Fenomenalan tekst

mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Mixa terme i rijeci k´o salatu bez konteksta i povezanosti i na kraju ispadne: NISTA!
supersonic

Post by supersonic »

sretni novi izbori- ironija, nema se za koga glasati! nabrojao je sve i svi su isti. od 5, izaberi jedno manje zlo. samo sto vi ne vidite dalje od tzv."bosnjastva" i cece("ona je samo pjevaljka"). otidjite malo po RS-u pa cete vidjeti gdje se prosipa cetnicka propaganda- tamo gdje je plodno tlo! naravno da ce svi "bosnjaci" potrcati da glasaju za SDA i teletabisa, kao i srbi i hrvati "za svoje". oni opet ispali pametni, piju i zderu na nas racun i nazdravljaju jedni drugima kako su nas zajebali. a mi cemo se i dalje svadjati da li je to cetnicka propaganda i ko je veci "bosnjak, srbin ili hrvat".
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

supersonic wrote:sretni novi izbori- ironija, nema se za koga glasati! nabrojao je sve i svi su isti. od 5, izaberi jedno manje zlo. samo sto vi ne vidite dalje od tzv."bosnjastva" i cece("ona je samo pjevaljka"). otidjite malo po RS-u pa cete vidjeti gdje se prosipa cetnicka propaganda- tamo gdje je plodno tlo! naravno da ce svi "bosnjaci" potrcati da glasaju za SDA i teletabisa, kao i srbi i hrvati "za svoje". oni opet ispali pametni, piju i zderu na nas racun i nazdravljaju jedni drugima kako su nas zajebali. a mi cemo se i dalje svadjati da li je to cetnicka propaganda i ko je veci "bosnjak, srbin ili hrvat".
Zasto su Bosnjaci i Bosnjastvo pod navodnicima?
KAMI666

Post by KAMI666 »

mr__bosnjak wrote:
supersonic wrote:sretni novi izbori- ironija, nema se za koga glasati! nabrojao je sve i svi su isti. od 5, izaberi jedno manje zlo. samo sto vi ne vidite dalje od tzv."bosnjastva" i cece("ona je samo pjevaljka"). otidjite malo po RS-u pa cete vidjeti gdje se prosipa cetnicka propaganda- tamo gdje je plodno tlo! naravno da ce svi "bosnjaci" potrcati da glasaju za SDA i teletabisa, kao i srbi i hrvati "za svoje". oni opet ispali pametni, piju i zderu na nas racun i nazdravljaju jedni drugima kako su nas zajebali. a mi cemo se i dalje svadjati da li je to cetnicka propaganda i ko je veci "bosnjak, srbin ili hrvat".
Zato sto su svi u biti Bosanci, ali je Dejton urodio plodom pa ti vidi :D
supersonic

Post by supersonic »

KAMI666 wrote:
mr__bosnjak wrote:
hvala sto si odgovorio za mene. svi smo mi Bosanci i Hercegovci(da se juznjaci ne bi ljutili :) )
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

supersonic wrote:
KAMI666 wrote:
mr__bosnjak wrote: Zasto su Bosnjaci i Bosnjastvo pod navodnicima?
hvala sto si odgovorio za mene. svi smo mi Bosanci i Hercegovci(da se juznjaci ne bi ljutili :) )
Onda stavi i Srbe i Hrvet pod navodnike inace nije fer ;-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ovo je prosto nevjerovatno, jadno i sramotno kakve komentare (uz casne i rijetke izuzetke) procitah vezano za jedan tako lijepo srocen tekstic o nasoj bijedi...
U sustini, niko ne ospori istinu bilo kojeg navoda u tekstu napisanog, ali se zato dushebriznici okomise na onoga ko to iznese! :-) :-)

Ganjanje vjestica je ocito jedna od najomiljenijih sportskih disciplina mnogima koji se ovdje javise!
:zzzz:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

MarinMasic wrote:meni djeluje pravo dobro, a vama?
Odlican...
Liska

Post by Liska »

KAMI666 wrote:
Liska wrote:Ne znam kome pises ali nisam ni Srbin a kamoli cetnik. A za sve ostalo ne znam sto bih ti rekao. Kad bi javno to izjavio, mogli bi ti prisiti kazneno djelo raspirivanja nacionalne mrznje. Ali pametan si ti, ne bi nikada u javnosti to izjavio. Lakse je ovako na forumu!
A hebate demokratija :D valjda je definicija pravo svacijeg misljenja :-) Neznam sta cu ti reci "kolega" samo ja jos nikada sa mojim misljenjem nigdje nisam imao problema a uvijek ga javno iznosim, kao i tvoj ti ga Dodik. :lol:
Nacionalista sam, mrzim 99% Srba, pa sta? Sto na umu to i na drumu.
Sve u redu, ali onda nemoj napadati druge jer su nacionalisti. A Dodika uzmi sam, njega je ipak Sejfudin Tokic ubacio u politicke vode i dao mu pocetni impuls. Ja sam i tada znao kakav je Dodik, sto se i pokazalo sa zadnjim njegovim potezima. Medjutim, ja tu ne mogu nista, svjestan sam da RS nikada nece nestati, sem ratom. A rata biti nece. Pa onda vi pronadjiti neko zadovoljavajuce rjesenje. Nije valjao Cavic, ne valja Dodik. RS je davno izgubljena pogotovo jer bosnjacki i hrvatski narod vise nisu zainteresirani za povratak i zivot u RS-u. Da jesu, onda bi svi glasali na izborima pa bi HDZ i SDA formirali Vladu RS-a.
BiH_Izbjeglica

Post by BiH_Izbjeglica »

Liska, Liska,

tvoji komentari nemaju smisla !

prvo kazes: "RS nikada nece nestati" :x

a onda kazes: "bosnjacki i hrvatski narod vise nisu zainteresirani za povratak i zivot u RS-u" :x

i na kraju: "Da jesu, onda bi svi glasali na izborima pa bi HDZ i SDA formirali Vladu RS-a" :(

prve dvije tvrdnje nisu tacne ! :x

treca tvrdnja je tacna ali ne zato sto Bosnjaci i Hrvati nisu zainteresirani nego zbog konstatacija slicnih tvojoj da "RS nikada nece nestati" ! :x

Kako te nije sramota traziti da se neko bori za ukidanje tzv. rs-a ako na pocetku govoris da od toga nema nista ! :x

Kao povratnik u tzv. rs duboko sam uvrijeden tvojim stavovima !

Povratnici u tzv. rs moraju da masovnije glasaju na izborima, a isto tako bosanska dijaspora protjerana sa teritorije tzv. rs mora da masovno glasa !

Komentari koje ti postavljas nece pomoci u tom cilju ! :x
Liska

Post by Liska »

BiH_Izbjeglica wrote:Liska, Liska,

tvoji komentari nemaju smisla !

prvo kazes: "RS nikada nece nestati" :x

a onda kazes: "bosnjacki i hrvatski narod vise nisu zainteresirani za povratak i zivot u RS-u" :x

i na kraju: "Da jesu, onda bi svi glasali na izborima pa bi HDZ i SDA formirali Vladu RS-a" :(

prve dvije tvrdnje nisu tacne ! :x

treca tvrdnja je tacna ali ne zato sto Bosnjaci i Hrvati nisu zainteresirani nego zbog konstatacija slicnih tvojoj da "RS nikada nece nestati" ! :x

Kako te nije sramota traziti da se neko bori za ukidanje tzv. rs-a ako na pocetku govoris da od toga nema nista ! :x

Kao povratnik u tzv. rs duboko sam uvrijeden tvojim stavovima !

Povratnici u tzv. rs moraju da masovnije glasaju na izborima, a isto tako bosanska dijaspora protjerana sa teritorije tzv. rs mora da masovno glasa !

Komentari koje ti postavljas nece pomoci u tom cilju ! :x
Gledaj, ti citas na nacin koji zelis citati. Kada kazem da RS nece nestati, onda to govorim iz jedno 10 godisnjeg iskustva promatranja dogadjaja na domacoj politickoj sceni. Ti me razuvjeri kako RS moze nestati u danasnjem momentu. Mogla je nestati samo masovnim povratkom Bosnjaka i Hrvata i u skladu sa tim preuzimanjem politicke moci od SDS-a. I nista vise nisam rekao, samo nabrojao cinjenice a sve interpretacije su tvoje. Pocni citati sta pise a na interpretirati sta pise. I sta sam pogresno rekao glede glasanja i povratka. Jesu li se to ljudi vratili u Zvornik, Visegrad, Srebrenicu, Nevesinje, Gacko, Bilecu, Focu? Jel to mislis da ce se vratiti sada, 10 godina nakon rata? Onda si naivan u najmanju ruku. Hoce li se Hrvati vratiti u Banjaluku i Posavinu. Hoce kao i Bosnjaci u Nevesinje? Uputi onda javni poziv svim onima u Njemackoj, Austriji, SAD-u, Norveskoj, Svedskoj, Danskoj i pozovi ih na povratak. Bar ih pozovi da glasaju. A garantiram ti da ce ih i ove godine glasati kao i na proslim izborima, dakle jedva par procenata. Ljudi ipak ne zive od parola. Ta bitka je izgubljena a ja ti nisam krivac za to. Samo navodim cinjenice da je bitka izgubljena. Krivca trazi na nekoj drugoj strani.
BiH_Izbjeglica

Post by BiH_Izbjeglica »

Ja nisam rekao da si ti krivac za mali broj povratnika, vec da tvoji komentari otezavaju i ovako mali povratak ! :x

Ponovo govoris o glupostima koje na kraju optuzuju Bosnjake i Hrvate za slab povratak ! :x

Prvo pricas o 10 godina iskustva a onda pricas o nekom "masovnom povratku", pa covijece boziji znas li ti da nije bilo nikakvog povratka u tzv. rs do prije 2000 ! :x

Jedini nacin da su se ljudi vratili masovno je bilo 1996, posto se to nije desilo (cetnici nisu dali), povratak koji se poceo desavati poslje 2000 je izgubio na "masovnosti" !

Bosnjaci i Hrvati su se vratili u sva te mijesta o kojima ti pises i mnoga druga u tzv. rs, ali naravno ne masovno, jer do 2000 ljudi su se snalazili na sve moguce nacine, a i kad je masovniji povratak poceo poslje 2000, cetnici opet nisu mirovali niti dan danas miruju ! (eto razloga zasto je povratak i dalje malen) :x

Ja neznam sta ti radis, ali ja pozivam sve svoje prijatelje i rodbinu da dodu i vide kakvo je stanje i da barem razmisle o povratku, ako ne to, onda da barem glasaju i pomognu nama koji smo se vec vratili !

Za mene bitka nikad nece biti izgubljena jer nije bila izgubljena 93'(tad sam trebao biti ubijen) e pa nece ni 2013 !
:bih:
Liska

Post by Liska »

BiH_Izbjeglica wrote:Ja nisam rekao da si ti krivac za mali broj povratnika, vec da tvoji komentari otezavaju i ovako mali povratak ! :x

Ponovo govoris o glupostima koje na kraju optuzuju Bosnjake i Hrvate za slab povratak ! :x

Prvo pricas o 10 godina iskustva a onda pricas o nekom "masovnom povratku", pa covijece boziji znas li ti da nije bilo nikakvog povratka u tzv. rs do prije 2000 ! :x

Jedini nacin da su se ljudi vratili masovno je bilo 1996, posto se to nije desilo (cetnici nisu dali), povratak koji se poceo desavati poslje 2000 je izgubio na "masovnosti" !

Bosnjaci i Hrvati su se vratili u sva te mijesta o kojima ti pises i mnoga druga u tzv. rs, ali naravno ne masovno, jer do 2000 ljudi su se snalazili na sve moguce nacine, a i kad je masovniji povratak poceo poslje 2000, cetnici opet nisu mirovali niti dan danas miruju ! (eto razloga zasto je povratak i dalje malen) :x

Ja neznam sta ti radis, ali ja pozivam sve svoje prijatelje i rodbinu da dodu i vide kakvo je stanje i da barem razmisle o povratku, ako ne to, onda da barem glasaju i pomognu nama koji smo se vec vratili !

Za mene bitka nikad nece biti izgubljena jer nije bila izgubljena 93'(tad sam trebao biti ubijen) e pa nece ni 2013 !
Ti fakat vise ne znas sta pises. Kad napisem da je masovni povratak mogao rijesiti stvari onda je normalno da mislim na masovni povratak u 1996/7 godini a ne 2000, jer je tada vec kasno. I u cemu sam ja pogrijesio kad sam rekao da povratka nema. To je konstatacija koju i ti potvrdjujes, samo pridodajes neke stvari o kojima nisam ni pisao. Ti i dalje vodi svoju bitku ali tvoj jedan glas nece nikada nista promjeniti. A nitko nece mijenjati siguran zivot na zapadu za neizvjesnost u BiH. I jos jednom ponavljam sve ono sto se desava u zadnjih deset godina i nacin na koji se desava ne djeluje ohrabrujuce za povratak i za eventualan nestanak RS-a. Ili kako ti je zavrzlama napisao, sve i da joj promjene ime za koju godinu, opet ce u njoj srpsko narod biti ogromna vecina. To je ono sto ti govorim cijelo vrijeme ali ti ne vidis.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Liska wrote:
BiH_Izbjeglica wrote:Ja nisam rekao da si ti krivac za mali broj povratnika, vec da tvoji komentari otezavaju i ovako mali povratak ! :x

Ti fakat vise ne znas sta pises. Kad napisem da je masovni povratak mogao rijesiti stvari onda je normalno da mislim na masovni povratak u 1996/7 godini a ne 2000, jer je tada vec kasno. I u cemu sam ja pogrijesio kad sam rekao da povratka nema. To je konstatacija koju i ti potvrdjujes, samo pridodajes neke stvari o kojima nisam ni pisao. Ti i dalje vodi svoju bitku ali tvoj jedan glas nece nikada nista promjeniti. A nitko nece mijenjati siguran zivot na zapadu za neizvjesnost u BiH. I jos jednom ponavljam sve ono sto se desava u zadnjih deset godina i nacin na koji se desava ne djeluje ohrabrujuce za povratak i za eventualan nestanak RS-a. Ili kako ti je zavrzlama napisao, sve i da joj promjene ime za koju godinu, opet ce u njoj srpsko narod biti ogromna vecina. To je ono sto ti govorim cijelo vrijeme ali ti ne vidis.
Liska polako bolan sa covjekom. I de se malo - kontrolirajte bolan, bitnije je da se postujete nego da dokazete ko je u pravu. Bar na ovoj temi.

De ti meni reci - sta ti predlazes. Jer lako je probleme definisati, a ja ne vidim rijesenja. Ne mozes ti ljude tjerati da idu grlom u jagode tamo gdje ne mogu sebi obezbjediti egzistenciju niti se osjecaju pozeljnim a neki ni sigurnim. Oni koji takvu odluku napraviti mogu za sebe, sigurno nece za svoju dijecu i to je onda to. Bez povratka familija, produktivnih sa dijecom, nane i didovi nece napraviti nikakve politicke pomake jer kakav je njihov uticaj?

Na drugu ruku - sto se tice glasanja - tu postoje dvije stvari. Jedna je da mi kao narod nemamo demokratsku instituciju usadjenu u odgoj. Jednostavno je tako. Pogledaj familije - ako jedno glasa, uglavnom glasaju svi. Ako jedno ne glasa, ne glasa niko. To je taj fenomen. I ja ovdje krivim svakog ko predstavlja glavu familije. Druga stvar je - pomankanje partija koje bi mogle stvarno obecati i nesto uraditi u RS. Meni je ofirno govoriti i pisati ali vecina ljudi u RS glasa za SDA, iako bira neku drugu stranku za Federaciju. To je sramotno - i to za sve druge stranke koje nisu sposobne da se nose kroz politicke procese - najveceg problema koji je u Bosni i Hercegovini vec ljudi glasove daju SDA. I tu se mi vracamo na pocetak - velika vecina ljudi ne zeli da ide kroz proces - prvo donesenja te odluke za koga glasati sto zahtjeva odredenu dozu informiranosti, i drugo, registracija sama po sebi i onda ono konacno - realizacija da nisi nista promjenio niti si nesto napravio i da ces zivjeti tako sljedecih 4 godine. OVdje prevashodno govorim o ljudima koji su vani a zivjeli su na teritoriju RS. Ljudi koji su nekad zivjeli na teritoriju Federacije - ne glasaju jer misle da nisu upuceni ili partije koje oni podrzavaju pobjeduju na opstinskim izborima tamo odakle su i s tim se zadovoljavaju, bez zelje da se aktivnije ukljuce u politicki zivot jer je to jako tesko i sumorno breme, koje niko rado ne nosi, narucito kad zivi u drugom sistemu u kojem planira ostati.

Tako da me interesuje ko od vas ima nesto da kaze a da mi to vec ne znamo, postoji li drugi nacin da se problem RS rijesi?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sta ono bi tema ovdje? :?
Liska

Post by Liska »

Nosferatu wrote:
Liska wrote:

Liska polako bolan sa covjekom. I de se malo - kontrolirajte bolan, bitnije je da se postujete nego da dokazete ko je u pravu. Bar na ovoj temi.

De ti meni reci - sta ti predlazes. Jer lako je probleme definisati, a ja ne vidim rijesenja. Ne mozes ti ljude tjerati da idu grlom u jagode tamo gdje ne mogu sebi obezbjediti egzistenciju niti se osjecaju pozeljnim a neki ni sigurnim. Oni koji takvu odluku napraviti mogu za sebe, sigurno nece za svoju dijecu i to je onda to. Bez povratka familija, produktivnih sa dijecom, nane i didovi nece napraviti nikakve politicke pomake jer kakav je njihov uticaj?

Na drugu ruku - sto se tice glasanja - tu postoje dvije stvari. Jedna je da mi kao narod nemamo demokratsku instituciju usadjenu u odgoj. Jednostavno je tako. Pogledaj familije - ako jedno glasa, uglavnom glasaju svi. Ako jedno ne glasa, ne glasa niko. To je taj fenomen. I ja ovdje krivim svakog ko predstavlja glavu familije. Druga stvar je - pomankanje partija koje bi mogle stvarno obecati i nesto uraditi u RS. Meni je ofirno govoriti i pisati ali vecina ljudi u RS glasa za SDA, iako bira neku drugu stranku za Federaciju. To je sramotno - i to za sve druge stranke koje nisu sposobne da se nose kroz politicke procese - najveceg problema koji je u Bosni i Hercegovini vec ljudi glasove daju SDA. I tu se mi vracamo na pocetak - velika vecina ljudi ne zeli da ide kroz proces - prvo donesenja te odluke za koga glasati sto zahtjeva odredenu dozu informiranosti, i drugo, registracija sama po sebi i onda ono konacno - realizacija da nisi nista promjenio niti si nesto napravio i da ces zivjeti tako sljedecih 4 godine. OVdje prevashodno govorim o ljudima koji su vani a zivjeli su na teritoriju RS. Ljudi koji su nekad zivjeli na teritoriju Federacije - ne glasaju jer misle da nisu upuceni ili partije koje oni podrzavaju pobjeduju na opstinskim izborima tamo odakle su i s tim se zadovoljavaju, bez zelje da se aktivnije ukljuce u politicki zivot jer je to jako tesko i sumorno breme, koje niko rado ne nosi, narucito kad zivi u drugom sistemu u kojem planira ostati.

Tako da me interesuje ko od vas ima nesto da kaze a da mi to vec ne znamo, postoji li drugi nacin da se problem RS rijesi?
Izvini, ali se ipak samo branim od raznoraznih etiketa. Tesko ce ovdje netko pobuniti neku novu stvar ili rjesenje. Ja ga ne vidim, vidio sam ga 1996. ali ga vise ne vidim. Po meni ce sve ostati kako jeste, uz nekek kozmeticke promjene. Ekonomski cemo jos vise zaostajati, politicari ce jos lakse nego sada vladati narodoma,posla ce imati samo privilegirani, ostali neka se da oprostite jebu. To je ukratko buducnost BiH. Ne mozemo nazad a necemo ni naprijed.
supersonic

Post by supersonic »

ma jebo lud zbunjenog :-)
otvorite novu temu, povratak u RS. ovdje je tema o izborima i bezizlaznoj situaciji za birace!
Liska

Post by Liska »

supersonic wrote:ma jebo lud zbunjenog :-)
otvorite novu temu, povratak u RS. ovdje je tema o izborima i bezizlaznoj situaciji za birace!
Sve ti je to na neki nacin povezano.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Liska wrote:
supersonic wrote:ma jebo lud zbunjenog :-)
Sve ti je to na neki nacin povezano.
Kako mudro receno.. :D :D
tataratira

Post by tataratira »

odlično, vidi samo kako se prepoznaju....
angel26

Post by angel26 »

odlican tekst....
nadam se da se autor dobro ispuhao mada ne znam koliko i to pije vode...
p.s.
kako vam se da oko svega palamuditi i presipati iz supljeg u prazno???? 8-)
Post Reply