Nemoj da te Zlaja čuje...Alfons Kauders wrote:Sta ces kad mi ovdje uistinu volimo Hrvatsku - ne nazivamo je Perecijom, ne bavimo se utajom poreza, ne krademo pomoc koju nam salju i ne primamo lazne mirovine i invalidnine, tj. ne otimamo pare namijenjene pravim braniteljima, casnim pripadnicima HV.poostar wrote:Opet vi mundjosi vrsite majorizaciju kockastih u BiH. Na HB forumu tema o oslobodjavanju Gotovine svega par stranica, a ovde ce, kako je krenulo, biti 20 +.
Stid nek vas budeI naravno, ne uvlacimo se u velikosrpski rektum radi par ministarskih fotelja.
Generali OSLOBOĐENI!!
- duh_sa_sjekirom
#301 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
- Bosnolog
#302 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
poostar wrote:Opet vi mundjosi vrsite majorizaciju kockastih u BiH. Na HB forumu tema o oslobodjavanju Gotovine svega par stranica, a ovde ce, kako je krenulo, biti 20 +.
Stid nek vas bude

Herceg cetnicke HDZ Poskoklije su duboko u unutrasnjim organima Dodika. Oni su dno cetnicke septicke,....
Jugocirilicni Covic je personifikacija te velikosrpske kuhinje,...
Odanost i poslusnost je neupitna,...
-
motorola01
#303 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Jest, nama ih prebacili da se mi zahebavamo sa njima. Nije trebalo stati kod BL, ali nema smisla vise o tome i govoriti.The 51st State wrote:neka se barem hrvatska rijesila cetnika..., neka uzivaju slobodu.
Oluja-legitimna akcija oslobodjenja zemlje....
-
udrch
#304 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
nije ih ostalo puno u BiH, maximalno oko 50 hiljada..
- Alfons Kauders
#305 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Manje.udrch wrote:nije ih ostalo puno u BiH, maximalno oko 50 hiljada..
-
oglo
#306 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
nista manje ne odudara od tihica i izetbegovica,ondosno sdaBosnolog wrote:poostar wrote:Opet vi mundjosi vrsite majorizaciju kockastih u BiH. Na HB forumu tema o oslobodjavanju Gotovine svega par stranica, a ovde ce, kako je krenulo, biti 20 +.
Stid nek vas bude
Herceg cetnicke HDZ Poskoklije su duboko u unutrasnjim organima Dodika. Oni su dno cetnicke septicke,....
Jugocirilicni Covic je personifikacija te velikosrpske kuhinje,...
Odanost i poslusnost je neupitna,...
- stotka12
- snaga_znanja
#308 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Kamo srece da mnogi poslusaju Antu: "Rat je gotov, okrenimo se buducnosti svi zajedno!..."

-
udrch
#309 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
ova presuda je dobra i iz razloga što bi na osnovu nje sutra i mi imali legitimitet da se obračunamo sa pokrajinama koje se žele ocijepiti..
mislim da su najveću podršku danas ova dva generala dobila od Majki Srebrenice..bolju i časniju sigurno ne..
vidim da je kompletna Bošnjačka javnost pozdravila ovu presudu, a kompletna srpska se zgražava..
imajući to u vidu nije mi jasno zašto Hrvati misle da im je Dodik prijatelj, a pogotovo mi nije jasno zašto misle da će im Srbi pomoći u bilo čemu..
mislim da su najveću podršku danas ova dva generala dobila od Majki Srebrenice..bolju i časniju sigurno ne..
vidim da je kompletna Bošnjačka javnost pozdravila ovu presudu, a kompletna srpska se zgražava..
imajući to u vidu nije mi jasno zašto Hrvati misle da im je Dodik prijatelj, a pogotovo mi nije jasno zašto misle da će im Srbi pomoći u bilo čemu..
- Alfons Kauders
#310 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.udrch wrote:ova presuda je dobra i iz razloga što bi na osnovu nje sutra i mi imali legitimitet da se obračunamo sa pokrajinama koje se žele ocijepiti..
Vecina Hrvata u Hrvatskoj nema pojma ni ko je Dodik, niti da su HDZ-ovi politicki partneri SDS-a i SNSD-a.
- R4sh33d
#311 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Jeremić se malo preračunao, odlučio se sa pogrešnim zajebavati.
-
palermo
#312 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Gledam HRT, atmosferu iz Hrvatske, i moram reći da im zavidim, zavidim na tom osjećaju državotvorne svijesti....prepoznavanju važnosti trenutka..
-
palermo
#313 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ovdje baš nisi u pravu, al eto....Alfons Kauders wrote: Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.
Vecina Hrvata u Hrvatskoj nema pojma ni ko je Dodik, niti da su HDZ-ovi politicki partneri SDS-a i SNSD-a.
-
Chuckie
#314 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Istina, da nije bilo onih nesposobnjakovica u Dejtonu, slican skup bi nakon 20 dana od tog potpisa bio u Banja Luci, a Dodik bi srao iz Sumadije.palermo wrote:Gledam HRT, atmosferu iz Hrvatske, i moram reći da im zavidim, zavidim na tom osjećaju državotvorne svijesti....prepoznavanju važnosti trenutka..
- mO k3
#315 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Skijaš wrote:Oni su Dodikovi, šta oni imaju sa Gotovinom ?poostar wrote:Opet vi mundjosi vrsite majorizaciju kockastih u BiH. Na HB forumu tema o oslobodjavanju Gotovine svega par stranica, a ovde ce, kako je krenulo, biti 20 +.
Stid nek vas bude
-
udrch
#316 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
kada sam ovo rekao nisam mislio uopće na Hrvate u Hrvatskoj, već samo i isključivo na Hrvate u BiH..Alfons Kauders wrote:Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.udrch wrote:ova presuda je dobra i iz razloga što bi na osnovu nje sutra i mi imali legitimitet da se obračunamo sa pokrajinama koje se žele ocijepiti..
- lerdi
#317 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Srbija i RS su se toliko lizali u zadnje vrijeme sa Izraelom a na kraju im ga jevrej spusti. Okrutno nema šta 
Last edited by lerdi on 16/11/2012 17:57, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#318 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Da, da nisu imali Oluju danas bi imali Dodika br. 2 u Kninu koji bi ih mrcvario do iznemoglosti i prijetio referendumom svako malo. Čestitam Gotovini i Markaču na još jednoj dobivenoj Oluji - pravnoj Oluji.Chuckie wrote:Istina, da nije bilo onih nesposobnjakovica u Dejtonu, slican skup bi nakon 20 dana od tog potpisa bio u Banja Luci, a Dodik bi srao iz Sumadije.palermo wrote:Gledam HRT, atmosferu iz Hrvatske, i moram reći da im zavidim, zavidim na tom osjećaju državotvorne svijesti....prepoznavanju važnosti trenutka..
-
gost iz ZG
#320 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Only1 wrote:Kao Bosnjaku drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.
Hvala na komentaru
najljepše hvala, iskreno
- R4sh33d
#321 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
ta će Jeremić, vidi mu cvika...
- DiplomataSaSela
#322 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Svaka cast!!!...steta samo sto ameri nisu pustili do kraja...danas bi dodik bio daleko od banjaluke...
- Alfons Kauders
#323 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
E to je vec zagonetka. Mazohizam?udrch wrote:kada sam ovo rekao nisam mislio uopće na Hrvate u Hrvatskoj, već samo i isključivo na Hrvate u BiH..Alfons Kauders wrote: Ne misle Hrvati, vec dio njihovih politicara u BiH, a zbog toga i u Zagrebu moraju blagonaklono gledati na njega.
-
Djuro
#324 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ako mi se išta gadilo u ovom ratu, to su likovi koji su bili bili vojnici Partije, a onda su, padom iste, doživjeli
prosvijetljene te su odjednom postali veliki Hrvati, Srbi, Bošnjaci ili već što treba...
Čović je tipičan takav primjer, a mislim da u cijelom političkom vrhu Hercegovine nema 10% kadrova koji nisu
bili komunisti. Što očekivati od takvih likova?
Oni i danas zastupa staru struju u HDZ (Šušak, Boban, Tuđman - opet sve udbaši i komunisti) koje su išle na cijepanje BIH. Međutim, ta politika je u Hrvatskoj prošlost, isto kao što je prošlost bahati, debeli, kriminalni i korumpirani HDZ. U Hrvatskoj je HDZ izgubio (za dugo vremena) i podjela BIH ovdje nema apsolutno nikakve pobornike, čak ni u tragovima...Tako da Čović drugdje mora tražiti saveznika.
Pa tko mu je realno ostao na raspolaganju?
Našla krpa zakrpu....
prosvijetljene te su odjednom postali veliki Hrvati, Srbi, Bošnjaci ili već što treba...
Čović je tipičan takav primjer, a mislim da u cijelom političkom vrhu Hercegovine nema 10% kadrova koji nisu
bili komunisti. Što očekivati od takvih likova?
Oni i danas zastupa staru struju u HDZ (Šušak, Boban, Tuđman - opet sve udbaši i komunisti) koje su išle na cijepanje BIH. Međutim, ta politika je u Hrvatskoj prošlost, isto kao što je prošlost bahati, debeli, kriminalni i korumpirani HDZ. U Hrvatskoj je HDZ izgubio (za dugo vremena) i podjela BIH ovdje nema apsolutno nikakve pobornike, čak ni u tragovima...Tako da Čović drugdje mora tražiti saveznika.
Pa tko mu je realno ostao na raspolaganju?
Našla krpa zakrpu....
-
palermo
#325 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa jebo ga vi ovdje pričate kao da ste neka vremena prespavali.Hrvatska je bila agresor na Bih i nadam se da će to uskoro sud u Hagu i potvrditi. Postoji dugi historijski(povijesni kontinuitet dogovoar sa Sbima na račun Bosne i hercegovine, ta struja unutar hrvatskog korpusa nije nimalo nezamjetljiva, dapače. I dan danas je u mnogim strukturama vlasti Hrvatske.Zanemraivanje toga ili zatvranje očiju pred tim je naprosto glupo.Alfons Kauders wrote:
E to je vec zagonetka. Mazohizam?
Al kao što reče forumaš only 1
ova odluka haškog suda se može samo pozdraviti.drago mi je da je Hag prepoznao i imao hrabrosti da kaze da nije isto biti agresor i braniti se.