Fikret Abdić
- poznanik
#1 Fikret Abdić
Zašto nema teme o Fikretu Abdiću, niko ne raspravlja o njemu kao političaru, privredniku, osuđeniku.
Istekla mu je dvotrećinska vremenska kazna u zatvoru u Hrvatskoj, kakvo mišljenje i raspoloženje vlada u Krajini nakon ev. njegovog dolaska u Kladušu?
Može li Abdić sa slobode uticati na političku promjenu u Krajini i BiH i za DNZ prikupiti više glasova na slijedećim opštinskim izborima?
Istekla mu je dvotrećinska vremenska kazna u zatvoru u Hrvatskoj, kakvo mišljenje i raspoloženje vlada u Krajini nakon ev. njegovog dolaska u Kladušu?
Može li Abdić sa slobode uticati na političku promjenu u Krajini i BiH i za DNZ prikupiti više glasova na slijedećim opštinskim izborima?
- Ronnie O'Sullivan
#2 Re: Fikret Abdić
Ovom "covjeku" ne treba davati nikakav publicitet,samo ignorisati...
-
guoanbu
#3 Re: Fikret Abdić
Ma može moj qrac,prije rata je bio stariji čovjeka ne sad.Pa neće živjeti ko kornjačapoznanik wrote:Zašto nema teme o Fikretu Abdiću, niko ne raspravlja o njemu kao političaru, privredniku, osuđeniku.
- Tranquilizer
#4 Re: Fikret Abdić
Dobar biznismen loš politicar i tu se degradirao momacki, evo rece covjek treba ga ignorisati...koliko je unazadio ovu zemlju svojim potezima istorija nikada nece dokazati 
- poznanik
#5 Re: Fikret Abdić
Čime su je "drugi" unaprijedili?Tranquilizer wrote:Dobar biznismen loš politicar i tu se degradirao momacki, evo rece covjek treba ga ignorisati...koliko je unazadio ovu zemlju svojim potezima istorija nikada nece dokazati
- Tranquilizer
#6 Re: Fikret Abdić
poznanik wrote:Čime su je "drugi" unaprijedili?Tranquilizer wrote:Dobar biznismen loš politicar i tu se degradirao momacki, evo rece covjek treba ga ignorisati...koliko je unazadio ovu zemlju svojim potezima istorija nikada nece dokazati
Stoji ta konstatacija
- sinuhe
#7 Re: Fikret Abdić
Nije on bio biznismen vec samoupravljac. Drugo je to vrijeme bilo. Ali eto sta smo imali ponuditi 90-te -Aliju i Fikreta, eh 
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#8 Re: Fikret Abdić
Bošnjačko izdajničko smeće!!!!

- Sasvim_Obican
#9 Re: Fikret Abdić
Tema autonomije i Fikreta Abdića je sa aspekta jednog krajišnika još uvijek mutna i nejasna priča. Prvo, Fikret Abdić i kod nas koji ga smatramo zločincem, ima određenu reputaciju kao privrednik jer je sa narodom Krajine podigao najveći prehrambeni kombinat u jugoistočnoj Evropi čije hale i postrojenja po Kladuši, Bužimu i Cazinu stoje potpuno prazna, a desetak hiljada radnika jedva spaja kraj s krajem.
Najveća greška Fikreta Abdića je uplitanje u politiku. On je, dobivši uvjerljivo najveći broj glasova na prvim izborima, odlučio prepustiti to mjesto Aliji Izetbegoviću, a okrenuti se svom jedinom pravom poslu. S prvim ratnim dejstvima u Krajini, Abdić se prepao za "Agrokomerc" i onda je postalo jasno da će učiniti sve, pa i sarađivati s neprijateljem, izvršiti kantonalizaciju BiH, samo da sačuva ono što ima.
Javnost u Krajini nije nešto pretjerano zagrijana za njegov povratak ili ostanak u zatvoru. Izjave za medije u kojima se poziva na sukobe daju uglavnom dokoličarski kvazi-borci iz raznih udruga i zaluđeni "autonomaši" iz Amerike. Ostatak Krajine ta tema previše umara za bilo kakve rasprave o njoj. Jedino što nas zanima je ponovna rekonstrukcija "Agrokomerca" koji bi Krajinu spasio statusa tamnog vilajeta Bosne i Hercegovine.
Najveća greška Fikreta Abdića je uplitanje u politiku. On je, dobivši uvjerljivo najveći broj glasova na prvim izborima, odlučio prepustiti to mjesto Aliji Izetbegoviću, a okrenuti se svom jedinom pravom poslu. S prvim ratnim dejstvima u Krajini, Abdić se prepao za "Agrokomerc" i onda je postalo jasno da će učiniti sve, pa i sarađivati s neprijateljem, izvršiti kantonalizaciju BiH, samo da sačuva ono što ima.
Javnost u Krajini nije nešto pretjerano zagrijana za njegov povratak ili ostanak u zatvoru. Izjave za medije u kojima se poziva na sukobe daju uglavnom dokoličarski kvazi-borci iz raznih udruga i zaluđeni "autonomaši" iz Amerike. Ostatak Krajine ta tema previše umara za bilo kakve rasprave o njoj. Jedino što nas zanima je ponovna rekonstrukcija "Agrokomerca" koji bi Krajinu spasio statusa tamnog vilajeta Bosne i Hercegovine.
- poznanik
#10 Re: Fikret Abdić
Agrokomerc je poljoprivredni gigant, čiji su proizvodi prije rata iz BiH bili izvezeni u 40-tak država svijeta. Od rata do danas, uprkos raznim upraviteljima, podrškama politike, novčanim i materijalnim donacijama, Agrokomerc nikad niko nije uspio vratiti u proces proizvodnje - u poziciju koja može obezbjediti privredni razvoj cijele Krajine i države.Sasvim_Obican wrote:...Javnost u Krajini nije nešto pretjerano zagrijana za njegov povratak ili ostanak u zatvoru...Ostatak Krajine ta tema previše umara za bilo kakve rasprave o njoj. Jedino što nas zanima je ponovna rekonstrukcija "Agrokomerca" koji bi Krajinu spasio statusa tamnog vilajeta Bosne i Hercegovine.
Može li Fikret Abdić ponovo pokrenuti Agrokomerc i ovom gigantu povratiti staru slavu?
- Sasvim_Obican
#11 Re: Fikret Abdić
S pravne strane ne može. Većinski vlasnik "Agrokomerca" je Vlada Federacije, a ostali dio su sitni dioničari koji, i da sve svoje dionice prodaju porodici Abdić, ne mogu ih učiniti vlasnicima sa potpuno odriješenim rukama što se rekonstrukcije tiče. Jedina mogućnost je da Vlada Federacije proda Abdiću svoj udio u vlasništvu, a to, tek, nije moguće.poznanik wrote:Agrokomerc je poljoprivredni gigant, čiji su proizvodi prije rata iz BiH bili izvezeni u 40-tak država svijeta. Od rata do danas, uprkos raznim upraviteljima, podrškama politike, novčanim i materijalnim donacijama, Agrokomerc nikad niko nije uspio vratiti u proces proizvodnje - u poziciju koja može obezbjediti privredni razvoj cijele Krajine i države.Sasvim_Obican wrote:...Javnost u Krajini nije nešto pretjerano zagrijana za njegov povratak ili ostanak u zatvoru...Ostatak Krajine ta tema previše umara za bilo kakve rasprave o njoj. Jedino što nas zanima je ponovna rekonstrukcija "Agrokomerca" koji bi Krajinu spasio statusa tamnog vilajeta Bosne i Hercegovine.
Može li Fikret Abdić ponovo pokrenuti Agrokomerc i ovom gigantu povratiti staru slavu?
- Tranquilizer
#12 Re: Fikret Abdić
to ne može ni david copperfield, možda jedino on može ali i to teško

- Pitarrr82
#14 Re: Fikret Abdić
Valjda je sve jasno...
- AliceInChains
#15 Re: Fikret Abdić
Ja bi Abdica samo podrzavao, kad bi on svojevrsno ponudio, da se objesi

- rogoz
-
Hodidid
#17 Re: Fikret Abdić
Fikro ima glasacku bazu u Vrnogracu, Todorovu, Maloj kladusi, u Velikoj Kladusi donekle, u par sela u Cazinskoj opcini i jos po nekim obroncima Pljesevice i to je to. Kod krajisnika je on svoje zavrsio odavno kao politicar a za privrednika je star.
-
hajnehaj
#18 Re: Fikret Abdić
kolko znam Babo nije Bošnjak...prljavi Hare wrote:Bošnjačko izdajničko smeće!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
- poznanik
#19 Re: Fikret Abdić
Pa nosi muslimansko ime Fikret, kako nije Bošnjak? Od '93. svi muslimani iz bivše države su postali Bošnjaci.hajnehaj wrote:kolko znam Babo nije Bošnjak...prljavi Hare wrote:Bošnjačko izdajničko smeće!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#20 Re: Fikret Abdić
Meni bi prvome bilo najdraže da nije!Ali eto tebe,pa nam objasni "babino" porijeklo?hajnehaj wrote:kolko znam Babo nije Bošnjak...prljavi Hare wrote:Bošnjačko izdajničko smeće!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
- Čitalac
#21 Re: Fikret Abdić
Pogledah sad one klipove o Operaciji "Pauk". Dudaković tamo kaže da je u borbama protiv Abdićevih snaga poginulo 1.700 pripadnika 5. korpusa, dok je u isto vreme u borbi sa srpskim trupama poginulo njih 1.300.
Čini mi se da se taj podatak ne sme zaobići kada se danas procenjuje lik i delo F. Abdića.
Čini mi se da se taj podatak ne sme zaobići kada se danas procenjuje lik i delo F. Abdića.
-
zivco
#22 Re: Fikret Abdić
Čitalac wrote:Pogledah sad one klipove o Operaciji "Pauk". Dudaković tamo kaže da je u borbama protiv Abdićevih snaga poginulo 1.700 pripadnika 5. korpusa, dok je u isto vreme u borbi sa srpskim trupama poginulo njih 1.300.
Sa ovim je sve receno.
- Sasvim_Obican
#23 Re: Fikret Abdić
Jugoslovenprljavi Hare wrote:Meni bi prvome bilo najdraže da nije!Ali eto tebe,pa nam objasni "babino" porijeklo?hajnehaj wrote:kolko znam Babo nije Bošnjak...prljavi Hare wrote:Bošnjačko izdajničko smeće!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
A sad jedna zanimljiva stvar.. Krajina je oduvijek bila nevjerovatno plodno tlo za likove koje jedni slave, a drugi smatraju zločincima. Još od Hasan age Pećkog, preko Huske Miljkovića, do FIkreta Abdića. Pitanje je samo : Da li se krug kontraverznih krajiških lidera ovim završava..
-
Agic Nurija
#24 Re: Fikret Abdić
Bože mili koliko tumača imamo, kada je bosanska nacija u pitanju?!poznanik wrote:Pa nosi muslimansko ime Fikret, kako nije Bošnjak? Od '93. svi muslimani iz bivše države su postali Bošnjaci.hajnehaj wrote:kolko znam Babo nije Bošnjak...prljavi Hare wrote:Bošnjačko izdajničko smeće!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Pa kakve veze ima ljudsko ime sa nacionalnom pripadnošću. Zamislite ljudi da su svi muslimani svijeta Bošnjaci ili da su svi Bošnjaci na svijetu samo muslimani.
Ja sam Bošnjak/Bosanac zato što sam po zemlji Bosni bosanskog etničkog porijekla. Po tebi ispada da prije dolaska turskih okupatora i treće po redu okupatorske vjerske institucije u Bosni nije bilo nikakvog naroda, nikakve narodne kulture, pisma, običaja pa ni samog Boga Jedinoga!
Fikret je samo jedno ime i ništa više, a što se ovdje nekom "fikretu" želi prišiti svetački oreol, harizma i ko zna šta još od ordenja uz to, jeste priča o omlaćenoj slami! Bosna ne treba nikakve supermene, več supertimove stručnjaka, iskrenih i poštenih Bošnjaka/Bosanaca koji će biti spremni da se angažuju i ako treba i žrtvuju u ime cjelokupnog naroda/bosanskog stanovništva, ma kako ono danas bilo izdijeljeno, ofarbano i kleronacionalno žigosano!
Bila je, jeste i ostaje samo jedna Bosna, zemlja i država bosanskog naroda!
- luckylaka
#25 Re: Fikret Abdić
Todoru-Fikretu bi pozelio sto duzi zivot sa najtezom bolescu.