borcanin wrote:A koji je razlog da vi ateisti stalno napadate prvenstveno islam jer me to najvise zanima, pa i ostale religije.
Ako ste vi toliko intelektualno obdareni kao sto tvrdite, zasto se pokusavate boriti protiv islama. Niko vas ne tjera, nemojte biti muslimani, to je jednostavno.. Ali zasto vrijedjate i omalovazavate nesto cemu su mnogobrojni ljudi na planeti podredili zivote i imovinu.. Zasto vise ne pustite na miru muslimane,, koji je razlog odobravati "slobodu govora" koja vrijedja, hajde onda da odobrimo i "slobodu udaranja" jer nekada rijec zaboli i povrijedi vise nego fizicki udarac..
Kada ste vec povornici ljudskih prava, zasto vrijedjate druge, kada ne treba drugome raditi ono sto ne bi zelio da drugi tebi ucini....?? Razlog je sto ne shvatate da upravo vi krsite te vase principe, kojih se drzite kada to samo vama odgovara.
A ko to konkretno? A hajde da okrenemo, kada voliš tolio da generalizuješ, zašto vi vjernici toliko napadate ateiste, zašto im govorite da su manje vrijedni i da će gorjeti u paklu?
Evo, ja lično sam ateista pa ne vrijeđam vjernike, kao što pretpostavljam ne radi ni većina ateista u BiH, jer je ovo takvo društvo da su vjernici u većini pa svi ateisti sigurno imaju puno vjernika prijatelja. Moji najbolji prijatelji su vjernici, moja djevojka je vjernica. Jednostavno ne razgovaramo o tim stvarima, ako žele da pričaju nije problem, ali ja temu neću prvi načinjati.
A razlog zašto nam vjera "smeta" je zato što se miješa tamo gdje joj nije mjesto i što ima previše uticaja na sve sfere života, posebno u BiH.