Gay parada u Sarajevu
-
liquidhorse
#1 Gay parada u Sarajevu
kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Gay parada u Sarajevu
Nisu polomili kosti. Protestirali su sa druge strane MIljacke, i nešto se ogrebali, ali nisu polomili kosti.liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
nismo mi na ovim prostorima ni učeni ni naučeni da postoji druga sexualna oprijedljeljenost. Prošle je godine i jedna naša liječnica javno rekla da je to bolest (homosexualnizam) i ostala živa i ostala sa licencom i ostala politički aktivna. Kriv je i onaj sistem, kriv je i sadašnji, jer jednostavno narod nije informiran.
Druga je stvar koja meni nikako nije jasna, zašto homosexualci imaju potrebu da svoju sexualnost javno manifestiraju i svakome stavljaju do znanja svoju intimu. Ja, kao hetero, nemam nikakvu potrebu da to govorim nekome ili da tim uopće mašem.
Ipak, na ovim prostorima (i u Zagrebu su prebijeni, ne samo u beogradu), treba više informacija i edukacije po tom pitanju. A za to nam trebaju novinari. A sa tim kadrom smo najdeficitarniji, Imamo Damira Kaletovića sa školom novinarstva od tri mjeseca
-
MisticnaNebuloza
#3 Re: Gay parada u Sarajevu
Ruku na srce, Sarajevo je ipak to sto jeste - gradic od oko 400 000 stanovnika. Nije uvreda reci da je BiH po mentalitetu stanovnistva i infrastrukturi provincijalna, to je cinjenica. Kad u jednom gradu koji ima vise od milion stanovnika gay parada predstavlja nesto provokativno onda u Sarajevu definitivno nije jos vrijeme za takvu jednu manifestaciju.liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
- red387
#4 Re: Gay parada u Sarajevu
Nešto sasvim neprirodno i nepotrebno. Bog je na Zemlju spustio muškarca i ženu, a ne muškarca i muškarca ili ženu i ženu. Nepotrebno - pa je l' heteroseksualci organizuju nekakve straight parade? Ne. Nije bitno radi li se o Sarajevu, Beogradu, Berlinu, Kopenhagenu itd.. To je neprirodno bilo gdje, samo što negdje u Evropi ljudi rade po 10-12h dnevno, pa nemaju pojma ni da će se održati nekakva parada tamo nekakvih homoseksualaca. A i ako znaju, nemaju vremena da se peglaju s tim. Uglavnom, moje mišljenje je da su te parade nepotrebna provokacija, te da je homoseksualizam bolest.
- Lincoln-Burrows
#5 Re: Gay parada u Sarajevu
Ma gay nije ni bolest niti je nešto "napredno",
jednostavno danas mediji nastoje progurati te parade
kao nešto napredno i moderno.
Isto tako i droga postaje nešto normalno kada se
stvori kritična nemoralna većina.
Prijatno svima ali uska su vrata koja vode do neba.
jednostavno danas mediji nastoje progurati te parade
kao nešto napredno i moderno.
Isto tako i droga postaje nešto normalno kada se
stvori kritična nemoralna većina.
Prijatno svima ali uska su vrata koja vode do neba.
- Grim_Reaper
#6 Re: Gay parada u Sarajevu
Fora bi bilo doći sa ogromnim natipsom "PROUD TO BE STRAIT" na njihovo okupljanje! HA HA HA i još napraviti "priceless moment" fotografiju ono čaršaf 10 KM, sprej 20 KM, isprovocirati pedere priceless!!! Za sve ostale tu je Ciklon gas!!!
-
Klodovik
#7 Re: Gay parada u Sarajevu
Bitno mi je samo šta se dešava u mom krevetu. Seksualnost i kreveti drugih osoba me ne zanimaju i bilo kakve parade bih doživio samo kao smetnju normalnom odvijanju života u gradu.liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
-
drina_light
#8 Re: Gay parada u Sarajevu
koji ce kurac paradirat? meni licno se to gadi totalno, ne bih se rukovo s jednim
pravel se straight parade? a sto ne? sta bi bilo da neko napravi jednu i da se normalan narod okupi polugo i malo velica sex sha fali? jok...samo derpe to moze, jos ce nam i trannye sa zapada dovuc
pravel se straight parade? a sto ne? sta bi bilo da neko napravi jednu i da se normalan narod okupi polugo i malo velica sex sha fali? jok...samo derpe to moze, jos ce nam i trannye sa zapada dovuc
-
MisticnaNebuloza
#9 Re: Gay parada u Sarajevu
red387 wrote:To je neprirodno bilo gdje, samo što negdje u Evropi ljudi rade po 10-12h dnevno, pa nemaju pojma ni da će se održati nekakva parada tamo nekakvih homoseksualaca. A i ako znaju, nemaju vremena da se peglaju s tim. Uglavnom, moje mišljenje je da su te parade nepotrebna provokacija, te da je homoseksualizam bolest.
E sad kad ti kazem da u gradu gdje ja zivim na gay paradu, ovdje bude inace organizovano veliko veselje u gradu, svako bez obzira na seksualnost dodje da se provede. Zamisli?
- zecko_kupuz
#10 Re: Gay parada u Sarajevu
Gay parada je suvišan događaj. Nekada su se žene borile za svoja prava i JEDNAKOST u društvu, a ne za isticanje ili posebne privilegije. One doduše imaju 8.mart, ali to nije sada važno.
Šta je važno jeste da bi gay ljudi trebali biti jednaki i sa takvim zahtjevom se suptilno
uklopiti u društvo, a ne paradirati i privlačiti pažnju ostalih.
Ja lično nemam ništa protiv njih , ali da mi probadaju oči svojim gayizmom, to mi vala ne treba.
Ja lično nemam ništa protiv njih , ali da mi probadaju oči svojim gayizmom, to mi vala ne treba.
- Lincoln-Burrows
#11 Re: Gay parada u Sarajevu
Ako smijem pitati koji je to grad? ( ne moraš odgovoriti ako nećeš)MisticnaNebuloza wrote:
E sad kad ti kazem da u gradu gdje ja zivim na gay paradu, ovdje bude inace organizovano veliko veselje u gradu, svako bez obzira na seksualnost dodje da se provede. Zamisli?
Misliš li da moral i uživanje u nemoralu ili kako neko kaže normalnom nemoralu ide ruku pod ruku?
t.j. što i tko stvara sliku o tome što je moderno i normalno?
- vox-populi
#12 Re: Gay parada u Sarajevu
Ni bijelci kao bijelci nisu imali potrebu da prave parade i pokazuju da su bijelci. Nsu imali potrebe da time masu jer su imali sva prava i bili u vecini. Tako ni ti kao hetero nemas potrebe da govoris o tome jer ti nikakva prava nisu ugrozena.KatarinaKosaca wrote: Druga je stvar koja meni nikako nije jasna, zašto homosexualci imaju potrebu da svoju sexualnost javno manifestiraju i svakome stavljaju do znanja svoju intimu. Ja, kao hetero, nemam nikakvu potrebu da to govorim nekome ili da tim uopće mašem.
-
liquidhorse
#13 Re: Gay parada u Sarajevu
pa ne znam, zasto muslimani, katolici, pravoslavci, jevreji i ostali monoteisti imaju potrebu da javno manifestiraju svoju religioznosti svima stavljaju do znanja svoja intimna uvjerenja?KatarinaKosaca wrote:Nisu polomili kosti. Protestirali su sa druge strane MIljacke, i nešto se ogrebali, ali nisu polomili kosti.liquidhorse wrote:kada ce se odigrati? moze li sarajevo biti tolerantna sredina? prosle godine su polomljene kosti nekim ucesnicima queer festivala, ove godine filmski festival pomjeren radi ramazana da bi se na povrsini stvorila slika normalnog grada, jer da nije mozda bi se nekoga opet prebilo? u beogradu su otkazali gay paradu zbog prijetnje sovinista, a u sarajevu?
nismo mi na ovim prostorima ni učeni ni naučeni da postoji druga sexualna oprijedljeljenost. Prošle je godine i jedna naša liječnica javno rekla da je to bolest (homosexualnizam) i ostala živa i ostala sa licencom i ostala politički aktivna. Kriv je i onaj sistem, kriv je i sadašnji, jer jednostavno narod nije informiran.
Druga je stvar koja meni nikako nije jasna, zašto homosexualci imaju potrebu da svoju sexualnost javno manifestiraju i svakome stavljaju do znanja svoju intimu. Ja, kao hetero, nemam nikakvu potrebu da to govorim nekome ili da tim uopće mašem.
Ipak, na ovim prostorima (i u Zagrebu su prebijeni, ne samo u beogradu), treba više informacija i edukacije po tom pitanju. A za to nam trebaju novinari. A sa tim kadrom smo najdeficitarniji, Imamo Damira Kaletovića sa školom novinarstva od tri mjeseca
- vox-populi
#14 Re: Gay parada u Sarajevu
Tako su govorili i za crnce, neka im prava, samo dalje od nas. Kad jednom shvatite da SVE ugrozene grupe MORAJU da ukazuju na svoju ugrozenost, i gay parada ce vam lakse pasti.zecko_kupuz wrote:Gay parada je suvišan događaj. Nekada su se žene borile za svoja prava i JEDNAKOST u društvu, a ne za isticanje ili posebne privilegije. One doduše imaju 8.mart, ali to nije sada važno.Šta je važno jeste da bi gay ljudi trebali biti jednaki i sa takvim zahtjevom se suptilno
uklopiti u društvo, a ne paradirati i privlačiti pažnju ostalih.
- Lincoln-Burrows
#15 Re: Gay parada u Sarajevu
Što je sa narkomanima, i oni su ugrožena grupa,vox-populi wrote: Tako su govorili i za crnce, neka im prava, samo dalje od nas. Kad jednom shvatite da SVE ugrozene grupe MORAJU da ukazuju na svoju ugrozenost, i gay parada ce vam lakse pasti.
pa onda zoofili i nekrofili, jeli oni nekoga ugrožavaju?
Znaš ono, što se ponovi tisuću puta postaje istina.
-
liquidhorse
#16 Re: Gay parada u Sarajevu
ne, u evropi (berlin, amsterdam, london, barcelona) na primjer to je opstenarodno veselje u kojem heteroseksulaci ucestvuju vise nego homoseksualci.red387 wrote:Nešto sasvim neprirodno i nepotrebno. Bog je na Zemlju spustio muškarca i ženu, a ne muškarca i muškarca ili ženu i ženu. Nepotrebno - pa je l' heteroseksualci organizuju nekakve straight parade? Ne. Nije bitno radi li se o Sarajevu, Beogradu, Berlinu, Kopenhagenu itd.. To je neprirodno bilo gdje, samo što negdje u Evropi ljudi rade po 10-12h dnevno, pa nemaju pojma ni da će se održati nekakva parada tamo nekakvih homoseksualaca. A i ako znaju, nemaju vremena da se peglaju s tim. Uglavnom, moje mišljenje je da su te parade nepotrebna provokacija, te da je homoseksualizam bolest.
cime bi me homo parada provocirala, dokle god me ne diraju? to sto neko voli muska spolovila je njegova stvar.
- KatarinaKosaca
#17 Re: Gay parada u Sarajevu
Ma, niti mi pada niti mi ne pada. Ne smije niko da ih bije (vox-populi wrote:Tako su govorili i za crnce, neka im prava, samo dalje od nas. Kad jednom shvatite da SVE ugrozene grupe MORAJU da ukazuju na svoju ugrozenost, i gay parada ce vam lakse pasti.
- vox-populi
#18 Re: Gay parada u Sarajevu
Postoji nesto sto je zakonom dozvoljeno i ono sto zakonom nije dozvoljeno. Ovo sto si gore napomenuo zakonom nije dozvoljeno te iz tog razloga se ne moze staviti u istu ravan sa gay paradom. A pitao si da li nekoga ugrozavaju. Zoofili ocigledno i direktno ugrozavaju zivotinje, nekrofili porodicu i prijatelje umrlog dok narkomani ne ugrozavaju nikoga osim sebe. Njih bih ja licno legalizovao, ovo dvoje prije ne.Lincoln-Burrows wrote:Što je sa narkomanima, i oni su ugrožena grupa,vox-populi wrote: Tako su govorili i za crnce, neka im prava, samo dalje od nas. Kad jednom shvatite da SVE ugrozene grupe MORAJU da ukazuju na svoju ugrozenost, i gay parada ce vam lakse pasti.
pa onda zoofili i nekrofili, jeli oni nekoga ugrožavaju?
Znaš ono, što se ponovi tisuću puta postaje istina.
-
MisticnaNebuloza
#19 Re: Gay parada u Sarajevu
Da bi ljudi koji su gay postali vidljivi u tom drustvu. To sto je nevidljivo u jednom drustvu je i zabranjeno. Hetero ljubav je vidljiva na svakom pragu samo je to toliko uobicajeno da covjek i ne primjecuje. Pitaj se, kad si zadnji put vidijeo/vidijela gay par kako se drzi za ruku dok se seta carsijom? Kad si na TV-u vidjela gay svadbu ili gay parove? Danas u zemljama gdje su gay ljudi postali prihvaceni i gdje sve manje diskriminacije prema toj grupi ljudi gay parade su nista vise nego velike zurke u gradu gdje svako dodje bez obzira koje je seksualnosti.KatarinaKosaca wrote:
-
liquidhorse
#20 Re: Gay parada u Sarajevu
a ko je za tebe ovlasten da definira moral i nemoral? katolicka crkva koja je najlicemjernija i najlopovskija institucija u povjesti covjecanstva? smijesno.Lincoln-Burrows wrote:Ako smijem pitati koji je to grad? ( ne moraš odgovoriti ako nećeš)MisticnaNebuloza wrote:
Misliš li da moral i uživanje u nemoralu ili kako neko kaže normalnom nemoralu ide ruku pod ruku?
t.j. što i tko stvara sliku o tome što je moderno i normalno?
- vox-populi
#21 Re: Gay parada u Sarajevu
Slazem se da je medijski i drustveni odgoj itekako bitan i potreban ali mislim da mora ici paralelno sa paradama i drugim JAVNIM i direktnim manifestacijama jer ti ljudi su tu, zive oko nas i sa nama. Ne mozes tek tako reci. neka vas jos par desetina godina bez prava dok se mi malo medijski edukujemo. Bez direktne akcije, slabo ce se sta promjeniti. A licno smatram da BiH nije zrela ni za tu medijsku akciju.KatarinaKosaca wrote:Ma, niti mi pada niti mi ne pada. Ne smije niko da ih bije (vox-populi wrote:Tako su govorili i za crnce, neka im prava, samo dalje od nas. Kad jednom shvatite da SVE ugrozene grupe MORAJU da ukazuju na svoju ugrozenost, i gay parada ce vam lakse pasti.kako poznato zvuči), ali ne znam šta se rješava jednom paradom prije medijskog odgoja nekoliko generacija.
- KatarinaKosaca
#22 Re: Gay parada u Sarajevu
Vidjela svoje susjede homosexualce i čula svaku veče kako se tuku i kako ljubomora nadvladava granice humanosti. Na primjer. Kad me već pitaš šta sam vidjela. Naravno, da je heterosexualna ljubav prisutna, u biologiji naročito. Gledamo goluba i golubicu, gledamo mačke kako se pare. Ima li homosexualizma u životinjskom svijetu? Na TVE se često može vidjeti gay svadba jer je tamo legalizirano. Ponavljam, nemam namjeru da se divim nekome radi njegove sexualne opredjeljenosti. A to često homo pokušavaju pod plaštom borbe za ravnopravnost. naravno, da moraju imati ista prava. Ali koja su to prava? Na razgovoru za posao nitko te ne pita sa kim spavaš. Privatnost je privatnost. To kažeš kome hoćeš.MisticnaNebuloza wrote:Da bi ljudi koji su gay postali vidljivi u tom drustvu. To sto je nevidljivo u jednom drustvu je i zabranjeno. Hetero ljubav je vidljiva na svakom pragu samo je to toliko uobicajeno da covjek i ne primjecuje. Pitaj se, kad si zadnji put vidijeo/vidijela gay par kako se drzi za ruku dok se seta carsijom? Kad si na TV-u vidjela gay svadbu ili gay parove? Danas u zemljama gdje su gay ljudi postali prihvaceni i gdje sve manje diskriminacije prema toj grupi ljudi gay parade su nista vise nego velike zurke u gradu gdje svako dodje bez obzira koje je seksualnosti.
Ali moj je odgovor bio na ovo.. kad si vidjela, kad si čula, jer mi nekako M: N. izgleda kao sa linije za pametne MIlana Tarota
Last edited by KatarinaKosaca on 19/09/2009 18:31, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#23 Re: Gay parada u Sarajevu
Možda je i sa gayevima ista stvar kao i nekrofilima samo što se recimo želi prikazati da to nije isto.vox-populi wrote: Postoji nesto sto je zakonom dozvoljeno i ono sto zakonom nije dozvoljeno. Ovo sto si gore napomenuo zakonom nije dozvoljeno te iz tog razloga se ne moze staviti u istu ravan sa gay paradom. A pitao si da li nekoga ugrozavaju. Zoofili ocigledno i direktno ugrozavaju zivotinje, nekrofili porodicu i prijatelje umrlog dok narkomani ne ugrozavaju nikoga osim sebe. Njih bih ja licno legalizovao, ovo dvoje prije ne.
Neprirodno je bti nekrofil, to sam htio da naglasim i uvijek je moguće medijski stvoriti sliku da to
nije neprirodno. Jesi li siguran da i pedofilija neće biti nešto normalno, samo će se reći da djeca
to rade samovoljno jer je to prirodno. Sve je moguće iskriviti do te mjere da postane nakaradno.
- mrtva kokoš
#24 Re: Gay parada u Sarajevu
danas traze pravo da organizuju parade, sutra ce da traze da usvajaju dijecu...prokleta demokratija!!
-
bulevarmostar
#25 Re: Gay parada u Sarajevu
Ma nije mi tako neprirodno ako ce samo zene ucestvovati. Haj malo ekperimentisu, to mi je 'nako egzoticno, moze proci. Ne bi ih niko diro.