Foteljaši i Programaši

Koju koaliciju biste podržali?

Foteljaši
3
8%
Programaši
34
92%

Total votes: 37

nosara

#76 Re: Foteljaši i Programaši

Post by nosara »

veliki_fabio wrote:
Komrad wrote:Bila stvarnost ili foluska cinjenica je da u Federaciji BiH prvi put imamo koaliciju koja je zasnovana na kakvom takvom programu ... mozda realnom mozda nerealnom... ali ipak na programu... red je da ljudima damo sansu

Sretno i nama i njima
nije zasnovana na programu nego se progtam koristi kao izgovor za koaliciju.
Ako ce, po bilo kom osnovu, formiranje ove koalicije povecat broj cirasa i nervnih bolesnika medju adezeovcima, efekat je postignut... :D
nosara

#77 Re: Foteljaši i Programaši

Post by nosara »

felipe kajetano wrote:
elSaik wrote:Valjda na kraju lanca, a ne dnu.
terminoloska greska je dala sasvim drugaciju konotaciju postu :-) :-? ? , nadam se da si shvatio sustinu :)

@pasaran

mani se ubleha :wink: , u tebi prepoznajem nadobudnog studenta druge godine prava koji eto ima sta da kaze, da izrazi svoj bunt i neslaganje sa stanjem u drustvu/drzavi.Nemam nista protiv al' to sto pises je obicna ubleha i demagogija koja se preuzima od stranackih seniora.Sasvim bi druga stvar bila da pises iz pozicije nekoga ko je neopterecen odredjenom politickom partijom, a ti to nisi jer si se ocigledno potrcko te partije cije stavove shvatas dogmatski, tako da Toma Akvinski naspram tebe izgleda kao buntovni liberal :wink:

Vrlo dobro znam sta je BH politika, koji su osnovni motivi za bavljenje istom(to prosjecno inteligentnom insanu ne bi trebao biti problem).

Mrsko mi pisati al' mogao bi na tu temu jedan kraci esej iskuckati...

Ziv bio i VIVA REVOLUTION :-D
:lol:

Kritikovat neciji dogmatizam iz pozicije stanovnika naseobine u kojoj je minimalna pemzija 160 KM, metar srpskog auto-puta 234 milijarde kuna, a srpska zgrada "vlade" skuplja od burj araba, malo je deliricno...

Koja je dogma veca ubleha i papanluk...? Dogma multietnicke partije koja je u opoziciji skoro 20 godina, ili klero-nacionalisticka dogma gladnog i smrznutog pucanstva ciji je precjednik rastrosniji od Hajle Selasija...?
no_pasaran

#78 Re: Foteljaši i Programaši

Post by no_pasaran »

felipe kajetano wrote:
elSaik wrote:Valjda na kraju lanca, a ne dnu.
terminoloska greska je dala sasvim drugaciju konotaciju postu :-) :-? ? , nadam se da si shvatio sustinu :)

@pasaran

mani se ubleha :wink: , u tebi prepoznajem nadobudnog studenta druge godine prava koji eto ima sta da kaze, da izrazi svoj bunt i neslaganje sa stanjem u drustvu/drzavi.Nemam nista protiv al' to sto pises je obicna ubleha i demagogija koja se preuzima od stranackih seniora.Sasvim bi druga stvar bila da pises iz pozicije nekoga ko je neopterecen odredjenom politickom partijom, a ti to nisi jer si se ocigledno potrcko te partije cije stavove shvatas dogmatski, tako da Toma Akvinski naspram tebe izgleda kao buntovni liberal :wink:

Vrlo dobro znam sta je BH politika, koji su osnovni motivi za bavljenje istom(to prosjecno inteligentnom insanu ne bi trebao biti problem).

Mrsko mi pisati al' mogao bi na tu temu jedan kraci esej iskuckati...

Ziv bio i VIVA REVOLUTION :-D
Fulaš sa tom percepcijom jbg... totalno fulaš, ali ne krivim te, opisao si 90% naše omladine a k tomu još si i postupio kao prosječan Bosanac pa nisi ni pročitao kako treba ono što sam napisao unaprijed "znajući" odgovor.

Iznosiš i još jednu glupost smatrajući da je bilo ko na forumu kao na mjestu gdje se predstavljamo anonimno opterećen nekim privatnim ograničenjima. To i jeste najveća prednost foruma tako da je istinski suludo to što pričaš.

Nadalje, ja nisam rekao "bh. politika" nego građanska politika, nešto daleko šire i sveobuhvatnije od BiH i njenih politika. Očito da ti ne znaš ni šta to znači a kamo li o čemu pričam...

I, na kraju, razumijem tvoje aspiracije da znaš bolje moje ciljeve i namjere od mene samog, ali to je ipak suviše suluda ideja. Mislim da bi za svoje dobro trebao fino pročitati ono što citiraš.

Hvala što nas štediš svojih kraćih eseja :thumbup:

P.S. Kaže se "Viva la revolucion"

Siempre! ;-)

Mada je revolucija rijetko pravilno upotrebljen termin, ne bih rekao da znaš o čemu pričaš.
nikad_vise

#79 Re: Foteljaši i Programaši

Post by nikad_vise »

felipe kajetano wrote:E moj @pasaran koji si ti naivac :-) , u politici, a pogotovo u BH uslovima razlika izmedju foteljasa i programasa je cista budalastina :cry: ..svaka politicka partija je interesna grupa koja se prije svega brine o interesima onih koji na hijerarhijskoj ljestvici te partije visoko kotiraju, o interesima prijatelja stranke tj.donatora te politicke partije itd.A ne vjerujem da radnici propalih BH preduzeca i obican puk spada u te kategorije :roll: .Vojnici partije koji laprdaju po forumima i oni koji lijepe plakate prije izbora su na dnu lanca, al' ajd nekom je dobro i to, nadati se je zaposlenju u nekom profitabilnom preduzecu koje ce doci pod sapu partije :wink:

Koja je tvoja kategorija :-? ?
fakat u sredu seyo..tacno se ne mogu nacuditi kako neko moze pomisliti da je jedan mesar il onaj jurisic neki patriota i da tu nisu usli samo jer su im obecane dobre fotelje,i vjerovatno presucivanje o kriminalu lijanovica..il uvazena SDA bagra..a sad se svi nesto kite nekim platformama i kunu u bolje sutra..bit ce zanimljivo kad i ako pukne ova koalicija kako ce svi ovi koji sad brane aktere koalicije cvilit i prosipat lafinu..a sad se zdruzeno brani svaki njen potez..zamisli ti to da je doslo vrijeme da se sad optuzuju neke vehabije po bihacu jer namjerno protestvuju protiv lijana a ne radi para koje im nisu isplacene..fakat ce bit uzivancija gledati kako neki lizu sve ono sto su izasrali na forumu :D

p.s.Sretan bozic i ugodni blagdani..
1gorstak

#80 Re: Foteljaši i Programaši

Post by 1gorstak »

nikad_vise wrote:
felipe kajetano wrote:E moj @pasaran koji si ti naivac :-) , u politici, a pogotovo u BH uslovima razlika izmedju foteljasa i programasa je cista budalastina :cry: ..svaka politicka partija je interesna grupa koja se prije svega brine o interesima onih koji na hijerarhijskoj ljestvici te partije visoko kotiraju, o interesima prijatelja stranke tj.donatora te politicke partije itd.A ne vjerujem da radnici propalih BH preduzeca i obican puk spada u te kategorije :roll: .Vojnici partije koji laprdaju po forumima i oni koji lijepe plakate prije izbora su na dnu lanca, al' ajd nekom je dobro i to, nadati se je zaposlenju u nekom profitabilnom preduzecu koje ce doci pod sapu partije :wink:

Koja je tvoja kategorija :-? ?
fakat u sredu seyo..tacno se ne mogu nacuditi kako neko moze pomisliti da je jedan mesar il onaj jurisic neki patriota i da tu nisu usli samo jer su im obecane dobre fotelje
A mozda su samo shvatili da aktuelna politika HDZ-a vodi daljem unistavanju hrvatstva u BiH. Cinjenica je da koalicija Covic-Dodik ne moze nista dobrog donijeti bosanskohercegovackim Hrvatima jer se preglasavanje hrvatskih predstavnika vrsi u vladi FBiH. Sta Dodik moze uraditi da to promjeni ? Nista. To se moze mijenjati samo u Sarajevu, konstruktivnim dijalogom i kroz koaliciju protiv velikosrpstva. HDZ treba da slijedi primjer Lijanovica, da uskrati podrsku svojih kadrova velikosrpskom taboru i da tu podrsku, u zamjenu za institucionalnu zastitu od bosnjacke dominacije, pruzi Sarajevu.
Post Reply