Banksy wrote:Besmisleno, zaista. Iako je već 22 godine na čelu Sarajeva Bošnjak, mislim da je ponovo trebalo izabrati Bošnjaka. Ovim izborom se šalje lažna slika multietničnosti, dok se u novoimenovanim upravnim odborima zapravo ogleda pravo stanje stvari na terenu - koliko ono bi, stotinjak Bošnjaka i nigdje nijedan nebošnjak?
Pa i kad se neki takav negdje omakne, mora dobiti bar stranački muhur. Čak je i novoimenovani zamjenik gradonačelnika Ranko Čović član Glavnog odbora SDA.
skoro da mi je drago da se u nečemu ne slažem sa tobom, jer me već brine tolika istomišljenost

Radi se o tome (a ti to bar odlično znaš) da je vijekovima Sarajevo multietično.. da je radi kompleksa ruralnih tipova zastupnika velikosrpske ideje to pokušano biti uništeno. Slažem se, a to se vidi i na ovoj temi, da su u miru ti i takvi našli svoje istomišljenike drugog predznaka koji im idu na ruku zagovaranjem i stvaranjem etnički čistih teritorija. Sad, činjenice su tu i stvarno stanje je tu. Ali, odlično znamo da nas ima koji odbijamo to (u ratu puškom i radom za domovinu) danas nekako drugačije nacionalnu homogensot, jer to naprosto nije svojstveno Sarajevu. Jednako kad MIljacka poslije kiša nabuja, ne liči na sebe

Ako je izbor neBošnjaka kao gradonačelnika prvi od koraka u htjenju, željji i pobjedi nad fašisoidnim idejama etničke homogenizacije dobro došao je..