Tema me ne zanima u tom smislu da je ne smatram bitnom. Presmijesno je tako reagovati na neki film. A ono Stukanovo je vandalizam i valjda je trebao biti kaznjen na toj osnovi.salter071 wrote:Fedja zivi u veciskom muslimanskom gradu, pa bio musliman ili ne, red je da vecina to osudi i to JAVNO!sinuhe wrote: Ne znam zasto dovodis nekog ateistu Fedju glumca pod dojmom zapadnjacke pop kulture u vezu sa islamom.
A ja nisam vjernik pa me takve( i ovakve u vezi filma ili karikatura) teme ni ne zanimaju.
Isto tako kao sto se ta vecina, recimo u Maleziji, digne i pali okolo zbog filma koji je napravio ne-musliman u Kaliforniji.
Nemoj mi reci da je Malezija bliza Kaliforniji nego Fedja svojim sugradjanima koji nisu iste vjeroispovjesti kao on, a cine vecinu u tom gadu!
Prema tome, taj tvoj nazovi-argument je vrlo licemjeran.
Osim toga, ako si ateista kojeg se to ne tice, te tvrdis da te tema ne zanima, sto se onda javljas? Zar ne bi trebao osuditi BILO KOJI necivilizacijeski cin, pa bilo to ismijavanje islama ili krscanstva ili bilo kojeg ili bilo cijeg uvjerenja?
To je ono opceljudsko iliti humanisticko na koje se ateisti pozivaju.
film "Nedužnost Muslimana"
- sinuhe
#226 Re: film "Nedužnost Muslimana"
- Alfons Kauders
#227 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Sta da se osudi? I ko da osudi?salter071 wrote:Fedja zivi u veciskom muslimanskom gradu, pa bio musliman ili ne, red je da vecina to osudi i to JAVNO!sinuhe wrote: Ne znam zasto dovodis nekog ateistu Fedju glumca pod dojmom zapadnjacke pop kulture u vezu sa islamom.
A ja nisam vjernik pa me takve( i ovakve u vezi filma ili karikatura) teme ni ne zanimaju.
Isto tako kao sto se ta vecina, recimo u Maleziji, digne i pali okolo zbog filma koji je napravio ne-musliman u Kaliforniji.
Nemoj mi reci da je Malezija bliza Kaliforniji nego Fedja svojim sugradjanima koji nisu iste vjeroispovjesti kao on, a cine vecinu u tom gadu!
Prema tome, taj tvoj nazovi-argument je vrlo licemjeran.
Osim toga, ako si ateista kojeg se to ne tice, te tvrdis da te tema ne zanima, sto se onda javljas? Zar ne bi trebao osuditi BILO KOJI necivilizacijeski cin, pa bilo to ismijavanje islama ili krscanstva ili bilo kojeg ili bilo cijeg uvjerenja?
To je ono opceljudsko iliti humanisticko na koje se ateisti pozivaju.
Da reis osudjuje sto je neki tamo lik koji nije krocio u dzamiju stavljao kontome po katedrali? Zato sto... Su muslimani vecina u Sarajevu?
Ne kontam al nikako...
- Chisum
#228 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Al' fakat, "smrt filmu"
Koja komedija i tuga u isto vrijeme.... Pa je li neko ove nesretnike namjerno tjera da se ovako ofiraju, ili sta? Pravi jad i bijeda.
Koja komedija i tuga u isto vrijeme.... Pa je li neko ove nesretnike namjerno tjera da se ovako ofiraju, ili sta? Pravi jad i bijeda.
Last edited by Chisum on 14/09/2012 18:55, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#229 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Tjera ih urodjeni nedostatak inteligencije...Chisum wrote:Al' fakat, "smrt filmu"![]()
![]()
![]()
Koja komedija i tuga u isto vrijeme.... Pa je li neko ove nesretnike namjerno tjera da se ovako ofiraju, ili sta?
-
emirolini
#230 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Najsmjesnije je pametovanje takozvanih vjernika, a pogotovo muslimana, ne vrijedjajuci nikoga. Slucajnost ili ne, sve osobe koje nikome ne bi nikad nista uradile ili rekle lose nisu veliki vjernici nego zive svoj zivot postovajuci svakoga i sve, ne bitno kojoj vjeri pripadaju. To im je zadnje. No medjutim, kako napisa, ovi "vjernici" imaju milion i jednu reci za svakoga, te vjerujem da im je upravo suprotno napisano u svim tim "svetim" knjigama. Kazem, ja te knjige smatram smjernice koje su obicni ali pak pametni ljudi napisali koje su dobili od necega sto mi jos uvijek ne mozemo da razumijemo.
Dakle to nije nikakvo "Bozanstvo" nego je nesto potpuno prirodno i nadinteligetno. Upravo ovo zadnje, prirodno je kljuc. Ako bi trebali da nesto postujemo i da je dicimo u nebesa je upravo priroda, ono sto nas okruzuje, ono sto nama daje zivot a kako joj mi vracamo ? Nemojte se zavaravati, priroda ce uvijek pobjediti ali mi zasluzujemo sve najgore sto nam moze pruziti.
Vjerujem da ce me mnogi "veliki vjernici" ma kojoj vjeri pripadaju citirati i uvijek nesto pisati sto njima odgovara tj. sami sebe ubjedjivati da su tudja misljenja pogresna a da njihova ni u kojem slucaju ne mogu biti netacna te da sve sto stoji i da tako mora biti kako hodza, pop kaze jer u knjigama koje su izmanipulisane kroz 20 i vise vijekova preko ljudskih ruku, kraljeva, sultana i drugih tako stoji.
Napisao sam i ranije da je upravo kroz te vjere oprano toliko puno krvi da sam siguran, i u koliko bi postojalo bozanstvo, naslo nacina - s obzirm koliko vi predstvaljate da je to mocno, zaustavilo. Zasto je na osnovu tih knjiga, uvijek ali bas uvijek jedna grupa ljudi dobijala sve sto je htjela a ostali im davali sve sto nisu imali. Koje je opravdanje ubijati u ime vjere ? Znate li kako zovu ljude koji dobijaju glasove koji im govore da ubijaju? Psihopate. A kako onda nazvati ljude koji dobiju ideju da ubijaju zbog neke vjere ? Zar ne bismo i njih nazvali psihopatama? Je li postoji opravdanje uzeti neki neduzni zivot?
Je li tokom crnih vijekova crkva naplacivala nesto smjesno zvano "pranje grijehova"? Sada nam je to smjesno ali tada je bar nesto "prodavala" sada nista i ne prodaje, a opet dobija. Svake nedelje u misi. Isto tako i za islamsku vjeru, nesto zvano "hodzarina". Kome taj novac ide? Siromasnim sigurno ne! Kao sto je crkva uzimala tako je i ta smjesna stvar zvano "vakufska zemlja" koja se sada prodaje za debeli novac, a jadan narod, smatrajuci da ce im "grijesi" biti oprani pa su dali sve sto su imali.
Vjerujem da ce se naci neko da nadje neki deseti razlog za ovo ili ono. Pa ajde, da vas cujem. Da se grohotom smijem! Jer kod nas svi znaju sve, od a do z. A ipak gle cuda, zemlja nam je jedna od najlosijih i najgorih. Ali i hodze i popovi zive jako dobro, bas kao i svugdje.
Dakle to nije nikakvo "Bozanstvo" nego je nesto potpuno prirodno i nadinteligetno. Upravo ovo zadnje, prirodno je kljuc. Ako bi trebali da nesto postujemo i da je dicimo u nebesa je upravo priroda, ono sto nas okruzuje, ono sto nama daje zivot a kako joj mi vracamo ? Nemojte se zavaravati, priroda ce uvijek pobjediti ali mi zasluzujemo sve najgore sto nam moze pruziti.
Vjerujem da ce me mnogi "veliki vjernici" ma kojoj vjeri pripadaju citirati i uvijek nesto pisati sto njima odgovara tj. sami sebe ubjedjivati da su tudja misljenja pogresna a da njihova ni u kojem slucaju ne mogu biti netacna te da sve sto stoji i da tako mora biti kako hodza, pop kaze jer u knjigama koje su izmanipulisane kroz 20 i vise vijekova preko ljudskih ruku, kraljeva, sultana i drugih tako stoji.
Napisao sam i ranije da je upravo kroz te vjere oprano toliko puno krvi da sam siguran, i u koliko bi postojalo bozanstvo, naslo nacina - s obzirm koliko vi predstvaljate da je to mocno, zaustavilo. Zasto je na osnovu tih knjiga, uvijek ali bas uvijek jedna grupa ljudi dobijala sve sto je htjela a ostali im davali sve sto nisu imali. Koje je opravdanje ubijati u ime vjere ? Znate li kako zovu ljude koji dobijaju glasove koji im govore da ubijaju? Psihopate. A kako onda nazvati ljude koji dobiju ideju da ubijaju zbog neke vjere ? Zar ne bismo i njih nazvali psihopatama? Je li postoji opravdanje uzeti neki neduzni zivot?
Je li tokom crnih vijekova crkva naplacivala nesto smjesno zvano "pranje grijehova"? Sada nam je to smjesno ali tada je bar nesto "prodavala" sada nista i ne prodaje, a opet dobija. Svake nedelje u misi. Isto tako i za islamsku vjeru, nesto zvano "hodzarina". Kome taj novac ide? Siromasnim sigurno ne! Kao sto je crkva uzimala tako je i ta smjesna stvar zvano "vakufska zemlja" koja se sada prodaje za debeli novac, a jadan narod, smatrajuci da ce im "grijesi" biti oprani pa su dali sve sto su imali.
Vjerujem da ce se naci neko da nadje neki deseti razlog za ovo ili ono. Pa ajde, da vas cujem. Da se grohotom smijem! Jer kod nas svi znaju sve, od a do z. A ipak gle cuda, zemlja nam je jedna od najlosijih i najgorih. Ali i hodze i popovi zive jako dobro, bas kao i svugdje.
-
salter071
#232 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Nabijanje kondoma na na Isusov kip je tek obicni vandalizam, a ovaj film je uvrijeda za cijelu religiju?sinuhe wrote: Tema me ne zanima u tom smislu da je ne smatram bitnom. Presmijesno je tako reagovati na neki film. A ono Stukanovo je vandalizam i valjda je trebao biti kaznjen na toj osnovi.
Upravo si demonstrirao duple standarde kojima govorim.
Cudo da nisi nista imao reci na moj protu-argument sa nabrojanim filmovima, knjigama itd. koje preispituju krscanstvo/hriscanstvo, pa i judeizam na nimalo diplomatski nacin,a koji jedan dio vjernika smatra vrlo uvrijedljivim.
Na argumente se suti, a uvrijeda krscanstva/ hrscanstva se proglasava tek obicnim vandalizmom.
To je licemjerno.
- ifas
#233 Re: film "Nedužnost Muslimana"
ko je fedja *** ga
-
Enofazni števec
#234 Re: film "Nedužnost Muslimana"
jel ima gdje da se skine ovaj film
bas mi se gleda
bas mi se gleda
- vivaldi
#235 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Chisum wrote:Al' fakat, "smrt filmu"![]()
![]()
![]()
Koja komedija i tuga u isto vrijeme.... Pa je li neko ove nesretnike namjerno tjera da se ovako ofiraju, ili sta?
Jbg ljudi zive pod tim pravilima, mislim da bi zapad ipak morao (za svoje dobro) imati u nekim slucajevima asimetricna pravila
- Chisum
#236 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Alfons Kauders wrote:Tjera ih urodjeni nedostatak inteligencije...Chisum wrote:Al' fakat, "smrt filmu"![]()
![]()
![]()
U kadar mi upada i Seka Sablic sa transparentom "smrt zvucnom filmu"... a onda nastupa haos u kinu.
-
herturty
#237 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Ma to ti je SDA iza toga stoji. Babo posao ima preko SDA i onda sin ili kcerka se druze sa tim nekim iz SDA; moraju biti veliki muslimani.Chisum wrote:Al' fakat, "smrt filmu"![]()
![]()
![]()
Iskreno se nadam da nakon ovog kolapsa SDA; da cemo opet prihvatiti polako ideju Zulfikarpasica &co te da ce djeca ove djece ovako "ustajati" kada neki Srbin pise o Kotromanicima kao Srpskim kraljevima ili kada neki Katolik Hrvat govori o tome kako su Hrvati se u Bosnu naselili u stojecu 7. itd. Ili da ce se buniti sto se cesta gradi preko krunidbene kapele Tvrtka I. ; da ce historiju Bosne citati kao sto sada citaju kuran.... mnogo jaci bi bili sa takvom generacijom ali to je samo moje misljenje.
- madner
#238 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Smrt provokatorima 
- Tkd
#239 Re: film "Nedužnost Muslimana"
U vas je svako nenormalan ko ima bradu i koji idu u džamiju. 
- Alfons Kauders
#240 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Sto je najjace, siguran sam da bi mali, drzeci u ruci transparent na kojem je prva rijec SMRT... Poceo pricati o religiji mira i sl. da ga ko nesto pita...sherbett wrote:ArthurSpooner wrote:
Smrt filmu![]()
![]()
Mada, ovi bar izgledaju normalno za razliku od onih bradonja sto su protestovali protiv karikatura prije nekoliko god
meni ovaj transparent govori kako se dečko ne buni protiv toga što neko govori ružno o njegovoj religiji, već izljev mržnje prema židovima...ko tu koga...?
a i stvarno, "smrt filmu"..![]()
![]()
![]()
ovo je silovanje mozga i zdravog razuma!!!
-
salter071
#241 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Alfons Kauders wrote: Sta da se osudi? I ko da osudi?
Da reis osudjuje sto je neki tamo lik koji nije krocio u dzamiju stavljao kontome po katedrali? Zato sto... Su muslimani vecina u Sarajevu?
Ne kontam al nikako...
Da se Fedja slicno ponio u Gazi Husrev-begovoj dzamiji, bilo bi vec reakcija i to burnih, a ti i dalje "ne kontaj".
- Alfons Kauders
#242 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Nije tacno.Tkd wrote:U vas je svako nenormalan ko ima bradu i koji idu u džamiju.
Evo ovaj balavac s transparentom - nema bradu, a opet nije normalan.
- sinuhe
#243 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Ja nisam rekao da je film uvreda za islam. Nisam musliman pa nista i ne znam o islamu.salter071 wrote:Nabijanje kondoma na na Isusov kip je tek obicni vandalizam, a ovaj film je uvrijeda za cijelu religiju?sinuhe wrote: Tema me ne zanima u tom smislu da je ne smatram bitnom. Presmijesno je tako reagovati na neki film. A ono Stukanovo je vandalizam i valjda je trebao biti kaznjen na toj osnovi.
Upravo si demonstrirao duple standarde kojima govorim.
Cudo da nisi nista imao reci na moj protu-argument sa nabrojanim filmovima, knjigama itd. koje preispituju krscanstvo/hriscanstvo, pa i judeizam na nimalo diplomatski nacin,a koji jedan dio vjernika smatra vrlo uvrijedljivim.
Na argumente se suti, a uvrijeda krscanstva/ hrscanstva se proglasava tek obicnim vandalizmom.
To je licemjerno.
- Alfons Kauders
#244 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Bi - od strane IZ... Isto kao sto je Puljic reagovo radi katedrale...salter071 wrote:Alfons Kauders wrote: Sta da se osudi? I ko da osudi?
Ne kontam al nikako...
Da se Fedja slicno ponio u Gazi Husrev-begovoj dzamiji, bilo bi vec reakcija i to burnih, a ti i dalje "ne kontaj".
Ali iskreno ne vidim zasto bi IZ trebala osudjivati kondome na katedrali, kao da ima nesto s tim...
- ifas
#245 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Ko vam je kriv kad ste od vjere napravili biznis i poceli posvecivati ljude mjesati se u Bozje odluke itd.sherbett wrote:
kakav ban?!!? Za hrabrost što govoriš istinu?
Ja kao Katolkinja potvrđujem svaku tvoju riječ..nije baš bilo ugodno gledati Da Vincijev kod, ili slušati priče o Sv. Gralu, ali mene na osobnoj ili vjerskoj razini to nije zasmetalo, jer ja znam što vjerujem, zato se zove vjera, jer ne može se dokazati, da u njoj tražim dokaze, to bi bila znanost, a ne vjera. Drugo, ja na te priče gledam kao zanimljivost. Kao dobar roman, dobru priču, slučajno povezanu sa religijom,,,bilo je pobuna na taj roman, žestokih, pozivanja od strane Crkve da se ne gleda, ne čita, pisan je i "dekodiran Da Vincijev kod" i tako to, ali danas više nitko o tome ne priča..navikli smo na kritike, ali što da se obazirem? što da se nerviram? to bi samo potvrdilo moje sumnje, ljute se oni što se boje, oni što nisu sigurni, oni što nisu samima sebi dosljedni jer im netko ruši "svijetove" i koncepcije. Paa nije ni Darwin dobro prošao, kao ni Galileo, nije ni Voltairu bilo lako, jer su rušili paradigme, ali oni bi trebali poslužiti kao instrument da se naučimo kritičkom razmišljanju. Nije prava slika svega ona koju projicira um koji gleda samo ravno, te na neobjektivan način percipira svijet. Postoji i nešto što se zove "vidno polje"..i dooobro ga je koristiti.
Ne suosjecam trunke sa tvojim bolom tokom gledanja svetog grala davincijevog koda itd. Naravno da ste se u svemu tome izgubili i ne znate vise ni sami sta je sveto, kome da se molite ili Bogu ili isusu ili benediktu ili alojziju stepincu
O Poslanice nas, mi te volimo vise nego sebe, mi te volimo vise nego svoje roditelje, mi te volimo vise nego ijedno zivo bice na ovom dunjaluku.
- madner
#246 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Najsumnjiviji su ovi sto mjesaju jedninu i mnozinu i istoj receniciTkd wrote:U vas je svako nenormalan ko ima bradu i koji idu u džamiju.
-
ArthurSpooner
#247 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Ma ne, ovo je sasvim normalno i gotivnoTkd wrote:U vas je svako nenormalan ko ima bradu i koji idu u džamiju.

- hrastov žižak
#248 Re: film "Nedužnost Muslimana"
voliš malo sutraifas wrote:
O Poslanice nas, mi te volimo vise nego sebe, mi te volimo vise nego svoje roditelje, mi te volimo vise nego ijedno zivo bice na ovom dunjaluku.
-
semirizsvemira
#249 Re: film "Nedužnost Muslimana"
Ovakvi ko ti me pravo vesele , znaju me nasmijatitaxi_driver wrote:semire vrati se u svemir i ne pisi gluposti.
-
ArthurSpooner
#250 Re: film "Nedužnost Muslimana"
A zivis u kjafirskoj zemljiifas wrote:Ko vam je kriv kad ste od vjere napravili biznis i poceli posvecivati ljude mjesati se u Bozje odluke itd.sherbett wrote:
kakav ban?!!? Za hrabrost što govoriš istinu?
Ja kao Katolkinja potvrđujem svaku tvoju riječ..nije baš bilo ugodno gledati Da Vincijev kod, ili slušati priče o Sv. Gralu, ali mene na osobnoj ili vjerskoj razini to nije zasmetalo, jer ja znam što vjerujem, zato se zove vjera, jer ne može se dokazati, da u njoj tražim dokaze, to bi bila znanost, a ne vjera. Drugo, ja na te priče gledam kao zanimljivost. Kao dobar roman, dobru priču, slučajno povezanu sa religijom,,,bilo je pobuna na taj roman, žestokih, pozivanja od strane Crkve da se ne gleda, ne čita, pisan je i "dekodiran Da Vincijev kod" i tako to, ali danas više nitko o tome ne priča..navikli smo na kritike, ali što da se obazirem? što da se nerviram? to bi samo potvrdilo moje sumnje, ljute se oni što se boje, oni što nisu sigurni, oni što nisu samima sebi dosljedni jer im netko ruši "svijetove" i koncepcije. Paa nije ni Darwin dobro prošao, kao ni Galileo, nije ni Voltairu bilo lako, jer su rušili paradigme, ali oni bi trebali poslužiti kao instrument da se naučimo kritičkom razmišljanju. Nije prava slika svega ona koju projicira um koji gleda samo ravno, te na neobjektivan način percipira svijet. Postoji i nešto što se zove "vidno polje"..i dooobro ga je koristiti.
Ne suosjecam trunke sa tvojim bolom tokom gledanja svetog grala davincijevog koda itd. Naravno da ste se u svemu tome izgubili i ne znate vise ni sami sta je sveto, kome da se molite ili Bogu ili isusu ili benediktu ili alojziju stepincu