crko bi ti ...VjecitiStudent wrote:
Od '47 do '73 svih sest gradonacelnika su bili ucesnici NOB-a, petorica od '41, jedan od '43.
Pogodite ko je cekao pad Italije?
Gradonačelnik Sarajeva 1.krug (anketa)
- Banksy
#126 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
- emanacija
#127 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ko je pičio pravo u Sarajevu možda se sjeća upadice čuvenog Nedžada Duvnjaka (Ustavno pravo) koji bi ovako znao reć': "Znate li koji je prvi komercijali let koji je uspostavljen iza rata?" Muk... "Cirih, a znate li zašto?" Muk i pokoji smijeh ponovaca... "Uveli su taj let zato da bi pare od donacija prebacili na račune po Švicarskoj. Švica majka" (grohotan smijeh).JoseMujica wrote: kolko se sjećam napravio se gluh...a cifra je bila milion i nešto DM-ova
to je Kupusko na TV-u pričao
-
dječak sa šibicama
#128 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Eh Tajo, taj gigant... ja se sjecam giganta dok je bio glavni u stambenom nakon rata, koliko je taj koverti u djep strpao u ona vremena kada se sa stanovima i stanarskim pravima mesetarilo.redhat wrote:
Po čemu? Mogo si i Taju predložit.
Strpao koverti skoro ko Oki na tunelu
Jebote, kakva mafija vlada, zato kazem, dajem najvece sanse Bakiru 60 minuta. Takvi su kod nas najpodobniji.
- valterbranisarajevo
#129 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Glavni cirkus je ovo odjeljenje za EU integracije....
ovo mi baš liči na Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena. Pa neće Grad Sarajevo sam u EU. Nešto slično kao "ambasada" Kantona Sarajevo u Briselu. kako se divljački troši budžetski novac, a onda kažu:"znate mi nemamo sredstva za kapitalne investicije, popravku snjegobrana na krovovima i slično"... 
-
dječak sa šibicama
#130 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Nemoj biti neposten, ako predizbornu kampanju za lokalne izbore temelje na prici o ulasku u EU i poboljsanju odnosa sa Nikaragvom i Belgijom, onda je red da imaju i svoje odjeljenje za vanjsku politiku u svakoj mjesnoj zajednicivalterbranisarajevo wrote:Glavni cirkus je ovo odjeljenje za EU integracije....ovo mi baš liči na Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena. Pa neće Grad Sarajevo sam u EU. Nešto slično kao "ambasada" Kantona Sarajevo u Briselu. kako se divljački troši budžetski novac, a onda kažu:"znate mi nemamo sredstva za kapitalne investicije, popravku snjegobrana na krovovima i slično"...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#131 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada)
Sada citam ovaj popis gradonacelnika, sve ovo poslije rata je Boze dragi sacuvaj...
Sada citam ovaj popis gradonacelnika, sve ovo poslije rata je Boze dragi sacuvaj...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#132 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
dobro onaj jedna predloži mrtva čoeka za gradonačelnika

urnebesna tragedija
urnebesna tragedija
-
VjecitiStudent
#133 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Sve su to komunjare i jugonostalgicari-LIBERO- wrote:Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada)![]()
Evo njene predratne biografije ...
Semiha Borovac (2005. - 2009.)
Rođena je 2. marta 1955. u Sarajevu, gdje je završila Osnovnu školu „Ahmet Fetahagić“ i Drugu gimnaziju. Diplomirala je 1977. na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a 2000. položila Pravosudni ispit. Od 1977.do 1982. radila je kao stručni saradnik u Sindikatu RBiH. Od 1982. do 1996. radila je u Općini Novo Sarajevo kao upravni inspektor, sekretar Vijeća udruženog rada u SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara IO Novo Sarajevo i šef Kabineta načelnika Općine Novo Sarajevo. ...
- emanacija
#134 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Odron prijatelju, odron!-LIBERO- wrote:Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada)![]()
-
dječak sa šibicama
#135 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
I od svega ostala samo predratna frizurica.VjecitiStudent wrote: Evo njene predratne biografije ...Semiha Borovac (2005. - 2009.)
Rođena je 2. marta 1955. u Sarajevu, gdje je završila Osnovnu školu „Ahmet Fetahagić“ i Drugu gimnaziju. Diplomirala je 1977. na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a 2000. položila Pravosudni ispit. Od 1977.do 1982. radila je kao stručni saradnik u Sindikatu RBiH. Od 1982. do 1996. radila je u Općini Novo Sarajevo kao upravni inspektor, sekretar Vijeća udruženog rada u SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara SO Novo Sarajevo, pomoćnik sekretara IO Novo Sarajevo i šef Kabineta načelnika Općine Novo Sarajevo. ...
Ideologija nova.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#136 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Moj kandidat ili Betmen ili niko!JoseMujica wrote:dobro onaj jedna predloži mrtva čoeka za gradonačelnika![]()
![]()
urnebesna tragedija
-
condy
#137 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Moj glas ide Divjaku, i to ne iz razloga jer nije Bošnjak, i ne iz razloga jer je " na ruku " bošnjacima, već iz razloga što je mnogo učinio za grad i državu BiH i što sigurno nije pod uticaj niti jedne političke i nacionalne opcije. Poštujem najviše ljude koji se uspiju izdignuti iz mase i razmišljati svojom glavom i ne bojati se iznijeti i braniti vlastite stavove.
Dakle, može biti i neko drugi, a za koga isto ne važi ona parola iz serije LZN " stranka te prati, i ima velike planove za tebe..."
Dakle, može biti i neko drugi, a za koga isto ne važi ona parola iz serije LZN " stranka te prati, i ima velike planove za tebe..."
-
VjecitiStudent
#138 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Zasto nema unuka ovog predratnog gradonacelnika na listi, a danasnjeg uvazenog politicara, privrednika, filozofa, ...

PS. Radi lakseg prepoznavanja treba skinuti fes i brkove

PS. Radi lakseg prepoznavanja treba skinuti fes i brkove
- JoseMujica
#139 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
meni vako najviše podsjeća na Mustafu Nadarevića
- Banksy
#140 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
beskprijekornaVjecitiStudent wrote:Sve su to komunjare i jugonostalgicari-LIBERO- wrote:Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada)![]()
Sada citam ovaj popis gradonacelnika, sve ovo poslije rata je Boze dragi sacuvaj...![]()
Evo njene predratne biografije ...Semiha Borovac (2005. - 2009.)
je li ona nekad radila za Raifa Dizdarevića, nekad, negdje, ili sam pobrkala ...?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#141 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
- valterbranisarajevo
#142 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Većinu novca za udruženje Obrazovanje gradi BiH Jovo osigura sam..putuje, lobira, traži sponzore i donatore, štampa kalendare, čestitke za praznike..Što znači da nije nesposoban, odnosno sigurno ne bi bio od onih koji se zaključaju u kancelariju i samo kukaju: nemam para, nemam ovlasti.... 
-
VjecitiStudent
#143 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Mustafa je iz Bosanskog Novog.JoseMujica wrote:meni vako najviše podsjeća na Mustafu Nadarevića
Evo pomoc:

- emanacija
#144 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Joj njega... znamo bolan.VjecitiStudent wrote:
- valterbranisarajevo
#145 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Sada sam vidio da nam je svojevremeno gradonačelnik bio stanoviti g. Aristotel! 
- JoseMujica
#146 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
šta misliš da sad Sokrata stavimovalterbranisarajevo wrote:Sada sam vidio da nam je svojevremeno gradonačelnik bio stanoviti g. Aristotel!
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#147 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Jedina normalna grupa u BiH http://www.antidaytongroup.com
http://youtu.be/1GtX8Y7x9IU
Umjesto da postavljaju patriote mlade, poštene i energične ljude bez dlake na jeziku poput recimo ovog Nihada oni stavljaju duševne MRTVACE kao što je Betmen.
http://youtu.be/1GtX8Y7x9IU
Umjesto da postavljaju patriote mlade, poštene i energične ljude bez dlake na jeziku poput recimo ovog Nihada oni stavljaju duševne MRTVACE kao što je Betmen.
Last edited by antimobbing on 13/11/2012 14:10, edited 3 times in total.
- emanacija
#148 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ova anketa je virtuelna oaza Sarajlija... Izgleda da nam je sjećanje posljednje utočište.
- raskopusa
#149 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
a vi ih birate po podobnosti bas kao sto je izabran emil vlajki.veljaca wrote:E vidis to mozda tebi dokazuje ..... Svima normalnim i nacionalizmom neopterecenim ljudima u BiH ( a ima ih na svim stranama ) je normalna stvar da neka osoba ( bez obzira na vjeru i naciju ) obnasa duznost za koju dobije povjerenje .... Bez obzira bio on Bosnjak, Srbin, Hrvat ili neko drugi ...trebinjac22 wrote:Ne razumijem čemu vrijađanje odamah da mi je glupo pitanje.
Ja samo kažem da bi trebalo biti pametno da gradonačelnik se brine o stvarima za koje je imenovan.
To što je srbin možda dokazuje da nemate pametnog Bošnajaka da vam riješi probleme!?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#150 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ne, opet greška... Odron su glasovi Batmanu koji nam je svojim spavanjem uveo standard da je čakijanje i ubojstvo svaki božiji dan tako normalna i prirodna stvar. Odron su glasovi njemu, jer su to glasovi sa jedinim motivom "On je naš", i odron su glasovi Bakiru H. jer je to direktno odbijanje demokracije u utabavanje puta prema Sjevernoj Koreji u bukvalnom ssmislu.emanacija wrote:Odron prijatelju, odron!-LIBERO- wrote:Al' najjaci su mi ovi nostalgicari SDA sa Semihom Borovac (14 glasova do sada)![]()
Semiha je jedan partijski poslušnik, ni manje ni više... jedne ili drug4e partije,ambiciozna i nenačitana što se ogleda u oskudnom rječniku i skromnom nastupu.. ali se bar trudila da napravi fasade, da da stan onima koji dođu na dijalizu. A Batman? Koji je njegov doprinos. On ima jedno ima ODRON, a dijeli ga ravnopravno sa Bakirom H.