FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

NightSkyWalker

#401 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

Takvu ponudu HDZ1990 nece moci odbiti. A ako odbiju, budale su!.:wink:
AliceInChains

#402 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by AliceInChains »

Dali mi neko u procentima moze odgovoriti, koliko bi Hrvtaskih biraca predstavljala ta moguca koalicija?
Komrad

#403 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

AliceInChains wrote:Dali mi neko u procentima moze odgovoriti, koliko bi Hrvtaskih biraca predstavljala ta moguca koalicija?
40%
cikafe

#404 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by cikafe »

Komrad wrote:
Geronimo81 wrote:Ponuda SDP iako je iz nesluzbenog izvora je dokaz da se nezeli nista lose hrvatima i to nece stvoriti neku bunu i strah u narodu. SAd to SDP treba sluzbeno da ponudi a ako HDZ 1990 odbiju e onda su stvarno papci.
SDP sigurno ne zeli lose Hrvatima ali bas nisu ljubitelji HDZa narocito Covica i to je njigovo pravo
ne vjerujem ni da je Covic ljubitelj Lagumdzije al ne trebamo mi biti taoci animoziteta te dvije stranke, te dvije politike i ta dva covjeka..

Za mene je Raguz prihvatljiv za bilo koju funkciju jer ga smatram dobrim i iskrenim politicarem te sposobnim narocito mi se njegov nastup svidio u nekoliko emisija u 60 minuta...

I mislim da od svih HDZovaca Raguz najbolje stoji kod Bosnjaka
Ali nije lijep... Sa druge strane Zlaja koooo maneken! 8-)
slobodni armirach

#405 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by slobodni armirach »

nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.

SDP nek salje pismenu ponudu, a Ljubic nek je ovjeri vrati nazad zajedno sa Raguzem,
i nek se hvata posla, i dajte ljudi radite vise, ovo se previse oteglo.

Lagumdziju kao ministra vanjskh poslova, nek sredi ovaj totalni haos po ambasada,
i nek trazi investitore. to sto vanjski poslovi potroe para nemoze 4 Aluminija da zarade.

imate rok za dogovor do nove godine
bicebolje

#406 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bicebolje »

alternativni wrote:Ne volim ni ja SDA, ali trenutno SDP ima mali izbor:
1. koalicija sa SDA
2. koalicija sa HDZ+SBB
3. ostati u opoziciji, tj. vlast prepustiti koaliciji SDA+HDZ

Od tri zla biraju najmanje...

A za sve one koji su pricali da je Lagumdzija narcis koji nece popustiti:
SDP spreman da kadar HDZ-a 1990 bude predsjedavajući Vijeća ministara
Rekoh ja da će se Zlaji izmaknuti sanjana fotelja. ;-)
Komrad

#407 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

slobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.

SDP nek salje pismenu ponudu, a Ljubic nek je ovjeri vrati nazad zajedno sa Raguzem,

Lagumdziju kao ministra vanjskh poslova, nek sredi ovaj totalni haos po ambasada,
i nek trazi investitore. to sto vanjski poslovi potroe para nemoze 4 Aluminija da zarade.

A koga cemo za Federalnog premijera :)?
NightSkyWalker

#408 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

slobodni armirach wrote:nema tu st dase razmislja, Martina Raguza za premijera, ima veliku podrsku u oba naroda.

A sta sa SDA?
wickerman

#409 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by wickerman »

Komrad wrote:

Ja bi Zlatka :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#410 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Chmoljo »

bicebolje wrote:
alternativni wrote:Ne volim ni ja SDA, ali trenutno SDP ima mali izbor:
1. koalicija sa SDA
2. koalicija sa HDZ+SBB
3. ostati u opoziciji, tj. vlast prepustiti koaliciji SDA+HDZ

Od tri zla biraju najmanje...

A za sve one koji su pricali da je Lagumdzija narcis koji nece popustiti:
SDP spreman da kadar HDZ-a 1990 bude predsjedavajući Vijeća ministara
Rekoh ja da će se Zlaji izmaknuti sanjana fotelja. ;-)
izmaknuti? ili da ovako protumačimo: Lagumdžija ipak nije toliki kompleksaš da nauštrb višeg cilja puca na neku poziciju :D

bude li stvarno neko iz '90-tke predsjedavajući Vijeća ministara, prvo što će se mnogima usta začepiti, a SDP će pokazati zrelost i spremnost da se zbog mira u kući ustupi nešto što je među "elitama" nezamislivo...

poslije bi samo mogli lajati o tome kako je Lagumdžiji nešto izmaklo :lol: ko da je njemu stalo do toga da glumi ikebanu u Vijeću ministara :roll: a osim toga, ne jednom sam slušao kompetentne ljude da je jedino isti taj mrski Lagumdžija bio najbolji i najprofesionalniji ministar vanjskih poslova kojeg je ova zemlja imala...
Chmoljo

#411 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Chmoljo »

Komrad wrote:

Nikšića :mrgreen:
NightSkyWalker

#412 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

To bi bila dobra koalicija na nivou veceg entiteta.
Ali kako stvari na salamet izvesti na drzavnom nivou. :run:
Komrad

#413 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

Chmoljo wrote:
Komrad wrote:

ja bih tu Zlayu volio vidjet :)
Mada je Niksic lik i po :) a tek hamdija :)
Chmoljo

#414 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Chmoljo »

Komrad wrote: ja bih tu Zlayu volio vidjet :)
Mada je Niksic lik i po :) a tek hamdija :)
niks Hamdija, samo Nermin :wink: i nije to mjesto ni za Zlaju :)

ja navijam za Neku, pa ćemo vidjeti :mrgreen:
ultima_palabra

#415 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
Komrad wrote:

:thumbup:
wickerman

#416 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by wickerman »

Hocemo se sada posvadjat hocemo li Niskica ili Zlaju :bih: :bih: :bih: :bih:
Komrad

#417 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

wickerman wrote:Hocemo se sada posvadjat hocemo li Niskica ili Zlaju :bih: :bih: :bih: :bih:
ma necemo :D
Nek se pocne raditi pa ko god da bude :)
Chmoljo

#418 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Chmoljo »

Komrad wrote:
:thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#419 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

45cents wrote:Prije nego što se tema zaključa ili se oĆituju Vanila i drugi profesionalci, samo da dodam da HDZ nije imao nikakav rejting u svom narodu prije deset mjeseci...
Sve što su se uspjeli ojačati i stati na noge i što sada igraju igru "žrtve", mogu zahvaliti Valteru i njegovoj postizbornoj teraviji.
:D

a sta sam ja to?
profesionalni forumas? :roll:
mahalik

#420 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by mahalik »

SBiH Haris i njegovi mediji napadaju
Z. Jurišić Uzurpator interesa hrvatskkog naroda

HSP BiH je apsolutno spreman ići u koaliciju sa bilo kim ko će ga uvesti u vlast. Lider ove stranke Zvonko Jurišić apsolutno je svjestan činjenice da ni on kao pojedinac niti njegova stranka nema izborni legitimitet da predstavlja hrvatski narod u vlasti. Hrvati su svoje povjerenje na izborima apsolutno povjerili HDZ-u BiH, te HDZ-u 1990. te ih tako ozakonili da zastupaju njihove interese u BiH.

Jurišić će ukoliko uđe u vlast na bilo kojem nivou tek poslužiti kao neko ko će legitimirati nehrvatske stranke da odlučuju o sudbini ovog naroda u procesu ustavnih promjena. Zbog toga se Jurišića s pravom treba posmatrati kao svojevrsnog uzurpatora interesa hrvatskog naroda koji ignoriranjem dva HDZ-a ignorira državno uređenje i biračku volju preko 90 posto Hrvata u BIH. Gori od njega su samo oni koji ga žele u koaliciju i kojim je očigledno ignoriranje državnog uređenja i volje jednog naroda ugrađeno u platformu.

S.Ćenan
(vijesti.ba)
Komrad

#421 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

mahalik wrote:SBiH Haris i njegovi mediji napadaju
Z. Jurišić Uzurpator interesa hrvatskkog naroda

HSP BiH je apsolutno spreman ići u koaliciju sa bilo kim ko će ga uvesti u vlast. Lider ove stranke Zvonko Jurišić apsolutno je svjestan činjenice da ni on kao pojedinac niti njegova stranka nema izborni legitimitet da predstavlja hrvatski narod u vlasti. Hrvati su svoje povjerenje na izborima apsolutno povjerili HDZ-u BiH, te HDZ-u 1990. te ih tako ozakonili da zastupaju njihove interese u BiH.

Jurišić će ukoliko uđe u vlast na bilo kojem nivou tek poslužiti kao neko ko će legitimirati nehrvatske stranke da odlučuju o sudbini ovog naroda u procesu ustavnih promjena. Zbog toga se Jurišića s pravom treba posmatrati kao svojevrsnog uzurpatora interesa hrvatskog naroda koji ignoriranjem dva HDZ-a ignorira državno uređenje i biračku volju preko 90 posto Hrvata u BIH. Gori od njega su samo oni koji ga žele u koaliciju i kojim je očigledno ignoriranje državnog uređenja i volje jednog naroda ugrađeno u platformu.

S.Ćenan
(vijesti.ba)

pa dobro ja mislim da ni Harisa a Boga mi ni njegove medije vise niko ne shvata ozbiljno
nellington

#422 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by nellington »

Komrad wrote:
pa dobro ja mislim da ni Harisa a Boga mi ni njegove medije vise niko ne shvata ozbiljno
Ovo je najnesretnija rečenica u historiji višestranačja u BiH: mislim da stranku XXX i njihove agitatore niko ne shvata ozbiljno, sva moja raja je dovoljno osviještena pa samo slušaju i glasaju za YYY. Tako su Reformske snage ispušile pred rat, tako smo se zezali sa Utemeljiteljevim savezom pa su uzeli priličan dio glasačkog tijela... Ne otpisuj nikoga u ovoj državi, umro je tek kada mu bašluk postave.
madner

#423 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

45cents wrote:Prije nego što se tema zaključa ili se oĆituju Vanila i drugi profesionalci, samo da dodam da HDZ nije imao nikakav rejting u svom narodu prije deset mjeseci...
Sve što su se uspjeli ojačati i stati na noge i što sada igraju igru "žrtve", mogu zahvaliti Valteru i njegovoj postizbornoj teraviji.
Da tako ti Kine i Japana objasni nam onda izborne rezultate.
no_pasaran

#424 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

Komrad wrote:
wickerman wrote:Hocemo se sada posvadjat hocemo li Niskica ili Zlaju :bih: :bih: :bih: :bih:
Ma šta ćemo se svađat, samo nek je Nikšić :D :bih:
no_pasaran

#425 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

plain vanilla wrote:koliko je sad bitan sporazum devedesetke s hdz-om?

me obavezuje li ih taj sporazum da ne idu nikud bez covica?
To je činise bio odličan potez Ljubića da poruči SDP-u da bi u koaliciju mogao samo ako mu se da Premijerska fotelja... Pametno u svakom slučaju. Ili je (a to će se pokazati ako odbije) Čović našao veliki orah u Ljubićevom džepu.

Dokument ih ništa ne obavezuje, sve su to samo ukopavanja pred pregovore.

Ovaj je ba Ljubić izgleda Hrvatska verzija Tihića - da ga na ulici sretneš marku bi mu dao, a on namazaaaan... Masla ti a ti i ne znaš :)
Locked