Adriatic wrote:Real Khan wrote:Adriatic wrote:
Za tvoju informaciju, ja u Sarajevu bio čitav rat, poslije rata, a i sad sam na istom mjestu.
Dakle, jako dobro poznajem sve te "junake".
Pa, da poznaješ, sigurno ne bi ovako pisao... Inače, je li te hvata reuma od podruma?

Aha, sad si počeo i nagađati da sam podrumaš. Kad se nema argumenata, onda slijedi to. Šta je sljedeće, možda imam kriv nos, možda mi je mali.......
Ili da ti pričam kako je Sarajevo opustošeno iznutra, kako se upadalo u stanove i pljačkalo.....kako je svaka zgrada imala svog naoružanog kabadahiju itd. Ali tebe argumenti ne zanimaju. I meni kažeš da lijepim etikete.
Il se drži teme ili šuti.
Nemam argumenata?

Ne bih rekao...ne znam da li imaš prav ili kriv nos niti me zanima, ali je jasno da ili nemaš smisla za humor (valjda si primjetio smješka iza pitanja) ili nisi baš raspoložen za zafrkanciju...
Naravno da je Sarajevo opustošeno iznutra (valjda se sjećaš kada su svi građani upadali u samoposluge i trafike i nosili kućama šta god su našli...ja se sjećam i predratnih policajaca koji su također upadali u samoposluge i krali kafu, šećer, ulje itd. To samo govori kako je civilna vlast bila jako loše organizirana i zatečena događajima za koje su znali da će se desiti... Između ostalog, i na te stvari je Sefer ukazivao Aliji, ali ovaj je to razumio kao "opa, mali puca na moju fotelju!" ... Svakako da su i jedan i drugi (prvi kao vrhovna civilna, ali i vojna figura, a drugi kao druga vojna figura) imali i dobrih i loših poteza, i teško je sada tjerati mak na konac zbog čega nisu uradili ovo ili ono...ali je činjenica da su i oni bili tek obični ljudi od krvi i mesa i morali su i griješiti u tako lošim okolnostima. Mislim da je ovdje bespotrebno raspravljati o tome,
ali se ne može spočitavati Seferu da je on branio i štitio Cacu... Možda je i mogao tako nešto raditi dok ovaj nije dobio epitet "monstruma" (nakon ranjavanja i narkotičke ovisnosti o jakim analgeticima kada je izgubio razum)...nakon toga ga ni dragi Bog nije mogao zaštititi jer je najteže zaštititi nekoga od njega samog.