pa eto onda si i ti ko brega,nekad.kakavdanakneiskustvu wrote: da,rijetko
GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
- radiša
#301 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
-
kakavdanakneiskustvu
#302 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
radiša wrote:pa eto onda si i ti ko brega,nekad.kakavdanakneiskustvu wrote: da,rijetko
nisam,jer su posve druge okolnisti
- radiša
#303 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
kako su druge,neces da se zamjeris ljudima,umjesto da kazes sta mislis.
-
kakavdanakneiskustvu
#304 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
radiša wrote:kako su druge,neces da se zamjeris ljudima,umjesto da kazes sta mislis.
necu da se konfrontiram sa osobama koje su mi nadredjeni jer mogu imati problema na poslu,a to mi se ne radi
- radiša
#305 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
pa eto isto ko brega,sve radi para,karijere.kakavdanakneiskustvu wrote:radiša wrote:kako su druge,neces da se zamjeris ljudima,umjesto da kazes sta mislis.
necu da se konfrontiram sa osobama koje su mi nadredjeni jer mogu imati problema na poslu,a to mi se ne radi
-
kakavdanakneiskustvu
#306 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
radiša wrote:pa eto isto ko brega,sve radi para,karijere.kakavdanakneiskustvu wrote:radiša wrote:kako su druge,neces da se zamjeris ljudima,umjesto da kazes sta mislis.
nije isto,on ne mora zbog para govoriti sta govori,isto ce para imati rekao ovo ili ono,ja ne
- medvjed23
#307 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
evo ja sam čitav život u sarajevu i mogu se, bar dijelom, složiti da je brega ljigavac.. ok, ako pobjegneš od rata i ne želiš imati ništa s njim, razumijem i poštujem.. al ako već želiš komentarisati tu ratnu priču, onda je jedino moralno stati na stranu koja je objektivno učinila najmanje zločina i najviše poštovala zakone i običaje rata.. goran to, koliko znam, nije napravio, jer riječi protiv alijinog sarajeva mu ne fali, a ne upratih da je nekad osudio republiku srpsku..
ili, ako si već odabrao lošiju stranu, možeš makar ostati iskren i dosljedan.. čemu sada svirke u sarajevu? tu je i dalje na vlasti alijina stranka..
ili, ako si već odabrao lošiju stranu, možeš makar ostati iskren i dosljedan.. čemu sada svirke u sarajevu? tu je i dalje na vlasti alijina stranka..
- radiša
#308 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
pa eto zbog para sutis ne kazes sto mislis znaci da si licemjeran kad ti je guzica u pitanjukakavdanakneiskustvu wrote: nije isto,on ne mora zbog para govoriti sta govori,isto ce para imati rekao ovo ili ono,ja ne
-
kakavdanakneiskustvu
#309 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
medvjed23 wrote:evo ja sam čitav život u sarajevu i mogu se, bar dijelom, složiti da je brega ljigavac.. ok, ako pobjegneš od rata i ne želiš imati ništa s njim, razumijem i poštujem.. al ako već želiš komentarisati tu ratnu priču, onda je jedino moralno stati na stranu koja je objektivno učinila najmanje zločina i najviše poštovala zakone i običaje rata.. goran to, koliko znam, nije napravio, jer riječi protiv alijinog sarajeva mu ne fali, a ne upratih da je nekad osudio republiku srpsku..
da,baš tako,osladilo mu se da moze komotno doci i ovde zaradjivati pare,namazani ljigavac
-
kakavdanakneiskustvu
#310 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
radiša wrote:pa eto zbog para sutis ne kazes sto mislis znaci da si licemjeran kad ti je guzica u pitanjukakavdanakneiskustvu wrote: nije isto,on ne mora zbog para govoriti sta govori,isto ce para imati rekao ovo ili ono,ja ne
da,trebam se pobuniti pa ostati bez posla,poslusacu te
- radiša
#311 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
pa nemoj mene slusat necu ti dat pare ja ali tako isto neces dati bregi pare ti jer covjek radi iste stvari kao ti i zbog toga ispada nekome ljigav,licemjeran itd.On da ima para nebi sviro nebi se pojavljivo uopste u medijima zivio bi zivot sto dalje od toga svega,negdje u parizu...kakavdanakneiskustvu wrote:radiša wrote:pa eto zbog para sutis ne kazes sto mislis znaci da si licemjeran kad ti je guzica u pitanjukakavdanakneiskustvu wrote: nije isto,on ne mora zbog para govoriti sta govori,isto ce para imati rekao ovo ili ono,ja ne
- uglavnomja
#312 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
ali je zato dino patriota, prvo rek'o da nikad nece otiici, pa onda laganini malo po malo pa po 3 puta puna sala u bgmedvjed23 wrote:evo ja sam čitav život u sarajevu i mogu se, bar dijelom, složiti da je brega ljigavac.. ok, ako pobjegneš od rata i ne želiš imati ništa s njim, razumijem i poštujem.. al ako već želiš komentarisati tu ratnu priču, onda je jedino moralno stati na stranu koja je objektivno učinila najmanje zločina i najviše poštovala zakone i običaje rata.. goran to, koliko znam, nije napravio, jer riječi protiv alijinog sarajeva mu ne fali, a ne upratih da je nekad osudio republiku srpsku..
a svirke u sarajevu nisu zbog tebe i slicnih
ima i drugih ljudi, a ti jos nisi postao vlasnik grada
sjecas se koseva 2005? mislim ne sumnjam da ti nisi bio, ali mozda si cuo?
- supercali
#313 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
A on je trebao reci podrzavam sarajevo koje gadjate a kod vas zaradjujem hljeb?kakavdanakneiskustvu wrote:radiša wrote:pa eto zbog para sutis ne kazes sto mislis znaci da si licemjeran kad ti je guzica u pitanjukakavdanakneiskustvu wrote: nije isto,on ne mora zbog para govoriti sta govori,isto ce para imati rekao ovo ili ono,ja ne
-
kakavdanakneiskustvu
#314 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
pa nemoj mene slusat necu ti dat pare ja ali tako isto neces dati bregi pare ti jer covjek radi iste stvari kao ti i zbog toga ispada nekome ljigav,licemjeran itd.On da ima para nebi sviro nebi se pojavljivo uopste u medijima zivio bi zivot sto dalje od toga svega,negdje u parizu...[/quote]radiša wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:pa eto zbog para sutis ne kazes sto mislis znaci da si licemjeran kad ti je guzica u pitanjuradiša wrote: nije isto,on ne mora zbog para govoriti sta govori,isto ce para imati rekao ovo ili ono,ja ne
da,bez para je vjerovatno,da mu skupimo sta para?
- medvjed23
#315 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
o dini ne rekoh ništa.. a za svirke u sarajevu imaš pravouglavnomja wrote:ali je zato dino patriota, prvo rek'o da nikad nece otiici, pa onda laganini malo po malo pa po 3 puta puna sala u bgmedvjed23 wrote:evo ja sam čitav život u sarajevu i mogu se, bar dijelom, složiti da je brega ljigavac.. ok, ako pobjegneš od rata i ne želiš imati ništa s njim, razumijem i poštujem.. al ako već želiš komentarisati tu ratnu priču, onda je jedino moralno stati na stranu koja je objektivno učinila najmanje zločina i najviše poštovala zakone i običaje rata.. goran to, koliko znam, nije napravio, jer riječi protiv alijinog sarajeva mu ne fali, a ne upratih da je nekad osudio republiku srpsku..
ili, ako si već odabrao lošiju stranu, možeš makar ostati iskren i dosljedan.. čemu sada svirke u sarajevu? tu je i dalje na vlasti alijina stranka..![]()
a svirke u sarajevu nisu zbog tebe i slicnih![]()
ima i drugih ljudi, a ti jos nisi postao vlasnik grada
sjecas se koseva 2005? mislim ne sumnjam da ti nisi bio, ali mozda si cuo?
-
kakavdanakneiskustvu
#316 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
A on je trebao reci podrzavam sarajevo koje gadjate a kod vas zaradjujem hljeb?[/quote]supercali wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:pa eto zbog para sutis ne kazes sto mislis znaci da si licemjeran kad ti je guzica u pitanjuradiša wrote: nije isto,on ne mora zbog para govoriti sta govori,isto ce para imati rekao ovo ili ono,ja ne
u redu je
- radiša
#317 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
sposoban je on sam hvala bogu ako zelimo bit humani ima mjesta da tu humanost ucinimo.kakavdanakneiskustvu wrote: da,bez para je vjerovatno,da mu skupimo sta para?
- supercali
#318 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Jbg onda si i ti ljigavac po vasoj logici
-
kakavdanakneiskustvu
#319 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
ma nek je ziv i zdrav,ako bude kakva akcija za pomoci mu slobodno javiteradiša wrote:sposoban je on sam hvala bogu ako zelimo bit humani ima mjesta da tu humanost ucinimo.kakavdanakneiskustvu wrote: da,bez para je vjerovatno,da mu skupimo sta para?
- uglavnomja
- medvjed23
- ¤ jelena ¤
#322 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Nije to izjednačavanje...i jedno i drugo su umjetnici, samo su ti primjeri malo...uglavnomja wrote:¤ jelena ¤ wrote:
...utkati dio sebe...dio svog života...dio svog ja.
Njegova umjetnost je samo dio njegovog ja i proizvod samo jedne u nizu njegovih životnih uloga - uloge umjetnika.
Ne volim Bajagu, a ne volim ni Boru Đorđevića. Nemam razloga da ih volim...ne osjećam ništa prema tim ljudima danas.
Pjesmu ''Kad hodaš'', koju je napisao Bajaga, a ovaj drugi otpjevao - volim. I danas kao i prije 20...i kusur godina. Iz milion nekih starih razloga...
Za mene je to potpuno u skladu sa smislom.
ne kontam izjednacavanje umjetnika-stvaraoca sa izvodjacem tih djela?
da ne uzmem ovu dvojicu za peimjer, nego recimo merlin proda pjesmu onoj emini jahic - da li je ona postala umjetnica, koja je u pjesmu utkala sebe ... ono duze od 3 minute, i to odglumljene?
(da ne ulazimo u merlina i umjetnost, nego hipoteticki, on je stvaralac novog umjetnickog djela)
ista je stvar sa glumcima, neko napise (cesto) prvo knjigu, pa neko drugi napise scenario od te knjige, pa neko treci rezira film ... i tek onda dolazi glumac, isprogramiran kad ce i sta i kako reci ili uraditi.
da li je glumac koji je glumio hitlera automatski isti hitler![]()
![]()
a onda dalje, film kao 7. umjetnost bi mozda bi prosao teoretski kao umjetnost, prvenstveno zbog one pocetne knnjige, ali zadnjih par decenija nema ni u od umjetnosti u 99,99% filmova. scenarije pisu marketing strucnjaci - sta ce se nabolje prodati![]()
ili je gola glupost ili golo nasilje![]()
a slicno je i sa muzikom, malo ko stvara za svoju dusu iz duse, sve je komercijala, sta se slusa, ko slusa, prilagodi, tacnije napravi pjesmu za 13-godisnjake, za bogatase, za sirotinju ... itd
stihoklepci sa skladistem stihova, samo ih promuckaju
I izvođač radova je umjetnik, ništa manje važan od onog koji je napisao djelo. Koja vajda od djela, pa makar bilo i vrhunsko remek-djelo nekog planetarno poznatog autora, ako nikad ne ugleda ''svjetlost dana'' i ako ga niko ne prezentuje publici na uvid.
Uzmi primjer kompozitora i pijaniste ili vrhunskog tenora, soprana...Rahmanjinov, Verdi, Bize... nikad ne bi bili to što jesu da nije bilo izvođača radova tj. pijaniste koji odsvira i pjevača koji otpjeva ono što oni iskomponuju. Ili....primjer Amire Medunjanin, Nade Mamule, Zehre Deović...ne možeš reći da one nisu umjetnice zato što su pjevale i pjevaju nešto što je stvorio narod ili neki drugi autor, a ne one lično. Dobar poznavalac sevdalinki uvijek će prepoznati Nadinu i Zehrinu izvedbu....i Amirinu takođe....upravo zato što su one u tih nekoliko minuta izvedbe utkale prepoznatljiv dio sebe. Slično je i sa glumcima.
Ali, sve to ovdje očito nije bitno....
bitan je mix: umjetnikovog izbora političke opcije, njegove etnije i imena, a ne njegov talenat i kvalitet kao umjetnika.
A najmanje je bitan značaj i sva umjetnost koju je jedan umjetnik iza sebe ostavio budućim generacijama.
Loodilo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#323 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Hocu da budem kao Zdravko Colic...smeskam se na zenske krike, uvek izvan politike... 
- medvjed23
#324 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
elvis je sa razlogom kralj
- supercali
#325 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?
Koji paradoks jbtmedvjed23 wrote:
Postavis pjesmu covjeka o kojem upravo pisemo