FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

Palavra

#326 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Palavra »

Jedino normalno rjesenje. Treba okupiti stranke koje su pozitivne, koje zele normalne promjene i bolju buducnost za BiH. A one koji rade na rusenju drzave treba marginalizirati, nedati im prostora za njihove bolesne politike, ignorisati ih... do momenta kad im iz zadnjice dode u glavu... A pitanje je dali ce im ikad doci?
U svakom slucaju ova opcija je :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#327 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

metronom wrote:
plain vanilla wrote:na federalnom nivou je SDA bolja opcija

ali kada budu formirali kantonalnu vlast, nadam se da ce zaobici sda :roll:
Jasta ce :D Pa ne moze malo ovako malo onako. Ili ste u koaliciji ili niste. Ako udju u koaliciju sa SDA, onda lagano nek preuzmu i teret njihovog dvodecenijskog kriminala i korupcije, a od mene imaju mahanje.
jel ti znas nesto sto mi ne znamo?
nigdje ne pise da moraju biti partneri na kantonalnom nivou
13 opcinskih odbora sdp-a TK je potpisalo da ne zele SDA u kantonalnoj vlasti, u federalnoj da, ali u kantonalnoj ne
dakle 13 od ukupno 13
metronom

#328 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by metronom »

plain vanilla wrote:
metronom wrote:
plain vanilla wrote:na federalnom nivou je SDA bolja opcija

ali kada budu formirali kantonalnu vlast, nadam se da ce zaobici sda :roll:
Jasta ce :D Pa ne moze malo ovako malo onako. Ili ste u koaliciji ili niste. Ako udju u koaliciju sa SDA, onda lagano nek preuzmu i teret njihovog dvodecenijskog kriminala i korupcije, a od mene imaju mahanje.
jel ti znas nesto sto mi ne znamo?
nigdje ne pise da moraju biti partneri na kantonalnom nivou
13 opcinskih odbora sdp-a TK je potpisalo da ne zele SDA u kantonalnoj vlasti, u federalnoj da, ali u kantonalnoj ne
dakle 13 od ukupno 13
Ti stvarno mislis da je takva koalicija moguca?! To bi onda bio cirkus, a ne koalicija. Ili mislis da ce dio SDP-a opstruirati vladajucu federalnu koaliciju i pri tome stranacko jedinstvo nece trpiti? I don't think so. Daleko realnije je da ce se takva koalicija prostirati od vrha do dna.
plain vanilla

#329 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

pa moguce je i da sutra bude smak svijeta :roll:

ali ja se nadam da nece biti

ni smak svijeta ni koalicija sdp-a sa sda na nivou TK :D
barby02

#330 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by barby02 »

Meni se sve skracenice pomijesale. . a bilo je lijepo " kud narodna vojska prodje. . " ja malo off ali drugi su skroz. .
big.muzzy

#331 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by big.muzzy »

madner wrote:
big.muzzy wrote:
madner wrote: SDA u ovom trenutku predstavlja puno manje zlo nego SBB.
a jes ti SBB nabio kompleks ... imaš li noćne košmare zbog SBB :D
Kad me lazu i kradu mogli bi bar pricat jezikom sa vise od cetri padeza :D
privikavaj se ... to može postati zvanična gramatika bosanskog jezika :lol:
Geronimo81

#332 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Geronimo81 »

SDP su legende :D Koja borba za vlast :D
Evo da im pomognem kako da rjese problem fino pozovu HDZ1990 i ponude da na čelu Vijeća ministara bude Raguz i rjesen problem nema bune hrvata baren oni koji su glasali za HSP,1990,Lijana.
Ovo da se desi je ravno 0 :) posto se jebe lagundžiji hoce li se stanje pogorstati i hoce li jedan narod da pizdi i hoce li se jedan narod jos vise udaljivati od ove drzave.

SDP se usaglasio i za covom za EU put i program koliko sam ja upucen :)
SDP lagano postaje najace oruzje HDZ da i sledeci put poveca svoj postotak vlasti zloupotrebljujuci manjinu hrvata.
2006 HDZ je bio poceo da lagano gubi dabi 2010 povecao svoju vlast sa pricama o SDP.
SDP lagano pokazuje EU i potvrđuje HDZ pricu o zloupotrebama pa da se to nebi desavalo kad bi bih bila uređena sa tri entiteta.
O 3 Entitetu moze cova da prica sta zeli kad za njega treba bošnjacke stranke da kazu DA a suplja je prica radi 3 entiteta da nezele HDZ u vlasti tu se radi samo o parama koje sada zeli SDA i SDP da podjele a HSP i Lijan ce da dobiju manje para posto ce ih se manje i pitati :)

Najbitnija stvar u svemu ovom jeste nabacivanje lopte na volej HDZ i jacanje te stranke pa ce sledeci put da osvoji 80 % a HSP i Lijan ce da padnu jos vise.I sto je najgore po 100 put ce da okrenu one hrvate koji nemrze BiH .

Sad trebamo da vidimo sta ce da kazu Ameri i EU :)

I da dodam mocna ova koalicija Crveno crna i zelena hahahahahahah da mi je viditi te tri slike u jednoj prostoriji :D
Tito, Pavelic i ALija :D hahahahahahhhahaah
45cents

#333 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by 45cents »

plain vanilla wrote:@ 45 cents
iz opozicije se moze samo lajati, davati pripćenja i zgrazavati nad vlasti

imati sansu ne samo biti u vlasti, nego oformiti vlast, a otici u opoziciju, neoprostivo je

a ovo za HDZ, u pravu si
Ma jasno je meni šta znači biti na vlasti ili biti u opoziciji.
Kada se sve oduzme i sabere, onda je ono "OTPUŠTENI STE - 03.10.2010" bilo upućeno samo Harisu i za ono malo foteljaša oko njega..
Ostali se sada svi uz pomoć "Platforme" vraćaju nazad. :x
A izgubili izbore od tog istog SDP-a, jer su narodu bili dozlogrdili i izgubili svaki kredibilitet :run:
L@BuD

#334 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by L@BuD »

evo tri scenarija u slučaju da HDZ ipak ne uđe u vlast:

1
Prvi način da HDZ blokira vlast jest da blokiraju formiranje Kluba Hrvata u Domu naroda na način da bojkotiraju izbor izaslanika iz županijskih skupština

2
Drugi scenarij je da dva HDZ-a u potpunosti bojkotiraju rad Doma naroda na način da kažu svojim izaslanicima da ne dolaze na sjednice

3
Kao treći rezervni scenarij koji će se pokrenuti samo ako SDP uspije formirati vlast bez dva HDZ-a je aktiviranje vitalnog nacionalnog interesa

detaljnije
http://dnevni-list.ba/index.php?option= ... &Itemid=21
plain vanilla

#335 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

45cents wrote:

imati sansu ne samo biti u vlasti, nego oformiti vlast, a otici u opoziciju, neoprostivo je

a ovo za HDZ, u pravu si
Kada se sve oduzme i sabere, onda je ono "OTPUŠTENI STE - 03.10.2010" bilo upućeno samo Harisu i za ono malo foteljaša oko njega..
A izgubili izbore od tog istog SDP-a, jer su narodu bili dozlogrdili i izgubili svaki kredibilitet :run:
pripremajmo se za najgore, nadajmo se najboljem :roll:

Rano je za sabiranje i oduzimanje, ali sad citam da su u USK napravili koaliciju sa SDA i NS RzB
Pa zar akcija kastel nije imala nikakav ucinak :-)
metronom

#336 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by metronom »

plain vanilla wrote:Rano je za sabiranje i oduzimanje, ali sad citam da su u USK napravili koaliciju sa SDA i NS RzB
Upravo o tome sam i pricao.Image
big.muzzy

#337 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by big.muzzy »

ali dok se prospu orasi po cijeloj državi iz džepova novoformiranih vlasti na svim nivoima. formira se vlast :oops: a tužilaštva privedu kraju istrage i pokrenu se optužnice ... :run: biće veselo, veoma veselo :dance:
L@BuD

#338 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by L@BuD »

metronom wrote:
plain vanilla wrote:Rano je za sabiranje i oduzimanje, ali sad citam da su u USK napravili koaliciju sa SDA i NS RzB
Ovi forumi su tačno za djecu :mrgreen: A šta ste vi očekivali ako su uspostavili takvu vladu u SA kantonu tako ide i u drugim ne možeš šarati.Što se tiče akcije "kastel" korupcija je u svim sferama samo je pitanje na koga će se prst uperiti može sutra više od pola države pasti da se hoće.
plain vanilla

#339 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

L@BuD wrote:
metronom wrote:
Ovi forumi su tačno za djecu :mrgreen: A šta ste vi očekivali ako su uspostavili takvu vladu u SA kantonu tako ide i u drugim ne možeš šarati.Što se tiče akcije "kastel" korupcija je u svim sferama samo je pitanje na koga će se prst uperiti može sutra više od pola države pasti da se hoće.
neko dijete, neko labud :lol:

da, ja i dalje ocekujem da ce sarati
pa vidjet cemo
Alfa_Ze

#340 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfa_Ze »

L@BuD wrote:evo tri scenarija u slučaju da HDZ ipak ne uđe u vlast:

1 .Prvi način da HDZ blokira vlast jest da blokiraju formiranje Kluba Hrvata u Domu naroda na način da bojkotiraju izbor izaslanika iz županijskih skupština

2. Drugi scenarij je da dva HDZ-a u potpunosti bojkotiraju rad Doma naroda na način da kažu svojim izaslanicima da ne dolaze na sjednice

3. Kao treći rezervni scenarij koji će se pokrenuti samo ako SDP uspije formirati vlast bez dva HDZ-a je aktiviranje vitalnog nacionalnog interesa

detaljnije
http://dnevni-list.ba/index.php?option= ... &Itemid=21
Ako je macka lukava, ni mis nije naivan !! :D

EU U AKCIJI

EU za neposlušne političare iz BiH uvodi sankcije i blokadu računa

Zabrana ulaska u zemlje članice EU-a nekooperativnim političarima iz BiH bit će donesena u januaru 2010.

http://www.vecernji.ba/vijesti/eu-nepos ... nak-228966
Sammir

#341 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Sammir »

metronom wrote:Po mom misljenju puno bi pametnija i zdravija koalicija bila SDP/SBB/HDZ90/HSP/NSRB. Na taj nacin bi koalicija imala dosta veci izborni legitimitet kod hrvatskog naroda, a kod Bosnjaka bi se konacno, poslije 2 decenije izbacila iz vlasti kriminalna SDA. Ne ide mi u glavu nikako kako SDP-u uopste moze pasti na pamet da koalira sa SDA?! Zar ne shvata SDP koliko je glasova dobio od ljudi kojima je vise dosta SDA, koji su i onako razocarani, opet odlucili izaci na izbore, samo ne bi li neko skinuo kriminalce s vlasti?!

Potpuno se slažem. Odličan prijedlog. :thumbup:

Dat Ragužu mjesto premijera, a SDP-u 75% ministarstava.
Kovacz

#342 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Kovacz »

S kim je u USK dogovorena koalicija...s privedenim predsjednikom kantonalnog odbora SDA? Nije mnogo trebalo da SDP pokaže svoje stvarne namjere. Vlast, samo vlast, pa makar svi Hrvati otišli iz BiH, pa makar sve njihove koalicijske partnere pohapse, pa makar Lijanović uzme svu lovu od poticaja kao što je u Zapadnoj Hercegovini...

Topic: FujBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
NightSkyWalker

#343 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

Pa sta bi ima li koalicije? Sta su rekli iz pravasa?
plain vanilla

#344 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:Pa sta bi ima li koalicije? Sta su rekli iz pravasa?
da ti kazem-kad mogu u koaliciju sa SDA mogu i sa HSP-om-uvrijedit ces se

zato necu nista reci :D
no_pasaran

#345 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

45cents wrote:

a ovo za HDZ, u pravu si
Upravo tako! OTPUŠTENI STE! je bilo upućeno samo Harisu. Za to nije kriv SDP, to je volja naroda koji je glasao.

Šta je sad tu problem? Zašto sada kriviti SDP?

Možda da pokušaju sami sa NSRZB oformiti manjinsku vladu? - Ne budite smiješni!
Ili da možda SDP ode u opoziciju i kaže onoj cifri od 300 000 ljudi da su bezveze dali SDP-u najviše glasova u BiH? - Ne budite smiješni!

Kada ti i tebi slični komentarišete politiku na ovaj način čovjeku prosto dođe da se smije.

K tomu još SDP je bio fer pa je na to i upozorio glasače još prije izbora kazavši da najvjerovatnije neće imati mogućnost da sam oformi vlast i da će morati koalirati sa nacionalnim partijama, ali da će stoga dati sve od sebe da ih tu bude predvodnik i da umjesto na foteljama radi na 5 politika.

Ovakve politički glupe komentare mogu pisati samo neupućeni forumaši ili zlonamjerni novinari i "intelektualci".

Glasači SDP-a dobili su ono za što su glasali i što se najavljivalo.
kajdara

#346 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by kajdara »

Biti ili ne biti, pitanje je sad?!Image
plain vanilla

#347 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:Pa sta bi ima li koalicije? Sta su rekli iz pravasa?
Jurišić: HSP će prihvatiti ponudu SDP-a,može i HDZ pod kišobran

HSP BiH je apsolutno spreman zajedno sa SDP-om SDA i NS Radom za boljitak formirati vlast na federalnoj razini, izjavio je večeras u Mostaru predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić.

Nakon što je razmotrena politička platforma i načela formiranja vlasti za Federaciju BiH, na proširenoj sjednici Predsjedništva HSP-a BiH večeras je zaključeno kako je ta platforma dobra osnova i da je uglavnom prihvatljiva za HSP BiH s tim da ta stranka ima određene opaske odnosno dodatke na ovu političku platformu.

Te opaske na platformu odnosno različita stajališta HSP BiH ima po pitanju mehanizama odlučivanja u federalnoj Vladi, Izbornog zakona, izbornih jedinica i izbora članova Predsjedništva, istaknuo je Jurišić izrazivši očekivanje da će partneri prihvatiti HSP-ove sugestije.

Na pitanje vjeruje li da HDZ BiH može blokirati federalnu vlast, Jurišić je kazao kako uopće o tome ne razmišlja. No, istaknuo je, ukoliko dođe do najavljenih blokada na način da se ne sazovu sjednice Parlamenta onda su tu na potezu Izborno povjerenstvo i visoki predstavnik.

Jurišić je ponovio kako HDZ 1990 i dalje ima otvorenu ponudu od predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Istaknuo je i to kako za HSP BiH ne bi bio problem da pored njih budu oba HDZ-a, iako je ranije izjavio kako "ne želi pod isti kišobran s HDZ-om BiH".

"Ukoliko dođe do toga mi ćemo biti suglasni da i jedan i drugi HDZ uđu, uz naravno suglasnost i SDP-a i SDA i NS Radom za boljitak", kazao je Jurišić.

Što se tiče uspostave vlasti na državnoj razini, Jurišić drži kako će tu doći do jedne široke koalicije u kojoj vidi oba HDZ-a.
Kenan-sa

#348 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Kenan-sa »

Nije mi jasno sta se u ovoj koaliciji ne svidja dr.Ljubicu ? on je dojuce bio sa HSP,gradili zajednicku predizbornu kampanju,sad im kao oni smetaju!? platforma SDP-a obuhvata zelje i hrvata i bosnjaka,prve da dobiju bolji status,a druge da drzava krupnim koracima koraca ka EU,borba protiv kriminala i korupcije,autoput,reforme zdravstva i obrazovanja,jacanje ekonomije..ne znam sta tu ne odgovara i Covicu,dobro znam da mu borba protiv korupcije i nije bas privlacna jer bi prvi on morao iza resetaka,ali Boze moj,ima kome se svidja! tek se sad vidi kako se hrvatski politicari kriju iza famozne neravnopravnosti,a platforma SDP-a im nudi mnogo mnogo bolji polozaj,ali eto sad nece ni to,haha,nego pod satore ih i pred Parlament!:)
Last edited by Kenan-sa on 17/12/2010 20:24, edited 1 time in total.
Socijalista

#349 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

Kenan-sa wrote:Nije mi jasno sta se u ovoj koaliciji ne svidja dr.Ljubicu ? on je dojuce bio sa HSP,gradili zajednicku predizbornu kampanju,sad im kao oni smetaju!? platforma SDP-a obuhvata zelje i hrvata i bosnjaka,prve da dobiju bolji status,a druge da drzava krupnim koracima koraca ka EU,borba protiv kriminala i korupcije,autoput,reforme zdravstva i obrazovanja,jacanje ekonomije..ne znam sta tu ne odgovara i Covicu,dobro znam da mu borba protiv korupcije i nije bas privlacna jer bi prvi on morao iza resetaka,ali Boze moj,ima kome se svidja! tek se sad vidi kako se hrvatski politicari kriju iza famozne neravnopravnosti,a platforma SDP-a im nudi mnogo mnogo bolji polozaj,ali eto sad nece ni to,haha,nego pod satero ih i pred Parlament!:)
Ljubic je blehur zivi, nada se da ce biti treci entitet, pa makar on bio i samo u Drinovcima kraj njive Josipove ;-)
Kenan-sa

#350 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Kenan-sa »

Ljubic je sve vrijeme govorio kako 3 entitet nije rjesenje,kako on nije za to,a vidi sad..kako providno..SDP je pobjednik ovih izbora i logicno je da oni ponude platformu koalicionim partnerima nakon sto su prije toga obavljeni razgovori sa svima,tako je to svugdje u svijetu,pa SDP ima glasova ko sve hrvatske stranke zajedno i jos toliko,sta treba Covic da daje platformu,budemo li na njega cekali svima nam slijedi sudbina Jelavica i ostalih hrvatskih nacionalno-kriminalnih politicara,i Jelavic se svojevremeno krio iza muka hrvatskog naroda,a sebi u dzepove trpao milione,isto je pokusao Covic,ali ta vremena su prosla..SDP je cist i kod medjunarodne zajendice,ponudili su velikodusno vlast hrvatskim strankama,ko hoce hoce-ko nece nece..a HDZ nema taj mehanizam da blokira entitet i drzavu,jer je to kriminalni cin,nesto slicno je pokusao Jelavic sa hrvatskom samoupravom,i svi znamo kako je zavrsio!
Locked