GROZD

Post Reply
privremeni

Post by privremeni »

A za to upravljanje porodicom dat cu ti jednu poslovicu: Da obezbjedis svojoj porodici ono sto ti mislis da im treba ne treba biti puno pametan. da svojoj porodici obezbjedis ono sto je najbolje za njih same, trebas biti mudar.
A kad nisi dovoljno ni pametan ni mudar, pustis nekog sa strane da ti to obezbjedi. :-)
Posto si ti otvorio ovu temu, znaci da si i domacin, pa odgovori na moja pitanja u ranija dva posta, a nemoj praviti selekciju u odgovaranjima(naravno to zahtjeva da iste i procitas) i mani se glumatanja uvrijedjene snase. Ne placaju te zato! :lol: :oops:
Goa

Post by Goa »

Nije sa drugih tema, nego je povodom pitanja ko vas finansira.

zakljucak se odnosio na ljubomoru. I uglavnom se svodi sva pitanja na to ko koga ovde finansira.

Ja sam licno bio u selu ( izmedju sokoca i han pjeska) koje je kompletno obnovljeno iz pomoci USA. za 50-100 porodica (koje su delozirane iz gradova sirom F BiH) napravljene su kuce, ljudima su kupljeni motokultivatori, krave, ovce, placani su ljudi da im se pomogne u rasciscavanju polja i svasta jos nesta. Tim ljudima niko, apslolutno niko nije pomogao od Bosanca i hercegovaca. Stranci su im dali i krov i hljeb i nadu da pomovo zive kao ljudi.

I sad ce neko reci nama netreba nicija milostinja. A drugi 'patrioti' bi rekli neka narode ne uzimajte pomoc od amerikanaca, bolje vam je spavati u satoru gladni na planini nego uzimati pomoc od njih. Kakvo licemjerstvo boze me sacuvaj.
privremeni

Post by privremeni »

I u nastavku izvodis neke zakljucke pa nesto kontam da si na vise tema istovremeno pa mijesas ko sta pise, ovo ti oprastam jer je nenamjerno valjda.
Dobro si primjetio, eno trazi inspiraciju za djelovanje kod Dostasa :-)
privremeni

Post by privremeni »

Goa wrote:Nije sa drugih tema, nego je povodom pitanja ko vas finansira.

zakljucak se odnosio na ljubomoru. I uglavnom se svodi sva pitanja na to ko koga ovde finansira.

Ja sam licno bio u selu ( izmedju sokoca i han pjeska) koje je kompletno obnovljeno iz pomoci USA. za 50-100 porodica (koje su delozirane iz gradova sirom F BiH) napravljene su kuce, ljudima su kupljeni motokultivatori, krave, ovce, placani su ljudi da im se pomogne u rasciscavanju polja i svasta jos nesta. Tim ljudima niko, apslolutno niko nije pomogao od Bosanca i hercegovaca. Stranci su im dali i krov i hljeb i nadu da pomovo zive kao ljudi.

I sad ce neko reci nama netreba nicija milostinja. A drugi 'patrioti' bi rekli neka narode ne uzimajte pomoc od amerikanaca, bolje vam je spavati u satoru gladni na planini nego uzimati pomoc od njih. Kakvo licemjerstvo boze me sacuvaj.
Lijepo je sve sto si napisao, za pohvalu je takva aktivnost,samo nam odgovori sta je tu bila aktivnost "Grozda" , kao i tvoja pa si "licno bio u (bezimenom) selu"? Jer ovdje je rijec o organizaciji "GroZd".
hepok

Post by hepok »

A ves sam pisao o tome sta je pravi cilj njihovog plekanja.

Pokret Dosta ide jednim pravcem koji vrlo lako moze prerasti u opravdanu totalnu gradjansku neposlusnost u stvari REVOLUCIJU.

A upravo to te i ine organizacije zele da sprijece jer gube po koji konac iz ruke.

Nema tih mirnih demokratskih, sta god to znacilo, dogovora pregovora konsenzusa koji mogu nesto istinski na bolje promijeniti.

E kad krenemo a krenuli smo treba nas etiketirati kao ne znam disidente teroriste jer eto vec postoje organizacije koje se zalazu za slicne stvari ali mirnim civilizovanim nacinima.

dosta je shuplje
izzy131

Post by izzy131 »

[quote="privremeni] A za koju stranku GROZD navodi da se glasa [/quote]

GROZD je dio Centra za promociju civilnog drustva, tj. taj centar je osnivac GROZDA, a direktor CPCD, je Fadil Sero, bivsi financijski direktor SDP-a. Pa ti kontaj. Ja u svakom slucaju podrzavam DOSTA!, ali raja morate se malo artikulisati i imati malo siri plan, lobirati. Zelim Vam srecu!
Last edited by izzy131 on 13/06/2006 14:17, edited 1 time in total.
hepok

Post by hepok »

A kad smo kod obnove i davanja love, slucaj Stolac. Dolazi lova za obnovu prisutne ove one organizacije, i odjednom sve stalo, i to u momentu kada su se ljudi poceli masovnije vracati na svoje.
Ovo je za mene jasan dokaz da ni evropi ni americi nije stalo da se ljudi vracaju na svoje, pa se nastavlja opstruiranje skola, pa naravno tu uskacu i stranke sdahdz..... odvajaju se djeca i sve se to aminuje od strane ovih koji se kao zalazu za tiruriru demokratiju.

U stvari oni su ti koji se boje svega ovoga naseg, ne mogu da shvate da ljudi razlicitih konfesija mogu zivjeti u miru i rahatluku.
Ovo nije prirodno stanje Bosne i njenog duha, ovo je umjetna tvorevina koju nastoje svim silama odrzati.
Goa

Post by Goa »

Ah, opet isto GROZ vs DOSTA!

Bas me interesuje koji su tvoji dokazi da GROZD zeli nesta/nekako da sprijeći DOSTA! u tom jedinom pravcu koji moze vrlo lako prerasti .. u revoluciju.

Al konkretno i precizno
hepok

Post by hepok »

konkretno precizno dokazi ufff
Goa

Post by Goa »

hepok wrote:A kad smo kod obnove i davanja love, slucaj Stolac. Dolazi lova za obnovu prisutne ove one organizacije, i odjednom sve stalo, i to u momentu kada su se ljudi poceli masovnije vracati na svoje.
Ovo je za mene jasan dokaz da ni evropi ni americi nije stalo da se ljudi vracaju na svoje, pa se nastavlja opstruiranje skola, pa naravno tu uskacu i stranke sdahdz..... odvajaju se djeca i sve se to aminuje od strane ovih koji se kao zalazu za tiruriru demokratiju.

U stvari oni su ti koji se boje svega ovoga naseg, ne mogu da shvate da ljudi razlicitih konfesija mogu zivjeti u miru i rahatluku.
Ovo nije prirodno stanje Bosne i njenog duha, ovo je umjetna tvorevina koju nastoje svim silama odrzati.
jeli ovde problem sto su davali pare ili sto su prestali davati pare? :-)
privremeni

Post by privremeni »

Code: Select all

[quote="izzy131"][quote="privremeni] A za koju stranku GROZD navodi da se glasa [/quote]

GROZD je dio Centra za promociju civilnog drustva, tj. taj centar je osnivac GROZDA, a direktor CPCD, je Fadil Sero, bivsi financijski direktor SDP-a. Pa ti kontaj. Ja u svakom slucaju podrzavam DOSTA!, ali raja morate se malo artikulisati i imati malo siri plan, lobirati. Zelim Vam srecu![/quote]
[/b]
Ne moraju nista. Sta te briga za njihov plan i artikulaciju? Jel to tako Grozd-ovi finansijeri :roll: razgovaraju sa vama? Raja ne valja vam artikulacija, nema ovaj mjesec plate.
Salim se. Naime, ja podrzavam i Grozd i Dosta, ali nemojte jedni drugima prosipati pamet sta i kako treba. Ako mozete neku, ponavljam neku akciju zajedno organizovati, lijepo, ali nema mjesta patronatu. I nisi mi nista odgovorio za "kompatibilne" stranke., kao ni sto ovu diskusiju ne vodimo na vasem forumu? :zzzz
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Prenj wrote:
Stolac92 wrote:Jučer se moga vidjeti očigledni pokušaj GROZDA (koji ima pare i vlasnike) da manipuliše sa Pokretom DOSTA! (koji nema pare i niko ga ne kontroliše, ali radi prave stvari). Potpuno je jasno kako GROZD hinjski djeluje.

Prestanite se šlepati i radite svoj posao. A to što ste platili sutrašnju emisiju Zabranjenog Foruma na PINKU i što ste htjeli da vam DOSTA! samo bude u publici je pravi dokaz ovoga što govorim.

I nemoj se potpisivati na naše akcije (kao što si se potpisao na proteste koje su organizovali Civilne žrtve rata) jer vi niste bili tamo.

SVAKOG GROZDA TRI DANA DOSTA!

DOBRE JARANE PARA KUPIT NE MOŽE!
Koliko vidim ovo je kljucni problem?
Sto jedni imaju pare pa su ko odmah zavisni i sumnjivi, drugi nemaju pa su ko odmah nezavisni?
Da li je ovo sve ili ima jos "principijelnih razloga"?
prenj, majstore...kao i obično vrlo dobra opservacija. Dijelimo iste ili bar slične zabrinutosti.

"dok psi laju, karavani prolaze".

ili "zavadi pa vladaj".

Bojim se da su lične sujete ili nemogućnost apstrahiranja razlika između dva pokreta već počele uzimati danak - a nisu ni počeli još.
Dasi

Post by Dasi »

goa
pesposlen pop i ovce krsti po selu
Svemirski_Jebach

Prenj wrote:Sta mislite kako je Otpor, koji je itekako bio zasluzan za rushenje Milosevica, skupio pare?
Trebali su odbiti i jos par decenija stenjati pod Slobom ili ... ?
Takodje, Lenjina i brojne druge revolucionare su godinama prije Oktobarske revoucije finansirali protivnici carske Rusije, poput popularno mrskih Britanaca ...

Istorija je puna primjera ...
još jedna dobra opservacija...moram priznati.
hepok

Post by hepok »

I jedno i drugo, u namjeri koju su imali davanjem, sto su u pocetku davali a kasnije prestali?
Ne vjerujem da ne kontas sta sam rekao, jel ti neces da vidis u cemu je fora.

I stvarno mi je DOSTA ovog prepucavanja

Po prirodi sam skeptik mozda vrijeme pokaze da sam bio u krivu i u tom slucaju niko sretniji od mene, a do tada

udarajmo po njima sa svih strana
hepok

Post by hepok »

ovo "po njima" se ne odnosi na GROZD nego na vlast trio fantastikum
Last edited by hepok on 13/06/2006 15:07, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

opet se skrenulo sa suštinskih problema na trivijalnosti. :roll:

Zabrinut sam da pokreti (množina) koji pokazuju sličnu političku ili revolucionarnu nezrelost ne mogu pokrenuti ništa više od malog broja idealista.

svaka revolucija, pa ma kako idealistička bila, imala je iza sebe koncept - makar onaj destruktivni i neku zrelost i odlučnost da im u ostvarenju cilja ništa ne može stati na put. Ovdje je izgleda bitnije ko je šta uradio i ko je bio na Tv i slično..

Pazite da ne postanete isti oni protiv kojih se borite.

puno sreće u prevazilaženju dječijih bolesti revolucije!!!
izzy131

Post by izzy131 »

Sto ste osjetljivi ajme! Neko je pitao ko vodi GROZD, ja sam samo odgovorio na to i pozelio srecu ovom drugom pokretu...

Jel se to majke vam ne smije ni savjet ni misljenje vise dati? :? :shock:
izzy131

Post by izzy131 »

stochar wrote:
izzy131 wrote:Sto ste osjetljivi ajme! Neko je pitao ko vodi GROZD, ja sam samo odgovorio na to i pozelio srecu ovom drugom pokretu...

Jel se to majke vam ne smije ni savjet ni misljenje vise dati? :? :shock:
Ma tvoj post je OK i ako mislish na moje reagovanje, nije sigurno izazvano ti postom vec mnogim drugim 'prepucavachkim' postovima. I, ponavljam:

- Naziv ove teme je GROZD i ja bih volio da ko god ima bilo sta za ili protiv GROZD-a, ne koristi ime pokreta Dosta! niti se krije iza njega. Mislim da je u prethodnih nekoliko stranica ovog topica stav pokreta Dosta! iskristalisan, ima i tema Idemo pred Skupshtinu! gdje je sve oko Dosta! pochelo i koja je i sada aktivna i volio bih da se ova dva pokreta, koji mozhda jesu na istom, gradjanskom frontu ali nemaju nishta direktno jedan s drugim niti imaju iste metode, prestanete povezivati jer na taj nachin samo mozhete shtetiti i jednim i drugima. Napominjem da izmedju pokreta Dosta! i GROZD-a nema nikakvog sukoba niti ima ikakve potrebe da se ti pokreti ujedinjuju, ali se mogu uvazhavati i postovati ono sto jedni tj. drugi rade dok god je to u pozitivnom pravcu i dok ne shteti gradjanima BiH.
MOze jos samo pitanje: Jesu li vas to majke ti lobirali da udjete u onu fantomsku referentnu grupu :D Sero je wizard Norveigean Aida!! :-D

Ja GROZD ne gotivim, previse je za jednu ves masinu, if u get what i mean. Imaju urede po cijeloj BiH, jos PRSTOM nisu mrdnuli, ljud koji rade po uredima nisu nista uradili sto se tice tzv. monitoring opcinskih vlasti, pa me zanima sta ce sada s ovom peticijom pred izbore? Toliko. Molim da se ovo nikako drugacije ne shvati osim kao ono sto je napisano.
Goa

Post by Goa »

Jeli neko od vas imao prilike potpisom podrzati zahtjeve GROZD-a ovih dana?
grozdica

Post by grozdica »

Kako da ne, ja sam potpisala. A zar niste primjetili DOSTA i GROZD imaju isti, zajednicki, cilj: da nam bude bolje, i ne bi se trebali svadjati.
Svemirski_Jebach

grozdica wrote:Kako da ne, ja sam potpisala. A zar niste primjetili DOSTA i GROZD imaju isti, zajednicki, cilj: da nam bude bolje, i ne bi se trebali svadjati.
dok se oni svađaju šta je ko uradio oni kupe lovu :roll: :roll:
Goa

Post by Goa »

I to samo za plate zaposlenim u javnoj administraciji:

702.800 KM / sat

ili ti 1.405.650.300 KM samo za plate godišnje

:-) ne racunajuci plate opstinarima i ostalim zaposlenim u javnim ustanovama.
Stolac92

Post by Stolac92 »

Čini mi se da su se u zadnje vrijeme pojavili likovi na forumu koji imaju zadatak da prouzrokuju sukob između GROZDA i DOSTA!. Ne nasjedajmo na njihove provokacije. Samo pogledajte kako stalno jedni te isti likovi potpiruju ovu priču.

Sukoba između GROZDA i DOSTA! nema niti će ga biti. Ono što pojedinci kažu na forumu ili na ulici (uključujući i moju malenkost) mogu biti samo pojedinačni stavovi a nikako stavovi DOSTA! ili GROZDA.

Stavovi DOSTA! su službeni kad su objavljeni u medijima ili na blogu, a isto tako nisam vidio nijedan službeni stav GROZDA kojim imaju nešto protiv DOSTA!

Ljudi, trebamo prepoznati plačenike i izdajnike koji očigledno ovdje imaju jasan cilj... Zavadi pa uništi...

I trebamo zapamtiti da je ovo ipak forum i da su ljudi sakriveni iza nickova. Ko zna šta nick krije?
senada

Post by senada »

....u ime drugih necu govoriti ali po pitanju "placenika" moj licni stav je da
narod konacno treba dokazati da vjeruje u sebe i u izbore, kao jedinom odlucujucem faktoru u cijeloj beiha prici....niko normalan nema nista od podmetanja svadje izmedju dva ili vise pokreta.... najbolje sto bi se moglo desiti za ovu zemlju je da se cio narod pokrene sa mrtve tacke, a to podrazumijeva samo jedno - ne ukazati ni minimum povjerenja ni jednoj vladajucoj stranci, pa taman da je servira i grozdov grozd.
Post Reply