Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zašto bi se onaj srb koji nije ni prismrdio lojavim upšte osjećao poniženim zbo spomen ploče, kkave on veze ima sa zlodjelima lojavih.
Ako se u teškim vremenima pokojni poznati sarajevki ratni fotoreporter Danilo Krstanović nije osjetio nelagodu što je ostao u svome gradu,
zašto bi to bilo uvredljivo za srbe koji su osjećali odvratnost prema mrcvarenju grada u kojem su ostali.
Taj isti pokojni Danilo je jedne prilike kazao:
"Svaki snimak je dio historije i istine o hrabrim Sarajlijama koji vole ovaj grad i brane ga sa toliko ljubavi da određene brđane hvata panika pa u svojoj nemoći bacaju granate po nedužnoj djeci, ženama, starcima, bolnicama i svemu sto se miče po gradu. Samo da mi je znati šta li to snimaju moje dojučerašnje kolege koji su otišli na Pale, jadna im majka.”
Better Man wrote: ↑09/04/2024 09:56
Benjamina je svoje rekla kad se donosila odluka o obilježavanju Kazana i spomenika. Kad žena bude spremna javno reći da je Caco ratni zločinac i kad bude uvažila stavove i mišljenja porodica njegovih žrtava i kad prestane zvati lošim ljudima one koji je dobronamjerno kritikuju, onda možda i bude od nje neke socijaldemokrate. Ovako ništa, osim jeftinog populizma i obračuna sa svima koji me misle kao ona.
"u mom mandatu nikada neće doći do skidanja ploča! Srbi su konstitutivni narod u BiH utvrđen ZAVNOBiH-om, ali agresija na BiH je hitorijski utvrđena činjenica! Činjenice se ne smiju osporavati!"
Populisticka glupaca o ploci na Vijecnici kojom se vrsi nepravednu generalizaciju na racun kompletnog srpskog naroda.
ti nakon godinu dana još pišeš o pločama
a lažeš sestre mi, jer ja te se i sjećam zbog priče kako ne voliš ploče
e king si
"Srpski zlocinci" treba zamijeniti sa "velikosrpski zlocinci" jer prvo je sovinizam a drugo precizan opis ideoloske potke agresora. To je moj stav od kako je ploca postavljena i nije se mijenjao.
Skijaš wrote: ↑09/04/2024 19:03
"Srpski zlocinci" treba zamijeniti sa "velikosrpski zlocinci" jer prvo je sovinizam a drugo precizan opis ideoloske potke agresora. To je moj stav od kako je ploca postavljena i nije se mijenjao.
Skijaš wrote: ↑09/04/2024 19:03
I treba pokrenuti kampanju i tražiti da na spomeniku na Kazanima piše da su tu stradali nevini građani Sarajeva od strane ratnog zločinca Mušana Topalovića Cace i navesti imena i prezimena njegovih pomagača kao i imena i prezimena svih žrtava, a ne samo dio kako je sada.
Last edited by Better Man on 10/04/2024 14:54, edited 1 time in total.
"u mom mandatu nikada neće doći do skidanja ploča! Srbi su konstitutivni narod u BiH utvrđen ZAVNOBiH-om, ali agresija na BiH je hitorijski utvrđena činjenica! Činjenice se ne smiju osporavati!"
Populisticka glupaca o ploci na Vijecnici kojom se vrsi nepravednu generalizaciju na racun kompletnog srpskog naroda.
ti nakon godinu dana još pišeš o pločama
a lažeš sestre mi, jer ja te se i sjećam zbog priče kako ne voliš ploče
e king si
Pa to je još i bolje (tačnije)
Last edited by Piaty on 09/04/2024 20:59, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry wrote: ↑09/04/2024 20:09
Zamijeniti srpski sa četnički.
Napisati da je Caco ratni zločinac.
Caco nije ratni zločinac. Nedade mu Hebib da bude Ali treba napisati da mu je dženazu klanjalo "pola Sarajeva", takvom, nesuđenom ratnom zločincu. I da s rahatom miruje na groblju na kojem su ukopani "veliki ljudi", ubijeni tokom rata
Cherry-Cherry wrote: ↑09/04/2024 20:09
Zamijeniti srpski sa četnički.
Napisati da je Caco ratni zločinac.
Caco nije ratni zločinac. Nedade mu Hebib da bude Ali treba napisati da mu je dženazu klanjalo "pola Sarajeva", takvom, nesuđenom ratnom zločincu. I da s rahatom miruje na groblju na kojem su ukopani "veliki ljudi", ubijeni tokom rata
I da su mu tu istu dženazu priredili i amnestirati ga od svega Alija Izetbegović i porodica Švrakić.