Fikret Abdic
- manijak1
Meni nije ništa u rodu a vama ?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
gavrilo wrote:i sto ne volite babu?
Zato.
Kandić: Nemam kasetu o Srebrenici, nego o Cazinskoj krajini
Direktorica Fonda za humanitarno pravo u Srbiji Nataša Kandić demantirala je da posjeduje još jednu video kasetu o likvidacijama Bošnjaka iz Srebrenice u julu 1995. godine. Kako su prenijeli banjalučki mediji, Kandić je dodala da "misli da takvih snimaka više i nema".
Nataše Kandić, tvrdi da posjeduje još jednu video kasetu o smaknućima srebreničkih Bošnjaka 1995. godine, najavljujući da će kaseta uskoro biti proslijeđena Haškom tribunalu.
Međutim, banjalučki elektronski mediji kasnije danas prenijeli su izjavu Nataše Kandić, prema kojoj "nije riječ o kaseti koja se odnosi na Srebrenicu i na njoj nije snimljeno strijeljanje, nego da je riječ o kaseti u kojoj se vidi jedna plaćena akcija u Cazinskoj krajini u BiH u kojoj sudjeluju 'Škorpioni', Vojska Republike Srpske, Srpska dobrovoljačka garda i snage Fikreta Abdića protiv Petog korpusa Armije RBiH".
Ona je pojasnila da ta kaseta, na kojoj se vidi tadašnji pripadnik Srpske dobrovoljačke garde Milorad Ulemek Legija i zapovjednik "Škorpiona" Slobodan Medić, "nije relevantna za Haški tribunal, ali je bitna kao jedan užasan dokaz kako su izdavane naredbe za likvidacije i koliko je bitan bio novac".
Kandić je dodala da je javnost imala priliku da vidi tu kasetu i da ju je emitirala Televizija B92.
-
mr__bosnjak
Ni ja ali da sam stavio samo izdajnik i zlocinac nebi bila anketa ali sam mislio da dobar nece dobiti glasova tako nemojte pricati da je ovo neki skroz bosnjacki forum.ali1 wrote:Pa naravno da je zlocinac i izdjanik!
Ni ja ne mogu da vjerujem da neko kaze da je dobar!
-
kalesijski slavuj
ja glasovo za DOBAR!
izvinjavam se stvarno, nije namjerno.
omaklo mi se, znas kako je problemi kod kuce!
-
mr__bosnjak
Nista nista nek nisi namjerno.kalesijski slavuj wrote:ja glasovo za DOBAR!
-
privremeni
jel on bio dobar covjek a los politicar
ili obrnuto
ili obrnuto
-
orbit
rado ide bosnjak u vojnike..emmiirr wrote:Ja posjedujem snimak kad je Atif Dudakovic u Bihacu na stadionu posroio stotine Fikretovih izdajnika, stao za govornicu i reko:"Zarobljenici, pozdrav domovini!", a oni uglas ko jedan:"POZDRAV!", ja miline......
nego sta su trebali reci majke ti??
- morti
Možda ŠTA IMA?!orbit wrote:rado ide bosnjak u vojnike..emmiirr wrote:Ja posjedujem snimak kad je Atif Dudakovic u Bihacu na stadionu posroio stotine Fikretovih izdajnika, stao za govornicu i reko:"Zarobljenici, pozdrav domovini!", a oni uglas ko jedan:"POZDRAV!", ja miline......
nego sta su trebali reci majke ti??
Abdić je stoka!
-
BISCANIN2
Ta naredba je znacila da svi ti zarobljenici formalno prelazue u redove ARBIH , kako sam cuo kasnije, u prve pjesadijske linije...
-------------------------------------------------------------------------------------
Nije tacno , dio je presao u borbene jedinice a dio je sluzio kao radna snaga ,koplai su rovove , pravili zemunice , neki su po kazni bili osisani pa smo ih zvali celavcima , ili grbavcima zbog vreca sa logistikom koje su PRTILI na ledjima .
AKCIJA PUHALO koju je zamislo rahmetli IZET NANIC a DUČE NAREDIO koja je i dovela do sloma 4 pećigradske ,okosnice cijele autonomije ,i ti sa snimka su upravo pripadnici te brigade .
Teže je s tom brigadom korpus izašao na kraj nego sa krajiskim korpusom rs .
1100 vojnika je tad zarobljeno , SIGURNO OVA OPERACIJA JE NAJBOLJE STO JE ARMIJA BIH IKAD IZVELA .
-------------------------------------------------------------------------------------
Nije tacno , dio je presao u borbene jedinice a dio je sluzio kao radna snaga ,koplai su rovove , pravili zemunice , neki su po kazni bili osisani pa smo ih zvali celavcima , ili grbavcima zbog vreca sa logistikom koje su PRTILI na ledjima .
AKCIJA PUHALO koju je zamislo rahmetli IZET NANIC a DUČE NAREDIO koja je i dovela do sloma 4 pećigradske ,okosnice cijele autonomije ,i ti sa snimka su upravo pripadnici te brigade .
Teže je s tom brigadom korpus izašao na kraj nego sa krajiskim korpusom rs .
1100 vojnika je tad zarobljeno , SIGURNO OVA OPERACIJA JE NAJBOLJE STO JE ARMIJA BIH IKAD IZVELA .
-
mr__bosnjak
Kako se dobije to.emmiirr wrote:Ja posjedujem snimak kad je Atif Dudakovic u Bihacu na stadionu posroio stotine Fikretovih izdajnika, stao za govornicu i reko:"Zarobljenici, pozdrav domovini!", a oni uglas ko jedan:"POZDRAV!", ja miline......
-
praznina
Zato što je sarađivao sa agresorima na BiHmanijak1 wrote:Zato što je sarađivao sa agresorima na BiHgavrilo wrote:i sto ne volite babu?![]()
Zato što ništa nije učinio prije agresije da spriječi sistematsko uništavanje Agrokomerca koje je opet poteklo iz Beograda.
I zato što je osnivanjem AP ZB doprinio da agresija na BiH traje sve do![]()
realizacije Oluje
![]()
.
Treba li još ?![]()
Ovo je najbolje. Nije li i Aljo sarađivao i sa Tuđmanom i Miloševićem kao i njihovim jatacima Bobanom i Karadžićem.
Je li blokada mozga u pitanju ili imaš člansku SDA, gluho bilo nemoj protiv stranke.