Gospodine SHILING...

Post Reply
bpsang

#1 Gospodine SHILING...

Post by bpsang »

Preneseno sa sa-x
dio
"Mi u Sarajevo odlazimo kao predstavnici RS-a, a ne kao dio bh. ambijenta. Mi nismo probosanska partija, već socijaldemokratska stranka", kazao je Dodik.

Gospodine KRISTIJANE,
SMJENITE OVO GOVEDO....
DONY

#2 Re: Gospodine SHILING...

Post by DONY »

100_KA wrote:Preneseno sa sa-x
dio
"Mi u Sarajevo odlazimo kao predstavnici RS-a, a ne kao dio bh. ambijenta. Mi nismo probosanska partija, već socijaldemokratska stranka", kazao je Dodik.

Gospodine KRISTIJANE,
SMJENITE OVO GOVEDO....

Ne vrijedjaj GOVEDO... 8-) 8-) 8-) :)
zavrzlama

#3 Re: Gospodine SHILING...

Post by zavrzlama »

100_KA wrote:Preneseno sa sa-x
dio

Gospodine KRISTIJANE,
SMJENITE OVO GOVEDO....

Neka Dodika treba on BIH...ubrzace propast politike koja je unistavala BIH i njene gradane... :D
bpsang

Post by bpsang »

Doticnom ....suvise mu je i prezime spominjati, nikad nece biti jasno da mu je ta republika jedan mali dio Bosne i Hercegovine,
i zbog tih njegovih ubjedjenja da on ima Republiku treba ga shutnuti za sva vremena mrsh... u tu tvoju vukojebinu....
cccc... sto mi dize pritisak :x :x :x
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Meni su samo smijesni svi oni koji su naivno tvrdili da se Dodikovo ponasanje i izjave ticu samo da dobije izbore...11 godina ljudi u BIH cekaju da neko dode tobe i pameti...pa zar jos neko misli da oni koji opstruiraju sve moguce,satanizuju sopstveni narod,gade drzavu BIH svom narodu,da ce sad nakon svega toga poceti raditi prave stvari za narod u BIH.....nece nego ce ici do kraja na insistirajnu da se BIH podijeli ili u najgorem slucaju pretvori jedan od entiteta u drzavu u drzavi sa obiljezjima i ideologijom samo jednog naroda.

Blage reakcije na Dodikovo otvoreno pljuvanje po drzavi BIH znaci samo dvije stvari.

1.Da on ima jake zagovornike u MZ-i za svoju ideju ili

2. Da Amerika,EU pustaju Dodika da se izlaje sto vise i tako im da povod da ukinu entitete i njihovu diskriminirajucu ulogu u BIH.

Neko ce ovaj put ostat kratkih rukava....
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Naravno da Dodik nece sad promijeniti stavove i postati bh. patriota, ali citava njegova politika zasniva se na populizmu. On je svjestan da RS nikad nece biti samostalna drzava, niti da ce ikad moci referendum sprovesti. Sve ove izjave su u cilju njegove popularizacije. Uostalom, vidjecemo uskoro kakav ce biti u koaliciji sa Silajdzicevim pulenima. U vladi cemo imati 4 godine natezanja i praznih prica, a nimalo rada. Nacionalizam im dodje kao odlican paravan za kradju i nerad.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Titov_pionir wrote:Naravno da Dodik nece sad promijeniti stavove i postati bh. patriota, ali citava njegova politika zasniva se na populizmu. On je svjestan da RS nikad nece biti samostalna drzava, niti da ce ikad moci referendum sprovesti. Sve ove izjave su u cilju njegove popularizacije. Uostalom, vidjecemo uskoro kakav ce biti u koaliciji sa Silajdzicevim pulenima. U vladi cemo imati 4 godine natezanja i praznih prica, a nimalo rada. Nacionalizam im dodje kao odlican paravan za kradju i nerad.
nacionalizam ih drzi u zivotu....
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Mene vise od Mice Dodika brine kratkovidni narod koji se zapali ovakvim njegovim izjava i odma trazi ukidanje RS-a. Pa upravo on racuna na burne reakcije iz federacije. Na tom principu se i drzi na vlasti.

Iskreno, mene zaboli sto on sebe ne smatra probosanski orijentisanim, to je njegovo pravo. Ali htio ili ne htio priznati, RS je neodvojiva od BiH i on mora postovati ovaj (kakav takav) bh. ustav tako da je sva njegova prica sviranje k..cu. Ali nazalost, glupi narod to ne vidi...
pijem_i_derem

#9 LAPRDANJE

Post by pijem_i_derem »

kad stolar ujutru ustane na posao, konta kakav ce sto napraviti, koje ce boje biti...
kad dodik, tihic i jovic dodju na posao, oni popiju fino kafu, popricaju sa kolegama kako im je bilo na odmoru (kipru, dalmaciji...), pa odu malo u stenju gradovima po nekakvim sastancima i tako svaki dan...i prolaze mjeseci...i onda jedno jutro dodju na posao i skontaju da nista nisu radili vec mjesecima, pa da bi ostali na vlasti ubace malo nacionalizma u recenice i narodi ih ponovo velicaju...i tako...ljepota...iskreno zavidim im...

a sad ozbiljno...nek pricaju srbi sta hoce...ako pokusaju da nam otmu zemlju i pripoje je beogradjnima nece ih vise biti u bih...al otom potom...
cevapXXL

Post by cevapXXL »

Titov_pionir wrote:Mene vise od Mice Dodika brine kratkovidni narod koji se zapali ovakvim njegovim izjava i odma trazi ukidanje RS-a. Pa upravo on racuna na burne reakcije iz federacije. Na tom principu se i drzi na vlasti.

Iskreno, mene zaboli sto on sebe ne smatra probosanski orijentisanim, to je njegovo pravo. Ali htio ili ne htio priznati, RS je neodvojiva od BiH i on mora postovati ovaj (kakav takav) bh. ustav tako da je sva njegova prica sviranje k..cu. Ali nazalost, glupi narod to ne vidi...
Cuj to! Pa jarane ne samo da treba buru dizat o ukidanju RS-a nego i dodika za muda objesit o neku sljivu u srbiji. Jebala mu citava srbija meter i njemu i svima sto misle kao on.
Tebi treba biti jasno da je u toj genocisnoj tvorevini puno cetnika koji su silovali, klali, palili, ubijlai.... i oni ce ovakve cetnike uvijek drzati na vlasti.

I vidis bas nije narod glup kao sto ti to rece nego obratno: Tebe zaboli k..ac sto on nije probosanski a sjedi ti u samome politickom vrhu drzave. Eh i mene ce boliti tek kada taj papak bude negdje kupio sjeno a dokle god sjedi u politici i ova drzava ga placa da bi bio protivbosanski onda mi nije svejedno a ni nesmije nam biti svejedno. SVAKA RAVNODUSNOST PREMA OVAKVIM CETNICIMA JE PRIZNAVANJE GENOCIDNE TVOREVINE RS-a I PORICANJE ZLOCINA KOJI JE NAPRAVLJEN U IME TE GENOCIDNE TZVOREVINE!
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

cevapXXL wrote:
Titov_pionir wrote:Mene vise od Mice Dodika brine kratkovidni narod koji se zapali ovakvim njegovim izjava i odma trazi ukidanje RS-a. Pa upravo on racuna na burne reakcije iz federacije. Na tom principu se i drzi na vlasti.

Cuj to! Pa jarane ne samo da treba buru dizat o ukidanju RS-a nego i dodika za muda objesit o neku sljivu u srbiji. Jebala mu citava srbija meter i njemu i svima sto misle kao on.
Tebi treba biti jasno da je u toj genocisnoj tvorevini puno cetnika koji su silovali, klali, palili, ubijlai.... i oni ce ovakve cetnike uvijek drzati na vlasti.

I vidis bas nije narod glup kao sto ti to rece nego obratno: Tebe zaboli k..ac sto on nije probosanski a sjedi ti u samome politickom vrhu drzave. Eh i mene ce boliti tek kada taj papak bude negdje kupio sjeno a dokle god sjedi u politici i ova drzava ga placa da bi bio protivbosanski onda mi nije svejedno a ni nesmije nam biti svejedno. SVAKA RAVNODUSNOST PREMA OVAKVIM CETNICIMA JE PRIZNAVANJE GENOCIDNE TVOREVINE RS-a I PORICANJE ZLOCINA KOJI JE NAPRAVLJEN U IME TE GENOCIDNE TZVOREVINE!
Pa sta Dodiku vrijedi sto se ne "deklarise" kao "probosanac"? Time nista ne postize. Ne shvatas da se ovdje ne moze promijeniti nista sto se entiteta tice dok se svi ne sloze.

Mozes ti galamit i dizat sta hoces, RS se moze ukinuti samo kad srbi iz RS-a pristanu na to. Isto tako, ni Mico Dodik ne moze raspisat referendum i odvojiti RS dok se ne sloze Bosnjaci i Hrvati iz Federacije s tim, tako da je sva ta prica glupost.

Dok nas bude zanimalo vise to sta Dodik izjavljuje, nego npr poskupljenje hljeba za 17%, bice nam ovako kako jeste.

Pitam se sto ne dizes buru i galamis zbog pljacke Energopetrola i Tuzlanske banke, koju nasi nacionalisti pocinise dok se ti zamaras Dodikovim izjavama...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Titov_pionir wrote:
cevapXXL wrote:

Pa sta Dodiku vrijedi sto se ne "deklarise" kao "probosanac"? Time nista ne postize. Ne shvatas da se ovdje ne moze promijeniti nista sto se entiteta tice dok se svi ne sloze.

Mozes ti galamit i dizat sta hoces, RS se moze ukinuti samo kad srbi iz RS-a pristanu na to. Isto tako, ni Mico Dodik ne moze raspisat referendum i odvojiti RS dok se ne sloze Bosnjaci i Hrvati iz Federacije s tim, tako da je sva ta prica glupost.

Dok nas bude zanimalo vise to sta Dodik izjavljuje, nego npr poskupljenje hljeba za 17%, bice nam ovako kako jeste.

Pitam se sto ne dizes buru i galamis zbog pljacke Energopetrola i Tuzlanske banke, koju nasi nacionalisti pocinise dok se ti zamaras Dodikovim izjavama...
Postoje stvari koje se ne mogu tolerisati i zakonski su kaznjive.rs-a je entitet tri konstutivna naroda i Dodik ili bilo ko drugi nemoze prozivati i postavljati se ko neko ko dolazi iz srpske drzave zvane rs-a i ponasati se ko da u tom entitetu drugi narodi nemaju nikakva prava.Glavni problem Dodika i cjelokupne srpske politike u BIH je svojatanje tog entiteta kao srpskog vlasnistva, u kojem mogu da cine sta hoce sa drugim narodima. Entiteti postoje zato sto su prvenstveno srbi u BIH pristali na postovanje drzave BIH i nastavljanja njenog medunarodnog priznatog kontinuiteta.Dodik zaboravlja jednu bitnu stvar...Slabljenje i omalovazavanje drzave BIH je u prevodu,podkopavanje temelja entitetskog uredenja BIH,a ne kao sto on zeli da prikaze da je slabljenje drzave BIH jacanje entiteta.Da jedan narod a u ovom slucaju srpski dobije pod kontrolu i vlast 49% BIH teritorije i od tih 49% je 50% nesrpske teritorije i imovine(gdje su pocinjeni stravicni zlocini,etnicka ciscenja i rusenja svih vjerskih objekata nesrba)to podrazumijeva i obavezu tog entiteta na postovanje drzave BIH.Dodik i zeli da nametne tezu da se pitanje tog entiteta samo tice njega i srpskog naroda..pogersno "Gospodine Dodik u tvom entitetu je 40% nesrpske imovine" u tom entitetu zive jos dva konstutivna naroda i cinjenica da je etnickim ciscenjem ta dva naroda pretvoreno u manjinu u tom entitetu,neznaci da oni nemaju pravo na svoje i na dozivljavanje BIH kao svoje drzave..... Dodik je drzavni neprijarelj broj jedan.....a najvise neprijatelj samih BIH srba....Srecom ima odluka Ustavnog suda o konstutivnosti naroda na cijelom podrucju BIH...
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

zavrzlama wrote: Postoje stvari koje se ne mogu tolerisati i zakonski su kaznjive.rs-a je entitet tri konstutivna naroda i Dodik ili bilo ko drugi nemoze prozivati i postavljati se ko neko ko dolazi iz srpske drzave zvane rs-a i ponasati se ko da u tom entitetu drugi narodi nemaju nikakva prava.Glavni problem Dodika i cjelokupne srpske politike u BIH je svojatanje tog entiteta kao srpskog vlasnistva, u kojem mogu da cine sta hoce sa drugim narodima. Entiteti postoje zato sto su prvenstveno srbi u BIH pristali na postovanje drzave BIH i nastavljanja njenog medunarodnog priznatog kontinuiteta.Dodik zaboravlja jednu bitnu stvar...Slabljenje i omalovazavanje drzave BIH je u prevodu,podkopavanje temelja entitetskog uredenja BIH,a ne kao sto on zeli da prikaze da je slabljenje drzave BIH jacanje entiteta.Da jedan narod a u ovom slucaju srpski dobije pod kontrolu i vlast 49% BIH teritorije i od tih 49% je 50% nesrpske teritorije i imovine(gdje su pocinjeni stravicni zlocini,etnicka ciscenja i rusenja svih vjerskih objekata nesrba)to podrazumijeva i obavezu tog entiteta na postovanje drzave BIH.Dodik i zeli da nametne tezu da se pitanje tog entiteta samo tice njega i srpskog naroda..pogersno "Gospodine Dodik u tvom entitetu je 40% nesrpske imovine" u tom entitetu zive jos dva konstutivna naroda i cinjenica da je etnickim ciscenjem ta dva naroda pretvoreno u manjinu u tom entitetu,neznaci da oni nemaju pravo na svoje i na dozivljavanje BIH kao svoje drzave..... Dodik je drzavni neprijarelj broj jedan.....a najvise neprijatelj samih BIH srba....Srecom ima odluka Ustavnog suda o konstutivnosti naroda na cijelom podrucju BIH...
Stvar je u tome sto on svojim izjavama nista efektivno nece postici (osim dobiti vlast i podijeliti fotelje sa Harisom) I tolerisao ti to ili ne, on ce nastaviti davati te izjave. Negodovanje iz federacije samo njemu odgovara, isto tako sto negodovanje iz RS-a odgovara Haretu da skupi svoje stado,...

Samo sto smo mi glupi pa ne vidimo dalje od svog stada...
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Naravno, jerbo i Zlobo je onomad na Gazimestanu samo uludu baljezgao, a mi budale pricali kako ce biti rata. :roll:

Dodik konstantno odrzava i dize tenzije jer je to jedini nacin da dobije i sacuva prelomnu podrsku Srba za odbijanje prenosa ingerencija na drzavu. Usput dovodi do daljne polarizacije koja vodi onome sto zeli -- BiH kao "federaciji" entiteta. Sljedeci korak se unaprijed zna, a on ga ni ne krije.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Stvar je u tome sto on svojim izjavama nista efektivno nece postici (osim dobiti vlast i podijeliti fotelje sa Harisom) I tolerisao ti to ili ne, on ce nastaviti davati te izjave. Negodovanje iz federacije samo njemu odgovara, isto tako sto negodovanje iz RS-a odgovara Haretu da skupi svoje stado,...

Samo sto smo mi glupi pa ne vidimo dalje od svog stada...

treba razdvojiti kad politicari daju izjave i kradu drzavu i bore se za fotelju ...

od izjava i djelovanja koje ruse drzavu i njen teritorijalni integritet..

Znamo mi da Silajdzic,Dodik,Tihic i ostali se bore za fotelje i kradu..ali samo Dodik je taj koji zagovara i podrzava ideju etnickog ciscenja...ideju da je rs-a vlasnistvo srpskog naroda...i da bude sve jos gore..jedino on gura srpski narod u neposalusnost drzavi BIH....

Dodik otima BIH srbima drzavu BIH i bosanstvo..a da ne govorim koju nepravdu pravi nesrbima.....
....
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

SherlockHolmes wrote:Naravno, jerbo i Zlobo je onomad na Gazimestanu samo uludu baljezgao, a mi budale pricali kako ce biti rata. :roll:

Dodik konstantno odrzava i dize tenzije jer je to jedini nacin da dobije i sacuva prelomnu podrsku Srba za odbijanje prenosa ingerencija na drzavu. Usput dovodi do daljne polarizacije koja vodi onome sto zeli -- BiH kao "federaciji" entiteta. Sljedeci korak se unaprijed zna, a on ga ni ne krije.
Ma sprem'te se, evo nam rata opet. Dodik ce krenut' na Sarajevo sa citavom armijom od 1000 i kusur vojnika :lol: :lol:

Valja se nama Bosnjacima drzat zajedno, inace smo izgubljeni, dajmo Harisu vlast, on ce nas stititi od zlog chete Dodika time sto ce podijelit fotelje s njim.... :lol:
Post Reply