Fidel Castro RIP

Post Reply
ljevoruki

#326 Re: Fidel Castro RIP

Post by ljevoruki »

Baraba bio k'o i svaki diktator.
Zbog svog hatera ili ega, kako god to nazvali, 10 miliona ljudi je zivjelo u bijedi i siromastvu dok je on guzio mlade koke i zivio k'o engleska kraljica.
Revolucionar al u qrcu.
Fudo387

#327 Re: Fidel Castro RIP

Post by Fudo387 »

Gotivis Fidela, Sadama, Asada, Putina, Seselja...jebo te zivot, koliko sjeban trebas biti za ovu kombinaciju?
Ommadawn

#328 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

Fudo387 wrote:Gotivis Fidela, Sadama, Asada, Putina, Seselja...jebo te zivot, koliko sjeban trebas biti za ovu kombinaciju?
Dovoljno da ne zivis ni u jednom sistemu od gore navedenih nego to gledas sa distance.
Kao sto i meni neki radni kolega nedavno rece "Jugoslavija je bila super drzava, bio sam tamo 1983-e na moru" - rekoh "Jesi li stajao u redu za neke osnovne namirnice i cekao kad ce doci struja?" "Nisam" "Eh pa njeno stanovnistvo tih godina jeste".
salik79

#329 Re: Fidel Castro RIP

Post by salik79 »

Ommadawn wrote: Dovoljno da ne zivis ni u jednom sistemu od gore navedenih nego to gledas sa distance.
Kao sto i meni neki radni kolega nedavno rece "Jugoslavija je bila super drzava, bio sam tamo 1983-e na moru" - rekoh "Jesi li stajao u redu za neke osnovne namirnice i cekao kad ce doci struja?" "Nisam" "Eh pa njeno stanovnistvo tih godina jeste".
Naravno da nije. Nisam ni ja, a bio sam njen stanovnik tih godina. Jedino na sta sam, kao Tuzlak, cekao je voda, ali na tu vodu Sarajlije i danas cekaju...
Point.

#330 Re: Fidel Castro RIP

Post by Point. »

Ommadawn wrote:
Fudo387 wrote:Gotivis Fidela, Sadama, Asada, Putina, Seselja...jebo te zivot, koliko sjeban trebas biti za ovu kombinaciju?
Dovoljno da ne zivis ni u jednom sistemu od gore navedenih nego to gledas sa distance.
Nemoj reci da Jugoslavija nije valjala?
KB9

#331 Re: Fidel Castro RIP

Post by KB9 »

to se zal za diktatorom prebacila i na danasnji dan?
aratet

#332 Re: Fidel Castro RIP

Post by aratet »

Edin H. wrote:
Je li ovo onaj sto je odbio da postane profesionalac, premda nije imao nijednog poraza?
Jedan od tri boksera koji imaju tri zlata na olimpijskim igrama, s tim da je bio favorit i za cetvrto, ali te igre su se odrzavale u Los Andjelesu 1984 godine, pa ih je Kuba bojkotovala, prije na nekoliko mjeseci je pobijedio buduceg olimpijskog sampiona Tyrella Biggsa, 1988.godine je imao priliku za jos jedno zlato ali je takodje Kuba bojkotovala igre u Seulu i poslije igara se on oprostio, na tim igrama je zlato uzeo Lennox Lewis, ali bi i na te igre isao kao svjetski prvak.

Americki promotori mu nudili 5 000 000 dolara tadasnih da se bori protiv Muhameda Alija za Svjetsku titulu, to je bilo nekad sedamdesetih, cime bi bio jedan od dvojice koji su direkt sa olimpijade isli u borbu za svjetsku titulu, ali on je to odbio jer bi da je to ucinio izdao revoluciju i ostao je na svojoj Kubi gdje je osim sto je amaterski boksao radio i kao inzinjer.

U narednom desetljecu je isplivao drugi veliki bokser sa Kube, ime mu je Felix Savon, osvojio tri zlata na OI (jedan od trojice), odbio multimilionsku ponudu da boksa protiv Tajsona, sve zbog vjere u revoluciju.
commendatore

#333 Re: Fidel Castro RIP

Post by commendatore »

koliko je mrtvih ostavio iza sebe Uglješa za svog mandata samo - a da ne racunam hohštaplere prije njega ala Grmalji 1 i 2, Nixon itd - kladim se da je omjer "u korist" Kastra kudikamo negativan....
L u c i f e r

#334 Re: Fidel Castro RIP

Post by L u c i f e r »

KB9 wrote:to se zal za diktatorom prebacila i na danasnji dan?
Kazu pobio je manje nego neki drugi, pa je zato dobar.
Logika forumskih experata.
Mohamad Sissoko

#335 Re: Fidel Castro RIP

Post by Mohamad Sissoko »

Zal za redovima za sladoled i prostitucijom je duboka, eno u Alziru osmodnevna zalost. :mrgreen:
Alfons Kauders

#336 Re: Fidel Castro RIP

Post by Alfons Kauders »

Eno lijepe osmrtnice Titovom :D
Drvosjeca iz Dejcica

#337 Re: Fidel Castro RIP

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

_BataZiv_0809 wrote:E moj Le Klerk
Fakat šta je čovjeku? :?
Gojeni H

#339 Re: Fidel Castro RIP

Post by Gojeni H »

Velkoski wrote:Image
Sjooj, jest' sredio Sevija! Dao bi mu baba lijepu paru da ga prebaci do Bosne.
Drvosjeca iz Dejcica

#341 Re: Fidel Castro RIP

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

It_is_a_Leclerc wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: I onda navuku nekakvog Kissingera, ovaj neki bi išao tražiti citat u knjizi, a nikog živog na ovoj temi taj Kissinger ne interesuje.

Samo da se ne priča o tome kako je drug Fidel malo bodrio herojski srpski narod da pruža otpor
Rece frajer koji je na temi o Fidelu spomenuo sve od Milosevica, Causeskua, a kako je krenuo ni Salem Prolic nije siguran.
Izvinite, poštovani, ali podsjetit ću vas da smo pričali o Castrovoj (tema) podršci Slobodanu Miloševiću i zašto ga ne bismo trebali žaliti.
I vi i par ovih amerofoba ovdje izvodite bijesne gliste sa Kissingerom kojeg uvlačite čisto jer ste svjesni da ste satjerani u ćošak da branite čovjeka koji je svim srcem davao podršku Slobodanu Miloševiću.
Gotovo čitav Bliski istok je podržavao Miloševića jer su hudi smatrali da je on nasljednik Tita. :roll: Ja lično Fidela ne dižem u zvijezde već poštujem kao istorijsku ličnost koja je praktično sa margina društva postala vođa države koja je najebala od USA jer se nije povinovala interesima jedne velike sile. Nema tu emocija, Milošević, Šešelj, balkansko kukumakanje je izlišno u odnosu prema Fidelu. Kastro će htio to ti ili ne ostati osoba koja je obilježila jednu epohu, mnogo više nego što je to punoglavac Milošević ili snob Čaušesku. Ovu dvojicu je na posljetku skinuo narod za razliku od Fidela koji je i dan danas u srcima većine Kubanaca.
Hadzi Lojo

#342 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hadzi Lojo »

Sjetio se i Kastro da umre!
kakavdanakneiskustvu

#343 Re: Fidel Castro RIP

Post by kakavdanakneiskustvu »

ljevoruki wrote:Baraba bio k'o i svaki diktator.
Zbog svog hatera ili ega, kako god to nazvali, 10 miliona ljudi je zivjelo u bijedi i siromastvu dok je on guzio mlade koke i zivio k'o engleska kraljica.
Revolucionar al u qrcu.
:thumbup:
Hadzi Lojo

#344 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hadzi Lojo »

Nek sad djubri zemlju zajedno sa svojim haverima!
uglavnomja

#345 Re: Fidel Castro RIP

Post by uglavnomja »

Image

danasnje oslobodjenje
uglavnomja

#346 Re: Fidel Castro RIP

Post by uglavnomja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
ljevoruki wrote:Baraba bio k'o i svaki diktator.
Revolucionar al u qrcu.
:thumbup:

u svakoj drzavi, u svakoj ljudskoj zajednici, cak i u raji postoje oni na vrhu koji guze pilice, i oni koji dobiju mudo od ovce ... hijerarhija, premoc, sposobnost ... najjaci i najpametniji stoje na vrhu ...
plus sto se rodio bogat, imao bi sve to i da prstom nije mrdnuo.

dalje, broj mrtvih je cinjenica. postoji pitanje koliko mrtvih bib ilo da nije bilo njega.

siromastvo, sadasnje, je cinjenica. pitanje da li bi kuba oduvijek i uvijek bila toliko siromasna bez njega? zemlje iz okruzenja nesto ne prste od bogastva :-)

vazna, karizmaticna, zagonetna, mocna osoba ... koja je obiljezila zadnjih 60-70 godina
ioannes

#347 Re: Fidel Castro RIP

Post by ioannes »

Edin H. wrote:
Podrzavali su ga mnogi ljevicari, jer ga vidjeli (istina pogresno) kao borca, socijalistu protiv hrvatskog fasizma i americkog imperijalizma za ovuvanje Jugoslavije.

A Slobodan je samo bio i ostao velikosrspski nacionalista. Medjutim logicno je bilo da Fidel podrzi, kao i Gadagi npr. nekoga koga je vidio kao nasljednika Titove borbe.
slazem se sa vecinom...
dvije stvari se moraju razlicito gledati, negativna uloga u ratu 1991-1995 i period 1999 u vezi ilegalnog NATO rata protiv Srbije...u tom svijetlu se mora gledati tvoja gore prva recenica
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#348 Re: Fidel Castro RIP

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Izvinite, poštovani, ali podsjetit ću vas da smo pričali o Castrovoj (tema) podršci Slobodanu Miloševiću
Nismo. Ti si pricao o tome.

Ako mos ti o Milosevicu, mogu i ja o Kisindzeru. Imas li problem sa tim? Zaboli me.
LBVIEW

#349 Re: Fidel Castro RIP

Post by LBVIEW »

ioannes wrote:
Edin H. wrote:
Podrzavali su ga mnogi ljevicari, jer ga vidjeli (istina pogresno) kao borca, socijalistu protiv hrvatskog fasizma i americkog imperijalizma za ovuvanje Jugoslavije.

A Slobodan je samo bio i ostao velikosrspski nacionalista. Medjutim logicno je bilo da Fidel podrzi, kao i Gadagi npr. nekoga koga je vidio kao nasljednika Titove borbe.
slazem se sa vecinom...
dvije stvari se moraju razlicito gledati, negativna uloga u ratu 1991-1995 i period 1999 u vezi ilegalnog NATO rata protiv Srbije...u tom svijetlu se mora gledati tvoja gore prva recenica
Cuj ovo Tita ti-nelegalni rat. :-)
Prvo,kud ih nisu napali kad je trebalo,tj. kad ono Srbija nije ratovala po kumsiluku i susjedstvu,
a drugo,sto ih nisu tukli jos jedno 4 godine,onako "selektivno" k'o sto su oni druge.
Ommadawn

#350 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

Point. wrote:
Ommadawn wrote:
Nemoj reci da Jugoslavija nije valjala?
Ma jok, necu. Onda ce po vec vidjenom scenariju po ko zna koji put na ovom forumu krenuti grupa jugonostalgicara i ljevicara zajedno u horu "A je li sad bolje?". Pa ce onda oni koji obicno gostuju na Stormfrontu, Saff-u, Bosnjaci.net-u i inim sajtovima da pocnu pucati svoje kontre.
Pa ce se poceti javljati padobranci sa Slavicnet-a, Herceg-Bosna, Poskok-a, Banjalukaforuma, eventualno sa Krstarice i Index-a da dokazuju koliko su bili u pravu kada su Bosnjake proglasili za neprijatelje - i to sve gubi smisao ove teme.

Dobra drzava bila. Super. Riblja Corba, Dzoni Stulic, Bijelo Dugme. Stojadin, Fico, Jugo. Rudi Cajavec, Gorenje, Iskra, Riz. Sta ce ti vise? Ha ja...
Post Reply