glas u Kantonu Sarajevo?

za koju stranku glasate u Kantonu Sarajeva? naznacene su strane i nosioci lista za KS.

Poll ended at 24/09/2010 13:04

SDA - Amor Mašović
9
9%
SBiH - Besim Mehmedić
3
3%
SDP - Fikret Musić
45
44%
BPS - Zaim Backović
6
6%
NS
25
24%
SBB
8
8%
SDU
7
7%

Total votes: 103

almanesic

#1 glas u Kantonu Sarajevo?

Post by almanesic »

za koga bi ste glasali od pomenutih. navest cu vodece stranke i njihove nosioce lista. pa da vidimo sta ce se u sarajevu dogadjati prema forumasima... good luck
Last edited by almanesic on 26/07/2010 14:03, edited 1 time in total.
high_volume

#2 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by high_volume »

Proširi ovu listu, mislim da imaš ukupno 10 mogućih pozicija...Ovako izgleda tendeciozno.
nokia6170

#3 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by nokia6170 »

zasto nema nase stranke?

zasto nema snsd-a?
almanesic

#4 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by almanesic »

evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
ibizza

#5 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by ibizza »

almanesic wrote:evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
REALNO,trebala si staviti samo SDA,SBiH i SDP,ove ostale stranke nemaju nikakve sanse.
almanesic

#6 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by almanesic »

bermiin wrote:
almanesic wrote:evo sad je lista uredjena i dodana sa stranka koje su REALNO sa sansama, vecim i manjim u kantonu Sarajevo. prema tome sretno vam glasanje...
REALNO,trebala si staviti samo SDA,SBiH i SDP,ove ostale stranke nemaju nikakve sanse.
ti ocito ne znam sastav skupstine kantona Sarajevo niti gradskog vijeca niti opcinskih vijeca. da znas, znao bi zasto je lista takva kakva jeste. SDA, BPS, SDP, SBiH pa i NS ima ih svukuda. ima i SDU. jedino SBB ima ako je neko presao kod njih u medjuvremenu, jer do sada nisu izlazili na izbore, ali eto ono kao ocekuje se da nesto i osvoje.
ibizza

#7 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by ibizza »

almanesic wrote:
bermiin wrote:
ti ocito ne znam sastav skupstine kantona Sarajevo niti gradskog vijeca niti opcinskih vijeca. da znas, znao bi zasto je lista takva kakva jeste. SDA, BPS, SDP, SBiH pa i NS ima ih svukuda. ima i SDU. jedino SBB ima ako je neko presao kod njih u medjuvremenu, jer do sada nisu izlazili na izbore, ali eto ono kao ocekuje se da nesto i osvoje.
vidim,ti si mi bas pametna :)
Jel' se ova tema odnosi na pobjednika(koaliciju) ili na ulazak u skupstinu KS? :-)
cyprus

#8 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by cyprus »

bermiin wrote:
Ja mislim da su šanse zabihovaca poravnate negdje sa BPS-ovim, a SBB vas je prešišo :oops:
ibizza

#9 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by ibizza »

cyprus wrote:
bermiin wrote:
Ja mislim da su šanse zabihovaca poravnate negdje sa BPS-ovim, a SBB vas je prešišo :oops:
Bitno je da ce Hare da "pocijepa" Fahricu i Bakira,a ovo je manje bitno,jer niko ne moze popraviti ovo nase stanje,nema te politicke partije.
Imas dokaz tome,otisla je Semiha(SDA)dosao Alija(SDP),jel se nesto promjenilo u Gradu?Tako ce biti i u Federaciji,Kantonima...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by Truba »

u mojoj općini kandidat snsda dobio 800 glasova a sdpa oko 6000
tako da snsd nije za baciti
Prpa.ba

#11 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by Prpa.ba »

komi wrote:u mojoj općini kandidat snsda dobio 800 glasova a sdpa oko 6000
Peta kolona je neunistiva. I onda ih jos zovu Alijinim Srbima :lol: :D

Licno cu glasati za SDP, neka barem dodje do rotacije u kradji budzetskog novca. Za prognoze je jos prerano, ali imajuci u vidu koliko ce se glasova razvuci na SDU, Nasu Srbijansku Stranku i ostale guzicarske stranke, cisto sumnjam da ce SDP moci sam preuzeti kanton. Najvjerovatnije ce se slizati SDA i SBB, ili u slucaju nove doze Harisologije, SBiH i SBB. Iskljucujem koaliciju SBB i SDP jer bi to bilo samoubistvo za obojicu Velikih "VoDŽa" i Hodza. :D
Dust

#12 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by Dust »

Ja glasam samo za S D U i Pecanca, svaka mu cast imam osjecaj da bi mogao nesto pokrenuti.
Petit_Beurre

#13 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by Petit_Beurre »

Prpa.ba wrote:
komi wrote:u mojoj općini kandidat snsda dobio 800 glasova a sdpa oko 6000
Peta kolona je neunistiva. I onda ih jos zovu Alijinim Srbima :lol: :D

Licno cu glasati za SDP, neka barem dodje do rotacije u kradji budzetskog novca. Za prognoze je jos prerano, ali imajuci u vidu koliko ce se glasova razvuci na SDU, Nasu Srbijansku Stranku i ostale guzicarske stranke, cisto sumnjam da ce SDP moci sam preuzeti kanton. Najvjerovatnije ce se slizati SDA i SBB, ili u slucaju nove doze Harisologije, SBiH i SBB. Iskljucujem koaliciju SBB i SDP jer bi to bilo samoubistvo za obojicu Velikih "VoDŽa" i Hodza. :D
To Zlaja
Prpa.ba

#14 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by Prpa.ba »

Petit_Beurre wrote:To Zlaja
:lol: Mislio sam "guzicarske" u smislu da se radi o minornim strancicama koje samim svojim postojanjem (i osipanjem glasova koje uzrokuju) sprjecavaju rotaciju u kradji budzetskog novca. :-D

Pozdrav,
Zlaja. :D
Better Man

#15 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by Better Man »

bermiin wrote:
Bitno je da ce Hare da "pocijepa" Fahricu i Bakira,a ovo je manje bitno,jer niko ne moze popraviti ovo nase stanje,nema te politicke partije.
Imas dokaz tome,otisla je Semiha(SDA)dosao Alija(SDP),jel se nesto promjenilo u Gradu?Tako ce biti i u Federaciji,Kantonima...
Koliko znam na opcinskim izborima u KS Hare je dozivio potpuni fijaskol, a ovaj put se nadam da ce dozivjeti jos veci i da nece dobiti ni jedan mandat!
cyprus

#16 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by cyprus »

Better Man wrote:
bermiin wrote:
Koliko znam na opcinskim izborima u KS Hare je dozivio potpuni fijaskol, a ovaj put se nadam da ce dozivjeti jos veci i da nece dobiti ni jedan mandat!
E, al je strah i trepet u Trnovu :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by -LIBERO- »

Zasto ne stavis imena nosioca lista i drugih stranki?
Cuj Zaim Backovic,Deenov babo presao iz SzaBiH u BPS,to nisam znao.
ibizza

#18 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by ibizza »

Better Man wrote:
bermiin wrote:
Kladim se da nece biti gore neg 2008 u KS za onako lose stanje 2008 god krivi su opcinski savjeti,koji nisu nista radili,nego su cugali kafice po stranackim kancelarijama,dok su druge stranke radile na terenu.Sada je drugacija slika,pa tako sam siguran da ce bolje proci neg prije dvije godine.
Petit_Beurre

#19 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by Petit_Beurre »

Prpa.ba wrote:
Petit_Beurre wrote:To Zlaja
:lol: Mislio sam "guzicarske" u smislu da se radi o minornim strancicama koje samim svojim postojanjem (i osipanjem glasova koje uzrokuju) sprjecavaju rotaciju u kradji budzetskog novca. :-D

Pozdrav,
Zlaja. :D
Pa znam ja da je to na ličnom osnovu.

Pozdrav,
Milorad.
basta boje sljeza

#20 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by basta boje sljeza »

Anketa opet rece sve,tu sam gdje su najbolji :D :D :D
convict

#21 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by convict »

Ne znam koliko je bitno za anketu, ali nosilac liste Naše stranke za KS je Danis Tanović. Ako ništa drugo, mislim da na staru slavu može povući do.sta glasova, kao i glasova mladih
nuraH

#22 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by nuraH »

ova anketa bi bila realna al da u Kantonu Sarajevo nema Vogošće, Ilijaša, Ilidže, Hadžića i pojedinih naselja kao što je Buća Potok i sl.
high_volume

#23 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by high_volume »

Jedini koji su u dosadašnjoj Skupštini KS imali političke hrabrosti i volje da "progovore" su zastupnici iz SDU. Svi ostali su imali svoje rasporede političkih interesa, a ni jedan od tih rasporeda nije bio u interesu građana Sarajeva.

Sačekaćemo još i politička predstavljanja, kampanje...
cyprus

#24 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by cyprus »

nuraH wrote:ova anketa bi bila realna al da u Kantonu Sarajevo nema Vogošće, Ilijaša, Ilidže, Hadžića i pojedinih naselja kao što je Buća Potok i sl.
Buća Potok je mila majka, naspram Dobroševića, Nahoreva, Mrkovića itd. :D koji također ulijevaju nadu u bolje sutra :D :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#25 Re: glas u Kantonu Sarajevo?

Post by -LIBERO- »

Ma bit ce negdje 50-50%,ublizu. (mislim na ove normalnije stranke i ove totalno nenormalne :D :D )

Mada,kad' skontam,trebali su nam uvaliti u kanton i Olovo ,Vares,Brezu,Visoko...pa da se ne sekiramo vise,da budemo svjesni da ih nikada necemo sa vlasti skinuti :lol: :lol:

Ovako,sve nesto lafo blizu,al' nikako da prekoracimo "preko rijeke" :run:
Post Reply