film "Nedužnost Muslimana"

Locked
madner

#276 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by madner »

Ma ja, pa da pocrkamo od gladi za 7 dana.
Alfons Kauders

#277 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

Joker88 wrote:
Alfons Kauders wrote: ... i po ko zna koji put

Napad na konzulat u Bengaziju je bio teroristicki akt, nepovezan sa ovim debilnim filmom i demonstracijama protiv istog.
Ma ja bilo je pitanje vremena kad ce to proglasiti teroristickim aktom, kako god debilan akt :)
I opet...

Taj napad je pripremljen prije frke s filmom. Taj napad nisu izveli demonstranti.

Svako ko kaze drugacije ili laze ili nije dobro informisan. Al nejse, samo nastaviti po svome, vidim da dzabe ponavljam banalnu stvar
TAFKAP

#278 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by TAFKAP »

neki wrote:filova, serija, stripova, grafita, plakata,...u kojima se zajebavaju na racun Isusa i krscanstva na zapadu na svakom koraku, pa ne lete glave niti se neko previse uznemirava oko toga...
Filmove koji se zajebavaju na račun Isusa i kršćanstva je snimao ko? Ko je pravio Monty Python, South Park, etc? Muslimani???
Cholina_Lokica wrote: :thumbup:
A ovi divljaci svojim ponasanjem samo potvrdjuju ovakve filmove, i da nisu daleko od toga kako ih prikazu u zajebanciji
Blago se njima kad im Evropa/USA donosi demokratiju i prosvjetiteljstvo napalmnim i fosfornim bombama, tomahawkovima, itd.
bambina78

#279 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by bambina78 »

semirizsvemira wrote: Npr zatvoriti naftu tj izvoz za USA , podignuti joj cijenu , bojkotovati americko cionisticke proizvode ili ih cak zabraniti a kupovati npr nase mlijeko i mlijecne proizvode
Slazem se. Krenuti od interneta i GPS navigacije :thumbup:
Tkd

#280 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tkd »

madner wrote:Pa da, Hitler je imao iza sebe najbolju vojsku svog vremena. To ne moze levat sa bradom jer odbacuje tehnologiju. :D

Ovaj post dovoljno govori o tebi. Blago se tebi sa takvim razmišljanjem. :)
Chisum

#281 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Chisum »

semirizsvemira wrote:Ateisti i ostali nevjernici ne znaju sta je ljubav prema Poslaniku , Muhammedu s.a.w.s kojemu su se divili Gete , Mahatma Gandi , Tolstoj i jos mnogi . Voljeti Poslanika , a prije svega Allaha ne moze svako , za to je potrebno nesto vise , nesto jace , nesto ljepse . I onda razumijem njihovu frustriranost , neznanje , nemoc i zavist . Dobro je pogledati koji video snimak Khalida Yasina , da dragi Allah bude zadovoljan njime , krscanina koji se vratio Islamu , istinskoj vjeri . Posebno pogledati video o " Krscanstvu u pet minuta ". Mozda bude jasnije . Naravno sva upotreba sile u ovom slucaju ( ubijanje amabsadora itd ) nema veze sa Islamom i to treba osuditi zatvorom . Bez daljnjeg . Sta se moze uciniti . Moze se uciniti mnogo na druge nacine i puno bolnije da se ne upotrebljava oruzje i prijetnje . Npr zatvoriti naftu tj izvoz za USA , podignuti joj cijenu , bojkotovati americko cionisticke proizvode ili ih cak zabraniti a kupovati npr nase mlijeko i mlijecne proizvode
E'o ga opet Tolstojevski.
Tkd

#282 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tkd »

Alfons Kauders wrote:
Joker88 wrote:
Alfons Kauders wrote: ... i po ko zna koji put

Napad na konzulat u Bengaziju je bio teroristicki akt, nepovezan sa ovim debilnim filmom i demonstracijama protiv istog.
Ma ja bilo je pitanje vremena kad ce to proglasiti teroristickim aktom, kako god debilan akt :)
I opet...

Taj napad je pripremljen prije frke s filmom. Taj napad nisu izveli demonstranti.

Svako ko kaze drugacije ili laze ili nije dobro informisan. Al nejse, samo nastaviti po svome, vidim da dzabe ponavljam banalnu stvar

Je li teroristički akt upasti u tuđu zemlju i širiti puškom i hemijskim oružjem svoju demokratiju ? :lol:
Alfons Kauders

#283 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

bambina78 wrote:
semirizsvemira wrote: Npr zatvoriti naftu tj izvoz za USA , podignuti joj cijenu , bojkotovati americko cionisticke proizvode ili ih cak zabraniti a kupovati npr nase mlijeko i mlijecne proizvode
Kukuruz i zito nam ne trebaju, moze i bez toga.

A i ove pare sto posudjujemo za plate i invalidnine, ni to nam ne treba. :D
salter071

#284 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by salter071 »

Alfons Kauders wrote:
salter071 wrote:
Alfons Kauders wrote: Sta da se osudi? I ko da osudi?

Da reis osudjuje sto je neki tamo lik koji nije krocio u dzamiju stavljao kontome po katedrali? Zato sto... Su muslimani vecina u Sarajevu?

Ne kontam al nikako...

Da se Fedja slicno ponio u Gazi Husrev-begovoj dzamiji, bilo bi vec reakcija i to burnih, a ti i dalje "ne kontaj".
Bi - od strane IZ... Isto kao sto je Puljic reagovo radi katedrale...

Ali iskreno ne vidim zasto bi IZ trebala osudjivati kondome na katedrali, kao da ima nesto s tim...
Neka bude tvoja rijec zadnja.

Za razliku od tebe, necu se praviti da "ne kontam" zasto nije bitno to sto se vrijedjaju vjerski osjecaji manjinskim sugradjanima, za razliku od uvrijedljivog filma, sto jeste jako bitno i treba osuditi, jer pogadja sve muslimane, a za druge ionako nije ni bitno.

Ma ja, niko "nije nadlezan",to je bio samo "vandalizam" itd.

Ovaj film je vazniji jer vrijedja vecinu, a koga briga za manjinu, sve dok se "slazemo" da je nedostatak osude tog "vandalizma na kipom" doprinos "toleranciji, suzivotu i multikulturalnosti grada".

Po tvojoj logici, onda ni zapadni krscanski/hriscanski svijet nema veze sa tim filmom, te nema potrebe ni da ga osudjuje. Onda je i za taj film nadlezna IZ, a ne ambasade koje su meta. Po istoj logici, ne treba se zbog filma izvinjavati, nego ubojicama ambasadora poslati par predatora, tek toliko da reagiraju proporcionalno odgovoru islamskog svijeta. Cini mi se da su spremni prihvatiti tu tvoju logiku na zapadu, a ti to raspravi sa njima, jer ja baratam cinjenicama, a ne dronovima.

Dakle, ja sam samo ukazao na misljenje druge strane, a ti prihvati reciprocitet kako god ti odgovara i reci to da "ne kontas" onima cija se pita. Ne znam hoce li ti upaliti, ali probaj slobodno.
semirizsvemira

#285 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

Hodidid wrote:Muslimani kasne u svom drustvenom, socijalnom, politoloskom, kulturoloskom i gotovo svakom drugom obliku razvoja dobrih 200-300 godina za protestanstskim zapadom. Usprkos internetu, automobilima i kojekakvim drugim tehnoloskim inovacijama u glavama mnogih mentalni sklop kod ljudi ne prati ono sto se oko njih desava. I to je zalosno. I da se razumijemo i ja sam musliman, da ne bi neko rekao da sam cafir, ali mi je krivo kad vidim koliko kasnimo u svemu.

A od 11 do 15 stoljeca bili smo pojam u svemu za zapad a onda oni dobise prosvjetiteljstvo, rijesise se inkvizicije, pojavi se protestantizam i oni polako krenuse naprijed a mi dobismo kajlu i danas smo tu gdje jesmo.
Smijesan si ili ne åpratis politiku ! Pa svaka muslimanska zemlja koja imalo pocne napredovati oni je bombarduju i uniste za par mjeseci . Pa Basra , grad na jugu Iraka nema struje vec sedam godina npr . Zasto , sta mislis ? Irak , Libija , evo sad hoce i Iran ( doduse tamo su sije ) . Ko god pocne prodavati nesto Rusima ili Kinezima dobije po prstima ili mu sravne zemlju do temelja
ArthurSpooner

#286 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ArthurSpooner »

TAFKAP wrote:
Filmove koji se zajebavaju na račun Isusa i kršćanstva je snimao ko? Ko je pravio Monty Python, South Park, etc? Muslimani???
A mislis da bi reakcije bile drugacije da je film napravio neki musliman? Evo Salman Rushdie je bio musliman, pa je dobio fetvu zbog "Sotonskih Stihova". Irshad Manji je muslimanka pa joj dnevno muslimani prijete smrcu zbog njenih knjiga (koje su odlicne btw, mnogo bolje od ovog filma)..
Alfons Kauders

#287 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

Tkd wrote: Je li teroristički akt upasti u tuđu zemlju i širiti puškom i hemijskim oružjem svoju demokratiju ? :lol:
Izvini, ja bas i nisam primjetio da su Ameri "upali" u Libiju. Pratim vijesti, cudi me da sam fulo tu informaciju, jer za takvo nesto ti trebaju 3-4 mornaricke grupe s nosacima aviona, kao i flota desantnih brodova kakva nije okupljena jos od 1950.

Ako mislis da je ambasador okupator, e to je vec druga stvar...
Chisum

#288 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Chisum »

Drze li se jos kasirke i kuhari KFC-a u Tunisu? Ako padnu - Amerika je na koljenima. Ovakav krah im se nije desilo jos od Pearl Harboura.
Last edited by Chisum on 14/09/2012 19:26, edited 1 time in total.
ja71

#289 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ja71 »

Hodidid wrote:Muslimani kasne u svom drustvenom, socijalnom, politoloskom, kulturoloskom i gotovo svakom drugom obliku razvoja dobrih 200-300 godina za protestanstskim zapadom.
e ako nam je civilizacijksi domet snimati uvredljive filmove o drugacijima
onda je i bolje da ne "napredujemo".

Da li zapad uopste zeli suzivot na ovoj nam planeti ?
Gdje je medjusobna tolerancija ?
Tkd

#290 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tkd »

Alfons Kauders wrote:
Tkd wrote: Je li teroristički akt upasti u tuđu zemlju i širiti puškom i hemijskim oružjem svoju demokratiju ? :lol:
Izvini, ja bas i nisam primjetio da su Ameri "upali" u Libiju. Pratim vijesti, cudi me da sam fulo tu informaciju, jer za takvo nesto ti trebaju 3-4 mornaricke grupe s nosacima aviona, kao i flota desantnih brodova kakva nije okupljena jos od 1950.

Da, i par tisuća vojnika od Afganistana, Iraka do Libije. U tebe ne važe ista pravila za svakoga. :wink:
Alfons Kauders

#291 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

salter071 wrote:
Neka bude tvoja rijec zadnja.

Za razliku od tebe, necu se praviti da "ne kontam" zasto nije bitno to sto se vrijedjaju vjerski osjecaji manjinskim sugradjanima, za razliku od uvrijedljivog filma, sto jeste jako bitno i treba osuditi, jer pogadja sve muslimane, a za druge ionako nije ni bitno.

Ma ja, niko "nije nadlezan",to je bio samo "vandalizam" itd.

Ovaj film je vazniji jer vrijedja vecinu, a koga briga za manjinu, sve dok se "slazemo" da je nedostatak osude tog "vandalizma na kipom" doprinos "toleranciji, suzivotu i multikulturalnosti grada".

Po tvojoj logici, onda ni zapadni krscanski/hriscanski svijet nema veze sa tim filmom, te nema potrebe ni da ga osudjuje. Onda je i za taj film nadlezna IZ, a ne ambasade koje su meta. Po istoj logici, ne treba se zbog filma izvinjavati, nego ubojicama ambasadora poslati par predatora, tek toliko da reagiraju proporcionalno odgovoru islamskog svijeta. Cini mi se da su spremni prihvatiti tu tvoju logiku na zapadu, a ti to raspravi sa njima, jer ja baratam cinjenicama, a ne dronovima.

Dakle, ja sam samo ukazao na misljenje druge strane, a ti prihvati reciprocitet kako god ti odgovara i reci to da "ne kontas" onima cija se pita. Ne znam hoce li ti upaliti, ali probaj slobodno.
Isto kao ni sto Puljic ili Finci ne komentarisu kada vehabije pokusaju preuzeti dzemat, isto tako ne vidim potrebu da Ceric osudjuje stavljanje kondoma na kipove.
Alfons Kauders

#292 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

Tkd wrote:
Alfons Kauders wrote:

Da, i par tisuća vojnika od Afganistana, Iraka do Libije. U tebe ne važe ista pravila za svakoga. :wink:
Gdje ti pratis vijesti ziv bio? Kakvi vojnici u Libiji? S koje si ti planete?!
harač

#293 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by harač »

ja71 wrote:
Hodidid wrote:Muslimani kasne u svom drustvenom, socijalnom, politoloskom, kulturoloskom i gotovo svakom drugom obliku razvoja dobrih 200-300 godina za protestanstskim zapadom.
e ako nam je civilizacijksi domet snimati uvredljive filmove o drugacijima
onda je i bolje da ne "napredujemo".

Da li zapad uopste zeli suzivot na ovoj nam planeti ?
Gdje je medjusobna tolerancija ?
već sam predložio da se oformi neki komitet mula ili ajatolaha, pa nek im se prosljeđuje svaki film, spot, reklama, youtube klip na aminovanje, da ne bi bilo da neki anonimus negdje, nekog, na neki način, ne uvrijedi, povrijedi, iznervira, naživcira, pa da sutra neko ima izgovor da kolje po ulicama. malo je logistički neizvodljivo, but hey
Last edited by harač on 14/09/2012 19:29, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#294 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by dječak sa šibicama »

bambina78 wrote:
Uvijek sam se "divio" istinskim muslimanskim vjernicima i borcima protiv truhlog zapada, koji nose Rolex na ruci, imaju Dell laptop ispred sebe, voze Mercedesa, gledaju Philips tv, bombe aktiviraju Nokia mobitelima... mozes misliti paradoksa, napadne ambasadu nevjernicke i truhle Njemacke u Mercedesovom automobilu :thumbup:
Alfons Kauders

#295 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:
bambina78 wrote:
Uvijek sam se "divio" istinskim muslimanskim vjernicima i borcima protiv truhlog zapada, koji nose Rolex na ruci, imaju Dell laptop ispred sebe, voze Mercedesa, gledaju Philips tv, bombe aktiviraju Nokia mobitelima... mozes misliti paradoksa, napadne ambasadu nevjernicke i truhle Njemacke u Mercedesovom automobilu :thumbup:
Najpopularniji auto za takve napade u Iraku je bila Opel Vectra A... Haman zato jer je iz GM koncerna.
ifas

#296 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ifas »

Hodidid wrote:Muslimani kasne u svom drustvenom, socijalnom, politoloskom, kulturoloskom i gotovo svakom drugom obliku razvoja dobrih 200-300 godina za protestanstskim zapadom. Usprkos internetu, automobilima i kojekakvim drugim tehnoloskim inovacijama u glavama mnogih mentalni sklop kod ljudi ne prati ono sto se oko njih desava. I to je zalosno. I da se razumijemo i ja sam musliman, da ne bi neko rekao da sam cafir, ali mi je krivo kad vidim koliko kasnimo u svemu.

A od 11 do 15 stoljeca bili smo pojam u svemu za zapad a onda oni dobise prosvjetiteljstvo, rijesise se inkvizicije, pojavi se protestantizam i oni polako krenuse naprijed a mi dobismo kajlu i danas smo tu gdje jesmo.
Ne kasne Muslimani, kasne arapi i ovi afro-arapi sta su vec ovi Libijci, Sudanci itd.

Muslimani i Casni Kur'an su ispred ovozemaljskog vremena
dječak sa šibicama

#297 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by dječak sa šibicama »

Chisum wrote:Drze li se jos kasirke i kuhari KFC-a u Tunisu? Ako padnu - Amerika je na koljenima. Ovakav krah im se nije desilo jos od Pearl Harboura.
Njih mi nije zao, eto im Tunis, umjesto da su u Sarajevo dosli :x :D
herturty

#298 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by herturty »

Ubijanje vjestica u srednjem vijeku od strane kstcana:

Image

Islamska republika Iran danas:

...
Last edited by herturty on 14/09/2012 19:35, edited 1 time in total.
salter071

#299 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by salter071 »

TAFKAP wrote:
neki wrote:filova, serija, stripova, grafita, plakata,...u kojima se zajebavaju na racun Isusa i krscanstva na zapadu na svakom koraku, pa ne lete glave niti se neko previse uznemirava oko toga...

Blago se njima kad im Evropa/USA donosi demokratiju i prosvjetiteljstvo napalmnim i fosfornim bombama, tomahawkovima, itd.

Kao prvo, ko god je snimao te filmove, reakcije nisu bile teroristicki napadi niti se autori moraju skrivati da ih ne ubiju vjerski fanatici. Vrhovni vjerski autoriteti krscana/hriscana nisu digli halabuku i pozivali na ubistva zbog takvih radova. Osudili jesu, sto nije cudno za njih, ali nisu pozivali na ubistva autora, nasilje i slicno.

Sad ces osuditi EU i USA sto se Siti i Suniti medjusobno raznose po dzamijama i traze jos naoruzanja za te svrhe, a i sirijski pobunjenici vec godinu dana kukaju istom tom zapadu da im da oruzje, a onda kada ga dobiju, onda ces opet reci da im donose demokraciju tim istim bombama. Dakle, kako god okrenes, ne mogu uraditi dobro, jer ako daju oruzje krivi su, a ako ne daju opet su krivi za nekakav njihov medjusobni pokolj.
Ma ja, najlakse je okriviti zapad, EU, USA, koga god i nastaviti se medjusobno tamaniti nesmanjenom zestinom.Ioako su svi krivi sta god da urade ili ne urade, a muslimani su uvjek dezurne zrtve koje se samo brane....joj dokle vise ta dvolicnost!
Last edited by salter071 on 14/09/2012 19:34, edited 1 time in total.
ArthurSpooner

#300 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ArthurSpooner »

ifas wrote: Muslimani i Casni Kur'an su ispred ovozemaljskog vremena
Ne zelim da provociram, ali zasto ti zivis u Svedskoj (mozda najsekularnija zemlja na svijetu) a ne medju bracom muslimanima u nekoj islamskoj zemlji? Znam da nije tema ali uvijek mi je to bilo fascinantno kako su oni najzesci muslimani u Bosnjaka cesto oni koji zive na "nemoralnom" zapadu :D
Last edited by ArthurSpooner on 14/09/2012 19:35, edited 1 time in total.
Locked