Znaci Francuzi nisu imali pravo ni bombardovati cetnike po Bosni?%tacno* wrote:Ko to ima pravo usetati avionima u tudje dvoriste i odredjivati koga treba bombardovati a koga podrzavati?cyprus wrote:Jebte, nekad je na ovom forumu bio eksces kad bi se pojavio neko ko drži stranu ovih pećinskih spodoba i zlotvora... A danas su ovdje oformili pofin blok
Taj isti zapad godinama i vjekovima pravio je od tih ljudi ''spodobe i zlotvore'' pa im nije dosta nego ih sada treba i bioloski unistiti.
Ko je Francuska? Policajac? Sudija? To su obicne picke koje su onako vratile Gadafiju za svu finansijsku pomoc odijenu od istog ali to je druga tema.
Mame im se nahebem kurvinjske, eto to bi im imao poruciti. ( apsolutno me ne interesuje niti znam sta se desava u tamo nekoj africkoj zemlji).
Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
- jeza u ledja
#176 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
-
matematicar_teski
#177 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
nisu ih ni bombardovalijeza u ledja wrote:Znaci Francuzi nisu imali pravo ni bombardovati cetnike po Bosni?%tacno* wrote:Ko to ima pravo usetati avionima u tudje dvoriste i odredjivati koga treba bombardovati a koga podrzavati?cyprus wrote:Jebte, nekad je na ovom forumu bio eksces kad bi se pojavio neko ko drži stranu ovih pećinskih spodoba i zlotvora... A danas su ovdje oformili pofin blok
Taj isti zapad godinama i vjekovima pravio je od tih ljudi ''spodobe i zlotvore'' pa im nije dosta nego ih sada treba i bioloski unistiti.
Ko je Francuska? Policajac? Sudija? To su obicne picke koje su onako vratile Gadafiju za svu finansijsku pomoc odijenu od istog ali to je druga tema.
Mame im se nahebem kurvinjske, eto to bi im imao poruciti. ( apsolutno me ne interesuje niti znam sta se desava u tamo nekoj africkoj zemlji).
- insomnia78
#178 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Vjerovatno da je to jedan od glavnih ciljeva.zlajaBHF wrote:Haj vratite se temi, koji vam je???![]()
Sad slusam da na sjeveru Malija ima urana, od kojeg se griju ljudi u Parizu![]()
Eto razloga za njihovu intervenciju
Kako god, trenutna vlada u maliju je legitimna i savjet bezbjednosti UN-a je jednoglasno donio odluku o intervenciji
s' moje sokocalo
- jeza u ledja
#179 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Francuzi nisu ucestvovali u operaciji Deliberate Force?matematicar_teski wrote:nisu ih ni bombardovali
-
zlajaBHF
#180 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Pobunjenici protiv kojih se Francuzi bore su bili placenici od strane zapada u Libiji.insomnia78 wrote:Vjerovatno da je to jedan od glavnih ciljeva.zlajaBHF wrote:Haj vratite se temi, koji vam je???![]()
Sad slusam da na sjeveru Malija ima urana, od kojeg se griju ljudi u Parizu![]()
Eto razloga za njihovu intervenciju
Kako god, trenutna vlada u maliju je legitimna i savjet bezbjednosti UN-a je jednoglasno donio odluku o intervenciji
s' moje sokocalo
Sad se vratili kuci, puni oruzja a nema posla. Sad rade za nekog drugog.
Trenutna vlada u Maliju je dosla nakon drzavnog udara, i ta privremena vlada je obecala izbore, medjutim do istih nije doslo
Ne valja donositi zakljucke, prije nego sto se sve informacije ne prikupe
- %tacno*
#181 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Upravo mislim na tebejeza u ledja wrote:Znaci Francuzi nisu imali pravo ni bombardovati cetnike po Bosni?%tacno* wrote:Ko to ima pravo usetati avionima u tudje dvoriste i odredjivati koga treba bombardovati a koga podrzavati?cyprus wrote:Jebte, nekad je na ovom forumu bio eksces kad bi se pojavio neko ko drži stranu ovih pećinskih spodoba i zlotvora... A danas su ovdje oformili pofin blok
ma samo nek je islamista manje...
p.s. znas ti dobro ko je BAS sprijecio pravu intervenciju. da je to tada uradjeno stotine hiljada ljudi danas bi bilo medju nama.
druga stvar, do kraja rata i agresije u BiH doneseno je stotine rezolucija, odobrena intervencija MZ, bla, bla...a ovo je drskost i bezobrazluk.
neka dignu avione na tursku i pomognu bolji polozaj kurda...
- jeza u ledja
#182 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Pa taj drzavni udar je uslijedio kao odgovor nesposobnoscu vlade da rijesi pobunu Tuarega.zlajaBHF wrote:Trenutna vlada u Maliju je dosla nakon drzavnog udara, i ta privremena vlada je obecala izbore, medjutim do istih nije doslo![]()
- jeza u ledja
#183 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
I sada je odobrena intervencija od strane MZ. U cemu je razlika?%tacno* wrote: Upravo mislim na tebe![]()
![]()
ma samo nek je islamista manje...![]()
p.s. znas ti dobro ko je BAS sprijecio pravu intervenciju. da je to tada uradjeno stotine hiljada ljudi danas bi bilo medju nama.
druga stvar, do kraja rata i agresije u BiH doneseno je stotine rezolucija, odobrena intervencija MZ, bla, bla...a ovo je drskost i bezobrazluk.
neka dignu avione na tursku i pomognu bolji polozaj kurda...![]()
Ako pod islamisti mislis na divljake pod krinkom islama da - samo nek ih je sto manje, a po mogucnostu nikako.
-
matematicar_teski
#184 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
nejeza u ledja wrote:Francuzi nisu ucestvovali u operaciji Deliberate Force?matematicar_teski wrote:nisu ih ni bombardovali
- jeza u ledja
#185 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
wtf?matematicar_teski wrote:nejeza u ledja wrote:Francuzi nisu ucestvovali u operaciji Deliberate Force?matematicar_teski wrote:nisu ih ni bombardovali
http://www.hri.org/docs/nato/summary.html
-
zlajaBHF
#186 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Bilo kako bilo, trenutna vlada nije legitimna.jeza u ledja wrote:Pa taj drzavni udar je uslijedio kao odgovor nesposobnoscu vlade da rijesi pobunu Tuarega.zlajaBHF wrote:Trenutna vlada u Maliju je dosla nakon drzavnog udara, i ta privremena vlada je obecala izbore, medjutim do istih nije doslo![]()
Ta ista vlada je obecala izbore, medjutim nisu ispunili obecanje.
Mozda imaju opravdanje, stvanro ne znam, samo znam da Francuzi salju vojnike, ne zbog demokratije, nego urana
- insomnia78
#187 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ako nisu legitimni zasto je onda u vjecu naroda jednoglasno odobreno da im se pomogne?zlajaBHF wrote:Bilo kako bilo, trenutna vlada nije legitimna.jeza u ledja wrote:Pa taj drzavni udar je uslijedio kao odgovor nesposobnoscu vlade da rijesi pobunu Tuarega.zlajaBHF wrote:Trenutna vlada u Maliju je dosla nakon drzavnog udara, i ta privremena vlada je obecala izbore, medjutim do istih nije doslo![]()
Ta ista vlada je obecala izbore, medjutim nisu ispunili obecanje.
Mozda imaju opravdanje, stvanro ne znam, samo znam da Francuzi salju vojnike, ne zbog demokratije, nego urana
s' moje sokocalo
-
zlajaBHF
#188 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
a sto...Sto BiH glasa u UN-u kako Amerika kazeinsomnia78 wrote:
Ako nisu legitimni zasto je onda u vjecu naroda jednoglasno odobreno da im se pomogne?
s' moje sokocalo
- insomnia78
#189 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Al glasale su takodje Rusija i Kina, one bar nisu Americki igraci.zlajaBHF wrote:a sto...Sto BiH glasa u UN-u kako Amerika kazeinsomnia78 wrote:
Ako nisu legitimni zasto je onda u vjecu naroda jednoglasno odobreno da im se pomogne?
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- %tacno*
#190 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Kada???jeza u ledja wrote:I sada je odobrena intervencija od strane MZ. U cemu je razlika?%tacno* wrote: Upravo mislim na tebe![]()
![]()
ma samo nek je islamista manje...![]()
neka dignu avione na tursku i pomognu bolji polozaj kurda...![]()
Ako pod islamisti mislis na divljake pod krinkom islama da - samo nek ih je sto manje, a po mogucnostu nikako.
a ovo drugo, klosara, narkomana, ubica...raznog sljama pun svijet ali ja ih ne zelim da budu istrijebljeni...
- insomnia78
#191 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
cyprus wrote:Znam da nije upućeno meni, ali čisto radi evidencije... Rezoluciju 2056 Vijeća sigurnosti o Maliju je podržalo svih 15 članica ovog UN-ovog tijela (bez suzdržanih i protiv): NR Kina, Rusija, Francuska, Velika Britanija i SAD kao stalne članice, te Azerbejdžan, Kolumbija, Njemačka, Gvatemala, Indija, Maroko, Pakistan, Portugal, Južna Afrika i Togo kao nestalne.insomnia78 wrote:Neko odgovor na ovo?insomnia78 wrote:Zasto Kina onda nije ulozila veto u savjetu bezbjednosti na rezoluciju o slanju trupa u Mali?
s' moje sokocalo
Ocupy?
s' moje sokocalo
Dakle, uz Mali je stao i sjever i jug i istok i zapad, samo eto ovdje na forumu neki našli podržavat pećinsku bagru
Evo kolega je odgovorio ko je sve podrzao "nelegitimnu" vladu MalijazlajaBHF wrote:a sto...Sto BiH glasa u UN-u kako Amerika kazeinsomnia78 wrote:
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- jeza u ledja
#192 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
5. jula 2012.%tacno* wrote: Kada???
- Man of steel
#193 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Ista sorta ljudi protiv koje se Francuzi trenutno bore su uz pomoć tih istih Francuza i kompletnog Zapada dovedeni na vlast u Libiji, a trenutno se radi na tome da uzjašu i u Siriji.
Iza svega toga se naravno krije pljačka i otimačina.
Zar je iko toliko naivan da misli kako Francuzi troše novac i bombe u Maliju iz alturističkih razloga.
Pobunjenici koje još nazivamo teroristima, plaćenicima, mudžahedinima, vehabijama, selafijama... su tu kako bi ih se oslobađalo i koristilo kao proxy vojsku(Sirija,Libija,) ili kako bi se protiv njih borilo(Mali,Afganistan,Pakistan)...u zavisnosti od situacije naravno.
Zar je iko toliko naivan da misli kako Francuzi troše novac i bombe u Maliju iz alturističkih razloga.
Pobunjenici koje još nazivamo teroristima, plaćenicima, mudžahedinima, vehabijama, selafijama... su tu kako bi ih se oslobađalo i koristilo kao proxy vojsku(Sirija,Libija,) ili kako bi se protiv njih borilo(Mali,Afganistan,Pakistan)...u zavisnosti od situacije naravno.
- jeza u ledja
#194 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Zar iko igdje trosi novac, vrijeme i resurse iz altruistickih razloga?Man of steel wrote:Ista sorta ljudi protiv koje se Francuzi trenutno bore su uz pomoć tih istih Francuza i kompletnog Zapada dovedeni na vlast u Libiji, a trenutno se radi na tome da uzjašu i u Siriji.
- %tacno*
#195 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
ma jokjeza u ledja wrote: Zar iko igdje trosi novac, vrijeme i resurse iz altruistickih razloga?
da obezbijede bolji zivot ostatku zemlje...
- Man of steel
#196 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Mogu navesti nekoliko slučajeva koji pokazuju da ima i toga, ali to naravno nije tema naše emisije.jeza u ledja wrote:Zar iko igdje trosi novac, vrijeme i resurse iz altruistickih razloga?Man of steel wrote:Ista sorta ljudi protiv koje se Francuzi trenutno bore su uz pomoć tih istih Francuza i kompletnog Zapada dovedeni na vlast u Libiji, a trenutno se radi na tome da uzjašu i u Siriji.
U pitanju Malija i vojne intervencije francuske pobude sigurno nisu iz alturističkih pobuda i humantarnih raloga.
Kada smo to utvrdili onda se možemo okrenuti stvarnim razlozima vojne intervencije u Maliju i prekrižiti onu koja nam govori da dokazani kolonizatori i imperijalisti poput Francuza tamo nekome nešta pomažu i nekoga oslobađaju.
Nedavno su dva agenta Mossada uhapšeni u Tuzli nakon što su pokušali da isporuče 6000 komada kalašnjikova u Somaliju.
Šta mislite šta se krije iza toga?
-
nemoguce vruce
#197 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Uran za francuske atomske centrale. Sve ostalo je ubleha.
-
Bodkin
#198 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
znaju ljudi da je zbog urana, a pola nije do prije dan ili dva znalo gdje je mali,a pogotovo da imaju nalaziste urana 
- So What!
#199 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
aldinjo wrote:Da šerijat je za pećinske ljude,to je najveći problem.It_is_a_Leclerc wrote:Nepismenost i neznanje ! Odnosno selektivna pismenost.nicaze_072 wrote:Tekija na Buni novotarija? ..Izgradjena oko 1520..
![]()
Da se covjek usere od tuge kakvih ljudi ima...
Ljudi koji to tvrde su jedini od onih koji u životu pročitaju dvije knjige. I onda ih stalno ponavljaju, daju im druga imena, citiraju ih po sto puta, samo kako bi zvučali pametnije.
Dragi drugovi, što prije shvatite da BiH nije bila, nije, a nikad i neće biti ni š od šerijatske zemlje, i što prije shvatite da pećinska terminologija i tretiranje ljudi (a naročito žena) i životinja, ovdje nikad neće naići na plodno tlo, bolje i za vas i za nas.
Šerijat je zakon koji je propisan od Stvoritelja dž.š. i kao takav on ostaje sve do Sudnjeg dana. Eh sada tu su 4 izvora za isit među kojim je i Analogija koja se često zapostavlja, a dozvoljava da se dijelovi istog zakona spoje s vremenom u kojem se primjenjuju.
Da postoje ljud koji bi znali šerijat primjenjivati kako ga dragi Bog i zapovijeda, on ne bi bio problem. Problem je u tome što u tim tzv. pravnim sistemima i državama gdje se taj šerijat primjenjuje ustvari njime upravljaju muškarci. A problem je što u većini bliskoistočnih plemena je ostala ono predislamsko viđenje žene kao nižeg bića pa se dešavaju stvari kao što je udaja djevojčica za starce, udaranje žena, zlostavljanje itd...
Po šerijatu, muž ima pravo udariti ženu samo kao neki znak upozorenja, ukoliko bi ona osjetila neki bol, njemu se odmah piše grijeh za to. Mada šerijat ovdje i ne vlada, ali bi bilo lijepo npr. kada bi se svaki lopov kažnjavao sa sječenjem ruke. Problem je što mi imamo taj lopovski mentalitet pa nema čovjeka koi ovdje nije ukrao nešto u životu pa iz tog razloga gleda na šerijat kao neki pećinski zakon.
Kao što sam već naveo, ovi konji što se kriju iza šerijata u Maliju su skupina priprostih i dobro naoružanih pastira. Stećci su kršćanski nadgrobni spomenici i neamju veze s islamom, ali kada bi ih ja srušio time bi rušio svoj identitet. Jer upravo zahvaljujući tim spomenicima mi dokazujemo onim preko Drine, a Boga Mi i onim preko Une i Save da nismo potekli od njih nego da smo imali svoje ja i prije 100 godina i da smo unikatan narod na svijetu te jedini koji su bili kršćani, a onda su se preobratili na islam.
Pa tako da ovi Malijski majmuni koji uništavaju svoje kulturno blago ne shvataju da time uništavaju i dio svog identiteta. I za te spomenike će ih dragi Bog sigurno kazniti. Kaznit će sve one koji se kriju iza šerijata, a kaznit će i one koji ga nazivaju ga 'pećinskim zakonom'.
- jeza u ledja
#200 Re: Francuska intervencija u Maliju i Somaliji
Vehabije?Man of steel wrote:Nedavno su dva agenta Mossada uhapšeni u Tuzli nakon što su pokušali da isporuče 6000 komada kalašnjikova u Somaliju.
Šta mislite šta se krije iza toga?
Razloga za intervencijom ima mnogo. Besmisleno je tvrditi drukcije, jelde.
Da su iskljucivo humanitarne prirode cekali bi Malijci sto godina. Isto tako da je u pitanju neki jaci protivnik.
No ni intervencija iz humanitarnih razloga nije cisto altruisticka, jer Francuzima nije u interesu novi talas izbjeglica, niti im je u interesu baza za neke nove kampove u stilu onih talibanskih u regionu s kojim imaju mnogo vise dodira.
I ako se ne varam, jedan od glavnih razloga im je i "zastista francuskih drzavljana" u Maliju. Sve su to legitimni razlozi, a nijedan nije nuzno nesto tipa "otimacina resursa".
I smijesna mi je ideja eto Francuzi se bore za otimacinu urana, al jebiga pobunjenici se bore valjda za sirenje duhovnih vrlina serijatskog islama i oslobodjenje vjekovnih ognjista od mrskih Malijaca.