Gradonačelnik Sarajeva

Post Reply
heckler

#201 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by heckler »

Imao sam neutralno misljenje o ovom covjeku do prije par godina kad se nije poceo provaljivati kao mentalni pacijent.

Budaletina par excellence :-)

"Komšić Ivo u borbi za prava svinjetine"

Delegat Ivo Komšić na današnjoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta, koja je u toku u Sarajevu, pokrenuo je inicijativu za preispitivanje ustavnosti ugovora i podugovora koje vlasnik BBI trgovačkog centra u Sarajevu postiže dajući u zakup poslovne prostore u tom centru, a uvjetujući pritom zakupce da tu ne prodaju svinjsko meso niti toče alkohol.
"BBI nije vjerski nego javni objekt, na javnom je dobru i na najboljoj lokaciji u BiH", rekao je Komšić, koji smatra da se u ovom slučaju vrši diskriminacija prema posjetiocima koji konzumiraju svinjsko meso ili pivo naprimjer.

Inicijativu za pokretanje pitanja ustavnosti ugovora i podugovora koje vlasnik BBI centra postiže sa zakupcima poslovnih prostora, Komšić upućuje Federalnom ministarstvu pravde.

Rekao je da su ga na to zapravo ponukali građani iz Sarajeva, ali i izvan njega koji su bili neugodno iznenađeni u BBI trgovačkom centru.
ultima_palabra

#202 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

Mislim da je @Katarina jedina koja se sekira oko ove nebitne funkcije :D
Doktor29

#203 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

U nastavku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva izabrani su i dogradonačelnici, a to su Aljoša Čampara i Ranko Čović .

Aljosa :thumbup:
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#204 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by vedra nebesa »

ultima_palabra wrote:Mislim da je @Katarina jedina koja se sekira oko ove nebitne funkcije :D
Pa i član predsjedništva je samo ikebana, pa se Komšić proslavio na toj funkciji kao najbolji političar.
VjecitiStudent

#205 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

Doktor29 wrote:U nastavku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva izabrani su i dogradonačelnici, a to su Aljoša Čampara i Ranko Čović .

Šest gradskih funkcionera, šest muškaraca, hoće li iko sad prizvati vitalni rodni interes?
Doktor29

#206 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

VjecitiStudent wrote:
Doktor29 wrote:U nastavku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva izabrani su i dogradonačelnici, a to su Aljoša Čampara i Ranko Čović .

Šest gradskih funkcionera, šest muškaraca, hoće li iko sad prizvati vitalni rodni interes?
Fakat, sto se sada ne javi ono neformalno udruzenje parlamentarki ili se ovo njih ne tice :x
cindrlimindrli

#207 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by cindrlimindrli »

Vidim ja opet je na sceni bosnjacka majorizacija. :oops:
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#208 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by vedra nebesa »

cindrlimindrli wrote:

Vidim ja opet je na sceni bosnjacka majorizacija. :oops:
Možda u Sarajevu nema Bošnjaka Sarajlija
cindrlimindrli

#209 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by cindrlimindrli »

vedra nebesa wrote:Možda u Sarajevu nema Bošnjaka Sarajlija
Cuj nema, pa vidis kako ljudi majoriziraju, sve gradonacelnici i dogradonacelnici. :lol:
ultima_palabra

#210 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

Aljoša je Bošnjak, i to iz "certificirane" stranke ;-)
basicm

#211 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by basicm »

Taman pomislis ne moze gore, kad oni kandiduju novog klauna i jos ga izaberu. Islamofob, a takve ne volim!
cyprus

#212 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by cyprus »

Hm, meni vala svejedno ko će biti gradonačelnik... Navijo sam za Kamočajija... ali ne može ni Komšić napravit neku preveliku štetu valjda... Bolje on nego Kljujić...
Doktor29

#213 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

cyprus wrote:Hm, meni vala svejedno ko će biti gradonačelnik... Navijo sam za Kamočajija... ali ne može ni Komšić napravit neku preveliku štetu valjda... Bolje on nego Kljujić...
Brzo ce Kamocaja uhljebiti negdje, ne treba brinutio za njega :D
ultima_palabra

#214 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

Doktor29 wrote:
cyprus wrote:Hm, meni vala svejedno ko će biti gradonačelnik... Navijo sam za Kamočajija... ali ne može ni Komšić napravit neku preveliku štetu valjda... Bolje on nego Kljujić...
Ponestaje im funkcija :D
cindrlimindrli

#215 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by cindrlimindrli »

ultima_palabra wrote:Aljoša je Bošnjak, i to iz "certificirane" stranke ;-)
Opaki plan certificiranih na djelu, infiltrirali su lika kojeg ni rodjena mater ne bi skontala. :oops:
basicm

#216 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by basicm »

cindrlimindrli wrote:
Opaki plan certificiranih na djelu, infiltrirali su lika kojeg ni rodjena mater ne bi skontala. :oops:
Ni spol mu ne mozes sa sigurnosti potvrditi, a kamo li nac. pripadnost :)
Ponosan

#217 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Ponosan »

Komsic meni izgleda,onako ,nista posebno,sumnjam da ce on ista dobro uraditi za Grad Sarajevo u ove 4 godine,ima prilicno dobar budzet,vidicemo sta ce uraditi s njim,hoce li biti bar malo bolji od Behmena,koji je realno bio totalni promasaj i iza sebe nista nije ostavio,zali Boze para iz budzeta koje su u ove 4 prethodne godine otisle niusto! Komsic mi nekako djeluje kao da nije ni svjestan na koju je funkciju dosao,nema ni plana sta namjerava uraditi,osim sto ce biti na ovako nekim protokolima,poraznicima,itd... da hoce bar fasadu jednu obojiti da ga bar po necemu pamtimo,za razliku od Behmena kojeg pamtimo jedino po tome da je puno volio rakiju,nista vise....
Trebam te

#218 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Trebam te »

cindrlimindrli wrote:
vedra nebesa wrote:Možda u Sarajevu nema Bošnjaka Sarajlija
Cuj nema, pa vidis kako ljudi majoriziraju, sve gradonacelnici i dogradonacelnici. :lol:

A sto ce gradu i jos dva dogradonacelnika? :lol:

Pitam ozbiljno, je li i njih dvojica primaju placu? :(
Doktor29

#219 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

ultima_palabra wrote:
Doktor29 wrote:
Ponestaje im funkcija :D
Mozda ce u postu za zenom :D
generalno mali je luzer godine (ovako rano), prvo su ga skinuli sa mjesta direktora nekog biroa gdje je otisao napustivsi mjesto dogradonacelnika, onda se pokusao vratiti u velikom stilu na mjesto gradonacelnika sto takodjer nije uspjelo..... :-) :-)
Doktor29

#220 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

cindrlimindrli wrote:
Na koga mislis??
ultima_palabra

#221 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

basicm wrote:
cindrlimindrli wrote:
Ni spol mu ne mozes sa sigurnosti potvrditi, a kamo li nac. pripadnost :)
Ako je vjerovati SB, Šejla Jugo mu je utvrđivala spol :oops:
cindrlimindrli

#222 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by cindrlimindrli »

Trebam te wrote:A sto ce gradu i jos dva dogradonacelnika?

Pitam ozbiljno, je li i njih dvojica primaju placu?
Nista nije prepusteno slucaju, jesi li razmisljao sta bi se desilo i kakva bi konfuzija u gradskim vlastima nastala
ako bi nedaj boze prvom medju najboljima otkazalo srce prilikom svakodnevne borbe za bolje uslove zivota
gradjana. Znas li ti uopste koliko ce on jadan sad morati spucati cevapa, janjetine i pive za jedan obrok?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#223 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Matijevic_Vlado »

Drag mi je Ivo,al brate da sam na njegovom mjestu ja bih se sada stidio funkcije,cirkus su napravili od ovoga izbora gradonacalnika u kojem je jedini cilj bio da gradonacelnik nije musliman ,ako sam u krivu ispravite me :mrgreen:
theTruePath

#224 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by theTruePath »

Matijevic_Vlado wrote:Drag mi je Ivo,al brate da sam na njegovom mjestu ja bih se sada stidio funkcije,cirkus su napravili od ovoga izbora gradonacalnika u kojem je jedini cilj bio da gradonacelnik nije musliman ,ako sam u krivu ispravite me :mrgreen:
:lol:
It_is_a_Leclerc

#225 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by It_is_a_Leclerc »

Matijevic_Vlado wrote:Drag mi je Ivo,al brate da sam na njegovom mjestu ja bih se sada stidio funkcije,cirkus su napravili od ovoga izbora gradonacalnika u kojem je jedini cilj bio da gradonacelnik nije musliman ,ako sam u krivu ispravite me :mrgreen:
Griješiš.
Post Reply