FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
-
StupskaBitanga
#252 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Optimistični Lagumdžija
BiH će za dvije godine imati kandidatski status za EU
da li mu vjerovati
da li mu vjerovati
- madner
#253 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Istu logiku sa kojom si sad pomnozila Lijanovica sa nulom primjeni na HDZ i druga Dragana.Banksy wrote:Da, Lijanović je klovn, čije god glasove uzimao, nemoj da širimo, Alme ti Čardžić.madner wrote:Covjek je u Hercegovini napravio multietnicku partiju (uzima glasove sa ljeve i desne strane Mostara), ako je to klovn onda nam treba vise takvih.Banksy wrote: Lijanović je klovn, nećemo valjda o njemu ozbiljno.
HDZ je autohtoni predstavnik, koliko je i SDA, recimo. U daytonskoj državi tri naroda.
I opet, ne vidim tvoja razmišljanja i stavove. Imaš li ih uopšte?
HDZ je politicka partija i nista vise.
Moj stav je da ako covjek ne moze uvaziti razmisljanje nacionalista i klerofasista kao mjerodavno, niti se trebaju uzimati u obzir njihovi osjecaji dok se drugi pridrzavaju zakona koji su isti sklepali.
Naravno, HDZ je samo beznačajna politička partija, a ovo oko nas je Shangri-La.
Nije mi baš najjasnije, ali pretpostavljam da kad kažeš nacionalisti misliš na SDA, a klerofašisti na HSP?
I dalje ne razumijem tvoj stav.
Znacaj HDZ je proporcionalan broju glasova na nivoima koji su dobili. Dakle bitan faktor u nekim kantonima, ne previse bitan faktor u federaciji.
Koji dio stava ti nije jasan?
- NightSkyWalker
#254 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zasto bi vjerovao ili ne vjerovao Lagumdziji, pa to da li cemo biti kandidat zavisi od milijardu drugih faktora a ne od njega. To u sta Zlaja vjeruje nije puno bitno. Ti ko da si zaboravio sta bude kada politicari daju obecanjaStupskaBitanga wrote:Optimistični Lagumdžija
da li mu vjerovati
-
Great Cornholio
#255 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Još da uz božiju pomoć i SDA na sljedećim izborima ispadne iz vlasti 
- NightSkyWalker
#256 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
To se nece desiti, jer SDA nema hipoteke kakve to imaju pojedine srpske i hrvatske stranke. SDA je pro bosanska stranka i nema potrebe da ispada.Great Cornholio wrote:Još da uz božiju pomoć i SDA na sljedećim izborima ispadne iz vlasti
-
StupskaBitanga
#257 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
pa nezz obicno obecanja se daju prije izbora akad se formira vlast svi ušute i tajacNightSkyWalker wrote:Zasto bi vjerovao ili ne vjerovao Lagumdziji, pa to da li cemo biti kandidat zavisi od milijardu drugih faktora a ne od njega. To u sta Zlaja vjeruje nije puno bitno. Ti ko da si zaboravio sta bude kada politicari daju obecanjaStupskaBitanga wrote:Optimistični Lagumdžija
da li mu vjerovati
Obecanje ludom radovanje
-
Great Cornholio
#258 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Treba pitati rukovodstvo Republike Hrvatske da li će oni poslati vojsku da brane one koji prijete da će napraviti haos u državi BiH zbog toga što njihova stranka nije ušla u vlast DRŽAVE u kojoj žive, pa da vidimo da li je Hrvatska stvarni prijatelj Bosne i Hercegovine. Ako bi se i Hrvatska stavila na stranu onih koji hoće da ruše BiH, onda ne bi bilo drugog izbora nego da se ono g***o Čović primi u vladajuću koaliciju, jer hebiga dosta je rata bilo.
-
Great Cornholio
#259 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Možda je SDA probosanska stranka ali mana joj je što je nacionalistička stranaka, a meni,koji sanjam o građanskoj BiH, to veoma smeta.NightSkyWalker wrote:To se nece desiti, jer SDA nema hipoteke kakve to imaju pojedine srpske i hrvatske stranke. SDA je pro bosanska stranka i nema potrebe da ispada.Great Cornholio wrote:Još da uz božiju pomoć i SDA na sljedećim izborima ispadne iz vlasti
-
Sammir
#260 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
NightSkyWalker wrote:To se nece desiti, jer SDA nema hipoteke kakve to imaju pojedine srpske i hrvatske stranke. SDA je pro bosanska stranka i nema potrebe da ispada.Great Cornholio wrote:Još da uz božiju pomoć i SDA na sljedećim izborima ispadne iz vlasti
Ti očito mješaš pojmove "bosanska" i "bošnjačka".
- NightSkyWalker
#261 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nema razlike izmedju -bosnjacka-bosanska.Sammir wrote:NightSkyWalker wrote:To se nece desiti, jer SDA nema hipoteke kakve to imaju pojedine srpske i hrvatske stranke. SDA je pro bosanska stranka i nema potrebe da ispada.Great Cornholio wrote:Još da uz božiju pomoć i SDA na sljedećim izborima ispadne iz vlasti
Ti očito mješaš pojmove "bosanska" i "bošnjačka".
Oni koji su branili BiH su bili bosnjaci ali isto tako i bosanci.
-
convict
#262 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ja bih na mjestu Lagumdžije ponudio mjesto premijera FBiH Ragužu. To je također mjesto koje Hrvati nisu imali nikad od Dejtona do danas i mislim da bi to bila ponuda koju bi Ljubiću bilo teško odbiti. Ne vidim čime bi Čović mogao kupiti ili ucijeniti Ljubića, a nije mi jasno kako to i dosad uspijeva. Već je jednom stisnuo petlju i okrenuo mu leđa (aprilski paket) i zaista ne vidim zašto bi mu sad bio toliko lojalan kad može pokupiti kajmak.
-
Sammir
#263 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nema razlike izmedju -bosnjacka-bosanska.Great Cornholio wrote:
Oni koji su branili BiH su bili bosnjaci ali isto tako i bosanci.[/quote]
De života ti, ODRASTI!
Kakav zabrinjavajući stav....
- NightSkyWalker
#264 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Oni koji su branili bih su bili bosnjaci i bosanci, ne?Sammir wrote:
De života ti, ODRASTI!
Kakav zabrinjavajući stav....
-
convict
#265 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
A Slaviša Šućur, Jovan Divjak, Dragan Vikić...alternativni wrote:Je li Zeljko Komsic Bosnjak?NightSkyWalker wrote:Oni koji su branili bih su bili bosnjaci i bosanci, ne?
-
Kenan-sa
#266 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ljudi sta ako Covic i HDZ uzmu puske i zapucaju,nije se igrat s njima:) heh nista smjesnije nisam cuo u zadnje vrijeme nego prijetnja HDZ-a da ako oni ne budu u vlasti da slijede nemiri,hahaha...eno ga Hare i Stranka za BIH uveliko prizivaju te nemire,nema ni njih u vlasti,pa eto im HDZa-a neka zajedno pucaju 
-
convict
#267 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ljudi valjda misle da je još '93. Samo su tad iza leđa imali tuđmana, a danas Josipovića.Kenan-sa wrote:Ljudi sta ako Covic i HDZ uzmu puske i zapucaju,nije se igrat s njima:) heh nista smjesnije nisam cuo u zadnje vrijeme nego prijetnja HDZ-a da ako oni ne budu u vlasti da slijede nemiri,hahaha...eno ga Hare i Stranka za BIH uveliko prizivaju te nemire,nema ni njih u vlasti,pa eto im HDZa-a neka zajedno pucaju
-
Great Cornholio
#268 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nema kamiona s humaitarnom pomoći da prolaze kroz Hercegovinu , pa ne vidim razloga zašto bi uzimali puške u rukeKenan-sa wrote:Ljudi sta ako Covic i HDZ uzmu puske i zapucaju,nije se igrat s njima:)
-
StupskaBitanga
#269 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
al odjeci su im mizerniKenan-sa wrote:Ljudi sta ako Covic i HDZ uzmu puske i zapucaju,nije se igrat s njima:) heh nista smjesnije nisam cuo u zadnje vrijeme nego prijetnja HDZ-a da ako oni ne budu u vlasti da slijede nemiri,hahaha...eno ga Hare i Stranka za BIH uveliko prizivaju te nemire,nema ni njih u vlasti,pa eto im HDZa-a neka zajedno pucaju
-
Alfa_Ze
#270 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nemogu precizno da odgonetnem :
- zasto Ljubic tako slijepo podrzava Covica ??
- koji su razlozi tog podravanja, s obzirom na svu njihovu netrpeljivost, a koja je rezultirala cijepanjem
na dva HDZ-a ??
- da li je moguce da Covic ima neke argumente kojim ucijenjuje Ljubica ??
Ljubic ima 95% usglasenih stavova i sa Lagumdzijom i sa Tihicem. Jasno mi je da Ljubic '' kao NECE '' da bude ‘’IZDAJNIK’’ hrvatskog naroda u BiH ( to mi bas ne drzi vodu ), ali duboko vjerujem da u tom grmu ne lezi zec.
Da li je u pitanju ‘’ visa politika ‘’ i sveukupni Hrvatski – nacionalno / teritorijalno interes ( Hrvatska + dio BH teritorija, ili tacnije Hercegovina + Glamoc - Drvar- Grahovo ) ??
Da li svi ti naputci dolaze iz Zagreba ??

- koji su razlozi tog podravanja, s obzirom na svu njihovu netrpeljivost, a koja je rezultirala cijepanjem
na dva HDZ-a ??
Ljubic ima 95% usglasenih stavova i sa Lagumdzijom i sa Tihicem. Jasno mi je da Ljubic '' kao NECE '' da bude ‘’IZDAJNIK’’ hrvatskog naroda u BiH ( to mi bas ne drzi vodu ), ali duboko vjerujem da u tom grmu ne lezi zec.
Da li je u pitanju ‘’ visa politika ‘’ i sveukupni Hrvatski – nacionalno / teritorijalno interes ( Hrvatska + dio BH teritorija, ili tacnije Hercegovina + Glamoc - Drvar- Grahovo ) ??
Da li svi ti naputci dolaze iz Zagreba ??
-
Kenan-sa
#271 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
HDZ zeli da dokaze kako je BIH slucaj za sebe,a SDP treba pokazati i dokazati da je BIH normalna drzava,gdje vladaju normalna pravila! ucjenjivati niko nikoga ne moze,onaj ko moze praviti vlast neka je pravi,ima 4 godine pa cemo vidjeti sta ce uraditi..HDZ je na vlasti vec 20 godina,iza sebe je ostavio jad i cemer,i njima je to malo oni bi jos 4 godine,ma je li molim te? Zasto ce nam onda izbori ako ce uvijek vladati ista bagra!?Niko ne smije pristajati na ucjene,ovo sto Covini prijete nemirima,pa neka izvole pa neka naprave nemir,vidicemo onda koliko ce Hrvata ostati u ovoj drzavi,a ionako masovno sele,umjesto da se sa SDA i SDP-om dogovori da u Federaciji napravimo bolje drustvo on ide kod Dodika za pomoc,e eto mu ga sada!..Covic je od svog idola Mile Fasiste naucio da se prijetnjama kao nesto moze i postici,pa neka izvoli,al nek se zapita kako ce formirati vlast u HNK,gdje bez SDP-a i SDA ne moze nista,cak mu ni izdajnik bosnjackog naroda SBB ne moze biti ni od kakve koristi! u svakom slucaju samo slabici pristaju na ucjene,a od SDA i SDP-a ocekujem da se ponasaju odgovorno prema svojim biracima,na kraju da se ponasaju drzavnicki! a Covicu i HDZ-u eno satori pa neka strajkuju ispred Parlamenta BIH kao sto su to radili i poljoprivrednici do ostvarivanja svojih prava 
- cyprus
#272 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Kada bi 90-ka pristala na ponudu SDP-a, mislim da bi to bilo vrlo povoljno po razvoj situacije na političkoj sceni BiH. Tada bi ove tri stranke 1990/HSP/Lijanovići činile jaku protutežu HDZ BiH, tako da bi tad njihova priča o nepoštivanju volje hrvatskih glasača pala u vodu, jer ove tri stranke zajedno imaju približan broj glasova i mandata kao sam HDZ, čiji bi pokušaji da glume ekskluzivnog hrvatskog predstavnika u BiH izgledali smješni.
Međutim, odbije li Ljubić ovo, mislim da stvaranje koalicije bez oba HDZ-a donosi nove 4 godine velike nestabilnosti u BiH, iz čega jedino Dodik može profitirati... Nadam se da griješim, ali vrijeme će pokazati...
Međutim, odbije li Ljubić ovo, mislim da stvaranje koalicije bez oba HDZ-a donosi nove 4 godine velike nestabilnosti u BiH, iz čega jedino Dodik može profitirati... Nadam se da griješim, ali vrijeme će pokazati...
Last edited by cyprus on 17/12/2010 00:30, edited 1 time in total.
- travnik
#273 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Upravo tako. Prelazak Ljubića daje novoj vlasti stabilnost i legitimitet.cyprus wrote:Kada bi 90-ka pristala na ponudu SDP-a, mislim da bi to bilo vrlo povoljno po razvoj situacije na političkoj sceni BiH. Tada bi ove tri stranke 1990/HSP/Lijanovići činile jaku protutežu HDZ BiH, tako da bi tad njihova priča o nepoštivanju volje hrvatskih glasača pala u vodu, jer ove tri stranke zajedno imaju približan broj glasova i mandata kao sam HDZ, čiji bi pokušaji da glume ekskluzivnog hrvatskog predstavnika u BiH izgledali smješni.
Međutim, odbije li Ljubić ovo, mislim da stvaranje koalicije bez oba HDZ donosi nove 4 godine velike nestabilnosti u BiH, iz koje mislim jedino Dodik može profitirati... Nadam se da griješim, ali vrijeme će pokazati...
-
Alfa_Ze
#274 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
U pitanju je teritorijalna homogenizacija, ili preciznij taj neki ''treci entitet''. Kako ce Hrvati izvrsiti tu teritorijalnu homogenizaciju, osim u dijelu Hercegovine u kojoj su apsolutna vecina ??Gata wrote:Ne pokušavaj odgonetnuti.Ionako će se sve brzo vidjeti i ne treba naprezati mozak bez veze.Ja sam siguran da ovakav razvoj situacije u BiH ide u pravcu nacionalne homogenizacije sva tri naroda.BiH nije gradjanska drzava nego nacionalna.Valjda ce se ipak dogovoriti inače --raspad.Alfa_Ze wrote:Nemogu precizno da odgonetnem :
na dva HDZ-a ??
Da li svi ti naputci dolaze iz Zagreba ??![]()
Hoce li Hrvati srednje Bosne opet biti '' zrtveno jagnje'' Hercegovaca ?? Ili ce ih Covic i Ljubic ovaj put (za razliku od 1993/94. ) ''humano'' preselti na prostor Drvara – Glamoca – Grahova ??
- heckler
#275 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Meni najveca shega kad cujem hercegsrbe kako prijete raspadom zemlje
Da modifikujem malo Husen Kapetanovu izreku
"Boga se bojim malo, Sultana nimalo, a Hrvatskih separatista - ko dorata svoga!"
Da modifikujem malo Husen Kapetanovu izreku
"Boga se bojim malo, Sultana nimalo, a Hrvatskih separatista - ko dorata svoga!"