Forum Sa-x, nova politička stranka!

insomnija

#1 Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by insomnija »

Pretpostavimo da je ovaj forum stranka koja želi učestvovati na sljedećim izborima. Želimo svakom glasaču predstaviti naš politički program u deset rečenica, tako što ćemo ga odštampati na kartici u formatu džepnog kalendara. Ove kartice ubacujemo u poštansku sandučad i dijelimo na ulici, sa napomenom da se ova kartica sačuva u novčaniku kako bi glasači mogli kontrolisati realizaciju našeg političkog programa.
Svaka tema koju bi zauzela stranka (npr. ekonomija, ekologija, borba protiv korupcije...) bi bila opisana jednom rečenicom i datumom, do kada mislimo realizovati našu ideju. Na zvaničnoj web-prezentaciji stranke bi onda detaljno objasnili kako mislimo realizovati pojedine teme.

Dakle, definišite temu koja će ući u naš izborni program i predložite način realizacije.

Za početak, od mene jedna populistička mjera, koja ne zaslužuje status teme, ali je vrlo efikasna za skupljanje simpatija glasača: ukidanje službenih automobila uz povećanje policijskog voznog parka. Ministri i ini službenici moraju putovanje najaviti nekoliko dana unaprijed u najbližu policijsku stanicu. Do željenog mjesta ih odvozi policajac, koji je onda ujedno i pratioc dotičnog.
popajic

#2 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by popajic »

Kasno ideja na Kosovo stize :D
NVZ je neprikosnovena SA-x pol. stranka 8)
mrtva kokoš

#3 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by mrtva kokoš »

insomnija wrote: Za početak, od mene jedna populistička mjera, koja ne zaslužuje status teme, ali je vrlo efikasna za skupljanje simpatija glasača: ukidanje službenih automobila uz povećanje policijskog voznog parka. Ministri i ini službenici moraju putovanje najaviti nekoliko dana unaprijed u najbližu policijsku stanicu. Do željenog mjesta ih odvozi policajac, koji je onda ujedno i pratioc dotičnog.
brate mislim da si stvarno bolje mogao iskoristiti insomniju :mrgreen:

pored NVZ ne gine vam opozicija :D
insomnija

#4 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by insomnija »

popajic wrote:Kasno ideja na Kosovo stize :D
Znao sam! Mensečini da su zacrtani ciljevi NVZ-a preambiciozni, mi bi smo se zadovoljili pobjedom u okviru naših granica, a kasnije, ako apetiti porastu do osnivanja Svjetske vlade, predložili bi koaliciju sa NVZ-om. :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by PipiDugaDevetka »

Već je bilo riječi na nekoj od tema, za neke pozicije je potrebno samo petstotinjak glasova na izborima. Pa ne bi bilo loše da nekoga uhljebimo da zastupa naše stavove.
Alfons Kauders

#6 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Alfons Kauders »

insomnija wrote:
Znao sam! Mensečini da su zacrtani ciljevi NVZ-a preambiciozni, mi bi smo se zadovoljili pobjedom u okviru naših granica, a kasnije, ako apetiti porastu do osnivanja Svjetske vlade, predložili bi koaliciju sa NVZ-om. :)
Nista, ubacili smo te na spisak, Goli Otok ljeti, rudnik u Banovicima zimi... 20 godina za herezu :D
Skijaš

#7 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Skijaš »

insomnija wrote:Pretpostavimo da je ovaj forum stranka koja želi učestvovati na sljedećim izborima. Želimo svakom glasaču predstaviti naš politički program u deset rečenica, tako što ćemo ga odštampati na kartici u formatu džepnog kalendara. Ove kartice ubacujemo u poštansku sandučad i dijelimo na ulici, sa napomenom da se ova kartica sačuva u novčaniku kako bi glasači mogli kontrolisati realizaciju našeg političkog programa.
Svaka tema koju bi zauzela stranka (npr. ekonomija, ekologija, borba protiv korupcije...) bi bila opisana jednom rečenicom i datumom, do kada mislimo realizovati našu ideju. Na zvaničnoj web-prezentaciji stranke bi onda detaljno objasnili kako mislimo realizovati pojedine teme.

Dakle, definišite temu koja će ući u naš izborni program i predložite način realizacije.

Za početak, od mene jedna populistička mjera, koja ne zaslužuje status teme, ali je vrlo efikasna za skupljanje simpatija glasača: ukidanje službenih automobila uz povećanje policijskog voznog parka. Ministri i ini službenici moraju putovanje najaviti nekoliko dana unaprijed u najbližu policijsku stanicu. Do željenog mjesta ih odvozi policajac, koji je onda ujedno i pratioc dotičnog.
Ignoriši NVZ teroriste, s njima ćemo se obračunati nakon što razvalimo četnike. A što se tiče teme, narodu treba ponuditi veće penzije i dječji doplatak u zamjenu za skuplju kafu, duhan i alkohol. Mi imamo bukvalno gladnu djecu i penzionere širom države o kojima društvo uopšte ne vodi računa i moramo pokazati veći nivo solidarnosti. To su dvije najugroženije kategorije i tu se nešto mora uraditi.
Alfons Kauders

#8 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
insomnija wrote:Pretpostavimo da je ovaj forum stranka koja želi učestvovati na sljedećim izborima. Želimo svakom glasaču predstaviti naš politički program u deset rečenica, tako što ćemo ga odštampati na kartici u formatu džepnog kalendara. Ove kartice ubacujemo u poštansku sandučad i dijelimo na ulici, sa napomenom da se ova kartica sačuva u novčaniku kako bi glasači mogli kontrolisati realizaciju našeg političkog programa.

Ignoriši NVZ teroriste, s njima ćemo se obračunati nakon što razvalimo četnike. A što se tiče teme, narodu treba ponuditi veće penzije i dječji doplatak u zamjenu za skuplju kafu, duhan i alkohol. Mi imamo bukvalno gladnu djecu i penzionere širom države o kojima društvo uopšte ne vodi računa i moramo pokazati veći nivo solidarnosti. To su dvije najugroženije kategorije i moramo povesti više računa o njima.
5 godina po Clanu 133. :D
Skijaš

#9 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Skijaš »

Alfons Kauders wrote:5 godina po Clanu 133. :D
Samo vi prijetite, imaćete se kad kajati kad vas se bude u pet ujutro u gaćama ubacivalo u maricu.
popajic

#10 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by popajic »

PipiDugaDevetka wrote:
Već je bilo riječi na nekoj od tema, za neke pozicije je potrebno samo petstotinjak glasova na izborima. Pa ne bi bilo loše da nekoga uhljebimo da zastupa naše stavove.
Zastupanje stavova je gubljenje vremena - mi , kao sto znas , stavove namecemo ! :D
Ali , ako se Obdareni bude htio igrat' diplomatije - ti bi svakako morao biti uhljebljen :wink:
@skijas ,
Pa , ko mislis da ce razvaliti ( izmedju ostalih ) cetnike ako ne NVZ 8)
Alfons Kauders

#11 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
Alfons Kauders wrote:5 godina po Clanu 133. :D
Samo vi prijetite, imaćete se kad kajati kad vas se bude u pet ujutro u gaćama ubacivalo u maricu.
Ja spavam go :D
insomnija

#12 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by insomnija »

Alfons Kauders wrote:
Skijaš wrote:

Ignoriši NVZ teroriste, s njima ćemo se obračunati nakon što razvalimo četnike. A što se tiče teme, narodu treba ponuditi veće penzije i dječji doplatak u zamjenu za skuplju kafu, duhan i alkohol. Mi imamo bukvalno gladnu djecu i penzionere širom države o kojima društvo uopšte ne vodi računa i moramo pokazati veći nivo solidarnosti. To su dvije najugroženije kategorije i moramo povesti više računa o njima.
5 godina po Clanu 133. :D
Primio k znanju. Sad bih zamolio sve članove NVZ-a koji se službeno nalaze širom svijeta i tipkaju sa ručnih mlinova za kafu, da se vrate svakodnevnim zadacima i ne troše svoje dragocjene resurse na ovoj temi. :-D
madner

#13 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by madner »

Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju :D
Ajatolah_

#14 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Ajatolah_ »

Ja bih glasao za one koji obećaju da će se zalagati da se omogući privatizacija sportskih klubova. :-D
mrtva kokoš

#15 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by mrtva kokoš »

evo neki promotivni materijalni :mrgreen:

:lol: :lol:
Alfons Kauders

#16 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju :D
Mi imamo oruzje! :D
Skijaš

#17 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Skijaš »

madner wrote:Ovi nas izgleda ne shvataju ozbiljno. Mi imamo program, mi imamo ljude, mi imamo viziju :D
Vi imate dosje
madner

#18 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
Raznih kalibara i puuuuuno municije :D

Uglavnom, po mojim anketama poklopili smo 94% sax populacije i 34% trolova :D
nino90

#19 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by nino90 »

da vidim i ovo :D
madner

#20 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by madner »

Skijaš wrote:
Vi imate dosje
Besplatna reklama je najbolja reklama
Alfons Kauders

#21 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
Raznih kalibara i puuuuuno municije :D

Uglavnom, po mojim anketama poklopili smo 94% sax populacije i 34% trolova :D
Pazi na politicku korektnost. To nisu trolovi, vec razocarani glasaci SDP-a.
madner

#22 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by madner »

Ispricavam se svim klonovima koji vise nikad nece glasat za SDP. NVZ do groba, SDP dok se mora
Sasvim_Obican

#23 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Sasvim_Obican »

Osuđujemo stvaranje nove političke stranke na forumu kod koje su se pokazale pogubne miroljubive ideje ! Osuda ! Osuda ! :D
klixober

#24 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by klixober »

Pošti više nikad neću za HDZ glasat, mogao bih za ovu vašu novu stranku...simpa ste mi.
Skijaš

#25 Re: Forum Sa-x, nova politička stranka!

Post by Skijaš »

PipiDugaDevetka wrote:
Hajde da nađemo 3 kandidata za 3 opštine bilo gdje u BiH, osmislimo youtube i facebook kampanje za njih i ubacimo ih u opštinske strukture. Da li bi ti bio spreman da se žrtvuješ i gnjaviš kroz opštinske organe, a kao nezavisni kandidat, odnosno predstavnik učesnika SaX foruma s područja tvoje opštine ? Jeste pegla, ali tebi forumaši vjeruju.
Locked