Gay parada u Sarajevu

Locked
SenSen

#201 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by SenSen »

KatarinaKosaca wrote:To je grozno kako netko sebi daje za pravo da ugrožava fizički integritet drugog samo zato što mu se ne sviđa. dno dna onih koji prijete i još se sa tim ponose kako će kao da tuku homiće. Primitivno, jadno, prizemno i daj Bože što prije kažnjivo.
Ipak, meni se stalno nameće jedno pitanje...

Što konkretno žele homosexualci misleći na prava. Pravo na vjenčanje? Jer, plaćaju iste poreze kao i ja. Tu se ne gleda ko ti je u krevetu. Imaju istu poslovnu šansu kao i ja. NI tu te ne pitaju sa kim spavaš?
Dakle, po čemu sam privilegovanija od homosexualaca sem što sam se mogla vjenčati (a i nije neka privilegija :D ) i šta konkretno traže homosexualci, koji zakon? Ili samo onako vole manifestirati svoju sexualnu naklonost

Pitas o privilegijama? Evo jedan mali eksperiment u tom duhu: uzmi svog momka (ili muskog prijatelja) za ruku, pa prosetajte kroz Ferhadiju. Kada se vratis kuci, javi rezultat na forumu.. Sljedeci dan neka tvoj momak i tvoj prijatelj prosetaju kroz Ferhadiju drzeci se za ruke. Kada se vratis iz hitne u koju su njih dvojica odvezeni, javi rezultat na forumu..

Kada postane normalno, ili bar tolerisano, da homoseksualci postoje u drustvu, onda se tek moze pricati o tome da imaju "ista prava". Zato je bio potreban Q Fest, a ne zato sto "samo onako vole manifestirati svoju sexualnu naklonost"
LadyBear

#202 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by LadyBear »

KatarinaKosaca wrote:To je grozno kako netko sebi daje za pravo da ugrožava fizički integritet drugog samo zato što mu se ne sviđa. dno dna onih koji prijete i još se sa tim ponose kako će kao da tuku homiće. Primitivno, jadno, prizemno i daj Bože što prije kažnjivo.
Ipak, meni se stalno nameće jedno pitanje...

Što konkretno žele homosexualci misleći na prava. Pravo na vjenčanje? Jer, plaćaju iste poreze kao i ja. Tu se ne gleda ko ti je u krevetu. Imaju istu poslovnu šansu kao i ja. NI tu te ne pitaju sa kim spavaš?
Dakle, po čemu sam privilegovanija od homosexualaca sem što sam se mogla vjenčati (a i nije neka privilegija :D ) i šta konkretno traže homosexualci, koji zakon? Ili samo onako vole manifestirati svoju sexualnu naklonost
Za pocetak:
Kadrić: Neka homoseksualci sebi izgrade studentski dom!

Uko­li­ko ste ho­mo­se­ksu­alac i živi­te u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, a želi­te stu­di­ra­ti u Sa­ra­je­vu, Tu­zli, Mos­ta­ru, Ba­njoj Lu­ci... ne pos­to­ji ni naj­ma­nja šan­sa da ko­ris­ti­te uslu­ge stu­den­tskih do­mo­va. Na­ime, „pe­da­go­zi“ ko­ji ru­ko­vo­de bh. stu­den­tskim do­mo­vi­ma, na pi­ta­nje o smje­šta­ju ho­mo­se­ksu­ala­ca, hor­ski od­go­va­ra­ju:

Izvor „be­la­ja“

- Ta­kvim oso­ba­ma ni­je mjes­to u stu­den­tskim do­mo­vi­ma, bez ob­zi­ra ima­li li oni ne­ki dru­gi smje­štaj ili ne!

Emir Ka­drić, di­re­ktor Stu­den­tskog cen­tra Uni­ver­zi­te­ta u Sa­ra­je­vu, re­kao nam je jučer da on „ne pri­zna­je ho­mo­se­ksu­al­ce“, te da je sto­ga „ne­mo­guće da oni bu­du smje­šte­ni u je­dan od dva do­ma na po­dručju Sa­ra­je­va“.

- Ni­ti pos­to­je ta­kva pra­vi­la, ni­ti želim da imam bi­lo šta s tim oso­ba­ma! Ne za­ni­ma­ju me ho­mo­se­ksu­al­ci i, da bu­dem is­kren, po­ručio bih im ne­ka se­bi na­pra­ve stu­den­tski dom, ali ki­lo­me­tri­ma da­le­ko od na­ših! Ako neće oni, ne­ka im država pra­vi! Ne­ma tu ne­ke to­le­ran­ci­je, jer za me­ne te oso­be pri­je sve­ga ni­su načis­to sa so­bom! Što će on­da me­ni u do­mu? Sa­mo će mi uzbu­nu na­pra­vi­ti među nor­mal­nim stu­den­ti­ma i eto ti „be­la­ja“ - ka­te­go­ričan je Ka­drić.

Objaš­nja­va­jući svo­ju ho­mo­fo­bi­ju, Ka­drić nam priča ka­ko je pri­je dvi­je go­di­ne je u Stu­den­tskom do­mu u Nedžarićima bi­la pri­jav­lje­na je­dna oso­ba ko­ja se izja­sni­la da je ho­mo­se­ksu­alac...

- Me­ni je do­šao mo­mak u ured i kaže da je ho­mo­se­ksu­alac. Kažem ja nje­mu: „Šta ćemo sad?“ Međutim, nje­gov je za­hjev bio da hoće da živi sam u je­dno­kre­ve­tnoj so­bi. No, ka­ko sam mu obja­snio da ne može pos­tav­lja­ti bi­lo ka­kve uslo­ve, jer ne­ma­mo je­dno­kre­ve­tne so­be, on se raz­dužio. Uzeo stva­ri i oti­šao. Sad, ima li još ta­kvih, ja ne znam. No, po­ručujem im da za njih ne­ma mjes­ta. Još nam sa­mo ho­mo­se­ksu­al­ci tre­ba­ju u ovo vri­je­me re­ce­si­je - „po­en­ti­rao“ je Ka­drić, s ko­jim se ma­nje-vi­še slažu i nej­go­ve ko­le­ge iz dru­gih bh. uni­ver­zi­tet­skih cen­ta­ra.

Ugrožena pra­va

- Ko­li­ko ja znam, mi do sa­da ni­smo ima­li ta­kve slučaje­ve. Međutim, za ta­kve stva­ri pos­to­ji ko­mi­si­ja ko­ja utvđuje ko može apli­ci­ra­ti i ko može ko­ris­ti­ti uslu­ge stu­den­tskog do­ma. Osim to­ga, pos­to­je i lje­kar­ski pre­gle­di... Vje­ru­jem da bi­smo zna­li da li je ne­ko ho­mo­se­ksu­alac ili ne. Is­to ta­ko, mi ne­ma­mo u sta­tu­tu tu ka­te­go­ri­ju, ta­ko da ih, uko­li­ko apli­ci­ra­ju, nećemo ni ra­zma­tra­ti te zah­tje­ve - re­ako je za „San“ Dra­gan Mi­ku­lić, di­re­ktor Stu­den­skih do­mo­va Uni­ver­zi­te­ta u Mos­ta­ru.

U Ba­njoj Lu­ci, pak, ne žele ni go­vo­ri­ti o ovoj te­mi. Ka­ko kažu, „ima­ju preča po­sla od ho­mo­se­ksu­ala­ca“....

Ova­kve sta­vo­ve bh. „in­te­le­ktu­al­ne eli­te“ , Srđan Diz­da­re­vić, pred­sje­dnik Hel­sin­škog ko­mi­te­ta u BiH, ko­men­ti­ra kon­sta­ta­ci­jom da je to „još je­dan po­ka­za­telj ne­to­le­ran­ci­je ho­mo­se­ksu­al­ci­ma, čija su pra­va u BiH sko­ro pa ni­ka­kva“.

- To je skan­dal ne­viđenih raz­mje­ra! Dis­kri­mi­na­ci­ja ka­kvu ni­gdje nećete naći na ci­je­lom svi­je­tu, osim u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni! Šta da kažem, osim da sam zgrožen ta­kvim odno­som po­je­di­na­ca, ali i vlas­ti po tom pi­ta­nju! Ho­mo­se­ksu­al­ci­ma se us­kraćuju i pra­va na lje­kar­ski pre­gled, a ka­mo­li ne­što dru­go. Sra­mo­ta! On­da se pi­ta­mo, gdje su nam za­raženi HIV -om, a oni umi­ru u dru­gim država­ma, kri­jući se kao psi, ka­ko bi iz­bje­gli „sra­mo­tu“! Ov­dje ri­ječ to­le­ran­ci­ja ne pos­to­ji i o to­me možemo pričati go­di­na­ma. Ni­ko neće da shva­ti, da ra­zu­mi­je da su i ho­mo­se­ksu­al­ci lju­di - re­kao je Diz­da­re­vić za «San»

M. Aščić

Bježali k'o od đavo­la

- Pri­je dvi­je go­di­ne, u Stu­den­tskom do­mu u Nedžarićima je bio je­dan Mos­ta­rac, ko­ji je tek na­kon dva mje­se­ca bo­rav­ka re­kao da je ho­mo­se­ksu­alac. Po­sli­je pri­zna­nja, nas­ta­la je zbrka u Do­mu. Nje­go­vi ci­me­ri su dan i noć pi­sa­li za­hje­ve da ga pre­mjes­te, a čak da­ni­ma ni­su htje­li spa­va­ti u is­toj so­bi sa njim. Sad, šta priča Ka­drić da je taj stu­dent tražio po­se­bne uslo­ve, to je dru­ga priča... Oni su do­slo­vno tog mom­ka otje­ra­li kao ka­kvog psa - priča nam biv­ši sta­nar sa­ra­jev­skog Do­ma ko­ji je iz ra­zu­mlji­vih ra­zlo­ga želio os­ta­ti ano­ni­man.
PeroKosoric

#203 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

ja.neron wrote:
PeroKosoric wrote:Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
po tvome komentaru vidim da si na fonu onog multiintelektualca prof.B(l)esima Spahića koji je isti idiotluk izjavio na TV OSM-u i da si odgojen na udbaškosrpskoj matrici pa istu laž vazda ponavljate :x
Muhamed nije guzio devetogodisnju Aisu?
Hajde prosvijetli me.
viva_castro

#204 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by viva_castro »

kijameta wrote:
liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
Sarajevo je bilo uzasno netolerantna sredina i prije rata,najbolji dokaz je rat 92-95 i bas u tom ratu je najveci dio ionako malobrojne urbane populacije otisao iz grada a na njihovo mjesto dosla ruralna populacija. K tome treba dodati i skoro dvadeset godina nasilne islamizacije,koja se provodi kroz sisteme drustva.Tako da danasnje Sarajevo je na samom dnu sto se tice tolerancije u usporedbi sa drugim evropskim gradovima. Postali smo civilizacijsko dno Evrope.
U Beogradu je parada barem bila najavljivana,Sarajevo nece do najave doci ni za deset godina. Najbolji primjer je queer festival,koji je daleko manje izazovan i ocigledan od parade ali su ga svejedno islamski fanatici docekali na noz. Sa tim da su ti islamski fanatici imali podrsku i pomoc svih nivoa vlasti.
Blago nama kada je najveći dio urbane populacije otišao iz grada u toku agresije. Ako je fakat tako da BOG da Sarajevo bilo dovijeka najveće SELO na svijetu, makar će nas seljaci braniti kada agresor krene u svoje koljačke pohode. Hebem ti ja gradsku raju koja je otišla iz Sarajeva 92-95.
Andrej4MRN7H

#205 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Andrej4MRN7H »

evo ja zivim u komsiluku sa pederima,dobri ljudi..imaju firmu od 100 ljudi,placaju radnike redovno,imaju im radnici super plate,oni cak adaptiraju cetvoro djece,imaju djevojku beby siter koja im pazi djecu.. nema im se sta zamjeriti...pa cak vidim bolje se paze nego ja i moja zena,ovaj sto je pasivan seksualno,na pogled oka usluzuje ovoga sto igra musku rolu,...a ja zeni pet puta govorim da mi kafu napravi i cekam ..
lezbejke vam vjerujem izgledaju kao nesto normalnije,ali sve je to isto...zavidan sam i jednima i drugima,..lezbo dame su jako njezne,vjerujem i pederi..
i ja to nisam dugo mogao shvatiti i prihvatiti kao nesto normalno,ali kad si u takvoj sredini i u kontaktu sa tim osobama,shvatis da to nije nesto strasno..
eto vas jebu politicari u BiH,prave vas budalama i vi navikli na to cutite.. :-D :-D :-D
SenSen

#206 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by SenSen »

vox-populi wrote:
KatarinaKosaca wrote: Što konkretno žele homosexualci misleći na prava. Pravo na vjenčanje? Jer, plaćaju iste poreze kao i ja. Tu se ne gleda ko ti je u krevetu. Imaju istu poslovnu šansu kao i ja. NI tu te ne pitaju sa kim spavaš?
Mislim da nije u pitanju samo zakonska regulativa. Ako ti prodjes sa muzem Ferhadijom drzeci se za ruke, ne vjerujem da ce te iko lose pogledati. Ako to urade dva muskarca, ne vjerujem da ce napraviti vise od 10 koraka prije nego sto ih neko izmlati. U tome je stvar. Ti svoju seksualnost mozes otvoreno izrazavati a homoseksualne osobe ne mogu. I ne mislim pod ovim da se mozes seksati na javnom mjestu jer ne mozes. Ali mozes se drzati za ruke sa muzem/momkom, mozes ga zagrliti, pa i diskretno poljubiti bez da izazoves gnjev "pravovjernih". Mozda ti ovo sve djeluje banalno i nesto bez cega se moze, ali ako ti se zabrani itekako ces se boriti za svoja prava.
Tek sada ovo vidjeh. Upravo sam isto nesto postala. Great minds think alike :lol:
osa

#207 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by osa »

ja.neron wrote:
PeroKosoric wrote:Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
po tvome komentaru vidim da si na fonu onog multiintelektualca prof.B(l)esima Spahića koji je isti idiotluk izjavio na TV OSM-u i da si odgojen na udbaškosrpskoj matrici pa istu laž vazda ponavljate :x
nije tema, ali nije ni laž, ako si musliman to bi trebao znati, piše lijepo u objavi.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#208 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Pera Trta »

PeroKosoric wrote:
ja.neron wrote:
Muhamed nije guzio devetogodisnju Aisu?
Hajde prosvijetli me.
Vidim ti budućnost: odmor od foruma na duuuuug period :)
PeroKosoric

#209 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

SenSen wrote:
Tek sada ovo vidjeh. Upravo sam isto nesto postala. Great minds think alike :lol:
A volis ti sebe sama tapsat po ramenima ;)
Kupalo

#210 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Kupalo »

Andrej4MRN7H wrote:evo ja zivim u komsiluku sa pederima,dobri ljudi..imaju firmu od 100 ljudi,placaju radnike redovno,imaju im radnici super plate,oni cak adaptiraju cetvoro djece,imaju djevojku beby siter koja im pazi djecu.. nema im se sta zamjeriti...pa cak vidim bolje se paze nego ja i moja zena,ovaj sto je pasivan seksualno,na pogled oka usluzuje ovoga sto igra musku rolu,...a ja zeni pet puta govorim da mi kafu napravi i cekam ..
lezbejke vam vjerujem izgledaju kao nesto normalnije,ali sve je to isto...zavidan sam i jednima i drugima,..lezbo dame su jako njezne,vjerujem i pederi..
i ja to nisam dugo mogao shvatiti i prihvatiti kao nesto normalno,ali kad si u takvoj sredini i u kontaktu sa tim osobama,shvatis da to nije nesto strasno..
eto vas jebu politicari u BiH,prave vas budalama i vi navikli na to cutite.. :-D :-D :-D
Dobro si ti , jebu nas u mozak, a mi jos ne znamo koje je to seksualno opredjeljenje.
ja.neron

#211 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by ja.neron »

viva_castro wrote:

Nije ni čudo što Srbi i Hrvati masovno bježe iz Sarajeva.
ovi koji su dobili povrat stanova prodali su ih za masne pare i onda odu gdje im je čejf da žive, a srbi i hrvati koji su u ratu bili u mome ulazu još uvijek su ovdje nisu nigdje otišli niti misle da odu
liquidhorse

#212 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by liquidhorse »

viva_castro wrote:
liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
Tvoje objašnjenje pomjeranja film festivala zbog ramazana, i tvoja opsjednutost jednom takvom pojavom bi bila smijesta da nije tuzno i zalosno nafilovana predrasudama.

Šta si ti htio reć to Bog dragi zna...

Nazvati grad netolerantnom sredinom zbog čina tolerancije je isto kao i nazvati četnike antifašistima zbog njihovog fašizma, dakle apsurdno.

Vidiš, ekstremizam ni u jednom smijeru nije dobar, ni ultra-desnica ni ultra-ljevica nisu nikome donjeli ništa dobro, naručito zbog toga što su zasnovane na politici straha kakvu ti iskazuješ trenutno u svom stavu o ramazanu.

Tolerantna sredina se gradi tolerancijom, međusobnim uvažavanjem i poštivanjem, a ne principom: hebe me se, ako ti se ne sviđa ne gledaj". Naravno ima i toga, ali kao što rekoh nikada ekstremno.

Željeti "multietničan grad i misliti da je to grad u kom "ja mogu radit šta god hoću" je ludost. Nije ni čudo što Srbi i Hrvati masovno bježe iz Sarajeva. Jedna frakcija ih ne želi i ne uvažava, a druga misli da je suživot nešto ovakvo...

pomjerati festival zbog ramazana je sramno i licemjerno. time se zeli reci da je stil zivota jednih bolji od stila zivota drugih i da su jedni ravnopravniji od drugih. muslimanski stil zivota u ovom slucaju je postulat ponasanja premo kojem svi drugi treba da se prilagode kako bi ovi u rahatluku mogli da poste, ma nemoj? dokle god ja tebi ne idem u dzamiju ometati klanjnje nemam ja sta da se prilagodjavam i mjenjati svoje ponasanje, pa bile to queer manifestacije ili festivali, kako bi tebi bilo komotnije. niko ti u londonu nece zabraniti da postis ali nece ni zatvoriti neku galeriju jer ti se ne svidja. e to je multikulturalnost.[/quote]

Ah izvini, ja zaboravio, drugi put ćemo reći Reisu da pomjeri Ramazan, il ako već ne može, da makar onda pridrži mjesec da se ne okreće oko zemlje, makar dok ne prođe SFF. Nije problem :thumbup:

Razumijevanje na nivou.

Pojma ti nemaš o čemu govoriš, a kad nešto ne poznaš ne možeš ga kritikovati, osim kao najobičniji licemjer naravno.

Upravo je tvoja priča potvrda one moje rečenice, onog retoričkog pitanja: Ako nemamo smisla za toleranciju, otkud nam pravo da zahtijevamo suživot?! I da još pritome optužujemo "one anam" kako odbijaju suživot sa nama!

Ti si ekstrem samo drugom bojom prefarban. Primjetit ćeš da se tvoja izjava najviše poklapa sa onom Risovom: "Kome ba mi da se prilagođavamo?!"

Nije bitna ljuska jajeta, bitno je ono što je unutra, a u vama obojici je, čini se, nešto truhlo.[/quote]

pa ne trazim ni da se meni bilo ko prilagodjava. stvar u sekularnom demokratskom drustvu je jako prosta. ja gledam svoja posla a ti gledas svoja posla. ja ti ne govorim sta da radis ili ne radis u sta da vjerujes ili ne vjerujes i isto ocekujem od tebe. ja ne ugrozavam tebe, ti ne ugrozavas mene.

e sad, to sto tebi smeta ako ja pijem pivu, hodam ulicom u rozim tangama, citam marxa i nietzschea to stvarno nije moj problem. meni ne smeta ako ti postis, ides na dzumu i citas kuran. prema tome sta te briga sta ja radim.
PeroKosoric

#213 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

Pera Trta wrote: Vidim ti budućnost: odmor od foruma na duuuuug period :)
Bolje nam je svima da cutimo i ne ucestvujemo u diskusiji.
ja.neron

#214 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by ja.neron »

osa wrote: nije tema, ali nije ni laž, ako si musliman to bi trebao znati, piše lijepo u objavi.
gdje piše i šta ti je objava?
SenSen

#215 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by SenSen »

PeroKosoric wrote:
SenSen wrote:
Ili mozda, samo mozda, postoji mogucnost da sam se salila :shock: :o ;-) :dance:
PeroKosoric

#216 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

SenSen wrote:
PeroKosoric wrote:
SenSen wrote:
Ili mozda, samo mozda, postoji mogucnost da sam se salila :shock: :o ;-) :dance:
Postoji :)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#217 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Pera Trta »

PeroKosoric wrote:
Pera Trta wrote: Vidim ti budućnost: odmor od foruma na duuuuug period :)
Bolje nam je svima da cutimo i ne ucestvujemo u diskusiji.
Znam...poslije 50 godina "ćutanja i neučestvovanja u diskusijama" (jer se zbog istih išlo u prdekanu, ako su iole bile "opasnije") teško se navići na demokratiju..koja podrazumijeva i slobodan izbor stila života, ali i slobodan izbor vjere i prava da se i jedno i drugo slobodno ispoljava.
osa

#218 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by osa »

ja.neron wrote:
osa wrote: nije tema, ali nije ni laž, ako si musliman to bi trebao znati, piše lijepo u objavi.
u kuranu piše da je allah dopustio poslaniku da uzme sebi za ženu šestogodišnju kćer njegova prijatelja abu bakra te da konzumira taj brak( spolno opći) kad je djevojčici aishi bilo samo devet godina, ponavljam nije dio teme, ali nije ni laž, nego najvjerojatnije provokacija , pogotovo za ovakve kao što si ti, koji će to pokušati negirati.
twizzler

#219 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by twizzler »

osa wrote: u kuranu piše da je allah dopustio poslaniku da uzme sebi za ženu šestogodišnju kćer njegova prijatelja abu bakra te da konzumira taj brak( spolno opći) kad je djevojčici aishi bilo samo devet godina, ponavljam nije dio teme, ali nije ni laž, nego najvjerojatnije provokacija , pogotovo za ovakve kao što si ti, koji će to pokušati negirati.
Kakve to ima veze bitno je da moze steku dohvatit.
Pera Trta

#220 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Pera Trta »

Stavljaj ključ, "diskutanti" su počeli da seru gurabije! :)
Bosanac sa dna kace

#221 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Bosanac sa dna kace »

osa wrote:
ja.neron wrote:
u kuranu piše da je allah dopustio poslaniku da uzme sebi za ženu šestogodišnju kćer njegova prijatelja abu bakra te da konzumira taj brak( spolno opći) kad je djevojčici aishi bilo samo devet godina, ponavljam nije dio teme, ali nije ni laž, nego najvjerojatnije provokacija , pogotovo za ovakve kao što si ti, koji će to pokušati negirati.
dje to u Kuranu pise? koji dio? jel mozes citirat tacno sta pise? :shock: :shock: :shock:
PeroKosoric

#222 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

twizzler wrote:
osa wrote: u kuranu piše da je allah dopustio poslaniku da uzme sebi za ženu šestogodišnju kćer njegova prijatelja abu bakra te da konzumira taj brak( spolno opći) kad je djevojčici aishi bilo samo devet godina, ponavljam nije dio teme, ali nije ni laž, nego najvjerojatnije provokacija , pogotovo za ovakve kao što si ti, koji će to pokušati negirati.
Ali pederi nam ugrozavaju opstanak, jer kad nas naguze, ko ce guzit Aisu?
KREMEN

#223 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by KREMEN »

Kakve to ima veze bitno je da moze steku dohvatit.[/quote]

Mislim da si stvarno neukusan, takvima nije mjesto ovdje..idi se ljeci..
PeroKosoric

#224 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

twizzler wrote:
Ali pederi nam ugrozavaju opstanak, jer kad nas naguze, ko bi ostao da guzi Aisu?
Last edited by PeroKosoric on 19/09/2009 23:01, edited 1 time in total.
Dioda

#225 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Dioda »

twizzler wrote:
:shock:

Zao mi je sto kod nas nema vise ustanova zatvorenog tipa.
Locked