Gavrilo Princip

rita fox

#1 Gavrilo Princip

Post by rita fox »

Gavrilo Princip patriota ili terorista.Covjek čiji su hitci pokrenuli i promjenili svijet.
car-x

#2 Re: Gavrilo Princip

Post by car-x »

rita fox wrote:Gavrilo Princip patriota ili terorista.Covjek čiji su hitci pokrenuli i promjenili svijet.
bila tema sto puta do sad..

gavrilo princip je ubio nasljednika monarhije i njegovu zenu.. nit su bili vojska, nit bilo koja druga prijetnja..

sto se mene tice, krajnji kukavicluk i terorizam.. isto ko sto je i kukavicluk i terorizam baciti granatu na red za hljeb u vase miskina, ili eksplodirati u redu na ulazu u neki disko u tel avivu, ili se zaletjeti avionom u neku poslovnu zgradu, ili ubiti premijera jedne zemlje sa 3km udaljenosti, ili srusiti avion iznad lockerby-ja..

sve su to razliciti oblici istog.. terorizma..
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ili prdnuti u trolejbusu :D :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Gavrilo Princip

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

rita fox wrote:Gavrilo Princip patriota ili terorista.Covjek čiji su hitci pokrenuli i promjenili svijet.
Joj teretli teme, bas k'o ovo vrijeme... :sad:

Image
rumenko

Post by rumenko »

da nisi kont'o Grahovac....
rajvosa

#6 Re: Gavrilo Princip

Post by rajvosa »

Mislis na onog malog sto nam ubi Cara
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

IMA VISE VERZIJA O PRINCIPU
JEDNI TVRDE DA JE TERORISTA? DRUGI PATRIOTA
TRECI KAZU DA SU SVI ATENTATORI BOLOVALI OD NEIZLJECIVE BOLESTI I DA IM JE PREOSTALO SVEGA MJESEC DANA ZIVOTA
DOK CETVRTI KAO JA KAZU DA JE ON OBICNA KARINA....
TEMA BI TREBALA GLASITI
PRINCIP KARINA ILI NE?
pitt

Post by pitt »

zalozen :D
Balinovac

Post by Balinovac »

Pa naravno da je TERORISTA.

Gdje ne osta Austrija sad bi bili Evropa. :-D :-D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Balinovac wrote:Pa naravno da je TERORISTA.

Ma ne bi, mi bi i njih upropastili i uvukli u govna... :D
pitt

Post by pitt »

ma jokkkkkk. Mi smo pitari najaci smo najaci....... :D:D:D
skunk carcass

Post by skunk carcass »

Alfons Kauders wrote:
Balinovac wrote:Pa naravno da je TERORISTA.

Ma ne bi, mi bi i njih upropastili i uvukli u govna... :D

naravno da je heroj, isto kao sto bi neko ko skine esdauna danas bio heroj.

iz ove perspektive neandertalni i neobrazovani primitivci misle da bi mi bili evropa da ga gavrilo nije ukokao, hahahahahahahaah...

a isti ti mentalni bijednici nasli bi pregrast prigovora na racun visokog predstavnika.

heroj, i to kakav.
risno

Post by risno »

Ubio kukavicki trudnu zenu, to samo moze srbin i da ga slavu ko heroja.
Zreli

Post by Zreli »

Prvo, Franzu Ferdinandu je namjesten taj atentat sa Beckog Dvora. Znaci postojala je zavjera, tako se barem uci po Evropi o tome, mislim, naravno da Austrijanci nece reci da su ubili svoga prijestolonasljednika, nego ce reci to je bio jedan srbocetnicki terorista. Eh, to sto Srbi misle da su ga oni ubili jer su imali slobodarse ideje, je zabluda. Srbi su onako ratnicki sveti narod i tako dalje(kao sto znamo), ali to je sve vec bilo namjesteno. Osim toga poznata je stvar, da je toga dana cetiri puta pokusan atentat na njega, i da su cak i bombu bacili, ali da su ga ovi uvijek dalje propustali. Prvo je pokusao Mehmedbasic, pa Cubrilovic itd.
Drugo, atentat je naravno bio samo povod, a razlozi su bili negdje drugo ...
digger

Post by digger »

Mislim da je car-x dobro rekao: kako god terorizam zavijes, vazda ispadne ista pita.

Ali Princip je zadnji koga treba kriviti ili napadati: on je samo bio dio pokreta Mlade Bosne. Samo da vas podsjetim da je to bilo popularno doba anarhizma (well, za mene isti q kao svaki terorizam), gdje ideja nije bila stvoriti politicki haos ili vakuum, nego je to bio pokret koji je zagovarao da narodi ne trebaju one koji njima vladaju, a narod ce normalizovati drzavu kroz nekakvu socijalnu svijest. (Jasta.)
MBA

Post by MBA »

digger wrote:Mislim da je car-x dobro rekao: kako god terorizam zavijes, vazda ispadne ista pita.

Ali Princip je zadnji koga treba kriviti ili napadati: on je samo bio dio pokreta Mlade Bosne. Samo da vas podsjetim da je to bilo popularno doba anarhizma (well, za mene isti q kao svaki terorizam), gdje ideja nije bila stvoriti politicki haos ili vakuum, nego je to bio pokret koji je zagovarao da narodi ne trebaju one koji njima vladaju, a narod ce normalizovati drzavu kroz nekakvu socijalnu svijest. (Jasta.)

Nema opravdanja, niti razumjevanja! Gavrilo (kojeg li imena) je bio ubica i terorista.
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Gavrilo kazes, ha...
Ama havetinja, mlado ludo, nije ni znao sta radi.(zavrsio je onako kako je i zasluzio)
A to da je pokrenuo i promijenio svijet nije bas tacno. Samo je povod da otpocne nesto sto je bilo vec isplanirano.
Ispasce na kraju i ubistvo svata na Bascarsiji razlog rata i genocida u Bosni i Hercegovini...(i svega ostalog sto se desavalo)
Last edited by rajvosa4ever on 16/06/2005 23:20, edited 1 time in total.
digger

Post by digger »

risno wrote:Ubio kukavicki trudnu zenu, to samo moze srbin i da ga slavu ko heroja.
Cestitam! Ovim si sam sebe nadmasio! Zasluzio si da sam izaberes boju lilihipa.

Image
digger

Post by digger »

MBA wrote:
digger wrote:Mislim da je car-x dobro rekao: kako god terorizam zavijes, vazda ispadne ista pita.

Nema opravdanja, niti razumjevanja! Gavrilo (kojeg li imena) je bio ubica i terorista.
Hmm, a da je Mehmedbasic uspio u atentatu, bili bi ga ti nazvao ubicom ili se sprdao sa njegovim imenom?
|@|€[~]|

Post by |@|€[~]| »

Zreli je fino rekao da je atentat bio samo povod a razlozi su bili dublji odnosno svijet je već bio podijeljen između Velike Britanije, Francuske, donekle USA, a novopečene sile Austro-Ugarska i Njemačka samo su htjele dio tog kolača ali im ove druge nisu dozvolile i došlo je do rata a kao povod je iskorišten atentat u Sarajevu. Ovo je jednostavno objašnjenje u najkraćim crtama.
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

digger wrote:
MBA wrote:

Hmm, a da je Mehmedbasic uspio u atentatu, bili bi ga ti nazvao ubicom ili se sprdao sa njegovim imenom?
Onda bi sigrno bi narodni heroj. Kolko ja znam bio je tu i neki alija alijagic s njima.....
skunk carcass

Post by skunk carcass »

MBA wrote:

sjeti se samo kako ti se otac zove. mnogo ruznije zvuci nego gavrilo, zar ne?
beharrr

Post by beharrr »

risno wrote:Ubio kukavicki trudnu zenu, to samo moze srbin i da ga slavu ko heroja.
Jok.!!!! Mirotvorac. :lol:

Pricip(ovski) je obicni hamal tj. sluga koja je slijepo vjerujuci idejama (zna se kojim) SOVINIZMA otisao u istoriju, od koje mi ama bas nikakve koristi nemamo.
mostarac

Post by mostarac »

Sto se tice prestolonasljednika - HEROJ
Trudne zene sto se tice - a je li se iko zapitao da je mozda Gavrilo nije pogodio slucajno?
Zamislite da danas neko rokne Paravca - pa spomenik bi mu digli, a da ne govorim da rokne Ljiljanu Zelen Karadzic. jest da ona vise ne moze bit trudna, ali eto :D
Smrt fasizmu

#25 Gavrilo Princip

Post by Smrt fasizmu »

Za one koji to nisu ucili iz historije...
GAVRILO PRINCIP NIJE UBIO BILO KOG PREDSTOLONASLEDNIKA, NEGO PREDSTOLONASLEDNIKA DRZAVE KOJA SE ZVALA AUSTROUGARSKA I KOJA JE OKUPIRALA BOSNU I HERCEGOVINU... PRI TOME SU MU DOBRO POMOGLI CUBRILOVIC I MEHMEDBASIC..
PA SLIJEDI ZAKLJUCAK: NARAVNO DA SU SVI BILI HEROJI... DANAS NAZALOST TAKVIH KAO STO JE GAVRILO I NJEGOVI DRUGOVI NEMA, ALI ZATO OKUPATORA I DOMACIH IZDAJNIKA ZA OSTREL IMA KOLIKO HOCETE I ONI UBIJAJU SVAKOGA ONOGA KO TEZI ZA SLOBODAOM U BOSNI I HERCEGOVINI..
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
Post Reply