Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Da li ste ZA ili PROTIV stvaranja "nove," ili "trece" Jugoslavije?

ZA.
33
28%
PROTIV.
87
73%

Total votes: 120

Karajic10

#1 Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Karajic10 »

U istim granicama kao i pred njen raspad; to znaci Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, i Makedonija u jednoj drzavi. Da li ste Za ili Protiv?
bingov buraz

#2 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by bingov buraz »

Karajic10 wrote:U istim granicama kao i pred njen raspad; to znaci Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, i Makedonija u jednoj drzavi. Da li ste Za ili Protiv?
I da rezultat bude 99% za ko bi to ujedinio...Ekrem Jevric je na farmi,Tito pod zemljom a Cak Norisu puca ku..c za nama :mrgreen:
Karajic10

#3 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Karajic10 »

bingov buraz wrote:
Karajic10 wrote:U istim granicama kao i pred njen raspad; to znaci Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, i Makedonija u jednoj drzavi. Da li ste Za ili Protiv?
I da rezultat bude 99% za ko bi to ujedinio...Ekrem Jevric je na farmi,Tito pod zemljom a Cak Norisu puca ku..c za nama :mrgreen:
Ima ljudi koji bi mogli odraditi posao da se nova drzava od ovih kolonija stvori. Za sad glasajte, pa cemo da vidimo dalje...
bingov buraz

#4 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by bingov buraz »

Karajic10 wrote:
bingov buraz wrote:
Ima ljudi koji bi mogli odraditi posao da se nova drzava od ovih kolonija stvori. Za sad glasajte, pa cemo da vidimo dalje...
...Babo na robiji(gdje mu je i mjesto)...
NightSkyWalker

#5 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by NightSkyWalker »

Nikada vise naivni.
Karajic10

#6 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Karajic10 »

quote]

...Babo na robiji(gdje mu je i mjesto)...[/quote]

Pa neka je; ako je sud odlucio da treba u zatvor onda neka ga u zatvoru. Jugosloveni se ne preopterecuju s proslosti i upiru oci samo u buducnost; i tebi preporucujem da se okanis stvari kao te vrste provociranja (jer mene licno zaboli ona stvar za fikretom, alijom, ili bilo kojom drugom politickom licnosti preko 30,35 godina starosti).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by PipiDugaDevetka »

...
Last edited by PipiDugaDevetka on 25/09/2010 11:47, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by PipiDugaDevetka »

NightSkyWalker wrote:Nikada vise naivni.
Incko je predvidio da ćemo se ponovo ujediniti ''možda 2020.g.'' sa EU, a to znači da ćemo SVI biti na okupu, u EU, pod nekim regionalnim imenom Euroslavija ili nekako slično!
:bih: :bih: :bih:

Pošto ću ja tada biti u vlakovskoj glini jedno dva metra ispod ću gledati u travu Vlakova odozdo,
SRETNO I HAIRLI VAM BILO!

p.s.
Krv, znoj, suze ima da pustite da bi se odhrvali od ekonomskog i još ponekog podjarmljivanja BiH!
Kasips

#9 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Kasips »

Jel mogu ja 2 X glasati? :mrgreen:

Ništa, samo taj rad :bih:

Jugoslavija, ma Zdra'oo :run:
astala_vistala

#10 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by astala_vistala »

Nama ne treba neka nova Jugoslavija,nema potrebe za novim nekim ujedinjenima,nama je potrebana neka vrsta umjerenog DIKTATORA koji ce da voli svoj narod i da citav svoj zivot bude vođa,da ukine privatizaciju da sve najvece kompanije budu pod drzavnim vlasnistvom da se gotovo svi zaposle i da imaju neku solidnu platu ako ne i vecu,da pohvata sve profesore iz srednjih skola fakulteta koji uzimaju mito za ispite i prolaze,da rijec STELA bude kaznjiva kao i negrianje holokausta i genocida,naravno da u tom svemu stranke nebi postojale ni sami "vođa" nebi imo stranku nego bi njegova stranka bila vojska dobro placena i dobro organizovana koja bi raspolagala najnovijom vojom tehnologijom. i jos mnogo mnogo toga....

E ovako bi se moglo nesto ucinit u ovoj drzavi jer je tako jedino moguce to tada bice hiljade karadzica vehabija kurceva palceva....jebena smo mi stada ovaca :D
Kasips

#11 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Kasips »

astala_vistala wrote:Nama ne treba neka nova Jugoslavija,nema potrebe za novim nekim ujedinjenima,nama je potrebana neka vrsta umjerenog DIKTATORA koji ce da voli svoj narod i da citav svoj zivot bude vođa,da ukine privatizaciju da sve najvece kompanije budu pod drzavnim vlasnistvom da se gotovo svi zaposle i da imaju neku solidnu platu ako ne i vecu,da pohvata sve profesore iz srednjih skola fakulteta koji uzimaju mito za ispite i prolaze,da rijec STELA bude kaznjiva kao i negrianje holokausta i genocida,naravno da u tom svemu stranke nebi postojale ni sami "vođa" nebi imo stranku nego bi njegova stranka bila vojska dobro placena i dobro organizovana koja bi raspolagala najnovijom vojom tehnologijom. i jos mnogo mnogo toga....

E ovako bi se moglo nesto ucinit u ovoj drzavi jer je tako jedino moguce to tada bice hiljade karadzica vehabija kurceva palceva....jebena smo mi stada ovaca :D
To podčinjeno što se rumeni na tvom avataru je dakle ovca. A ja nikako da odgonetnem :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by pici »

Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Gotovo je sutim......Balkanski mentalitet je pokazao svoju ograniČenost i ako bog da 2020 nam se smješi EU.....a možda ni tad :oops:
Nikka

#13 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Nikka »

Ako je onolika mladost izginula da bi se mi opet ujedinili, onda je najbolje da se sami poubijamo.

Nikad vise skupa.

BiH4ever :bih:
Ahmmed

#14 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Ahmmed »

bingov buraz wrote:

A Fikret u zatvoru :-) :-) Što su se ovi babini uzvrtili :mrgreen:
susc_ovjek

#15 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by susc_ovjek »

Nikka wrote:Ako je onolika mladost izginula da bi se mi opet ujedinili, onda je najbolje da se sami poubijamo.

Nikad vise skupa.

BiH4ever :bih:
Isto tako je puno ljudi izginulo da se ujedine narodi i sta sad? Njihovi zivoti su manje vrijedni?

Malo brkamo loncice. Nas nije napala Jugoslavija, nego Srbija, jer Jugoslavija bez Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, nije Jugoslavija!!!
Been

#16 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Been »

Jugoslavija je mogla opstati jedino pod komunističkom šakom... Demokratija bi je, i kad bi se ponovo ujedinili, razvalila u tren oka ! :D
JThomas

#17 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by JThomas »

i ovo što ima sad teži daljem raspadu i usitnjavanju, a ne... :D
Comrad

#18 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Comrad »

Ja sam po prirodi optimistican, ali da se ove drzave opet ujedine - NEMOGUCE!!! Ja bih prvi glasao NE. Izbaci srbiju i glasat cu DA. Jednom su je razvalili i znam da bi to opet uradili.

I ajmo prvo ujediniti sopstvenu drzavu.
poznanik

#19 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by poznanik »

Pitanje slično pitanju: Da li želite kupiti avionsku kartu za let na Mars :oops:
wolf07

#20 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by wolf07 »

To ti je ko neka masina, dva puta je sastavis i ona ne fercera i sad mislis da treba probat opet! E svakakvih budala! :-)
Pa bolje bi bilo sklopit Austro-Ugarsku, ona je imala samo jednu sansu a i razvaljena je izvana a ne iznutra.
Irm@

#21 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Irm@ »

Comrad wrote:Ja sam po prirodi optimistican, ali da se ove drzave opet ujedine - NEMOGUCE!!! Ja bih prvi glasao NE. Izbaci srbiju i glasat cu DA. Jednom su je razvalili i znam da bi to opet uradili.

I ajmo prvo ujediniti sopstvenu drzavu.
:thumbup:
i jos jedna sitna cinjenica u ustavu Republike Hrvatske postoji recenica koja parafraziram zabranjuje stupanje Hrvatske u bilo kakav savez slican Jugoslaviji, te svako ko to pokusa uciniti tretira se kao osoba koja vrsi drzavni udar...
Karajic10

#22 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Karajic10 »

Razocaran sam vecinom odgovora na temu. Vama su mozgovi tako isprani da je to strava. To sto su Srbi imali najvise ljudi na visokim pozicijama je zbog cinjenice da ih je najvise i bilo a ne da je kao sto vi mislite postojao neki plan da je Srbi kontrolisu ili slicno. Ja prvi necu da zivim u BiH sa Bosnjacima koji smatraju Hrvate i Srbe kao "komsije/susjedi" umjesto nase brace, sunarodnjaka. Zivila Jugoslavija!
JThomas

#23 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by JThomas »

bolan i bosna i hercegovina se jedva održava u postojanju, srbija svake godine sve manja, a ti bi novu jugoslaviju...
Karajic10

#24 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by Karajic10 »

JThomas wrote:bolan i bosna i hercegovina se jedva održava u postojanju, srbija svake godine sve manja, a ti bi novu jugoslaviju...
pa evo ti rijesenje: hrvati i srbi unutar BiH ne zele da zive u toj drzavi (hoce da zive u drzavi sa ostalim hrvatima i srbima, a uz to imas i bosnjake u crnoj gori i srbiji koji bi rado da zive u istoj drzavi sa BiH bosnjacima). onda sljedeci stepen; kakva bi se drzava mogla napraviti da bi se svi zadovoljili, pa jugoslavija brate.

PS: najsmijesniji mi je komentar "nikad vise naivni." Naivni? mislim da time zelis reci, kao pojedini srbi i hrvati, da je ulazenje u federaciju sa ostalim juznim slavenima negativna stvar; pa da jugoslavije nije bilo NEBI NI BiH BILO glupani jedni! Jugoslavija vam je napravila drzavu, stvorila granice ovakve kakve jesu (minus entitetska). I ostalima je uspostavila granice ovakve kakve jesu. Kukate, krivite Jugoslaviju, a ta vam je Jugoslavija sve dala!
AliceInChains

#25 Re: Glasajte: Za ili Protiv "nove" Jugoslavije

Post by AliceInChains »

Karajic10 wrote:Razocaran sam vecinom odgovora na temu. Vama su mozgovi tako isprani da je to strava. To sto su Srbi imali najvise ljudi na visokim pozicijama je zbog cinjenice da ih je najvise i bilo a ne da je kao sto vi mislite postojao neki plan da je Srbi kontrolisu ili slicno. Ja prvi necu da zivim u BiH sa Bosnjacima koji smatraju Hrvate i Srbe kao "komsije/susjedi" umjesto nase brace, sunarodnjaka. Zivila Jugoslavija!
E bas po ovome vidim, da si Srbin(mada se to zna vec od postavka teme :mrgreen: , ali sala na stranu). Kako ti to mislis praviti jednu multinacionalnu drzavu, u kojoj pretezno vladaju Srbi...jer brate oni su vecina? Ako to tebi kao Srbinu nije problem, pa sto ste se onda vi bojali predominacije Bosnjaka? Sto danas kenjate o predominaciji Bosnjaka i npr. insistirate na 3 predsjednika i tri seperatne VC solje(cetnitete) sa etnickom vecinom, a hocete sa nama paralelno da diskutujete o nekoj Jugoslaviji, gdje bi Srbi pravili vecinu? Ma daj...

Nego ozbiljno, vi Srbi bi nama trebali prvo pokazati, koliko ste stvarno voljni da nam budete "braca", da zivite zajedno sa nama......i tek onda cemo ozbiljno moci pricati o nekoj Jugi. A ovako sa vama zajedno nisu zajednicki ni odrzva 5 kvadratni metara zemlje. Inace, jesu li vec ofarbane entitestske granice...vidi li se malo bolje podjela? :mrgreen:
Locked