Generali OSLOBOĐENI!!
- PapeSusic
#801 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Sto je Gotovina sa 17 godina napustio Jugoslaviju? Sto je sluzio u Francuskoj i Legiji stranaca a ne u JNA?
- Toffee karamela
#802 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Zoranu Pusiću i cijelom tom NVO sektoru zapravo najteže pada što će hrvatska desnica sada ponovno zajahati na ovoj oslobađajućoj presudi. Na stranu sad sam Gotovina i taj pravni spor oko Oluje, ali hrvatska desnica je toliko žilava i agresivna i ne bira na čemu će crpsti svoju snagu (obično stradanja u domovinskom ratu i odbrana Hrvatske koju oni prisvajaju kao isključivo svoj podvig), svi koji nisu s njima su jugokomunistički nostalgičari, prikriveni titoisti, vukovi u srbo-jagnjećoj koži itd. Za njih je Njofra bog, šta god pogrešno da je uradio (od raspirivanja ustaških sentimenata 1990 pa do agresije na BiH) nije važno, važno je da je on njima iskemijao nezavisnu državu....hoću reći da su se ljudi koji pokušavaju da Hrvatsku distanciraju od Njofrinog zla zakačili bili na ovaj vlak koji je Gotovinu odveo u Hag, ostavljajući kritičnost prema takvoj svojoj odluci pred vratima.
Situacija je mnogo komplikovanija nego što se na prvi pogled, čitajući forume i gledajući prijenose s TV, može razaznati.
Situacija je mnogo komplikovanija nego što se na prvi pogled, čitajući forume i gledajući prijenose s TV, može razaznati.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#803 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Kakva god da bude, .....Glavno je da će biti protiv-velikosrpska! Isto tako, R.K. i R.M. šta god im presude, dobro će biti po Bošnjake jer je malo doživotna za njih dvojicu. Koga još treba da presude na ICTY-u?MuaDib wrote:Baš me interesuje kakva će reakcija biti brojnih forumaša, u slučaju oslobađanja Prlića i ostalih.
A očito je da isti lobi ide i u tom smijeru.
- madner
#804 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Upravo je suprotno, sa ovim ce presuda protiv HB biti gora. Hrvatska ce se praviti da nemaju veze sa projektom, i govoriti zli Prlic.
- Toffee karamela
#805 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Zvanična Hrvatska se hoće praviti da nema veze, ne sumnjam čak ni da bi se HDZ danas pravio da nema veze s njima da je vlada njihova a kamoli SDP....ali počekaj kakva će reakcija biti 80% ovih koji su Gotovini palili svijeće na Jelačića placu plus don Ante Baković i ostali iz njegove firme. Ja uopšte ne sumnjam u osuđujuću presudu HB šestorki, jer ono što su oni radili bilo je mnogo gore od traktorijade. I to ne zato što su žrtve bili većinom Bošnjaci nego su u pitanju konc logori i višegodišnja ubistva i proganjanja nehrvatskog domicilnog stanovništva plus separatizam.madner wrote:Upravo je suprotno, sa ovim ce presuda protiv HB biti gora. Hrvatska ce se praviti da nemaju veze sa projektom, i govoriti zli Prlic.
Last edited by Toffee karamela on 18/11/2012 19:21, edited 2 times in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#806 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Fala dragom Allahu da neko od velikosrba priznaje da su rat planirali, vodili i u Dejtonu završili Veliki Srbi i Veliki Hrvati sa namjerom da preotmu dijelove BiH.

Zar neće biti ''posljednje'' poglavlje presude R.K. i R.M.?

Zar neće biti ''posljednje'' poglavlje presude R.K. i R.M.?
-
palermo
#807 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Neće se praviti da nema veze jer ne može, inkriminacija optužbe je , udruženi zločinački poduhvat u svrhu pripajanja dijela teritorije drugoj državi tj.Hrvatskoj.Toffee karamela wrote:Zvanična Hrvatska se hoće praviti da nema veze, ne sumnjam čak ni da bi se HDZ danas pravio da nema veze s njima da je vlada njihova a kamoli SDP....ali počekaj kakva će reakcija biti 80% ovih koji su Gotovini palili svijeće na Jelačića placu plus don Ante Baković i ostali iz njegove firme. Ja uopšte ne sumnjam u osuđujuću presudu HB šestorki, jer ono što su oni radili bilo je mnogo gore od traktorijade. I to ne zato što su žrtve bili većinom Bošnjaci nego su u pitanju konc logori i višegodišnja ubistva i proganjanja nehrvatskog domicilnog stanovništva plus separatizam.madner wrote:Upravo je suprotno, sa ovim ce presuda protiv HB biti gora. Hrvatska ce se praviti da nemaju veze sa projektom, i govoriti zli Prlic.
ne vidim mogućnost da presuda bude oslobađajuća....
- Toffee karamela
#808 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa distancirat će se koliko god budu mogli, na kraju mogu opet sve prevaliti na dvojicu pokojnika koji su otputovali u zemlju tame baš na vrijeme da ih ništa ne zakači.palermo wrote:
Neće se praviti da nema veze jer ne može, inkriminacija optužbe je , udruženi zločinački poduhvat u svrhu pripajanja dijela teritorije drugoj državi tj.Hrvatskoj.
Separatizam je mnogo ružna stvar za zapadnjačke uši, ne bi ni Gotovina ovako prošao možda da kod kninskih Srba nisu postojale separatističke pobude, jasne ko dan. Ovako, spriječeni u svojim namjerama i ćao đaci.
- JimboJonez
#809 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
U RH ekstremna desnica nikada nije imala udio u vlasti za razliku od Srbije gdje je predsjednik samoproglašeni četnik, ili gdje je premijer mali Slobo. U RH čak ni desnica nikad nije bila na vlasti (HDZ je više "desno krilo ex-SKH"). Priče o povampirenim ustašama u pasivnim kraljevima Slavonije i Dalmatinske Zagore su u najmanju ruku preuveličane. Ekstremne desnice naravno ima, kao i u svim državama, a u RH je svedena na zanemarivi minimum, kao i u ostalim državama (npr. Njemačka). Imaju svoj bal vampira na utakmicama i s vremena na vrijeme, po istom scenariju kao i u zapadnim zemljama. Ekstremne desnice ne jašu po nikakvim osudama nego se, kako nas povijest uči, fašizmi rađaju kada država gospodarski krahira. Tako je i Hitler došao na vlast, tako je i Mussolini došao na vlast, a imamo i sada lijep primjer što se događa u Grčkoj - Zlatna zora - kao ekstremna desnica u vlasti. Međutim tko i kako vodi Hrvatsku, nažalost takav scenariji bi se mogao gledati i u RH, samo tako a ne zbog "jahanja osuda".Toffee karamela wrote:Zoranu Pusiću i cijelom tom NVO sektoru zapravo najteže pada što će hrvatska desnica sada ponovno zajahati na ovoj oslobađajućoj presudi. Na stranu sad sam Gotovina i taj pravni spor oko Oluje, ali hrvatska desnica je toliko žilava i agresivna i ne bira na čemu će crpsti svoju snagu (obično stradanja u domovinskom ratu i odbrana Hrvatske koju oni prisvajaju kao isključivo svoj podvig), svi koji nisu s njima su jugokomunistički nostalgičari, prikriveni titoisti, vukovi u srbo-jagnjećoj koži itd. Za njih je Njofra bog, šta god pogrešno da je uradio (od raspirivanja ustaških sentimenata 1990 pa do agresije na BiH) nije važno, važno je da je on njima iskemijao nezavisnu državu....hoću reći da su se ljudi koji pokušavaju da Hrvatsku distanciraju od Njofrinog zla zakačili bili na ovaj vlak koji je Gotovinu odveo u Hag, ostavljajući kritičnost prema takvoj svojoj odluci pred vratima.
A što se tiče Pusića, Štrbca i ostalih humanista... otom-potom.
- PapeSusic
#810 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Bas me ovo interesuje, hvala unaprijed.PapeSusic wrote:Sto je Gotovina sa 17 godina napustio Jugoslaviju? Sto je sluzio u Francuskoj i Legiji stranaca a ne u JNA?
- Toffee karamela
#811 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ne pamtiš ti onda Hrvatsku iz 90-ih drug moj, zato zaobiđi bogati sa rađanjem desnice kada društvo ekonomski krahira i takvim sličnim floskulama, pogotovo grčkom Zlatnom zorom...U Hrvatskoj nije bila riječ o ekonomskom slomu nego povampirenoj desnici koja je u raspadu SFRJ vidjela šansu za revanš zbog WWII. A o tome da HDZ nije desnica, nebuloza na kvadrat.JimboJonez wrote:
U RH ekstremna desnica nikada nije imala udio u vlasti za razliku od Srbije gdje je predsjednik samoproglašeni četnik, ili gdje je premijer mali Slobo. U RH čak ni desnica nikad nije bila na vlasti (HDZ je više "desno krilo ex-SKH"). Priče o povampirenim ustašama u pasivnim kraljevima Slavonije i Dalmatinske Zagore su u najmanju ruku preuveličane. Ekstremne desnice naravno ima, kao i u svim državama, a u RH je svedena na zanemarivi minimum, kao i u ostalim državama (npr. Njemačka). Imaju svoj bal vampira na utakmicama i s vremena na vrijeme, po istom scenariju kao i u zapadnim zemljama. Ekstremne desnice ne jašu po nikakvim osudama nego se, kako nas povijest uči, fašizmi rađaju kada država gospodarski krahira. Tako je i Hitler došao na vlast, tako je i Mussolini došao na vlast, a imamo i sada lijep primjer što se događa u Grčkoj - Zlatna zora - kao ekstremna desnica u vlasti. Međutim tko i kako vodi Hrvatsku, nažalost takav scenariji bi se mogao gledati i u RH, samo tako a ne zbog "jahanja osuda".
A što se tiče Pusića, Štrbca i ostalih humanista... otom-potom.
-
ArthurSpooner
#812 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
A kakve veze ima koju je vojsku sluzio?PapeSusic wrote:Bas me ovo interesuje, hvala unaprijed.PapeSusic wrote:Sto je Gotovina sa 17 godina napustio Jugoslaviju? Sto je sluzio u Francuskoj i Legiji stranaca a ne u JNA?
Last edited by ArthurSpooner on 18/11/2012 19:50, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#813 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Otišao je iz Hrvatske prije punoljetstva, eto zašto ga nije zakačila JNA. Bili su jako siromašni, bez majke i Antiša se otisnuo trbuhom za kruhom.PapeSusic wrote:Bas me ovo interesuje, hvala unaprijed.PapeSusic wrote:Sto je Gotovina sa 17 godina napustio Jugoslaviju? Sto je sluzio u Francuskoj i Legiji stranaca a ne u JNA?
- JimboJonez
#814 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Rođen je na Pašmanu u obitelji ribara. Mati mu je poginula kad je bio klinac štiteći ih od mine kamenoloma u blizini. Othranila ga je baka (tetka?), a u to vrijeme je život na otocima bio puno teži no danas, pa se Ante kao slijepi putnik ukrcava na brod i napušta Jugoslaviju.PapeSusic wrote:Bas me ovo interesuje, hvala unaprijed.PapeSusic wrote:Sto je Gotovina sa 17 godina napustio Jugoslaviju? Sto je sluzio u Francuskoj i Legiji stranaca a ne u JNA?
Srećom po Hrvatsku da je znanje pekao u Francuskoj a ne u JNA, pošto su se JNA oficiri baš pokazali kao stratezi i gospoda.
- JimboJonez
#815 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Čuo sam već to ranije.Toffee karamela wrote: Ne pamtiš ti onda Hrvatsku iz 90-ih drug moj, zato zaobiđi bogati sa rađanjem desnice kada društvo ekonomski krahira i takvim sličnim floskulama, pogotovo grčkom Zlatnom zorom...U Hrvatskoj nije bila riječ o ekonomskom slomu nego povampirenoj desnici koja je u raspadu SFRJ vidjela šansu za revanš zbog WWII. A o tome da HDZ nije desnica, nebuloza na kvadrat.
Povampirena ustaška soldateska.
Horde ustaških plaćenika.
Nadrogirani ustaše bacaju ručne bombe u vazduh po dva kilometra.
- madner
#816 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa sad, cijeli vojni vrh RH je zanat pekao u JNA.JimboJonez wrote:Rođen je na Pašmanu u obitelji ribara. Mati mu je poginula kad je bio klinac štiteći ih od mine kamenoloma u blizini. Othranila ga je baka (tetka?), a u to vrijeme je život na otocima bio puno teži no danas, pa se Ante kao slijepi putnik ukrcava na brod i napušta Jugoslaviju.PapeSusic wrote:Bas me ovo interesuje, hvala unaprijed.PapeSusic wrote:Sto je Gotovina sa 17 godina napustio Jugoslaviju? Sto je sluzio u Francuskoj i Legiji stranaca a ne u JNA?
Srećom po Hrvatsku da je znanje pekao u Francuskoj a ne u JNA, pošto su se JNA oficiri baš pokazali kao stratezi i gospoda.
- JimboJonez
#817 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa ne baš cijeli, ali dobar dio svakako.madner wrote:Pa sad, cijeli vojni vrh RH je zanat pekao u JNA.
- Toffee karamela
#818 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa gdje će ga drugdje peći, neće valjda u kineskoj Crvenoj armijimadner wrote:
Pa sad, cijeli vojni vrh RH je zanat pekao u JNA.
- PapeSusic
#819 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Kad sam reko da mu zamjerim?ArthurSpooner wrote: A kakve veze ima koju je vojsku sluzio?![]()
![]()
![]()
Ta ista JNA je na kraju krajeva napala njegovu zemlju. I ti mu zamjeris sto nije htio sluziti tu vojsku
![]()
![]()
Last edited by PapeSusic on 18/11/2012 20:03, edited 1 time in total.
-
palermo
#820 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Toffee karamela wrote:Pa distancirat će se koliko god budu mogli, na kraju mogu opet sve prevaliti na dvojicu pokojnika koji su otputovali u zemlju tame baš na vrijeme da ih ništa ne zakači.palermo wrote:
Neće se praviti da nema veze jer ne može, inkriminacija optužbe je , udruženi zločinački poduhvat u svrhu pripajanja dijela teritorije drugoj državi tj.Hrvatskoj.
Separatizam je mnogo ružna stvar za zapadnjačke uši, ne bi ni Gotovina ovako prošao možda da kod kninskih Srba nisu postojale separatističke pobude, jasne ko dan. Ovako, spriječeni u svojim namjerama i ćao đaci.
Pa ako je odluka o oslobađanju Gotovine i Markača, kako reakcije iz hrvatske kažu,konačan završetak rata,i potvrda prava na odbranu domovine, onda će presuda šestorci biti,slijedom iste logike, i konačan dokaz o agresiji države Hrvatske na Bosnu i hercegovinu.
Naravno da se zbog toga neće ukinuti Hrvatska
A da Srbi u Hrvatskoj nisu pokazali separatističke težnje,onda bi, naravno i presuda bila drugačija, ali ja bih rekao da bi tada sve bilo drugačije. U tom slučaju to bi bio napad na građane svoje države, ovako, kao što kažeš, sve je jasno.
- madner
#821 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Onaj sto je znao sta radi svakako.JimboJonez wrote:Pa ne baš cijeli, ali dobar dio svakako.madner wrote:Pa sad, cijeli vojni vrh RH je zanat pekao u JNA.
Osim Gotovine ovi sto su usli sa strane se nisu bas pokazali.
- Toffee karamela
#822 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ma da, ali mi se uvijek na Balkanu sudaramo sa prokletstvom duplih aršina, jednima mjerimo sebi a drugima onom drugom narodu.palermo wrote:
Pa ako je odluka o oslobađanju Gotovine i Markača, kako reakcije iz hrvatske kažu,konačan završetak rata,i potvrda prava na odbranu domovine, onda će presuda šestorci biti,slijedom iste logike, i konačan dokaz o agresiji države Hrvatske na Bosnu i hercegovinu.
Naravno da se zbog toga neće ukinuti Hrvatskaali hoće staviti određene utege na buduću politiku Hrvatske, ko god bude na vlasti.
A da Srbi u Hrvatskoj nisu pokazali separatističke težnje,onda bi, naravno i presuda bila drugačija, ali ja bih rekao da bi tada sve bilo drugačije. U tom slučaju to bi bio napad na građane svoje države, ovako, kao što kažeš, sve je jasno.
Nije zalud veliki hrvatski pisac Ranko Marinković zlo fašizma predstavljao kao jednookog Kiklopa...vidi samo što želi da vidi.
-
Lex77
#823 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Meni je drago što su generali oslobođeni, ali nekako me hvata strah da Praljak, Prlić i ekipa isto ne budu oslobođeni.
Je li se u BiH pratilo šta to suđenje? U Hrvatskoj se ništa ne prati, osim što ona luda Starešina stalno melje o genijalnosti generala Praljka...
Za Ratka i Radovana se ne bojim, njih nitko ne može spasiti.
- Toffee karamela
#824 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Jeste, pratilo se i veće su šanse da se Šešelj živ i bez govorne mane vrati u BG negoli oni u GrudeLex77 wrote:Meni je drago što su generali oslobođeni, ali nekako me hvata strah da Praljak, Prlić i ekipa isto ne budu oslobođeni.Je li se u BiH pratilo šta to suđenje? U Hrvatskoj se ništa ne prati, osim što ona luda Starešina stalno melje o genijalnosti generala Praljka...
-
Lex77
#825 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ja se nadam da je tako. Ono malo što upratih je na primjer da Praljak na transkripte u kojima on govori o protjerivanju Bošnjaka odgovara: to je bio akademski razgovor. Taj čovjek je u rangu Šešelja po psihičkom stanju. A ako im Meron bude u žalbenom vijeću? Jebiga, i Blaškiću je smanjio kaznu.Toffee karamela wrote:Jeste, pratilo se i veće su šanse da se Šešelj živ i bez govorne mane vrati u BG negoli oni u GrudeLex77 wrote:Meni je drago što su generali oslobođeni, ali nekako me hvata strah da Praljak, Prlić i ekipa isto ne budu oslobođeni.Je li se u BiH pratilo šta to suđenje? U Hrvatskoj se ništa ne prati, osim što ona luda Starešina stalno melje o genijalnosti generala Praljka...
.
Inače u RH medijima se o tom dijelu rata uopće ne govori. Većina Hrvata iz RH uopće ne zna da se dogodio ikakav rat između Hrvata i Bošnjaka. Nema šanse da se na bilo kojoj televiziji puste snimke iz Ahmića ili iz jednog od logora iako ih je pun youtube.