glas u Kantonu Sarajevo?
-
almanesic
#1 glas u Kantonu Sarajevo?
za koga bi ste glasali od pomenutih. navest cu vodece stranke i njihove nosioce lista. pa da vidimo sta ce se u sarajevu dogadjati prema forumasima... good luck
Last edited by almanesic on 26/07/2010 14:03, edited 1 time in total.
-
high_volume
#2 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Proširi ovu listu, mislim da imaš ukupno 10 mogućih pozicija...Ovako izgleda tendeciozno.
- nokia6170
#3 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
zasto nema nase stranke?
zasto nema snsd-a?
zasto nema snsd-a?
-
almanesic
#4 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
-
ibizza
#5 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
REALNO,trebala si staviti samo SDA,SBiH i SDP,ove ostale stranke nemaju nikakve sanse.almanesic wrote:evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
-
almanesic
#6 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
ti ocito ne znam sastav skupstine kantona Sarajevo niti gradskog vijeca niti opcinskih vijeca. da znas, znao bi zasto je lista takva kakva jeste. SDA, BPS, SDP, SBiH pa i NS ima ih svukuda. ima i SDU. jedino SBB ima ako je neko presao kod njih u medjuvremenu, jer do sada nisu izlazili na izbore, ali eto ono kao ocekuje se da nesto i osvoje.bermiin wrote:REALNO,trebala si staviti samo SDA,SBiH i SDP,ove ostale stranke nemaju nikakve sanse.almanesic wrote:evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
-
ibizza
#7 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
vidim,ti si mi bas pametnaalmanesic wrote:ti ocito ne znam sastav skupstine kantona Sarajevo niti gradskog vijeca niti opcinskih vijeca. da znas, znao bi zasto je lista takva kakva jeste. SDA, BPS, SDP, SBiH pa i NS ima ih svukuda. ima i SDU. jedino SBB ima ako je neko presao kod njih u medjuvremenu, jer do sada nisu izlazili na izbore, ali eto ono kao ocekuje se da nesto i osvoje.bermiin wrote:REALNO,trebala si staviti samo SDA,SBiH i SDP,ove ostale stranke nemaju nikakve sanse.almanesic wrote:evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
Jel' se ova tema odnosi na pobjednika(koaliciju) ili na ulazak u skupstinu KS?
- cyprus
#8 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Ja mislim da su šanse zabihovaca poravnate negdje sa BPS-ovim, a SBB vas je prešišobermiin wrote:REALNO,trebala si staviti samo SDA,SBiH i SDP,ove ostale stranke nemaju nikakve sanse.almanesic wrote:evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
-
ibizza
#9 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Bitno je da ce Hare da "pocijepa" Fahricu i Bakira,a ovo je manje bitno,jer niko ne moze popraviti ovo nase stanje,nema te politicke partije.cyprus wrote:Ja mislim da su šanse zabihovaca poravnate negdje sa BPS-ovim, a SBB vas je prešišobermiin wrote:REALNO,trebala si staviti samo SDA,SBiH i SDP,ove ostale stranke nemaju nikakve sanse.almanesic wrote:evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
Imas dokaz tome,otisla je Semiha(SDA)dosao Alija(SDP),jel se nesto promjenilo u Gradu?Tako ce biti i u Federaciji,Kantonima...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
u mojoj općini kandidat snsda dobio 800 glasova a sdpa oko 6000
tako da snsd nije za baciti
- Prpa.ba
#11 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Peta kolona je neunistiva. I onda ih jos zovu Alijinim Srbimakomi wrote:u mojoj općini kandidat snsda dobio 800 glasova a sdpa oko 6000
Licno cu glasati za SDP, neka barem dodje do rotacije u kradji budzetskog novca. Za prognoze je jos prerano, ali imajuci u vidu koliko ce se glasova razvuci na SDU, Nasu Srbijansku Stranku i ostale guzicarske stranke, cisto sumnjam da ce SDP moci sam preuzeti kanton. Najvjerovatnije ce se slizati SDA i SBB, ili u slucaju nove doze Harisologije, SBiH i SBB. Iskljucujem koaliciju SBB i SDP jer bi to bilo samoubistvo za obojicu Velikih "VoDŽa" i Hodza.
- Dust
#12 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Ja glasam samo za S D U i Pecanca, svaka mu cast imam osjecaj da bi mogao nesto pokrenuti.
- Petit_Beurre
#13 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
To ZlajaPrpa.ba wrote:Peta kolona je neunistiva. I onda ih jos zovu Alijinim Srbimakomi wrote:u mojoj općini kandidat snsda dobio 800 glasova a sdpa oko 6000
tako da snsd nije za baciti![]()
Licno cu glasati za SDP, neka barem dodje do rotacije u kradji budzetskog novca. Za prognoze je jos prerano, ali imajuci u vidu koliko ce se glasova razvuci na SDU, Nasu Srbijansku Stranku i ostale guzicarske stranke, cisto sumnjam da ce SDP moci sam preuzeti kanton. Najvjerovatnije ce se slizati SDA i SBB, ili u slucaju nove doze Harisologije, SBiH i SBB. Iskljucujem koaliciju SBB i SDP jer bi to bilo samoubistvo za obojicu Velikih "VoDŽa" i Hodza.
- Prpa.ba
#14 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Petit_Beurre wrote:To Zlaja
Pozdrav,
Zlaja.
- Better Man
#15 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Koliko znam na opcinskim izborima u KS Hare je dozivio potpuni fijaskol, a ovaj put se nadam da ce dozivjeti jos veci i da nece dobiti ni jedan mandat!bermiin wrote:
Bitno je da ce Hare da "pocijepa" Fahricu i Bakira,a ovo je manje bitno,jer niko ne moze popraviti ovo nase stanje,nema te politicke partije.
Imas dokaz tome,otisla je Semiha(SDA)dosao Alija(SDP),jel se nesto promjenilo u Gradu?Tako ce biti i u Federaciji,Kantonima...
- cyprus
#16 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
E, al je strah i trepet u TrnovuBetter Man wrote:Koliko znam na opcinskim izborima u KS Hare je dozivio potpuni fijaskol, a ovaj put se nadam da ce dozivjeti jos veci i da nece dobiti ni jedan mandat!bermiin wrote:
Bitno je da ce Hare da "pocijepa" Fahricu i Bakira,a ovo je manje bitno,jer niko ne moze popraviti ovo nase stanje,nema te politicke partije.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#17 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Zasto ne stavis imena nosioca lista i drugih stranki?
Cuj Zaim Backovic,Deenov babo presao iz SzaBiH u BPS,to nisam znao.
Cuj Zaim Backovic,Deenov babo presao iz SzaBiH u BPS,to nisam znao.
-
ibizza
#18 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Kladim se da nece biti gore neg 2008 u KS za onako lose stanje 2008 god krivi su opcinski savjeti,koji nisu nista radili,nego su cugali kafice po stranackim kancelarijama,dok su druge stranke radile na terenu.Sada je drugacija slika,pa tako sam siguran da ce bolje proci neg prije dvije godine.Better Man wrote:Koliko znam na opcinskim izborima u KS Hare je dozivio potpuni fijaskol, a ovaj put se nadam da ce dozivjeti jos veci i da nece dobiti ni jedan mandat!bermiin wrote:
- Petit_Beurre
#19 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Pa znam ja da je to na ličnom osnovu.Prpa.ba wrote:Petit_Beurre wrote:To ZlajaMislio sam "guzicarske" u smislu da se radi o minornim strancicama koje samim svojim postojanjem (i osipanjem glasova koje uzrokuju) sprjecavaju rotaciju u kradji budzetskog novca.
Pozdrav,
Zlaja.
Pozdrav,
Milorad.
-
basta boje sljeza
#20 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Anketa opet rece sve,tu sam gdje su najbolji

-
convict
#21 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Ne znam koliko je bitno za anketu, ali nosilac liste Naše stranke za KS je Danis Tanović. Ako ništa drugo, mislim da na staru slavu može povući do.sta glasova, kao i glasova mladih
- nuraH
#22 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
ova anketa bi bila realna al da u Kantonu Sarajevo nema Vogošće, Ilijaša, Ilidže, Hadžića i pojedinih naselja kao što je Buća Potok i sl.
-
high_volume
#23 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Jedini koji su u dosadašnjoj Skupštini KS imali političke hrabrosti i volje da "progovore" su zastupnici iz SDU. Svi ostali su imali svoje rasporede političkih interesa, a ni jedan od tih rasporeda nije bio u interesu građana Sarajeva.
Sačekaćemo još i politička predstavljanja, kampanje...
Sačekaćemo još i politička predstavljanja, kampanje...
- cyprus
#24 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Buća Potok je mila majka, naspram Dobroševića, Nahoreva, Mrkovića itd.nuraH wrote:ova anketa bi bila realna al da u Kantonu Sarajevo nema Vogošće, Ilijaša, Ilidže, Hadžića i pojedinih naselja kao što je Buća Potok i sl.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#25 Re: glas u Kantonu Sarajevo?
Ma bit ce negdje 50-50%,ublizu. (mislim na ove normalnije stranke i ove totalno nenormalne
)
Mada,kad' skontam,trebali su nam uvaliti u kanton i Olovo ,Vares,Brezu,Visoko...pa da se ne sekiramo vise,da budemo svjesni da ih nikada necemo sa vlasti skinuti
Ovako,sve nesto lafo blizu,al' nikako da prekoracimo "preko rijeke"
Mada,kad' skontam,trebali su nam uvaliti u kanton i Olovo ,Vares,Brezu,Visoko...pa da se ne sekiramo vise,da budemo svjesni da ih nikada necemo sa vlasti skinuti
Ovako,sve nesto lafo blizu,al' nikako da prekoracimo "preko rijeke"