Da li i jedna od velikih politickih stranaka na svojim web stranicama ima forum, na kome bi korisnici javno mogli postavljati pitanja stranackom rukovodstvu?
Isto pitanje bi se moglo odnositi i na organe izvrsne vlasti od opstinskih pa do drzavnih. Za ovakve stranice registracija korisnika bi mogla zahtjevati koristenje pravog identiteta.
Mislim da bi slicna inicijativa mogla znatno poboljsati uvidu u rad ljudi koji vode ovu zemlju, i odnovornosti istih prema gradjanima.
Zivimo u 21. vijeku, u jeku revolucije komunikacionih tehnologija. Zasto ih ne iskoristiti za stvaranje otvorenijeg i transparentnijeg drustvenog uredjenja, u kome bi rijeci demokratija povratili originalno znacenje?
Forumi politickih stranaka, drzavnih institucija itd.
- dr.Gonzo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Forumi politickih stranaka, drzavnih institucija itd.
Na Portalu http://www.poljoprivreda.ba se mogu postaviti pitanja ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH. Jednom sam uputio pitanje i dobio sam odgovor, ali ne od ministra, nego od stručnjaka za stočarstvo.
Ko đavo od krsta ili šejtan od (ne znam od čega šejtani bježe) političari i stranke bježe od komunikacije putem interneta. Neke web. stranice opština kriju i e-mail adrese načelnika opština,...
Jedino Željko ima svoj blog, pa mu se pučanstvo može obratiti sa pitanjima. Ne znam koliko je ažuran.
Ko đavo od krsta ili šejtan od (ne znam od čega šejtani bježe) političari i stranke bježe od komunikacije putem interneta. Neke web. stranice opština kriju i e-mail adrese načelnika opština,...
Jedino Željko ima svoj blog, pa mu se pučanstvo može obratiti sa pitanjima. Ne znam koliko je ažuran.
-
bogumil-8
- dr.Gonzo
#4 Re: Forumi politickih stranaka, drzavnih institucija itd.
To, na zalost, nisu forumi. Stvar je u potenciranju direktne odgovornosti politickih subjekata osobama koje su ih izbrale... Zao mi je sto tema nije naisla na bolji odziv