Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
Dimu1927

#6176 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dimu1927 »

Srpski zlocinci nego sta. Ne postoji velikosrpski narod niti cetnicki narod, nego su to sve pripadnici srpskog nebeskog naroda
Skijaš

#6177 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

Leopard_SA wrote: 04/10/2023 13:18
Skijaš wrote: 04/10/2023 13:12
OK, odlicno. Jesam li ja onda citirao konkretan primjer upotrebe tog termina na sudu u Haagu, i to kao pridjeva, a ne imenice?
Jesi, svaka cast. Hajde sada objasni zasto su samo srpski zlocino velikosrpski, a njemacki, japanski, peti, deseti nisu
Ponovo, nema srpskih zlocina. Postoje zlocini pocinjeni u ime islama, srpstva i njemackog naroda, ali to nisu muslimanski, srpski ili njemacki zlocini. Sto se tice tvog pitanja, to trebas pitati one koji su prihvatili taj termin kako bi obuhvatili ideolosko divljanje sovinistickih elemenata unutar srpskog naroda tokom zadnjih stotinjak godina. Ako ti imas bolji termin, izvoli pa ga podijeli s nama. Urinirati po cjelokupnom srpstvu nije opcija.
Last edited by Skijaš on 04/10/2023 13:30, edited 1 time in total.
Skijaš

#6178 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

Avetinho wrote: 04/10/2023 13:18
Skijaš wrote: 04/10/2023 13:15

Neka kompromis bude to da tu plocu postavis kod sebe u ostavi.
Kad tebe izaberemo za gradonačelnika, neka ti to bude prvi potez.
Kad Bogicevic nije valjao, tesko da bih ja imao sanse.
Qler

#6179 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Qler »

Napisao ti je kolega gore, jesu li velikonjemci ili njemci napravili zlocin, ili velikojapanci ili japanci...

Isto tako zna se dobro ko je zapalio vijecnicu...
tramvajtrojka

#6180 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

Skijaš wrote: 04/10/2023 13:29

pa ti trenutno podrzavas opciju koja je uradila sve da bogicevic ne bude gradonačelnik tako da mojne lazne razocaranosti :oops:
Avetinho

#6181 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Avetinho »

Falsifikat. Bogičević je valjao, ali nije prihvatio kandidaturu.
Leopard_SA

#6182 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Leopard_SA »

Skijaš wrote: 04/10/2023 13:28
Ponovo, nema srpskih zlocina. Postoje zlocini pocinjeni u ime islama, srpstva i njemackog naroda, ali to nisu muslimanski, srpski ili njemacki zlocini. Sto se tice tvog pitanja, to trebas pitati one koji su prihvatili taj termin kako bi obuhvatili ideolosko divljanje sovinistickih elemenata unutar srpskog naroda tokom zadnjih stotinjak godina. Ako ti imas bolji termin, izvoli pa ga podijeli s nama. Urinirati po cjelokupnom srpstvu nije opcija.
Znaci pripadnici njemackog naroda nisu pocinili holokaust u toku WWII, nego pripadnici velikonjemackog naroda?
dječak sa šibicama

#6183 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Postoje i razlozi zasto Bogicevic nije prihvatio, a kad vidis modus operandi Benjamine i odgovornog oko imenovanja Cengica, pametnom jasno zasto nije prihvatio.
ljubijankic

#6184 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ljubijankic »

dječak sa šibicama wrote: 04/10/2023 13:36 Postoje i razlozi zasto Bogicevic nije prihvatio, a kad vidis modus operandi Benjamine i odgovornog oko imenovanja Cengica, pametnom jasno zasto nije prihvatio.

Znamo ko nije kriv :bih:
JohnnyS

#6185 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Datotek ... _Baru2.jpg

Kaže italijanski okupator, ne kaže fašistički
dječak sa šibicama

#6186 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

Allaha mi i desna ruka lijevi dzep

Ovakvih nema ni u Kolumbiji, nevezano sad sve za Bogicevica, kune se Bogom i krade. Bosnjo :bih:
Skijaš

#6187 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

Qler wrote: 04/10/2023 13:32 Napisao ti je kolega gore, jesu li velikonjemci ili njemci napravili zlocin, ili velikojapanci ili japanci...
Za ideologiju koja je u tom vremenskom periodu vladala njemackim drustvom se koristi termin nacizam. Zasto to a ne velikonjemacka ideologija, treba konsultovati udzbenike istorije, posebno po pitanju rasta Hitlerove stranke. To je kao da pitas mene zasto jedem jabuke kad znam da tebi daju zgaravicu. Dvije potpuno razlicite situacije.
Skijaš

#6188 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

tramvajtrojka wrote: 04/10/2023 13:33

pa ti trenutno podrzavas opciju koja je uradila sve da bogicevic ne bude gradonačelnik tako da mojne lazne razocaranosti :oops:
Ja sam glasao za Nasu Stranku a i druge na ovom forumu sam pozvao da glasaju za Nasu Stranku. To sto mi se ne svidja trenutni kurs te stranke znaci samo da imam svoj stav i da nisam stranacki fanatik.
Skijaš

#6189 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

JohnnyS wrote: 04/10/2023 13:39 https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Datotek ... _Baru2.jpg

Da, a to je pogresno.
Qler

#6190 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Qler »

A odakle je bio okupator konkretno za ovu plocu? Iz Bruneja? Ili iz Italije?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6191 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 04/10/2023 13:39 https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Datotek ... _Baru2.jpg

imal kakva ploča za pokolj albanaca u baru
http://historija.info/masakr-u-baru-apr ... historije/
Avetinho

#6192 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Avetinho »

Skijaš wrote: 04/10/2023 13:47

Da, a to je pogresno.
Nije pogrešno, kao što nije pogrešno ni "srpski agresor" ni "srpski zločinci". Vidiš, do Srba je da se ograde od ove zvanične srpske politike i politike Srbije. Na žalost, Srbi to ne čine, nego ih zdušno i gotovo jednoglasno podržavaju. Pogledaj danas Srbiju i Republiku Srpsku. To sve u horu recituje kako je nebeskom narodu svak drugi kriv osim politike koju podržavaju. Čak i Đoković naglas plače što ga cijeli svijet ne glorifikuje i ječi što ga baš cijeli svijet ne voli, a on je samo najbolji primjerak nebeskog naroda. Ne glorifikujem ja RS, Srbiju i njihove zločince, nego to čini narod Srbije i Republike Srpske, i time se ponose.

Ko sam ja da im kažem da rade drugačije.
JohnnyS

#6193 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

Skijaš da je Amerikanac, rušio bi Jeffersonov kip jer je imao roblje :D

Puno političke korektnosti škodi. Srpski zločinci spalili, da ko je drugi. Jesu li rekli nismo mi, jesu li se ogradili od vojske koja je spalila, jesu li im možda dali sva prava i primanja, a gone krivično sve koji su se borili protiv tih zločinaca? O čemu onda pričamo?
Skijaš

#6194 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

JohnnyS wrote: 04/10/2023 14:08Puno političke korektnosti škodi
Ovo nije pitanje politicke korektnosti nego suprotstavljanja sovinizmu, ako nije sovinizam zasto je toliki problem promjeniti plocu i staviti drugu na kojoj pise "velikosrpski" umjesto "srpski" ? Jer o tom se ovdje radi, o insistiranju da ne moze ni cetnicki ni velikosrpski nego bas eto mora pisati srpski zlocinci. Ovo se pitanje povlaci dovoljno dugo i otvarano je dovoljno puta da postaje jasno kako je nekom satanizacija citavog naroda u stvari cilj.
Avetinho

#6195 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Avetinho »

Skijaš wrote: 04/10/2023 14:34
JohnnyS wrote: 04/10/2023 14:08Puno političke korektnosti škodi
Ovo nije pitanje politicke korektnosti nego suprotstavljanja sovinizmu, ako nije sovinizam zasto je toliki problem promjeniti plocu i staviti drugu na kojoj pise "velikosrpski" umjesto "srpski" ? Jer o tom se ovdje radi, o insistiranju da ne moze ni cetnicki ni velikosrpski nego bas eto mora pisati srpski zlocinci. Ovo se pitanje povlaci dovoljno dugo i otvarano je dovoljno puta da postaje jasno kako je nekom satanizacija citavog naroda u stvari cilj.
Koliko god apsurdno bilo, satanizaciju i stereotipizaciju sprovode ponajviše Srbi, Srbija i Republika Srpska. Ovi su ponosni na svoja djela, ubijanja, logore, granatiranja, silovanja, "razvlačenje mozgova" i slične druge terore. Sjeća li se od Srba još iko kako se Vili Brandt poklonio žrtvama -- pazi sad -- *njemačkih zločinaca* u Drugom svjetskom ratu? Kad će se to desiti u Srba? Ovi dan-danas kolektivno smatraju da im je učinjena nepravda i da su lažno optuženi za zločine koje su Bosanci izveli sami nad sobom. Pazi sad: i Vili Brandt je prikočio pa nije rekao "moj njemački narod", jer je velika razlika izmežu sintagma "nj. narod" i "nj. zločinci", a ja, vidiš, u slučaju Srba i nisam baš tako siguran.
Skijaš

#6196 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

Avetinho wrote: 04/10/2023 15:09
Skijaš wrote: 04/10/2023 14:34

Koliko god apsurdno bilo, satanizaciju i stereotipizaciju sprovode ponajviše Srbi, Srbija i Republika Srpska.....
Tacno je da se Dodik i ekipa kriju iza naroda i narod predstavljaju krvolocnim sovinistima koji ne znaju zivjeti s drugim narodima. Zato se Dodika mora pobjediti kao sto se i naciste ili imperijalni Japan moralo pobjediti. Da se Hitlera ostavilo na vlasti, Nijemci i neki drugi narodi bi jos bili pod cizmom nacizma. To ne bi znacilo da su Nijemci bolesni kao narod i bilo bi suludo, vrhunac idiotizma, pokusavati graditi nekakve partnerske odnose sa Hitlerom jer ga eto vecina Nijemaca podrzava. Kada bolesna ideologija zavlada, prva joj je zrtva upravo narod u okviru kojeg uspostavi svoju strahovladu.
Avetinho

#6197 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Avetinho »

Skijaš wrote: 04/10/2023 15:37
Avetinho wrote: 04/10/2023 15:09

Koliko god apsurdno bilo, satanizaciju i stereotipizaciju sprovode ponajviše Srbi, Srbija i Republika Srpska.....
Tacno je da se Dodik i ekipa kriju iza naroda i narod predstavljaju krvolocnim sovinistima koji ne znaju zivjeti s drugim narodima. Zato se Dodika mora pobjediti kao sto se i naciste ili imperijalni Japan moralo pobjediti. Da se Hitlera ostavilo na vlasti, Nijemci i neki drugi narodi bi jos bili pod cizmom nacizma. To ne bi znacilo da su Nijemci bolesni kao narod i bilo bi suludo, vrhunac idiotizma, pokusavati graditi nekakve partnerske odnose sa Hitlerom jer ga eto vecina Nijemaca podrzava. Kada bolesna ideologija zavlada, prva joj je zrtva upravo narod u okviru kojeg uspostavi svoju strahovladu.
U Srba su i Dodik i Vučić "demokratki" izabrani. Kao i u Rusiji, ako nije predsjednik države, onda je bar premijer ili nešto drugo još važnije i ljepše. Ko ove bira? Kolikim procentom? Da nije Dodik na vlasti, bio bi izabran (ili izabrana) neko još radikalniji, veći "Srbin" ili "Srpkinja" i od Svetog Save. Gdje je ta opozicija u Srba ili bar poneki disident da digne glas? Sve se izgleda svodi na žalopojke u vlastitim krevetima ili anonimne postove na Forumu Klix. I to malo brzo bude podvrgnuto šikaniranju ili izvrgnuto ruglu, ne od vlasti koliko od svjetine ispranog mozga. Eno imaš srednješkolce koji s ponosom idu u škole nafarbane muralim ratnih zločinaca, pišu nagrađivane školske radove i dobivaju stipendije za više školovanje ako dovoljno jako pljunu na "ostale" ili napišu kakv lijep hvalospijev srpskim "junacima" i njihovim nedjelima.

A ti, ako si kao Srbin ustao da braniš srpsko čojstvo i junaštvo, prva bi ti stepenica trebala biti ova: priznati i reći bar sebi glasno - jeste, jesu Srbi i srpski zločinci radili to i to, i kao srbin ih prokleti i od drugih Srba isto to tražiti da učine. Vjeruj mi, pravi Bosanci bi potrčali graditi zajedničko društvo i državu a da ne trepneš. Ne iz vlastitih nacionalističkih razloga, nego zato što su bolji ljudi od onih tamo.
Skijaš

#6198 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

Avetinho wrote: 04/10/2023 15:54
Skijaš wrote: 04/10/2023 15:37

U Srba su i Dodik i Vučić "demokratki" izabrani....
Veikosrpski elementi sire psihozu ugrozenosti, prosjecan Srbin koji podrzava Dodika ne mrzi nego misli da je Dodik manje zlo od Bakira. To je recept kojeg sve autokrate primjenjuju i kada imaju kontrolu nad budzetom, tesko je tu prici sa nekim argumentima. Eno zeni su odrezali kaznu jer je bacila jaja na mural ratnog zlocinca. Sve koji pokusavaju javno reci istinu proglase izdajnikom i stranim placenikom i tesko je tu kroz demokratske procese praviti neke alternative. Bil' ti smio protiv velikosrpskog aparata onako kako to Dragan Bursac radi recimo? Ako bi, svaka cast, ali se prosjecan covjek vodi onim, kud svi Nijemci, tu i mali Hans.
Avetinho

#6199 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Avetinho »

Skijaš wrote: 04/10/2023 16:09
Avetinho wrote: 04/10/2023 15:54

U Srba su i Dodik i Vučić "demokratki" izabrani....
Veikosrpski elementi sire psihozu ugrozenosti, prosjecan Srbin koji podrzava Dodika ne mrzi nego misli da je Dodik manje zlo od Bakira. To je recept kojeg sve autokrate primjenjuju i kada imaju kontrolu nad budzetom, tesko je tu prici sa nekim argumentima. Eno zeni su odrezali kaznu jer je bacila jaja na mural ratnog zlocinca. Sve koji pokusavaju javno reci istinu proglase izdajnikom i stranim placenikom i tesko je tu kroz demokratske procese praviti neke alternative. Bil' ti smio protiv velikosrpskog aparata onako kako to Dragan Bursac radi recimo? Ako bi, svaka cast, ali se prosjecan covjek vodi onim, kud svi Nijemci, tu i mali Hans.
Ne znam kakav bih ja bio da sam Srbin. Znam kakav jesam kao Bosanac (pazi -- ne Bošnjak). Nabijem ih sve i tako se ponašam na onim mrežama gdje se ne krijem iza anonimnog avatara.

Bursaću kapa do poda. Nije valjda u Srba ostao samo jedan takav. Onda i nisu baš neki junački narod kakvim se vole predstaviti. Čude me više oni Srbi koji drže veliki megafon u ruci, koji se daleko čuje, a većina takvih, iako su izvan domašaja ruke trenutnih vlastodržaca u Srba, i dalje mantraju srpske ublehe i mitomaniju, a nipošto ne zagovaraju put u skladu s civilizacijom, moralnim i etičkim principima humanog društva.
Skijaš

#6200 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Skijaš »

Avetinho wrote: 04/10/2023 16:20
Skijaš wrote: 04/10/2023 16:09

Ne znam kakav bih ja bio da sam Srbin....
I ne samo Srbin, nego Srbin kojem je recimo pola ili vise porodice povjerovalo u ugrozenost Srba. Sad se vise ne konfrotiras samo za zlocinackom ideologijom nego moras rizikovati da oni koje volis, ali su izmanipulisani, prekinu kontakt s tobom. Ja sam siguran da bi svi ovi koji insistiraju na ovakvoj ploci na Vijecnici, na mjestu prosjecnog Srbina bili mirni k'o bubice. To u najboljem slucaju, jer ako podrzavaju sovinizam nad citavim narodom, nije tesko zakljuciti sta bi pisali da su se rodili kao Srbi.
Post Reply