GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post Reply
karanana

#51 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by karanana »

istraga kaze da se ubio. miso tvrdi da je ubijen. i da jeste ubijen ne znam da li bi to bilo politicko ubistvo. cini mi se da je mali bio u hos-u.
Mišo_Kovač

#52 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Mišo_Kovač »

Pitanje za milion dolara :P Neko od kolega iz VRH, najvjerovatnije. Kako, zašto, vjerovatno se nikad nece tacno znati... Edi je bio u Škorpionima, specijalnoj postrojbi VRH, ne u HOSu
cyprus

#53 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by cyprus »

insomnia78 wrote:Al ne fakat je fascinantno kolko FGR i forumaki “jugosloveni” ne mogu DinU oprostiti taj pjesmuljak. Ko da je pjev’o samom Himmleru. I Glogovac i Corba i peti, deseti su eto samo umetnici al Merlin je najgori
Ja mu "oprostio"... Dino mi je jedan od najdražih pjevača :) Zapravo, teže mi je bilo oprostit to što nasilu hoće da bude filozof, al pređoh i preko toga :-D

Ne bih se ja uopšte ovdje javio... Al spominju se Jugoslaveni (nađoh se prozvan), pa još malim slovom, pa još pod navodnicima :D
Bloo
Globalna šefica

#54 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Bloo »

cyprus wrote:
insomnia78 wrote:Al ne fakat je fascinantno kolko FGR i forumaki “jugosloveni” ne mogu DinU oprostiti taj pjesmuljak. Ko da je pjev’o samom Himmleru. I Glogovac i Corba i peti, deseti su eto samo umetnici al Merlin je najgori
Ja mu "oprostio"... Dino mi je jedan od najdražih pjevača :) Zapravo, teže mi je bilo oprostit to što nasilu hoće da bude filozof, al pređoh i preko toga :-D

Ne bih se ja uopšte ovdje javio... Al spominju se Jugoslaveni (nađoh se prozvan), pa još malim slovom, pa još pod navodnicima :D
Ko ne voli Dinu, taj je po defaultu jugosloven :mrgreen:
cyprus

#55 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by cyprus »

Bloo wrote:
cyprus wrote:Ja mu "oprostio"... Dino mi je jedan od najdražih pjevača :) Zapravo, teže mi je bilo oprostit to što nasilu hoće da bude filozof, al pređoh i preko toga :-D

Dino je jugoslavenska ikona, nemoj zajebavat :mrgreen: Ko još može napuniti tolike stadione i dvorane u svim bivšim republikama :?: :-D

PS Glogovac je kurčina... Čorba još veći (nisam čak ni muzike mu fan)... Eto :-D Mogu li sad biti primljen u Alijine Jugoslavene?
Last edited by cyprus on 09/01/2018 22:14, edited 1 time in total.
insomnia78

#56 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by insomnia78 »

Karikiraj ti do mile volje
cyprus

#57 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by cyprus »

Insomnia o karikiranju :lol: :lol: :lol:

Ne karikiram, ozbiljno.
Heller

#58 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Heller »

Ristovski i Glogovac su dobri glumci, nažalost njihovi stavovi...
Bloo
Globalna šefica

#59 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Bloo »

cyprus wrote:
Bloo wrote:
cyprus wrote:Ja mu "oprostio"... Dino mi je jedan od najdražih pjevača :) Zapravo, teže mi je bilo oprostit to što nasilu hoće da bude filozof, al pređoh i preko toga :-D

Dino je jugoslavenska ikona, nemoj zajebavat :mrgreen: Ko još može napuniti tolike stadione i dvorane u svim bivšim republikama :?: :-D
Ah da, zaboravih da je bio i u Begesu :mrgreen: rasproda sale
insomnia78

#60 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by insomnia78 »

cyprus wrote:Insomnia o karikiranju :lol: :lol: :lol:

Ne karikiram, ozbiljno.
Mislio sam na ovu zečicu
Bloo
Globalna šefica

#61 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:
cyprus wrote:Insomnia o karikiranju :lol: :lol: :lol:

Ne karikiram, ozbiljno.
Mislio sam na ovu zečicu
Al ja ne volim Corbu :mrgreen:
insomnia78

#62 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by insomnia78 »

A Hasenpfeffer?
Edin H.

#63 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Edin H. »

Banksy wrote:

- Namenski je za mene uradio pesmu "Zaboravi", a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu - rekla je Ceca.
Dakle, Arkan dopodne kamom ordinira po Bijeljini, a popodne mu se Merlin iz Minhena uvlači u stražnjicu poklonjenim Beogradom. Još se nije znalo ko će pobijediti, pa šta znaš ko ti sutra može valjati.
Onda se, nakon rata, kleknulo pred rahmetli Aliju, a kad se, koju godinu kasnije, kleknulo pred SDP, Alija je postao Alija Miladin. Kako je SDP kratko držao vlast, Alija je, preko noći, opet postao Izetbegović.
U međuvremenu se u Minhenu 'skupljala pomoć za Bosnu', uglavnom u zlatu, a nas pitalo gdje smo kad je najteže.
Itd, itd, priča za pričom, bijeda za bijedom, nema kraja.

Generalno, vrlo je teško odijeliti djelo od umjetnika.
Pragmatican :oops:
Bloo
Globalna šefica

#64 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:A Hasenpfeffer?
:lol:
Samo burek
Jack Be Nimble

#65 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Jack Be Nimble »

Ma jebo politiku, ali da izadje vijest da Bora, Merlin i Sejo vole ovako malo mladje djevojcice i djecake preko toga ne bi mogao prijeci. Kao sto su mi sada Kevin i Cosby sjebali sve njihove uloge. A sto se tice politike hodaj po mitinzima i pravi budalu od sebe, ali kada te ja platim ocekujem da pruzis tri sata dobre muzike/zabave i da ne izadjes naduvan/pijan na binu.
¤ jelena ¤

#66 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by ¤ jelena ¤ »

E, moja Đenis....Hendrikse...Morisone...Kleptone...i ostala bagro pijana, drogirana, nemoralna....
Hakiz

#67 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Hakiz »

Banksy wrote:

- Namenski je za mene uradio pesmu "Zaboravi", a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu - rekla je Ceca.
Dakle, Arkan dopodne kamom ordinira po Bijeljini, a popodne mu se Merlin iz Minhena uvlači u stražnjicu poklonjenim Beogradom. Još se nije znalo ko će pobijediti, pa šta znaš ko ti sutra može valjati.
Onda se, nakon rata, kleknulo pred rahmetli Aliju, a kad se, koju godinu kasnije, kleknulo pred SDP, Alija je postao Alija Miladin. Kako je SDP kratko držao vlast, Alija je, preko noći, opet postao Izetbegović.
U međuvremenu se u Minhenu 'skupljala pomoć za Bosnu', uglavnom u zlatu, a nas pitalo gdje smo kad je najteže.
Itd, itd, priča za pričom, bijeda za bijedom, nema kraja.

Generalno, vrlo je teško odijeliti djelo od umjetnika.
https://en.wikipedia.org/wiki/Leni_Riefenstahl

Nismo mi jedinstveni u ovoj dilemi.
medvjed23

#68 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by medvjed23 »

¤ jelena ¤ wrote:E, moja Đenis....Hendrikse...Morisone...Kleptone...i ostala bagro pijana, drogirana, nemoralna....
dekadentni nesoj koji sebe arogantno svrstava među umjetnike
¤ jelena ¤

#69 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by ¤ jelena ¤ »

medvjed23 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:E, moja Đenis....Hendrikse...Morisone...Kleptone...i ostala bagro pijana, drogirana, nemoralna....
dekadentni nesoj koji sebe arogantno svrstava među umjetnike
:twisted:

Zaboravih Kurta Čobana da ubacim... :skoljka:

aj priznaj da je tvoj omiljeni rođendan bio... 28. :caocao:
It_is_a_Leclerc

#70 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by It_is_a_Leclerc »

Diskreditacija Dine Merlina je postala dnevno zanimanje mnogima. Dakle, nekoliko činjenica je vrlo važno da znamo. Ovdje se spominje nekakva izjava Svetlane Ražnatović kojom navodi da je Dino Merlin autor "Beograda", a koja je nastala u vrijeme najžešće kampanje protiv održavanja onih senzacionalnih i tri puta rasprodanih koncerata u Beogradu. U registru srbijanske diskografske unije, kao autor pjesme navedena je - Marina Tucaković.

Ražnatović je, da podsjetim, osuđivani kriminalac, više puta privođen, između ostalog i zbog davanja lažnih iskaza.

Dakle, ljudi su ovdje, iz čistog i patološkog odijuma prema Merlinu, spremni čak i povjerovati kriminalcu, ženi ratnog zločinca, koja je bila dio kampanje za zabranu njegovog koncerta. :lol:
stakasa

#71 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by stakasa »

karanana wrote:
muha_sa wrote:
odgovorit ce ti--garant :lol: :lol:
suzie se udala i troje djece dobila.
sjecam se da je miso jednom izjavio da naravno osim sto nece nikad u srbiju, rekao je da ne bi ni muslimanima pjevo.
a merlin...pa politicki je covjek.
Sta ce jadni Mate Misho - mahnit. Jedan od rijetkih kojem sam spreman oprostit jer je stvarno bio neuracunljiv, odalamio skroz, nije znao sta prica. Dobro mi je bila zaparala usi izjava tamo negdje petnestog maja 93-e da se jedinica sa imenom njegovo sina bori u Herceg Bosni. Imali ljudi posla po Mostaru, protjerivali iz stanova, iznosili televizore itd. Nije on svoj otkako mu se je taj sin ubio/izgubio zivot nesretnim slucajem. Valjda ga ponjela bila euforija, kurcio se s pistoljem i nehotice se - ubio.
stakasa

#72 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by stakasa »

golman wrote:A ko je ubio sina od Miše Kovača?
Maho s pistoljem, prijetio, pokazivo sta ce Srbima radit i nehotice se rokno. Ovo sam ja cuo od zagrebackih fakina malo nakon tog dogadaja
Banksy

#73 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
U registru srbijanske diskografske unije, kao autor pjesme navedena je - Marina Tucaković.

Ražnatović je, da podsjetim, osuđivani kriminalac, više puta privođen, između ostalog i zbog davanja lažnih iskaza.

Ceca je otpevala pesmu "Beograd" koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati - rekao je za "Blic" Dino Merlin.

Ceca - Beograd - (Audio 1995)
Poklon. Ceci i Arkanu. 1995. Iz Minhena.
O'zone
Globalni moderator

#74 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by O'zone »

Nisam upratio ko je Lazara pozvao u BL na tu "svečanu akademiju" da održi govor koji koliko ja vidim čita sa papira...

Image

Pošto na žalost postoji opcija kod nas da sve za što se zalažemo prodamo za lovu ne bi me čudilo da je i ovdje slučaj sličan...Uglavnom još jedan može biti prekrižen. Nije da će mu neko to zamjeriti kao ni bilo kome drugome. Doći će Lazar opet u Sa. kao i Glogovac kao i Nele (on možda jedino anonimno :mrgreen: ) Kusta neće ali eto koliko vidim i Dodo će nam uskoro u Šeher kao predstavnik konstitutivnog naroda u zgradu Predsjedništva. Da ne zaboravim mog favorita Vučića koji se prošeta više puta po crvenom tepihu u sred Sarajeva a niko mu nije spomenuo period kad je kao dobrovoljac srs pucao po Sarajevu sa Jevrejskog groblja...Elem ima toga koliko hoš...
Banksy

#75 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Banksy »

Ja mislim da se Ristovski davno izjasnio, da ovo nije novost.

Ljudi su lako kvarljiva roba, a vremena su teška.
Teško je danas ostati neovisan i dosljedan, i misliti svojom glavom, a živjeti pristojno od svog (umjetničkog) posla. Djeca hoće novi iPhone, apartić za zube, žena na skijanje, a kultura košta.
Da su oni iza (i uz) kojih se staje kakvi gabariti, pa da se umjetničkom kukavelju i zamjeri svrstavanje, nego su u pitanju potrošni, plitki prolaznici, a takve su im i ideje.
Osim onih koji zagovaraju šovinizam, rasizam, nasilje i agresiju. Tu nema oprosta.
Post Reply