"GO BOSNIA !!"

Post Reply
Fair Life

#1 "GO BOSNIA !!"

Post by Fair Life »

[color=green][size=200]GO BOSNIA !![/size][/color] [size=150]Danska je juce savjetovala svojim drzavljanima da ne putuju u 14 muslimanskih zemalja nakon sto su proteklog vikenda napadnuta danska diplomatska predstavnistva u Siriji i Libanu. [u]Vlasti ove zemlje ne preporucuju odlazak u Maroko, Alzir, Tunis, Libiju, Egipat, Sudan, Oman, Ujedinjene Arapske Emirate, Katar, Bahrein, Jordan, Iran, Pakistan i Avganistan.[/u][/size] [color=red][size=134][u]Pitam se... hoce li se Bosna i Hercegovina uspjeti plasirati na petnaestu poziciju u ovom takmicenju...[/u] i da li nam je to potrebno.[/size][/color] wrote:
Image
. . . . .Izgled plakata na IB pripremljenog za obavještavanje o protestima zbog skrnavljenja
. . . . .lika i djela Posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda a.s. Format plakata je A3.
Last edited by Fair Life on 13/02/2006 09:11, edited 1 time in total.
Zadig

Post by Zadig »

Hm, pa ako ovi nasi urade nesto ovako:

Image

Image

Image

more komotno
Fair Life

Post by Fair Life »

Ne mora biti tako Zadig... ovi su divljaci na fotografijama. Mi smo ipak Evropa... geografski i nece nas mjeriti istim arshinima.

Zaboravilo se da su hiljade nasih u Danskoj, Svedskoj...
pike

Post by pike »

Joj sto se nasi glupiraju...vidili od Arapa pa i oni poletili da protestuju, a da ovi nisu protestovali nebi se ni nasi sjetili.

Bruka brate da mi u Evropi protestujemo zbog toga.
Fair Life

Post by Fair Life »

pike wrote:Joj sto se nasi glupiraju...vidili od Arapa pa i oni poletili da protestuju, a da ovi nisu protestovali nebi se ni nasi sjetili.

Bratska solidarnost...
damir_k87

Post by damir_k87 »

de smirite se vise. jebote neki glupi cartoon neki papak u Danskoj nacrtao pa sad svi vi nesto protestuju i imaju razlog da pale zgrade po cjelom svjetu. :roll:

Normalno da vam nije pravo al takve su sve ove politicke karikature i crtani sto se nalaze po novinama, neki ljudi ce se naljutiti kad vide a drugi ce se smijati. Jebote da su oni Bush-ovci protestirali, kad je god bio crtani o kako Bush krade ulje iz Iraka i napada muslimanski svjet, onda oni nebi nikad spavali.

Vec bolje se skupite pa izbacite one papke na vlasti i one druge lopove u NSFBIH.
da pamtis

Post by da pamtis »

Image :D kazem ja vama hebo demokratiju, vracaj komunizam :D
vesela

Post by vesela »

nisam ni znala da ima islambosna...

pa eto plaho, nek demonstriraju...znaci da im je sve potaman i da nemaju drugih briga
Santos

Post by Santos »

Doce vehabije iz cjele BIH.Posto niste znali ili niste htjeli vidjet sad ce te se uvjerit koliko ih ima.U Sarajevu su masala nadosli tj.ima ih plaho.Nemam nista protiv njih ali nam demonstracije netrebaju.Samo ce nam stetit a postic necemo nista naravno.
da pamtis

Post by da pamtis »

Santos wrote:Doce vehabije iz cjele BIH.Posto niste znali ili niste htjeli vidjet sad ce te se uvjerit koliko ih ima.U Sarajevu su masala nadosli tj.ima ih plaho.Nemam nista protiv njih ali nam demonstracije netrebaju.Samo ce nam stetit a postic necemo nista naravno.

:lol: a tek da vidis koliko je u hrvatskoj katolika :lol: i u SCG parvoslavaca :lol: da nas sad vidi Tile sta smo napravili :lol:
Mahalac

Post by Mahalac »

da pamtis wrote:
Santos wrote:Doce vehabije iz cjele BIH.Posto niste znali ili niste htjeli vidjet sad ce te se uvjerit koliko ih ima.U Sarajevu su masala nadosli tj.ima ih plaho.Nemam nista protiv njih ali nam demonstracije netrebaju.Samo ce nam stetit a postic necemo nista naravno.

:lol: a tek da vidis koliko je u hrvatskoj katolika :lol: i u SCG pravoslavaca :lol: da nas sad vidi Tile sta smo napravili :lol:
:roll:
Prenj

Post by Prenj »

Pravo na mirno demonstracije treba biti zajamceno svakome!
Drugo je pitanje u ime cega treba demonstrirati.
Kakvi su uopste nasi prioriteti?
Mahalac

Post by Mahalac »

Fair ho's ti tamo sta organizovati il se moras sa Ivanicem konsultovati? :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

prvi put je karikatura objavljena u septembru 2005.godine...
nakon reakcija u danskoj, i oglusivanja vlade o iste, navodno su druge novine, u solidarnosti sa prvim novinama koje su je objavile, objavile istu i tada nastaje ovo sto se desava....
a vi se samo zavaravajte da je sve to prdimahovina i da protesta u Sarajevu nece biti....
danska ambasada je poslala dopis svim PU u FBiH sa upitom da uprate koliko demonstranata krece iz njihovog grada i da li su militantno ili pacifisticki raspolozeni...
Fair Life

Post by Fair Life »

pike wrote:Joj sto se nasi glupiraju...vidili od Arapa pa i oni poletili da protestuju, a da ovi nisu protestovali nebi se ni nasi sjetili.

I ne samo protesti...

Sa teme... Spor oko prikazivanja lika Muhammeda a.s.
Macuser wrote:Evo i nas, da mali Mujo ne zakasni:

"BiH povlači veleposlanstvo iz Danske?
Istup bh veleposlanika u Kraljevini Danskoj Seada Masle, koji je jedan od potpisnika prosvjednog pisma upućenog danskim vlastima, bit će uskoro predmetom rasprave na sjednici Predsjedništva BiH. Veleposlanik Maslo pridružio se skupini diplomatskih predstavnika islamskih zemalja u Kopenhagenu, koji su danskom premijeru i šefu diplomacije te zemlje uputili prosvjedno pismo ocjenjujući neprihvatljivim objavljivanje uvredljivih karikatura proroka Muhammeda u novinama Jyllands-Postens.
U pismu se traži službena isprika danskih vlasti muslimanima i upozorava da takvi istupi danskih medija zabrinjavaju državljane njihovih zemalja koji žive u Danskoj."
senada

Post by senada »

Nemamo li mi kompletnu "elitnu" postavu vrsnih, apstraktnih umjetnika karikature unutar "drzave" u trodimenzionalnoj formi?
Nije li morbidno karikaturalan i njihov poziv na demonstracije, u ovom momentu pogodan za inostrana "ulaganja" u nasu zemlju?
Bex

Post by Bex »

Ja mislim da se nasi politicari u BiH trebaju brinuti kako da izvadi narod iz bjede i kako sto prije moguce da udjemo u EU a ne zbog nekih karikatura sto je glupi list postavio. Nego ako mi pocnemo da radimo ono sto se radi u arapskim zemljama mozemo poljubiti ulazak u EU zbogom i tako necemo uci sljedecih 20 god zbog politike sto se vodi u BiH.
senada

Post by senada »

Iz koje ti perspektive vidis i jednog BH politicara? Hajd mi pomozi da i ja vidim barem samo jednoga, a da se moze reci da je politicar?
forUMASH

Post by forUMASH »

...zemlja koja ima ovakvu omladinu ne treba da se brine za vlastitu buducnost.... :roll:
Macuser

Post by Macuser »

...zemlja koja ima ovakvu omladinu otisla je u p.m...
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Mislim da je glupo staviti ispred vjere svoje, ulizivanje u guzicu EU i njenim zemljama...

Uvrijedili su Muhammeda a.s., mi nismo teroristi ni fanatici,ali smo muslimani

Protestovati se mora, jadni smo ako ne dignemo glas protiv ovakvih stvari...
danas

Post by danas »

a, zasto recimo, ne staviti naciju i drzavu prije vjere?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

danas wrote:a, zasto recimo, ne staviti naciju i drzavu prije vjere?
:zzzz: Nasi politicari nisu toliko blesavi. :D Kamere prikazuju samo goste u prvim klupama i safovima. :oops: :zzzz:
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Drzava iznad Boga?

Koja je to drzava, a tek koja vjera??? :?
forUMASH

Post by forUMASH »

Bosanski Zmaj wrote:
Drzava iznad Boga?

Koja je to drzava, a tek koja vjera??? :?
...drzava sekularna, a vjeru izaberi po ceifu, jal' je nemoj ni birati.... :roll:
Post Reply