Fondacija Konrad Adenauer i najbliži saradnik Radovana
-
basta sljezove boje
-
stranacc
Ima`l snijegadr.gog wrote:..dan kasnjenja? Da nisi u Afganistanu?
...nisam bona Bašto,već u "Teheranu"![]()
Nego taj ceto je svako jutro radovanu nazivao sabahajrosum rasho nemoj dirat neduzne ljude. S toga radi nas je rasho postedio. Da njega nije bilo mi bi nahebali pravo. Zahvaljujuci tipu smo opstali , poslije toga tip je ulozio trud na nashe obrazovanje .
Al` u krcu naravno .. vidio je cetalj da stvari ne idu kako je zamislio pa se prebacio 94 u mirotvorce ... do tada je kontao da ce biti rektor svih srpskih univerziteta i fakulteta u sarajevo .... kad je vidio da je pojela maca pribacio se BL u HUMANISTE .
pO LOGICI NEKIH OVDJE MOGAO BI I KARADZIC KOMOTNO RADITI U FONDACIJI ... JER NITI ON NIJE OSUDJEN.
p.s. sta te ko ima suditi u mojim ocima si cetnik i nema tog suda koji mi moze pokazati drugacije .... yebalo te pravu
-
a.basko
... zato bi trebalo prosiriti ovu nasu akciju i na druge zemlje! sigurno ce biti onih koji jedva cekaju da slicnu vijest i objave!dr.gog wrote:....realnost rada tih družina i jest da ih "zaboli",ali ,prijatelju/ice,samo dok se ne dotakne njima dodijeljenih poslova,a u ovom slučaju,pitanje je jednostavnog posla.Radi se o nepotrebnoj pljuski ugledu,koji su Njemci strpljivo gradili pazeći da ne ugroze komplikovani status nepristrasnih pomagača u tuđoj zemlji..obuca wrote:dr.gog
zaboli BND za konrada i bosanske kasapine vjeruj mi. puna bih obavjestajaca njemackih a oni ko nisu znali. fuj pljuc na KAS i na BND i na MAD
Ne bih,zbog prirode foruma,detaljisao o BND-u,skupini veselih službenika iz gradića Pullacha,no mogu ti zasigurno reći da trenutno sebi ne mogu niti smiju priuštiti nikakav skandal na račun svoje zemlje,jer su u sred reorganizacije,čišćenja grešaka itd..usput ovdje moraju voditi računa i raditi na podupiranju stabilnosti mira,a posebice je zajebano jer imaju i svoje vojnike o čijem djelovanju moraju dodatno voditi računa,pomagati ih i štititi,te im neka NGO fondacija i njeni skandali ni najmanje ne trebaju.
MAD,koji si pomenuo,je nešto sasvim drugo(militaer abschirm dienst).
Ti likovi s centralom u Koelnu,rade i pomažu u borbi protiv zloduha ekstremizma svih vrsta u Njemačkoj i tamo gdje je Bundeswehr u misiji,a slučajeve tipa ovoga--po defaultu prate od početka--posebno ako je neki ekstremist u janjećoj koži upetljan.To im je specijalnost i u tome su veoma,veoma dobri.
Sve ovo govorim ,da bih ukazao da ljudi nisu slijepi glupani i da im nije svejedno što im se prlja obraz od prizemnih akademskih kreatura,koje su uz to upetljane u kabinetski genocid.Oni su svoju lekciju naučili,i zato te službe i postoje.
Naravno,naša riječ i protest je efikasnija i znakovitija od bilo koje analize i preporuke BND-a tamošnjoj vlasti,jer nas ne sputavaju okoštala pravila službe i birokratija,zato i podržavam ovakve napore nekih forumaša.
ako svabe i budu odlucili da "obrisu prasinu", nek je barem ne "guraju samo pod tepih"...
zato, raja, ko god moze... evo sanse da malo "zamahalamo"...
-
tempora
Brinemo se vec, da vijest stigne i u druge zemlje.Ako nista, to nam je prednost dijaspore :sa.basko wrote:... zato bi trebalo prosiriti ovu nasu akciju i na druge zemlje! sigurno ce biti onih koji jedva cekaju da slicnu vijest i objave!dr.gog wrote:....realnost rada tih družina i jest da ih "zaboli",ali ,prijatelju/ice,samo dok se ne dotakne njima dodijeljenih poslova,a u ovom slučaju,pitanje je jednostavnog posla.Radi se o nepotrebnoj pljuski ugledu,koji su Njemci strpljivo gradili pazeći da ne ugroze komplikovani status nepristrasnih pomagača u tuđoj zemlji..
Ne bih,zbog prirode foruma,detaljisao o BND-u,skupini veselih službenika iz gradića Pullacha,no mogu ti zasigurno reći da trenutno sebi ne mogu niti smiju priuštiti nikakav skandal na račun svoje zemlje,jer su u sred reorganizacije,čišćenja grešaka itd..usput ovdje moraju voditi računa i raditi na podupiranju stabilnosti mira,a posebice je zajebano jer imaju i svoje vojnike o čijem djelovanju moraju dodatno voditi računa,pomagati ih i štititi,te im neka NGO fondacija i njeni skandali ni najmanje ne trebaju.
MAD,koji si pomenuo,je nešto sasvim drugo(militaer abschirm dienst).
Ti likovi s centralom u Koelnu,rade i pomažu u borbi protiv zloduha ekstremizma svih vrsta u Njemačkoj i tamo gdje je Bundeswehr u misiji,a slučajeve tipa ovoga--po defaultu prate od početka--posebno ako je neki ekstremist u janjećoj koži upetljan.To im je specijalnost i u tome su veoma,veoma dobri.
Sve ovo govorim ,da bih ukazao da ljudi nisu slijepi glupani i da im nije svejedno što im se prlja obraz od prizemnih akademskih kreatura,koje su uz to upetljane u kabinetski genocid.Oni su svoju lekciju naučili,i zato te službe i postoje.
Naravno,naša riječ i protest je efikasnija i znakovitija od bilo koje analize i preporuke BND-a tamošnjoj vlasti,jer nas ne sputavaju okoštala pravila službe i birokratija,zato i podržavam ovakve napore nekih forumaša.
ako svabe i budu odlucili da "obrisu prasinu", nek je barem ne "guraju samo pod tepih"...
zato, raja, ko god moze... evo sanse da malo "zamahalamo"...
Samo treba pregurati praznike
- Bosanac sa dna kace
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
cuj aktuelniji 
boli me djon, ovo je akcija za sebe!
ja mislim da bi trebala danaske, cekaj samo da cujemo od ostalih koji su sve vrijeme ucestvovali.
boli me djon, ovo je akcija za sebe!
ja mislim da bi trebala danaske, cekaj samo da cujemo od ostalih koji su sve vrijeme ucestvovali.
- danas
naravno da je ova akcija za sebe, treba se angazovati za svaki slucaj ponaosob...
ja cu prevesti, ali i dalje mislim da je najbitnije da ovo ode u njemacke medije i da je na njemackom... ne treba odustati sada -- tome se i nadaju... da ce biti ono, tresla se gora, rodio se mis... jer glupi bosanci nisu znali sta i kako dalje...
ja cu prevesti, ali i dalje mislim da je najbitnije da ovo ode u njemacke medije i da je na njemackom... ne treba odustati sada -- tome se i nadaju... da ce biti ono, tresla se gora, rodio se mis... jer glupi bosanci nisu znali sta i kako dalje...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
" ... U cilju daljneg razvoja i očuvanja zajedničkih projekata u interesu Savezne Republike Njemačke,a koji se vode u BOSNI i HERCEGOVINI,području od posebnog vanjskopolitičkog intresa Njemačke i djelatnoj teritoriji Savezne Vojske....date su smjernice i upute saradnicima savezne Vlade koji sudjeluju u projektima Konrad Adenauer St.-a.
Naloženo je hitno preduzimanje mjera na smanjenju štete uzrokovane reakcijama javnosti na nepažljiv rad i sistemske propuste u fondaciji,u vezi angažmana kompromitiranih javnih ličnosti aktivnih u periodu rata u BiH.
Saradnicima Savezne Vlade također je naloženo,da buduće aktivnosti unutar fondacije budu pažljivije planirane radi izbjegavanja narušavanja ugleda Sav.Rep.Njemačke u javnosti BiH.
Naspram radnika KAS-a ,odgovornih za navedene propuste,iskazano je neslaganje sav.vlade i zatražene mjere naspram odgovornih pretpostavljenih unutar fondacije.
KAS je zamoljen,da u okviru svojih nadležnosti i sredstava,poduzme sve neophodno na saniranju ovog propusta,a u skladu sa zakonskim odredbama o očuvanju državnih interesa,kojima podliježu svi njemački građani i institucije.
Uprava KAS-a je primila na znanje gore navedene činjenice i pristala na provođenje spomenutih mjera."
...iz odgovora na upite parlamentarnog kontrolnog gremija(komisije)za vanjske poslove,Saveznog Parlamenta Njemačke,a u vezi sa skandalom angažovanja bivšeg saradnika u kabinetu optuženog za ratne zločine u BiH.
p.s. znam da je ovaj suhoparni birokratski odgovor slaba utjeha za šamarčinu doživljenu od strane KAS.Međutim ,mislim da se tako nešto neće zadugo ponoviti u nekoj njemačkoj organizaciji,iole uglednijeg imena i značaja,a koja djeluje u BiH.
Vaš Dr.Gog.
p.p.s i svaka čast svima koji su na vrijeme povukli ovo pitanje,par sitnih upita i prijevoda,mailova --je najmanje što sam mogao učiniti lično,mada nemam upliva na službenu korespodenciju i stavove direktno.
Naloženo je hitno preduzimanje mjera na smanjenju štete uzrokovane reakcijama javnosti na nepažljiv rad i sistemske propuste u fondaciji,u vezi angažmana kompromitiranih javnih ličnosti aktivnih u periodu rata u BiH.
Saradnicima Savezne Vlade također je naloženo,da buduće aktivnosti unutar fondacije budu pažljivije planirane radi izbjegavanja narušavanja ugleda Sav.Rep.Njemačke u javnosti BiH.
Naspram radnika KAS-a ,odgovornih za navedene propuste,iskazano je neslaganje sav.vlade i zatražene mjere naspram odgovornih pretpostavljenih unutar fondacije.
KAS je zamoljen,da u okviru svojih nadležnosti i sredstava,poduzme sve neophodno na saniranju ovog propusta,a u skladu sa zakonskim odredbama o očuvanju državnih interesa,kojima podliježu svi njemački građani i institucije.
Uprava KAS-a je primila na znanje gore navedene činjenice i pristala na provođenje spomenutih mjera."
...iz odgovora na upite parlamentarnog kontrolnog gremija(komisije)za vanjske poslove,Saveznog Parlamenta Njemačke,a u vezi sa skandalom angažovanja bivšeg saradnika u kabinetu optuženog za ratne zločine u BiH.
p.s. znam da je ovaj suhoparni birokratski odgovor slaba utjeha za šamarčinu doživljenu od strane KAS.Međutim ,mislim da se tako nešto neće zadugo ponoviti u nekoj njemačkoj organizaciji,iole uglednijeg imena i značaja,a koja djeluje u BiH.
Vaš Dr.Gog.
p.p.s i svaka čast svima koji su na vrijeme povukli ovo pitanje,par sitnih upita i prijevoda,mailova --je najmanje što sam mogao učiniti lično,mada nemam upliva na službenu korespodenciju i stavove direktno.
-
basicman
ovo je meni ispalo pateticno na kraju. predlagao sam u vise navrata da se organizujemo i da podjelimo obaveze. dakle da napravimo listu medija koje treba kontaktirati i da se podjelimo tako sto ce svako preuzeti odgovornost za 2,3 medija... tako bi i uspjeli nesta uraditi.... ali neko mi napisa nesta u stilu: "ne brini se ti nista... ovo super ide".... itd... i sta bi? tresla se gora rodio se mis...
-
basta sljezove boje
- lady midnight
ma joj ljudi, polako...
njemachkim medijima ovo ochito (i nazhalost) nije bilo dovoljno "action" kad je u pitanju bosna, te shodno tome nisu nishta ni objavili. no, nachuh da se neshto radi po tom pitanju
bicete informisani.
stho se tiche centrala KASa u njemachkoj, nije niko reagovao na dopise, barem ne direktno, ali su poduzeli "interne" mjere protiv ovih u sarajevu. a dmichic je odstranjen iz tima saradnika, tako se barem sad chini.
e sad, naravno da svi znamo da ta "interna" rjeshenja mogu biti sve zhivo i da se time problem samo sklanja od ochiju javnosti.
pitanje je shta smo htjeli postici i shta hocemo - dmichic je otishao. da se ide na to da se sad ipak zatrazhi javno izvinjenje ili shta...
njemachkim medijima ovo ochito (i nazhalost) nije bilo dovoljno "action" kad je u pitanju bosna, te shodno tome nisu nishta ni objavili. no, nachuh da se neshto radi po tom pitanju
stho se tiche centrala KASa u njemachkoj, nije niko reagovao na dopise, barem ne direktno, ali su poduzeli "interne" mjere protiv ovih u sarajevu. a dmichic je odstranjen iz tima saradnika, tako se barem sad chini.
e sad, naravno da svi znamo da ta "interna" rjeshenja mogu biti sve zhivo i da se time problem samo sklanja od ochiju javnosti.
pitanje je shta smo htjeli postici i shta hocemo - dmichic je otishao. da se ide na to da se sad ipak zatrazhi javno izvinjenje ili shta...
-
basicman
ako je stvarno odstranjen dmicic onda smo uspjeli...nadam se da nije samo neko "zamazivanje ociju".... a ako smo istrajali da bude izbacen onda smo stvarno za pohvaliti....odoh da proslavim ovo interno uz jedno picence i utakmiculady midnight wrote:ma joj ljudi, polako...
njemachkim medijima ovo ochito (i nazhalost) nije bilo dovoljno "action" kad je u pitanju bosna, te shodno tome nisu nishta ni objavili. no, nachuh da se neshto radi po tom pitanjubicete informisani.
- vjesticanametli
rekoh nekad davno zatjerivanje pod tepih. vole oni tako
- lady midnight
ljudi, treba mi hitno pomoc.
potrebni su mi materijali koji jasno dokazuju gdje je dmichic bio 1992. i 1994. i shta je radio.
znam ja da je to opcepoznato nama, ali to nashe znanje nije dovoljno nekome sa strane ko zheli da se time pozabavi.
jedino shto imamo su navodi u medijima koji nikad nisu demantirani. imamo li josh shta?
potrebni su mi materijali koji jasno dokazuju gdje je dmichic bio 1992. i 1994. i shta je radio.
znam ja da je to opcepoznato nama, ali to nashe znanje nije dovoljno nekome sa strane ko zheli da se time pozabavi.
jedino shto imamo su navodi u medijima koji nikad nisu demantirani. imamo li josh shta?
-
basicman
ja mislim da je dovoljan dokaz da je bio sef kabineta u tom dobu. u protivnom je nemoguce sudski dokazati gdje je bio....lady midnight wrote:ljudi, treba mi hitno pomoc.
emmir je bio sastavio listu linkova o doticnom, evo ih:
http://www.patriotmagazin.com/arhiva/0149/media/007.htm
http://www.un.org/icty/transe36/030729ED.htm
http://www.patriotmagazin.com/arhiva/0138/index.htm
http://www.6yka.com/do/da,380
http://skljocobih.blogger.ba/arhiva/2007/10
http://www.vjesnik.info/test_index.php
http://www.danas.co.yu/20060610/vikend2.html
http://www.novinepress.co.yu/vest4.jsp? ... ectionId=0
http://www.novireporter.com/look/report ... ticle=2949
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 0202.shtml
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?me ... ijest=2270
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/g ... res-naroda
http://www.novosti.co.yu/code/navigate. ... 2007-07-15
http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=36
http://www.mail-archive.com/srpskainfor ... 05051.html
mislim da tu ima dosta obziljnih linkova i dosta materijala, a novinari koji su to izdali su odgovorni za izvore.