ili Sumanovo djetinjstvo (Hungary), malo cudno ali ok.
Ovdje iznosis milion subjektivnih ocjena koje govore vise o tebi nego o "tarabi" koju spominjes jer ti mozes iz sigurnosti svoje anonimnosti pricati koliko zelis ali daj ponudi nesto bolje i izadji sa programom, znam da je lakse kmecati kao sto to ti radis i pricati privatne stvari (patriotske)koje se nikoga tu ne ticu niti te tkopitao za to.
Ti ne skaces njemu po glavi ti iznosis vlastite frustracije i nezadovoljstvo naspram nekoga tko ima hrabosti reci sta misli i sta zeli uraditi, vrijeme je najbolji sud sta ce od toga biti ali za sada tebi ostaje jeftino kmecanje, davanje nadimaka covjeku kojeg i ne poznajes :thumbup: :bih:
novi.dan.nova.nafaka

#169 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Chmoljo wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Međutim, ako već toliko brineš o tome za koga ćeš glasati, i ko će upravljati opštinom u kojoj živiš, hajde nam se osvrni i na ostale kandidate. Slažem se, nisi dužan, ali ovako ispada da pljuješ po jednom momku od 29 godina, od kojeg očekuješ elokvenciju, srdačnost kao kod Obame, a prešućuješ Anerovu drskost ili recimo nastup Kravića koji je od programa iznio šta !??.
kako reče, subjektivno je to :)
Dakle, da zaključimo - od svih (ozbiljnijih) kandidata za načelnika NG-a, Semir Efendić je neelokventan i sa djelimično promašenim programom (ono šta nisi kritikovao pretpostavljam da se slažeš), a o ostala 2 kandidata (ili možda je bolje reći jedan - Šuman) nemaš mišljenje: obzirom na par rođaka na listi i tih par programskih stavki na koje nemaš primjedbe, ti ćeš ipak glasati za Semira ? :)
bogumila

#170 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

LOL Nafaki se mora priznat zlatni ljiljan za upornost :lol: :lol:
Chmoljo

#171 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

Doktor29 wrote:
Covjek kaze jednu recenicu koja ima veze sa patriotiznom (a zapravo i nema) i odmah ga se etiketira da igra na tu kartu, uz to zmiris na 8.000 operacija u ratu ili Sumanovo djetinjstvo (Hungary), malo cudno ali ok.
Ovdje iznosis milion subjektivnih ocjena koje govore vise o tebi nego o "tarabi" koju spominjes jer ti mozes iz sigurnosti svoje anonimnosti pricati koliko zelis ali daj ponudi nesto bolje i izadji sa programom, znam da je lakse kmecati kao sto to ti radis i pricati privatne stvari (patriotske)koje se nikoga tu ne ticu niti te tkopitao za to.
Ti ne skaces njemu po glavi ti iznosis vlastite frustracije i nezadovoljstvo naspram nekoga tko ima hrabosti reci sta misli i sta zeli uraditi, vrijeme je najbolji sud sta ce od toga biti ali za sada tebi ostaje jeftino kmecanje, davanje nadimaka covjeku kojeg i ne poznajes :thumbup: :bih:
Image
novi.dan.nova.nafaka wrote:Dakle, da zaključimo - od svih (ozbiljnijih) kandidata za načelnika NG-a, Semir Efendić je neelokventan i sa djelimično promašenim programom (ono šta nisi kritikovao pretpostavljam da se slažeš), a o ostala 2 kandidata (ili možda je bolje reći jedan - Šuman) nemaš mišljenje: obzirom na par rođaka na listi i tih par programskih stavki na koje nemaš primjedbe, ti ćeš ipak glasati za Semira ? :)
loše pretpostavljaš, i srozavaš na lični nivo, kao i plaćenik gore. treba se dalje raspravljati ili ćeš mi opet držati lekcije o tome kako JA trolam?
Doktor29

#172 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

Naravno, optuzis covjeka kako igra na kartu patriotizma a onda opletes kako i koliko su tvoji branili i da si ti zbog toga pozvan da kmecis o njegovim patriotiskim "izjavama"...u redu je
Northstar

#173 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Northstar »

Chmoljo wrote:zašto inputiraš drugima ono što si sam govorio (tele?!)

fino kažem, u 12 godina, čovjek uspio samo pričati parole, i uspio je provući i patriotizam kao kandidat za načelnika. meni je to fuj :) u tome se ogleda elokvencija. fiziku si ti valjda komentarisao. ;)

a to što si ti citirao samo potvrđuje ono što je Šuman već odgovorio.

da je sve savršeno, nisam nikada rekao, no iz prve ruke ti mogu reći: neka pravi termoizolaciju na fasadama onih koji su branili grad.

meni, podrumašu, dosta i vodomjer da ne moram davati po petobanku za vodu.
U najmanju ruku je nepristojno bilo koga nazvati teletom. Sto se tice elokvencije kandidata za nacelnika NG i njihovih programa ja bi zelio da imamo bolje kandidate.Imamo Sumana koji u sebi ima nesto kabahadijsko sto ne moze da sakrije ni u javnom nastupu, te ne zna koja mu naselja ulaze u sastav opcine sto je neoprostivo. Kravic je naprosto zalutao u lokalnu politiku. Nakon sto sam ga slusao par puta nisam bio siguran da li uopce zivi u NG jer se o nekim osnovnim problemima lokalne zajednice nije imao pojma. Govori vrlo usporeno sto moze biti znak nepoznavanja materije ili nastojanja da govori biranim rijecima.Ovo ne mogu procijeniti mada me debata na TVSA navodi na opciju nepoznavanja materije.
Efendic jeste elokventniji od drugih, ali to ne znaci da govori argumentovano jer ima ljudi koji su vrsni govornici ali im je sadrzaj govora cisti spin. U Efendicevom slucaju govor je sistematican ali je sadrzaj izgovorenog spin obzirom da mu je program neodrziv u finansijskom smislu - mislim na otvorene bazene, dovodjenje termalne vode i utopljavanje zgrada na Alipasinu.

Tezak izbor ali sigurno necu glasati za Sumana i Kravica, a vrlo vjerovatno ni za Efendica iz slijedecih razloga:

1. Suman je spao na to da su njegovi ljudi - nije on licno zvao pa ga ne mogu direktno optuziti - reketirali i klubove kojima opcina redovno daje grantove za projekte. ovo je licno iskustvo.

2. Kravica ne podrzavam zbog stranke koju predstavlja pa jednostavno ne mogu sebi dopustiti da mi Utemeljiteljeva stranka bude alternativa bilo cemu.

3. Efendic nudi tipican SDA-ovski program koji je podjednako megalomanski kao sto je Radoncicevih 12 traka kroz Sarajevo.
Chmoljo

#174 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Chmoljo »

Doktor29 wrote:Naravno, optuzis covjeka kako igra na kartu patriotizma a onda opletes kako i koliko su tvoji branili i da si ti zbog toga pozvan da kmecis o njegovim patriotiskim "izjavama"...u redu je
Image
bogumila

#175 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bogumila »

pa to je zlatkovo predavanje s ekonomije> ako hoces da ostvaris 70%, zacrtaj 100% kao plan :D
Post Reply