Gay parada u Sarajevu

Locked
River_isle

#151 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by River_isle »

vox-populi; ne znam ciji si glas, ali moj sigurno nisi.
Hvala na konverzaciji, u svakom slucaju je bila poucna mislim za oboje - ti si procitao Zakon drzave u kojoj zivis o kojem si raspravljao prije nego si bio upoznat sa njegovim sadrzajem; ja sam pak upoznala tebe kao individu, moga sugradjanina na ciju toleranciju i suosjecanje ne mogu naici, bez obzira o kojem konkretnom slucaju bilo rijec jer ce bez krupule koristiti svoja prava.

Vidis, da mene neka heteroseksualka zamoli da se ne ljubim na ulici sa svojim momkom, ja bih se crvenih obraza odmaknula od njega.

over and out :bih:
vox-populi

#152 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by vox-populi »

Kupalo wrote:Dat cu ti ja primjer np."mješanj brak" , da li bi se usudio na isti ako vecina govori protiv toga?
Ako pod mijesanim brakom smatras brak dvije osobe razlicite etnicke ili vjerske pripadnosti, onda me zaboli neka stvar sta vecina govori. Moj brak, moja stvar. Mada je meni brak vise mjesan ako ja recimo slusam jazz a zena mi blues ili rock nego ako sam ja recimo Bosanac a ona Njemica. Al hajd, nekima je bitna ta etno-religijska kategorija.
hidrant

#153 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by hidrant »

liquidhorse wrote:
ne razumijem kako zena moze biti fasista. cime te je zaduzila patrijarhalna desnica i vjerska demagogija koja te smatra nizim bicem, zaduzenim da kuha, pere i radja djecu?

Je l' to sad moderno, trendy, in podrzavati pedere ili ti propast covjecanstva.

Dozvoli djevojci da iznese svoje misljenje koje se ne dopada vama, zrtvama, robovima
"modernog zapada".
PeroKosoric

#154 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

liquidhorse wrote:
River_isle wrote:
vox-populi wrote: Po tvojoj logici, za sve je dovoljan samo referendum. Pa ako se na referendumu odluce gradjani BiH da pobiju sve Kineze koji su se u medjuvremenu doselili, to je ok jer je narod tako odlucio. Samo mala informacija. Nikakav referendum ne moze negirati ljudska prava. A jedno od ljudskih prava, zagarantovano Evropskom poveljom o ljudskim pravima i slobodama je sloboda seksualne orijentacije. Usput da naglasim da je u Ustav BiH integrisana pomenuta povelja. Tako da ti ta o referendumu ne pije vode.
procitaj ponovo i ne brzaj jer protiv homoseksualaca nemam nista , ali protiv neinteligentnih osoba itekako imam. Referendum za ono sto sam ja rekla "pije vode" jer svake demonstracije, protesti bilo kakvo okupanje mora slijediti odredjenu proceduru od najave vlastima pa nadalje.
Ako se narod buni protiv okupljana, drzava ce ispostovati prava pa poslati paradere na Trebevic da se dobro isparadiraju, a ne meni pod prozorom.
ne razumijem kako zena moze biti fasista. cime te je zaduzila patrijarhalna desnica i vjerska demagogija koja te smatra nizim bicem, zaduzenim da kuha, pere i radja djecu?
Upravo time. Hocu biti glupa, jebana, naredjivana i maltretirana, ali se zauzvrat necu bas previse sekirati zbog sljive na lijevom oku.
SenSen

#155 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by SenSen »

Bušman wrote:Za sve nepismene na ovom forumu - ne pise se homosexualizam (jebalo vas slovo x) ni homoseksualizam. Jebo ga svak da ga jebo, pa nije u pitanju umjetnicki pokret. Ono sto vi mislite, a ne pisete, pise se HOMOSEKSUALNOST. (izvinite sto sam ovako ispizdio :D :D )

Imaju ljudi apsolutno pravo da odrzavaju paradu. Isto tako i protivnici homoseksualnosti imaju pravo da odrzavaju svoju paradu. Ono sto nemaju pravo je ono sto su pokusali uraditi kad je otvaran Queer festival - prebijanje i obracunavanje sa neistomisljenicima. E sad se svi trebate sjetiti da ti koji pokusavaju sa obracunavanjem i prebijanjem rade iste stvari ko "cuvari vere i srpstva" 1992. godine.
Evo stigla je i grammar police :lol:

Inace se slazem sa tobom. Jedini je problem to sto smo mi ljudska bica, i uz to jos B&Hovci. Nema tu logike i da isti standardi vaze za sve. Kod nas ti je: kuku lele nepravde, udaraju nas po glavi zato sto smo drugaciji, pomagajte pomagajte.. Malo kasnije: vidi onih tamo, drugaciji su, hajmo ih po glavi!
Kupalo

#156 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Kupalo »

osa wrote:učestvovao sam na prvoj gay paradi u zagrebu, kao pripadnik osiguranja, koje je bilo ogromno, s obzirom na radno mjesto radio sam u civilu i bio u samoj povorci s gay populacijom, nemam predrasude prema nikom pa tako ni prema ljudima homosekslualnih skolonosti, nisu mi ni malo smetali, osim možda u smislu da svoju seksualnu orjentaciju ispoljavaju malo prejavno, trebala bi to biti njihova intima, međutim, debelo mi je smetala, hrpa idiota koji su oko njih urlali, s raznim pogrdnim povicima, pozivima na linč i sl., osobno mislim da su takvi nazovi čistunci, sramota naših društava, a ne ljudi koje smatramo gay populacijom.
:thumbup: rijetko s tobom potpuno dijelim misljenje
vox-populi

#157 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by vox-populi »

River_isle wrote:vox-populi; ne znam ciji si glas, ali moj sigurno nisi.
Hvala na konverzaciji, u svakom slucaju je bila poucna mislim za oboje - ti si procitao Zakon drzave u kojoj zivis o kojem si raspravljao prije nego si bio upoznat sa njegovim sadrzajem; ja sam pak upoznala tebe kao individu, moga sugradjanina na ciju toleranciju i suosjecanje ne mogu naici, bez obzira o kojem konkretnom slucaju bilo rijec jer ce bez krupule koristiti svoja prava.

Vidis, da mene neka heteroseksualka zamoli da se ne ljubim na ulici sa svojim momkom, ja bih se crvenih obraza odmaknula od njega.

over and out :bih:
Vidis, procitao sam zakon drzave u kojoj na svu srecu ne zivim. I nisi upoznala svoga sugradjanina. I definitivno me nisi upoznala, ja sam te lijepo pitao da navedes primjer pa cu ti konkretno odgovoriti.
PeroKosoric

#158 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

osa wrote:učestvovao sam na prvoj gay paradi u zagrebu, kao pripadnik osiguranja, koje je bilo ogromno, s obzirom na radno mjesto radio sam u civilu i bio u samoj povorci s gay populacijom, nemam predrasude prema nikom pa tako ni prema ljudima homosekslualnih skolonosti, nisu mi ni malo smetali, osim možda u smislu da svoju seksualnu orjentaciju ispoljavaju malo prejavno, trebala bi to biti njihova intima, međutim, debelo mi je smetala, hrpa idiota koji su oko njih urlali, s raznim pogrdnim povicima, pozivima na linč i sl., osobno mislim da su takvi nazovi čistunci, sramota naših društava, a ne ljudi koje smatramo gay populacijom.
Svaka cast. Ali moras shvatiti da "gay populacija" ne demonstrira da bi nam ga gurnuli, nego da imaju ista prava kao i mi ostali. Zato su glasni, i zato ne vidis heterosksualce da demonstriraju, jer oni vec imaju ta prava.
SenSen

#159 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by SenSen »

liquidhorse wrote:
River_isle wrote:
vox-populi wrote: Po tvojoj logici, za sve je dovoljan samo referendum. Pa ako se na referendumu odluce gradjani BiH da pobiju sve Kineze koji su se u medjuvremenu doselili, to je ok jer je narod tako odlucio. Samo mala informacija. Nikakav referendum ne moze negirati ljudska prava. A jedno od ljudskih prava, zagarantovano Evropskom poveljom o ljudskim pravima i slobodama je sloboda seksualne orijentacije. Usput da naglasim da je u Ustav BiH integrisana pomenuta povelja. Tako da ti ta o referendumu ne pije vode.
procitaj ponovo i ne brzaj jer protiv homoseksualaca nemam nista , ali protiv neinteligentnih osoba itekako imam. Referendum za ono sto sam ja rekla "pije vode" jer svake demonstracije, protesti bilo kakvo okupanje mora slijediti odredjenu proceduru od najave vlastima pa nadalje.
Ako se narod buni protiv okupljana, drzava ce ispostovati prava pa poslati paradere na Trebevic da se dobro isparadiraju, a ne meni pod prozorom.

Ne znam u ovom slucaju.. Ali inace potlacene grupe ljudi nemaju izbora nego da se bore oko mrva koje padaju sa stolova onih na moci. Valja biti u blizini onih koji vladaju, makar im i noge prala.

Licno me zaboli sta "narod" misli. To je isti narod sto je izglasao ove koji su na vlasti :bih: :bih:
liquidhorse

#160 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by liquidhorse »

PeroKosoric wrote:Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
sada ce se tema zakljucati jer spominjati religiju u negativnom kontekstu na necemu sto nosi predznak "sarajevo" je nedopustena provokacija, dok je poziv na linc nenormalnih sasvim prihvatljivo.
hidrant

#161 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by hidrant »

Dok je Slavena, pederi prava nece imati.
Poljska, Ceska, Rusija, Srbija, BiH :thumbup:
Hrvati su opet izradili, mada ih je dio bio na nivou.
kijameta

#162 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by kijameta »

Neko mu je ukrao nick :? :shock: :?
@osa se ne moze ovako civilizirano izrazavati i imati ovako pozitivne i liberalne stavove. :? :shock: :?
Kupalo

#163 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Kupalo »

hidrant wrote:Dok je Slavena, pederi prava nece imati.
Jarane definitivno imas dijagnozu, ja bih se na tvom mjestu upitao o onoj tvojoj "normalnosti" koju stalno potenciras.
callmethebreeeze

#164 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by callmethebreeeze »

PeroKosoric wrote:
callmethebreeeze wrote:
PeroKosoric wrote:Nase drustvo mnogo vise voli Muhameda koji je guzio devetogodisnju djevojcicu Aisu, i to smatra normalnim.
moglo je vala i bez ovoga. sad ce tema otici u tri pm
Zasto? Zar nije tema Gay parada u Sarajevu u vrijeme Ramazana?

Svi se moramo suociti sa vlastitim nedoumcama, ukljucujuci pedere i muslimane. :)
iskreno da ti kazem ja ne volim ova bezpotrebna provociranja, ali s druge strane, kao sto govornik iznad rece, pojedinima je normalno pozivati na linch i proglasavati ljude nenormalnim, ali dovesti u pitanje vjeru vodi u opci kaos.
:-)
kijameta

#165 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by kijameta »

liquidhorse wrote:
sada ce se tema zakljucati jer spominjati religiju u negativnom kontekstu na necemu sto nosi predznak "sarajevo" je nedopustena provokacija, dok je poziv na linc nenormalnih sasvim prihvatljivo.
Nije ovo dzaba 'Teheran' :D :D :D
Bušman

#166 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by Bušman »

Kupalo wrote:
Jarane definitivno imas dijagnozu, ja bih se na tvom mjestu upitao o onoj tvojoj "normalnosti" koju stalno potenciras.
Ako si upratio hidranta na podforumu Nogomet/Fudbal skontao bi na njemu nista ne moze pomoci. Moja nana bi rekla: "I Bog dragi dig'o ruke od njega" :D :D :D :D
osa

#167 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by osa »

PeroKosoric wrote:
Svaka cast. Ali moras shvatiti da "gay populacija" ne demonstrira da bi nam ga gurnuli, nego da imaju ista prava kao i mi ostali. Zato su glasni, i zato ne vidis heterosksualce da demonstriraju, jer oni vec imaju ta prava.
shvaćam ja to, ali znaš kako kažu zagorci "tiha voda brege dere", postoje i drugi načini, da se razumijemo nisam nekakav poklonik homoseksualaca, dapače moram priznati da niti jednog osobno ne poznajem, bar mislim, tko zna, ali ljudi moraju imati osnovna ljudska prava, a jedno od tih je recimo pravo nasljeđivanja, što se lako regulira kroz institu nekakvog ozakonjenja veze, da li ćemo to zvati brak ili nekako drukčpije nije bitno, posvajanje djece je prilično osjetljiva tema i to osobno ne bih dozvolio, iako kad malo bolje razmisliš, masu tih homoseksualaca, ma šta masu, gotovo sve, su odgojili heteroseksualni roditelji, dakle nije do odgoja, ali ipak to ne bih dozvolio, ostalo da , sve što imaju hetero moraju imati i homo.
twizzler

#168 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by twizzler »

Sad ovo htjedoh napisati. Samo jos dodas Iran i Sjevernu Koreju :thumbup:
PeroKosoric

#169 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by PeroKosoric »

liquidhorse wrote:
Ko je pominjao religiju? ;)

Vic o Muji i devetogodisnjoj Fati :)
osa

#170 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by osa »

kijameta wrote:
Neko mu je ukrao nick :? :shock: :?
@osa se ne moze ovako civilizirano izrazavati i imati ovako pozitivne i liberalne stavove. :? :shock: :?
a koji je to moj stav neciviliziran, jedino ako takvim cijeniš sve ono što ti se ne sviđa, a to i nije neki kriterij.
KREMEN

#171 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by KREMEN »

Nek imaju kriminalci..I takvi kao ti...zato i jest ovakva kakva jeste..
andrija2007

#172 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by andrija2007 »

Nešto sasvim neprirodno i nepotrebno. Bog je na Zemlju spustio muškarca i ženu, a ne muškarca i muškarca ili ženu i ženu.
To se desilo veoma davno, pa su vjerovatno liftovi iz tog perioda bili manji od ovih danasnjih pa je logicno pretpostaviti da je Bog prvo spustio heteroseksualce, radi produzenja vrste a poslije njih onda i osobe razlicitih seksualnih opredjeljenja.
Ovo tvrdi i Darwin u neobjavljenom poglavlju knjige "Porijeklo vrsta".
vox-populi

#173 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by vox-populi »

osa wrote:
posvajanje djece je prilično osjetljiva tema i to osobno ne bih dozvolio, iako kad malo bolje razmisliš, masu tih homoseksualaca, ma šta masu, gotovo sve, su odgojili heteroseksualni roditelji, dakle nije do odgoja, ali ipak to ne bih dozvolio, ostalo da , sve što imaju hetero moraju imati i homo.
Ja bih samo ovdje upitao, da li je za dijete bolje da odraste u domu, uz vaspitace koji imaju ljubavi onoliko koliko su placeni, uz skolovanje po principu "sta te zapadne" ili da odraste u porodicnoj atmosferi sa dva muskarca koji ce to dijete voljeti, omoguciti mu sretno dijetinjstvo, dobro skolovanje, te generalno pruziti neku izvijesniju buducnost. Naravno, ovdje polazim od pretpostavki da su u domu generalno losi uslovi te da dva muskarca koji zele usvojiti dijete ispunjavaju sve uslove koje i jedan hetero par mora ispuniti (stabilan posao, relativno dobra plata, dovoljno veliki stan i sl.)?

Uz pitanje naravno ide i konstantacija da mi je potpuno jasno da bi to dijete u BiH drustvu bilo izlozeno nevidjenoj stigmatizaciji te zbog toga bih i ja bio protiv prava na usvajanje, bar u BiH slucaju. Ali ako govorimo iskljucivo o "sposobnostima" za odgajanje dijeteta, da li su dva muskarca jednako sposobna kao i hetero par?
hidrant

#174 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by hidrant »

twizzler wrote:
Sad ovo htjedoh napisati. Samo jos dodas Iran i Sjevernu Koreju :thumbup:
kmosst wrote: Kenija, za homoseksualnost, do 4 godine zatvora
Malezija,za homos odnose, bicevanje i do 20 godina zatvora
Panama, za homos odnose, kazna kastracija
Iran, homoseksualnost je strogo zabranjena. Kazna vjesanjem, kamenovanjem ili prepolovljavanje macem
Nigerija, za neprirodne spolne odnose, do 14 godina zatvora ili smrt kamenovanjem
@KREMEN

Polahko radim na svojoj politickoj karijeri.

@kakavdanakneiskustvu

Ja ne odabravam stavove moje vlade.
Isto kao sto ti, vjerovatno, ne odobravas neke stavove vlade BiH.
twizzler

#175 Re: Gay parada u Sarajevu

Post by twizzler »

"Ko hoće u guzu, dobiće po pičci."

:lol:

Nine injured at Sarajevo's Queer Festival

:bih:
Locked