FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

Corto Maltese

#476 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

Chmoljo wrote:
Corto Maltese wrote:Priča se da je Zvonko Jurišić slavodobitno izjavio: "Ovo je najveća pobjeda od 10. travnja 1941!"
šta su rekli u NS-u: Tužnije nego 5. Aprila '94?
Ne znam za njih, ali što se mene tiče ovo je nesumnjivo najveći poraz, još od 10. aprila 1941. Ali bože moj, dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Iskoristio bih priliku da poželim svako dobro pobjednicima, njihovim programskim partnerima i simpatizerima.
Smrt fažizmu- Za dom spremni!
Last edited by Corto Maltese on 19/12/2010 00:07, edited 2 times in total.
Sammir

#477 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

Corto Maltese wrote:
Chmoljo wrote:
Corto Maltese wrote:Priča se da je Zvonko Jurišić slavodobitno izjavio: "Ovo je najveća pobjeda od 10. travnja 1941!"
šta su rekli u NS-u: Tužnije nego 5. Aprila '94?
Ne znam za njih, ali što se mene tiče ovo je nesumnjivo najveći poraz, još od 10. aprila 1941. Ali bože moj, dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Što se mene tiče, koristim priliku da poželim svako dobro pobjednicima, njihovim programskim partnerima i simpatizerima.

Imaš talenta. Neupitno! :thumbup:
seln

#478 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by seln »

osa wrote:ima i realnih ljudi u bošnjačkom narodu.

HSP BiH je apsolutno spreman ići u koaliciju sa bilo kim ko će ga uvesti u vlast. Lider ove stranke Zvonko Jurišić apsolutno je svjestan činjenice da ni on kao pojedinac niti njegova stranka nema izborni legitimitet da predstavlja hrvatski narod u vlasti. Hrvati su svoje povjerenje na izborima apsolutno povjerili HDZ-u BiH, te HDZ-u 1990. te ih tako ozakonili da zastupaju njihove interese u BiH.

Jurišić će ukoliko uđe u vlast na bilo kojem nivou tek poslužiti kao neko ko će legitimirati nehrvatske stranke da odlučuju o sudbini ovog naroda u procesu ustavnih promjena. Zbog toga se Jurišića s pravom treba posmatrati kao svojevrsnog uzurpatora interesa hrvatskog naroda koji ignoriranjem dva HDZ-a ignorira državno uređenje i biračku volju preko 90 posto Hrvata u BIH. Gori od njega su samo oni koji ga žele u koaliciju i kojim je očigledno ignoriranje državnog uređenja i volje jednog naroda ugrađeno u platformu.

(S.Ćenan-vijesti.ba)
Ah, nas omiljeni trol se vratio... :D
Pa gdje si, brate Srbine, kamo te na forumu? Pitao Vlajki za tebe, kaze da mu treba jos jedan velikosrbin koji se predstavlja kao Hrvat.
Sammir

#479 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

seln wrote:
osa wrote:ima i realnih ljudi u bošnjačkom narodu.

HSP BiH je apsolutno spreman ići u koaliciju sa bilo kim ko će ga uvesti u vlast. Lider ove stranke Zvonko Jurišić apsolutno je svjestan činjenice da ni on kao pojedinac niti njegova stranka nema izborni legitimitet da predstavlja hrvatski narod u vlasti. Hrvati su svoje povjerenje na izborima apsolutno povjerili HDZ-u BiH, te HDZ-u 1990. te ih tako ozakonili da zastupaju njihove interese u BiH.

Jurišić će ukoliko uđe u vlast na bilo kojem nivou tek poslužiti kao neko ko će legitimirati nehrvatske stranke da odlučuju o sudbini ovog naroda u procesu ustavnih promjena. Zbog toga se Jurišića s pravom treba posmatrati kao svojevrsnog uzurpatora interesa hrvatskog naroda koji ignoriranjem dva HDZ-a ignorira državno uređenje i biračku volju preko 90 posto Hrvata u BIH. Gori od njega su samo oni koji ga žele u koaliciju i kojim je očigledno ignoriranje državnog uređenja i volje jednog naroda ugrađeno u platformu.

(S.Ćenan-vijesti.ba)
Ah, nas omiljeni trol se vratio... :D

Pa gdje si, brate Srbine, kamo te na forumu? Pitao Vlajki za tebe, kaze da mu treba jos jedan velikosrbin koji se predstavlja kao Hrvat.
Evo Željo se raspituje kako je moguće da su se i Srbi sjetili Hrvatima podvalit člana u visokoj politici.
Sram ih samo bilo! :-)

Ako je Vlajki velikosrbin, šta je onda Komša? :mrgreen:
elSaik

#480 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by elSaik »

Sammir wrote:
SLOM
(ili: dijaspora je kriva za unistavanje srpstva)
By Emil Vlajki
Srpstvo je u agoniji. Slom srpstva, srpskog naroda i Srbije se neumitno priblizava.
Cak i kada bi se sam Putin angazirao oko ovog procesa, nista znacajnije ne bi mogao uraditi. .
A uzrok je jednostavan. Svako drugo razmisljanje je sljepilo ili namjerna demagogija.
1.Kada su postali jedina svjetska super sila, SAD su za jedinog istinskog
konkurenta imali potencijalnu ujedinjenu Europu. Ujedinjenje je trebalo,
dakle usporiti. To se je uradilo kroz seriju balkanskih ratova gdje su Srbi
oznaceni kao glavni krivci.

http://www.vidovdan.org/arhiva/article533.html
Sammir

#481 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

elSaik wrote:
Sammir wrote:
SLOM
(ili: dijaspora je kriva za unistavanje srpstva)
By Emil Vlajki
Srpstvo je u agoniji. Slom srpstva, srpskog naroda i Srbije se neumitno priblizava.
Cak i kada bi se sam Putin angazirao oko ovog procesa, nista znacajnije ne bi mogao uraditi. .
A uzrok je jednostavan. Svako drugo razmisljanje je sljepilo ili namjerna demagogija.
1.Kada su postali jedina svjetska super sila, SAD su za jedinog istinskog
konkurenta imali potencijalnu ujedinjenu Europu. Ujedinjenje je trebalo,
dakle usporiti. To se je uradilo kroz seriju balkanskih ratova gdje su Srbi
oznaceni kao glavni krivci.

http://www.vidovdan.org/arhiva/article533.html
Analogijom tom, nema šta drugo bit nego veliko-bošnjak! Ako uopće postoji taj termin... :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#482 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Chmoljo »

Corto Maltese wrote: Ne znam za njih, ali što se mene tiče ovo je nesumnjivo najveći poraz, još od 10. aprila 1941. Ali bože moj, dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Iskoristio bih priliku da poželim svako dobro pobjednicima, njihovim programskim partnerima i simpatizerima.
ko gubi ima pravo da se ljuti :oops: :wink:
no_pasaran

#483 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

Chmoljo wrote:
Corto Maltese wrote: Ne znam za njih, ali što se mene tiče ovo je nesumnjivo najveći poraz, još od 10. aprila 1941. Ali bože moj, dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Iskoristio bih priliku da poželim svako dobro pobjednicima, njihovim programskim partnerima i simpatizerima.
ko gubi ima pravo da se ljuti :oops: :wink:
Jašta ba, i to je demokratija :mrgreen:
Gandalf

#484 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Nova vlast u kojoj nema harisovaca a izgleda ni hadezeova - tri stranke koje okupljaju federalni ALL STAR TEAM likova, spremnih na krađu i razvaljivanje države kako iznutra a tako i izvana ( u zavisnosti ko upravlja kojim ministarstvom ) - i sada bez gore navedenih u vlasti, gore ne može biti nikako - nije ni čudo što se čović i ljubić ovoliko uzbuđuju zadnjih dana :mrgreen: a ni dodou sigurno nije svejedno - puno ozbiljnije dodina laprdanja zvuče kada ga podržavaju hadezeovi ministri, a za koje u novoj koaliciji mjesta neće biti - a i dodin stari drug hare je dobio šut kartu iz politike - za četiri godine nadati se i koaliciji na državnom nivou bez snsd-a, čiji će poglavica biti ili u bijegu ili u zatvoru negdje u Austriji sa sanaderom i čovićem :mrgreen:
Johnny_x

#485 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Johnny_x »

Prvi put sam izlazio na izbore i glasao sam za SDP i prije izbora sam mislio da ce SDA doziviti krah kao sto je dozivla SBiH ali nisu. Ako Suljo nastavi sa cistkama iz svoje stranke mogli bi biti jedan odlican koalicioni partner. Ako se zakon o nelegalno stecenoj imovini usvoji na drzavnom nivou to je odlicna stvar a ako ne na ferderalnom prolazi 100% i ako se bude provodio to ce biti veliki korak za BiH. Kako stvari stoje Lijanovici dobijaju ministarstvo poljoprivrede i oni bi mogli da ucine dosta na tom polju sto iz licnih interesa ali ti interesi bi bili i interesi i ostalih domacih firmi koji bi zeljeli da smanje strane lobije koji vladaju. Hsp bi mogao dobiti predsjednika federacije, ministar financija i mozda pravde. SDA bi bilo dobro kada bi dali predsjednika skupstine federacije ministarstvo kulture, trgovine, turizma, prostorno uredjenje.
Za 5 politika bi bilo najbolje da uzmu ministarstvo obrazovanja, zdravstva, industrije, pravde, saobracaja i naravno premijera. Ostalo sto je ostalo ako se pridruzi Ljubic neka ide njemu a ako ne nek podjele izmedju sebe.
Neki ce reci da ova koalicija ne bi imala legitimitet zbog ne postovanja volje Hrvata ali bi vjerovatno ucinili ono sto normalni gradjani BiH zele da stvore gradjansku BiH. Kao sto je Zlaja rekao stvorili bi Zapadnu Njemacku a sto se PC tice ako nastave sa ovakom politikom kosta ce ih na ekonomskom planu jer nestace para od telekoma, a kako onda krpiti budzet?
Ja bih volio kada bih se Ljubic pridruzio sa svojim HDZ jer bi to bila vjerovatno najbolja koalicija na federalnom nivou od dejtona.
Komrad

#486 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

madner wrote:
45cents wrote:Prije nego što se tema zaključa ili se oĆituju Vanila i drugi profesionalci, samo da dodam da HDZ nije imao nikakav rejting u svom narodu prije deset mjeseci...
Sve što su se uspjeli ojačati i stati na noge i što sada igraju igru "žrtve", mogu zahvaliti Valteru i njegovoj postizbornoj teraviji.
Da tako ti Kine i Japana objasni nam onda izborne rezultate.
Cini ti se burazeru
Njega ne podrzava trenutno ni 30 000 glasaca narocito nakon izbora...
On moze ponovo uzeti maximalno 50 000 ljudi na svoj lazni patriotizam i tu spiku al njegovo je proslo...
Mislim da je imao dobre namjere ali prelosu realizaciju
NightSkyWalker

#487 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

SDA i SDP = Masallah. :bih:
BiH-x

#488 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by BiH-x »

Sammir wrote:Analogijom tom, nema šta drugo bit nego veliko-bošnjak! Ako uopće postoji taj termin... :-)
Je li i Zvonko Jurisic velikobosnjak? Da li su i njega birali Bosnjaci?
Kenan-sa

#489 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Kenan-sa »

Bilo bi dobro da se HDZ 1990 pridruzi koaliciji,to bi bila zaista jaka koalicija sposobna da od ove drzave nesto i napravi,ali ako Ljubic odbije solidarisuci se sa HDZ om znaci da su oni ustvari jedna stranka i ortodoksni nacionalisti koji svojom politikom rade prije svega na stetu Hrvata,jer platforma ove koalicije sastoji se od onoga sto je realno i moguce uraditi kako bi se poboljsao status Hrvata u drzavi i kako bi krupnim koracima jurisali ka EU i NATO! Jasno je da onaj ko odbija platformu ove koalicije da je prtiv Hrvatskog naroda,sad je pravo vrijeme da se vidi ko ustvari manipulise svojim narodom,Covic ili Ljubic!?
Sammir

#490 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

Kenan-sa wrote:Bilo bi dobro da se HDZ 1990 pridruzi koaliciji,to bi bila zaista jaka koalicija sposobna da od ove drzave nesto i napravi,ali ako Ljubic odbije solidarisuci se sa HDZ om znaci da su oni ustvari jedna stranka i ortodoksni nacionalisti koji svojom politikom rade prije svega na stetu Hrvata,jer platforma ove koalicije sastoji se od onoga sto je realno i moguce uraditi kako bi se poboljsao status Hrvata u drzavi i kako bi krupnim koracima jurisali ka EU i NATO! Jasno je da onaj ko odbija platformu ove koalicije da je prtiv Hrvatskog naroda,sad je pravo vrijeme da se vidi ko ustvari manipulise svojim narodom,Covic ili Ljubic!?

Malo ti ispran mozak sa 60 minuta. :-)

Fascinantno je kako se sve svodi na tezu da SDP zeli najbolje Hrvatima, a HDZ ih samo uništava. :lol: :lol: :lol:
NightSkyWalker

#491 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

A sta cemo sa DNZ-a?

http://www.dnzbih.ba/ :D
Jazz_Junkie

#492 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Jazz_Junkie »

Koja vesela druzina: Mladomuslimani, bosnjacko-neoliberalni pseudosocijaldemokrati i crnokosuljasi igraju zajednicko kolo. Samo u BiH moguce.
Corto Maltese

#493 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

Jazz_Junkie wrote:Koja vesela druzina: Mladomuslimani, bosnjacko-neoliberalni pseudosocijaldemokrati i crnokosuljasi igraju zajednicko kolo. Samo u BiH moguce.
To je neosnovana kritika. Kad je već Drug Sloba mogao sa Šešeljem, po čemu je to Zlatko gori pa da ne bi mogao sa Pravašima?
Last edited by Corto Maltese on 19/12/2010 09:30, edited 1 time in total.
Komrad

#494 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

Sammir wrote:
Malo ti ispran mozak sa 60 minuta. :-)

Fascinantno je kako se sve svodi na tezu da SDP zeli najbolje Hrvatima, a HDZ ih samo uništava. :lol: :lol: :lol:
Pa HDZ svakako zeli dobro Hrvatima samo sto im je mrsko radit jer u zadnjih 8 godina nisu nista predlozili sto bi poboljsalo statust Hrvata.
yugi

#495 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by yugi »

Pomalo i tragikomično djeluju ovi SDP-ovci koji pokušavaju opravdati ovu Frankeštajn koaliciju :-) Bit će da je ova koalicija zaista zasnovana na programskim načelima :lol: :lol: :lol: :lol: Nisam nešto u toku šta kaže "glavni stan" HSP-a o ovoj koaliciji :oops: Ups "glavni stan"-to mi djeluje nešto poznato :lol:
Socijalista

#496 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

Drugovi ovo ide ka dobrom, jer gore navedenim strankama nece biti potrebni glasovi POSEBNO lazovske stranke a la hdz stozerni pijuni... :thumbup:

Ljubicu bujrum...cekam odgovor do sutra 14h :thumbup: :bih:

:)
udrch

#497 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by udrch »

Gore nego što nam jeste ne može biti..tako da objektivno očekujem od ove koalicije koju sam na forumu najvio prije šest mjeseci jako puno..trenutno jedino iznenađenje mi pravi Ljubić, mislio sam da će on biti u ovom košu..

Možda ova koalicija neće imati legalitet, zabolje me šta ko misli, ali će imati legitimitet da malo stisne zapadno-hercegovačke uvozne lobije, pa ćemo već na opštinskim izborima imati drugačiju priču..
Treba se boriti njihovim srestvima, pa kad im presuše izvori finansiranja, doći će pameti..
EKONOMIJA je ključ svega i samo tu treba udariti sljedeće četiri finansijski teške godine..
Već 2014. godine ćemo pričati o zajedničkoj kandidaturi za Olimpijadu :D
no_pasaran

#498 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

Po ko zna koji put ponavljam ovim koji se na SDP žale a zapravo i nisu glasači:

Nama koji smo za SDP glasali ovo je bilo najavljeno i objašnjeno još prije izbora. Mi smo dobili ono za što smo glasali i prezadovoljni smo :wink:

A vi samo svoje, ko gubi ima pravo da se ljuti :thumbup: :bih:
udrch

#499 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by udrch »

Samo_jako wrote:Sad cemo malo o Mesaru i njegovom doprinosu koaliciji "Drzava za covjeka" :

- Da li znate da su svi radnici mesne industrije morali glasati za Mesara? Ako su na jednom glasackom mjestu prijavljena 32 radnika, tad je moralo biti toliko glasova. Svaki glas manje po jedan radnik (onaj najsumnjiviji) dobiva otkaz.

- Kupovina glasova za 100 KM, pa kad je zafalilo para moze i 5-6 kila suvog mesa.

- Trenutno je stanje u mesnoj industriji takvo da radnici nisu primili place po vise od pola godine (osim nekih naknada za topli obrok na ruke), pa su nedavno kamiondzije upali u prostorije i porazbijali sav inventar. Mesar se krije od bivsih poslovnih partnera kojima je duzan milijune za repro-materijal.

- Kad mu drzava za neplacenu carinu i poreze blokira postojecu firmu, on registrira novu. Tako da su pojedini radnici u zadnje 3 godine promijenili 5 firmi.

- Kad su bili aktuelni satori u Sarajevu, odbijanje odlaska je za radnike znacio automatski otkaz. To najbolje zna gospodja od 40 i kusur godina, s 3 djece i nezaposlenim muzem, koja je nakon 2 odlaska odbila 3 put da se ide smrzavat pod satorom.

- Milijuni poticaja (oko 6) za poljoprivredu ZHK kojim su HSP-ovci kupovali njegove ruke u skupstini su otisli direktno u predizbornu kasu Mesareve stranke. Za isto vrijeme je mesareva industrija uvozeci meso staro po 20 godina iz brazilskih vojnih rezervi dotukla domacu proizvodnju. Sad se zapitajte kakav bi Mesar bio na celu federalnog ministarstva.

- Umjesto da na gotovo poklonjenoj zemlji (docekan kao gospodarski Mesija) u istocnom dijelu Mostara napravi planiranu mesnu industriju, otvara autosalon vrijednosti 1 milijun od Hypo kredita od 5 milijuna. Razliku trpa u djep, a autosalon je trenutno u fazi raspada.

- Prema objavljenim dokumentima Hypo banke, duzan je samo njima kredita u iznosu oko 40 milijuna KM.

Image

Ne znam za tebe, ali meni je ova na čelu kolone pravo dobra..
Iskuliraj malo ba..dobićeš čir na želudcu..

Svaka cast Lagumdziji, stvarno zna odabrati partnere u stvaranju "Zapadne Njemacke".
yugi

#500 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by yugi »

no_pasaran wrote:Po ko zna koji put ponavljam ovim koji se na SDP žale a zapravo i nisu glasači:

Nama koji smo za SDP glasali ovo je bilo najavljeno i objašnjeno još prije izbora. Mi smo dobili ono za što smo glasali i prezadovoljni smo :wink:

A vi samo svoje, ko gubi ima pravo da se ljuti :thumbup: :bih:
Ma hajde :lol: :lol: :lol: :lol: A ovo je glavno "Nama koji smo za SDP glasali ovo je bilo najavljeno i objašnjeno još prije izbora." :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked