film "Nedužnost Muslimana"

Locked
Tkd

#251 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tkd »

Alfons Kauders wrote:
Tkd wrote:U vas je svako nenormalan ko ima bradu i koji idu u džamiju. :-)
Nije tacno.

Evo ovaj balavac s transparentom - nema bradu, a opet nije normalan.

Okej. Nije napisao smrt čovjeku, nego smrt filmu. Neka si ti taj normalni :)

@ madner

Da, šta ćeš, posljedica sna :)

@ ArthurSpooner

Sunnet je nositi bradu u Islamu, ali ne znaš ti šta je sunnet. Hitler nije imao bradu pobio je milione ljudi, Amerikanci nemaju bradu a bacaju nuklearke. Svi koji nemaju bradu zu teorirste. A ti logike. :-)
statixx

#252 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by statixx »

O Poslanice nas, mi te volimo vise nego sebe, mi te volimo vise nego svoje roditelje, mi te volimo vise nego ijedno zivo bice na ovom dunjaluku.
E'o ga idolopoklonik, drz'te ga! :lol:
madner

#253 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by madner »

Pa da, Hitler je imao iza sebe najbolju vojsku svog vremena. To ne moze levat sa bradom jer odbacuje tehnologiju. :D
harač

#254 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by harač »

Tkd wrote:
da znaš čitati vidio bi da imbecil ne poziva samo na smrt filma (?!) već i na smrt autora kao i ruždija (đe njega iskopa :lol: ); a ni amerika i izrael nisu daleko. kao što rekoh mladi talibani :lol: :-)
Last edited by harač on 14/09/2012 19:05, edited 1 time in total.
Enofazni števec

#255 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Enofazni števec »

Ja nikad necu moci skontati kako neko moze nekog ubit zbog nekog koje je rodjen prije 2000 ili 1500 godina.
bogoljub

#256 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by bogoljub »

Enofazni števec wrote:Ja nikad necu moci skontati kako neko moze nekog ubit zbog nekog koje je rodjen prije 2000 ili 1500 godina.
ja nikad ne mogu skontat kako nekom može smetati čovjek koji je živio prije 2000 ili 1500 godina
ifas

#257 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ifas »

statixx wrote:
O Poslanice nas, mi te volimo vise nego sebe, mi te volimo vise nego svoje roditelje, mi te volimo vise nego ijedno zivo bice na ovom dunjaluku.
E'o ga idolopoklonik, drz'te ga! :lol:

idolopoklonik ? :?
dječak sa šibicama

#258 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by dječak sa šibicama »

Nasilje eskalira, napadnuta njemacka ambasada u Sudanu, ima poginulih, sad imaju nesto i protiv Nijemaca odnosno nezadovoljni su kako Njemacka kaznjava desnicarske prosvjednike u Njemackoj, nema nikakve veze sa filmom.

Toliko o isprovociranosti. Oni bi sad da uredjuju njemacku unutrasnju politiku.

Znao sam da ce izvinjenje americke administracije biti kontraproduktivno, sad ce ovi demolirati poneku ambasadicu zbog svake gluposti koja im zasmeta.
Tkd

#259 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tkd »

harač wrote:
Tkd wrote:
da znaš čitati vidio bi da imbecil ne poziva samo na smrt filma (?!) već i na smrt autora kao i ruždija (đe njega iskopa :lol: ); a ni amerika i izrael nisu daleko. kao što rekoh mladi talibani :lol: :-)

Kul.

Vi tolerantni koji pozivate na mir i poštivanju pljujete najviše na ljude koji imaju bradu. Kontradiktorni ste.
semirizsvemira

#260 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

Enofazni števec wrote:Ja nikad necu moci skontati kako neko moze nekog ubit zbog nekog koje je rodjen prije 2000 ili 1500 godina.
Pa Bushu se prikazao isus pa je napao Irak i tamo pobio stotine hiljada nevinh ljudi ( on mu i babo zajedno ) i pocinio stravicne zlocine na kojima bi mu i Hitler pozavidio . A obojica , gle cuda , bez brade . I ko je onda opasan :?
madner

#261 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by madner »

Pa to je nase pravo, sloboda govora i tako to. Kome smeta, moze stucnut bradu.
dječak sa šibicama

#262 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Chisum wrote:
Alfons Kauders wrote:
Chisum wrote:Al' fakat, "smrt filmu" :lol: :lol: :lol:

Koja komedija i tuga u isto vrijeme.... Pa je li neko ove nesretnike namjerno tjera da se ovako ofiraju, ili sta?
Tjera ih urodjeni nedostatak inteligencije... :D

U kadar mi upada i Seka Sablic sa transparentom "smrt zvucnom filmu"... a onda nastupa haos u kinu. :lol:
Serem vam se u ton film! :lol:
Tkd

#263 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tkd »

Ako vrijeđate crnce, to zovu rasizam.
Ako vrijeđate Jevreje, to zovu antisemitizam.
Ako vrijeđate žene, to zovu seksizam.
Ako vrijeđate homoseksualce, to zovu netolerancija.
Ako vrijedjate svoju zemlju, to zovu izdaja.
Ako vrijeđate vjerske sekte, to zovu mržnja.
A ako oni vrijeđaju Poslanika Muhameda s.a.v.s. i Islam
onda to zovu - sloboda govora ?!

Once again :dance:
harač

#264 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by harač »

Tkd wrote:
harač wrote:
Tkd wrote:

Kul.

Vi tolerantni koji pozivate na mir i poštivanju pljujete najviše na ljude koji imaju bradu. Kontradiktorni ste.
ja ne pljujem. darwin je bio bradat ko međed :D

[istina, ne gotivim talibansko-četnički stil]
ifas

#265 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ifas »

Tkd wrote:Ako vrijeđate crnce, to zovu rasizam.

:thumbup:
Tkd

#266 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tkd »

@harač

wow, a pogledaj ostale komentare forumaša. :wink:
dječak sa šibicama

#267 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Evo nam i Sverige muslimanske brigade, drugi bataljon Malme :D
res publica

#268 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by res publica »

karanana wrote: hamo vako: recimo neki egipatski ili iranski reziser snimi film o pedofiliji u vatikanu od strane samog pape i njegovih pomocnika. kakva bi reakcija bila od strane krscanskog svijeta?

a mozda je i snimljen ovakav film, mada culo bi se.
pa hajmo ovako. Kur'an kaže da Isus nije Božji sin, i ta knjiga se slobodno distribuira u kršćanskom svijetu. I muslimani je javno i slobodno uzdižu kao najveću vrijednost.
Zamislimo da neki kršćanin u nekoj muslimanskoj zemlji izjavi da Muhamed nije Božji poslanik. Ne samo da ne bi bio slobodan, nego se ne bi nanosao glave.
Problem je u samom Kur'anu, ali to je nešto što se u ime vjerske tolerancije ne smije izgovoriti. Islam produkuje ljude koji tako postupaju: kažnjavaju stvari kao što bi bilo javno izgovaranje da Muhammed nije božji poslanik.
Rješenje bi bilo poziv da se takve stavri i izjave toleriraju. Kršćanski svijet bi prihvatio toleranciju, kao rješenje, ali islamski ne bi.
drugo rješenje je da u svijetu prevagne islam sa svim svojim zabranama, ili druga učenja koja zahtijevaju slobodu i toleranciju.
Meni je žao što je to tako, ali stvarno bih za mnogo dobre volje saslušao nekoga ko ima neko drugo rješenje na umu.
madner

#269 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by madner »

Tkd wrote:Ako vrijeđate crnce, to zovu rasizam.

Bijeli covjek se mora otarasiti zidova i vratiti zene tamo gdje im je mjesta, kako ovi pederi ne bi preveslali glupe Bosnje kao sto su ih preveslali ovi sto unistavaju grobove po Saudijskoj Arabiji.

Sve je to sloboda govora.
Joker88

#270 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Joker88 »

Alfons Kauders wrote: ... i po ko zna koji put

Napad na konzulat u Bengaziju je bio teroristicki akt, nepovezan sa ovim debilnim filmom i demonstracijama protiv istog.
Ma ja bilo je pitanje vremena kad ce to proglasiti teroristickim aktom, kako god debilan akt :)
ifas

#271 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ifas »

sherbett wrote:
ifas wrote:
sherbett wrote:
kakav ban?!!? Za hrabrost što govoriš istinu?
Ja kao Katolkinja potvrđujem svaku tvoju riječ..nije baš bilo ugodno gledati Da Vincijev kod, ili slušati priče o Sv. Gralu, ali mene na osobnoj ili vjerskoj razini to nije zasmetalo, jer ja znam što vjerujem, zato se zove vjera, jer ne može se dokazati, da u njoj tražim dokaze, to bi bila znanost, a ne vjera. Drugo, ja na te priče gledam kao zanimljivost. Kao dobar roman, dobru priču, slučajno povezanu sa religijom,,,bilo je pobuna na taj roman, žestokih, pozivanja od strane Crkve da se ne gleda, ne čita, pisan je i "dekodiran Da Vincijev kod" i tako to, ali danas više nitko o tome ne priča..navikli smo na kritike, ali što da se obazirem? što da se nerviram? to bi samo potvrdilo moje sumnje, ljute se oni što se boje, oni što nisu sigurni, oni što nisu samima sebi dosljedni jer im netko ruši "svijetove" i koncepcije. Paa nije ni Darwin dobro prošao, kao ni Galileo, nije ni Voltairu bilo lako, jer su rušili paradigme, ali oni bi trebali poslužiti kao instrument da se naučimo kritičkom razmišljanju. Nije prava slika svega ona koju projicira um koji gleda samo ravno, te na neobjektivan način percipira svijet. Postoji i nešto što se zove "vidno polje"..i dooobro ga je koristiti.

Ko vam je kriv kad ste od vjere napravili biznis i poceli posvecivati ljude mjesati se u Bozje odluke itd.
Ne suosjecam trunke sa tvojim bolom tokom gledanja svetog grala davincijevog koda itd. Naravno da ste se u svemu tome izgubili i ne znate vise ni sami sta je sveto, kome da se molite ili Bogu ili isusu ili benediktu ili alojziju stepincu

di si ti pročitao o mojoj boli tokom gledanja tih fimova?? Jedino što me bolilo je dupe šta kaže taj film! koje brate božje odluke?? Jel ti imaš objave od Boga pa da znaš nešto o "božjim odlukama"? šta je to? Tko se u to miješa??
Ja ni ne tražim tvoje suosjećanje, ne što je tvoje, nego što mi ne treba...vidi, ima katolika koji su idolopoklonici, ako smatraš da ja sam ja u ime svih njih ovdje, onda zaslužujem da mi pristupaš sa ovakvim stavovima punim predrasuda i stereotipova, ali budući da sam ovdje samo ja, imam pravo da kažem da se pogrešnoj obraćaš!
a da smo napravili biznis od vjere, je..recimo u Međugorje nemam namjeru ići jer to je sve samo ne pobožnost, ali brate, napraviše i tvoji biznis, oružjem, bombama, naftom...i sad mi žao što se spustih toliko da banaliziram..ajde, i zapadnjaci su radili taj biznis, i sad da se ti i ja prepiremo dok oni pune džepove i hlade dupe...al ajde...

cmok
uglavnomja

#272 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by uglavnomja »

dječak sa šibicama wrote:
Chisum wrote:

U kadar mi upada i Seka Sablic sa transparentom "smrt zvucnom filmu"... a onda nastupa haos u kinu. :lol:
Serem vam se u ton film! :lol:
:mrgreen:
semirizsvemira

#273 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

Ateisti i ostali nevjernici ne znaju sta je ljubav prema Poslaniku , Muhammedu s.a.w.s kojemu su se divili Gete , Mahatma Gandi , Tolstoj i jos mnogi . Voljeti Poslanika , a prije svega Allaha ne moze svako , za to je potrebno nesto vise , nesto jace , nesto ljepse . I onda razumijem njihovu frustriranost , neznanje , nemoc i zavist . Dobro je pogledati koji video snimak Khalida Yasina , da dragi Allah bude zadovoljan njime , krscanina koji se vratio Islamu , istinskoj vjeri . Posebno pogledati video o " Krscanstvu u pet minuta ". Mozda bude jasnije . Naravno sva upotreba sile u ovom slucaju ( ubijanje amabsadora itd ) nema veze sa Islamom i to treba osuditi zatvorom . Bez daljnjeg . Sta se moze uciniti . Moze se uciniti mnogo na druge nacine i puno bolnije da se ne upotrebljava oruzje i prijetnje . Npr zatvoriti naftu tj izvoz za USA , podignuti joj cijenu , bojkotovati americko cionisticke proizvode ili ih cak zabraniti a kupovati npr nase mlijeko i mlijecne proizvode
bogoljub

#274 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by bogoljub »

Hodidid

#275 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Hodidid »

Muslimani kasne u svom drustvenom, socijalnom, politoloskom, kulturoloskom i gotovo svakom drugom obliku razvoja dobrih 200-300 godina za protestanstskim zapadom. Usprkos internetu, automobilima i kojekakvim drugim tehnoloskim inovacijama u glavama mnogih mentalni sklop kod ljudi ne prati ono sto se oko njih desava. I to je zalosno. I da se razumijemo i ja sam musliman, da ne bi neko rekao da sam cafir, ali mi je krivo kad vidim koliko kasnimo u svemu.

A od 11 do 15 stoljeca bili smo pojam u svemu za zapad a onda oni dobise prosvjetiteljstvo, rijesise se inkvizicije, pojavi se protestantizam i oni polako krenuse naprijed a mi dobismo kajlu i danas smo tu gdje jesmo.
Locked