FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
-
klixober
#1276 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Na 2:43 min. "..za slobodu hrvatskog i muslimanskog naroda..."
Izgleda mi stvarno pricamo razlicitim jezicima pa se ne razumijemo.Ja ne idealiziram HOS i mogu sada postaviti koliko hoces dokumenata i klipova na kojima se pravi distinkcija izmedu Hrvata i Muslimana od Kraljevica,ali cak i da nije tako,da je najveci Blazevicev grijeh ako je smatrao Bosnjake Hrvatima muslimanske vjeroispovjesti(a u ovim klipovima se vidi da nije),to je opet milion puta bolje od onih koji su organizovali HRHB,Heliodrom,Dretelj,Ahmice,Stupni Dol itd.
Izgleda mi stvarno pricamo razlicitim jezicima pa se ne razumijemo.Ja ne idealiziram HOS i mogu sada postaviti koliko hoces dokumenata i klipova na kojima se pravi distinkcija izmedu Hrvata i Muslimana od Kraljevica,ali cak i da nije tako,da je najveci Blazevicev grijeh ako je smatrao Bosnjake Hrvatima muslimanske vjeroispovjesti(a u ovim klipovima se vidi da nije),to je opet milion puta bolje od onih koji su organizovali HRHB,Heliodrom,Dretelj,Ahmice,Stupni Dol itd.
- lerdi
#1277 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
E fakat da se okrenemo temi. 
Kao glasać SDP-a malo je reči da sam razočaran izborom stranaka sa kojim se ušlo u koaliciju, ali isto tako sam svjestan da je ovo nužno zlo ukoliko se želi biti u vlasti. Lično kada sam davao glas, želio sam da SDP uđe u vlast i proba nešto pozitivno uraditi. Da nisu, mislim da im to ipak ne bi mogao oprostiti. Kada malo čovjek razmisli, nisu u SDP-u krivi što je večina glasača u ovoj državi okrenuto nacionalističkim strankama. Mislim da bi i oni prije sa LDS-om i NS-om, nego sa SDA ili HSP-om, ali šta je tu je. SDA je još uvijek jaka stranka i to čovjek treba prihvatiti kao realnost. Jest da nije neka, ali je naša realnost. Uz ove koji su se priključili, volio bi da se priključi 90-tka prvenstveno radi ljudi kao što je Martin Raguž.
SDP je odlučio da ide u vlast i nadam se da će uspjeti napraviti nešto, jer mislim da za to imaju i podršku kod dosta međunarodnih zvaničnika. Ono na šta će morati obratiti pažnju je moguće podmetanje nogu od strane SDA, jer mislim da će ovi na sve moguče načine probati od SDP-a napraviti dežurnog krivca za sve negativno. Ne bi im bio prvi put da uništavaju koalicione partnere. SDP treba da se drži platforme i raspodjele odgovornosti i obaveza, a ne fotelja. Jedino uz to i kvalitetan rad mogu nešto uraditi.
Što se tiče HSP-a i Lijanovića, mislim da se tu nema šat puno reći. Obje stranke su dobile jedinstvenu priliku da budu u vlasti i mislim da sa njima neće biti nekih večih problema, jer je ovo i neki njihov krajnji domet. Mislim da su obe stranke toga svjesne.
Kao glasać SDP-a malo je reči da sam razočaran izborom stranaka sa kojim se ušlo u koaliciju, ali isto tako sam svjestan da je ovo nužno zlo ukoliko se želi biti u vlasti. Lično kada sam davao glas, želio sam da SDP uđe u vlast i proba nešto pozitivno uraditi. Da nisu, mislim da im to ipak ne bi mogao oprostiti. Kada malo čovjek razmisli, nisu u SDP-u krivi što je večina glasača u ovoj državi okrenuto nacionalističkim strankama. Mislim da bi i oni prije sa LDS-om i NS-om, nego sa SDA ili HSP-om, ali šta je tu je. SDA je još uvijek jaka stranka i to čovjek treba prihvatiti kao realnost. Jest da nije neka, ali je naša realnost. Uz ove koji su se priključili, volio bi da se priključi 90-tka prvenstveno radi ljudi kao što je Martin Raguž.
SDP je odlučio da ide u vlast i nadam se da će uspjeti napraviti nešto, jer mislim da za to imaju i podršku kod dosta međunarodnih zvaničnika. Ono na šta će morati obratiti pažnju je moguće podmetanje nogu od strane SDA, jer mislim da će ovi na sve moguče načine probati od SDP-a napraviti dežurnog krivca za sve negativno. Ne bi im bio prvi put da uništavaju koalicione partnere. SDP treba da se drži platforme i raspodjele odgovornosti i obaveza, a ne fotelja. Jedino uz to i kvalitetan rad mogu nešto uraditi.
Što se tiče HSP-a i Lijanovića, mislim da se tu nema šat puno reći. Obje stranke su dobile jedinstvenu priliku da budu u vlasti i mislim da sa njima neće biti nekih večih problema, jer je ovo i neki njihov krajnji domet. Mislim da su obe stranke toga svjesne.
-
Sammir
#1278 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
A nestanak Hrvata iz Travnika , Kaknja, Zenice, Sarajeva, Bugojna, Vareša.. pa nisu se ti ljudi valjda samovoljno preselili? dokad cemo potezat te rasprave?komeba wrote:Na 2:43 min. "..za slobodu hrvatskog i muslimanskog naroda..."
Znači za to(boldano) je kriv današnji HDZ?! Ja neznam zašto mi upće ne ratujemo ako je tako??
Zašto čović i čelništo stranke ne sjede u Haagu?
Al čim si potegnuo , na moje "neoustaše", HOS-ovce i sam si svjestan da je to bila greška.
Ali, HB nije nikad nijekao BiH(svaki dokument iz tog doba ima oznaku BiH države), al tebi su draži ovi što pričaju "zna se gdje je granica - na Drini"? ( a oba znamo da ne govovori o samostalnoj BiH)
A HSP se toga ne odriče! Eh to je paradoks svega!
- NightSkyWalker
#1279 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ostale stranke su ili gore ili su preslabe. SDA je trenutno najbolji i najznacajniji koalicioni partner bez kojeg se ne moze nista. Isto onako kako se SDA sagela SDP-u, tako se i SDP sageo SDA-u.lerdi wrote:E fakat da se okrenemo temi.
Kao glasać SDP-a malo je reči da sam razočaran izborom stranaka sa kojim se ušlo u koaliciju,
Kada malo čovjek razmisli, nisu u SDP-u krivi što je večina glasača u ovoj državi okrenuto nacionalističkim strankama.
Mislim da bi i oni prije sa LDS-om i NS-om, nego sa SDA ili HSP-om,
SDA, jer mislim da će ovi na sve moguče načine probati od SDP-a napraviti dežurnog krivca za sve negativno.
SDP nikada nece dobiti preko 51% glasova i uvijek ce morati sa nekim u koaliciju. Mozda je tako i dobro, jer previse vlasti nije dobro da bude u rukama jedne stranke!
SDA je strasno iskusna i mocna stranka i naravno je rival SDP-u. Ali da nije SDA onda bi bila neka druga.
SDP ce naravno biti kriv ako ne bude pomaka. Nece se moci izvlaciti na SDA. SDP je sada u vlasti i nek izvole. Neka rade i ne cvile puno, ili neka se povuku iz vlasti. A ne odma..., eno napada nas SDA.
-
klixober
#1280 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Herceg-Bosna jeste negirala BiH,naredbe iz Sarajeva nisu prihvatali,a dokumenti nisu sadrzavali oznake drzave,od 93. sigurno ne.Sammir wrote: A nestanak Hrvata iz Travnika , Kaknja, Zenice, Sarajeva, Bugojna, Vareša.. pa nisu se ti ljudi valjda samovoljno preselili? dokad cemo potezat te rasprave?
Znači za to(boldano) je kriv današnji HDZ?! Ja neznam zašto mi upće ne ratujemo ako je tako??
Al čim si potegnuo , na moje "neoustaše", HOS-ovce i sam si svjestan da je to bila greška.
Ali, HB nije nikad nijekao BiH(svaki dokument iz tog doba ima oznaku BiH države), al tebi su draži ovi što pričaju "zna se gdje je granica - na Drini"? ( a oba znamo da ne govovori o samostalnoj BiH)
Ja ne glorifikujem HOS,vec odgovaram na tvoje predstavljanje HOS-a i HSP-a kao neceg zlog,na sto ti ja odgovaram da je vise zao HDZ,Boban,sa svojom HRHB,od HOS-a i Kraljevica.Znaci ne potezi se za politicku orijentaciju stranaka jer je i ovakav HSP ljevicarska stranka u odnosu na HDZ.
HOS je priznavao cjelovitu,samostalnu drzavu BiH i prijateljski bio nastrojen prema Bosnjacima,HDZ i HRHB su zato ubili Kraljevica i stupili u rat sa ABiH.
Zato ja ne vidim nijednog razloga zasto je HSP u koaliciji vece zlo od HDZ(ustvari mislim da je manje).
Sad kad smo zavrsili sa ratnim pricama,vratio bih se na temu.Ako imas nesto da dodas na platformu,izvoli...
- lerdi
#1281 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Upravo o tome i govorim. Izbor stranaka sa kojim se moglo u kolaciju je kao i izbor za člana predsjedništva iz Bošnjačkog naroda. Ne zna čovjek koji je gori.NightSkyWalker wrote:Ostale stranke su ili gore ili su preslabe. SDA je trenutno najbolji i najznacajniji koalicioni partner bez kojeg se ne moze nista. Isto onako kako se SDA sagela SDP-u, tako se i SDP sageo SDA-u.lerdi wrote:E fakat da se okrenemo temi.
Kao glasać SDP-a malo je reči da sam razočaran izborom stranaka sa kojim se ušlo u koaliciju,
Kada malo čovjek razmisli, nisu u SDP-u krivi što je večina glasača u ovoj državi okrenuto nacionalističkim strankama.
Mislim da bi i oni prije sa LDS-om i NS-om, nego sa SDA ili HSP-om,
SDA, jer mislim da će ovi na sve moguče načine probati od SDP-a napraviti dežurnog krivca za sve negativno.
SDP nikada nece dobiti preko 51% glasova i uvijek ce morati sa nekim u koaliciju. Mozda je tako i dobro, jer previse vlasti nije dobro da bude u rukama jedne stranke!
SDA je strasno iskusna i mocna stranka i naravno je rival SDP-u. Ali da nije SDA onda bi bila neka druga.
SDP ce naravno biti kriv ako ne bude pomaka. Nece se moci izvlaciti na SDA. SDP je sada u vlasti i nek izvole. Neka rade i ne cvile puno, ili neka se povuku iz vlasti. A ne odma..., eno napada nas SDA.
Pa dobro to se nikad ne zna, ali slažem se sa tobom da apsolutna vlast nije dobra. Ipak ja bi više volio kad bi nenacionalističke stranke dobijale oko 60% ukupnih glasova. No naravno to su moje želje. Možda puste, možda ne. Vrijeme će reči.
SDA je stranka ja jakom infrastrukturom, ako ne i najjačom. Ipak to je i stranka puna raznih prevrtanera, i ljudi koji lični interes stavljaju ispred svega. Ljudi koji su naučili na parazitski način života i jako ih je teško sada pokrenuti, da rade nešto korisno kad na to nisu navikli. Ruku na srce ima u SDA i određeni broj kvalitetnih kadrova, ali mislim da teško dolaze do izražaja.
SDP mora postaviti u startu stvari na taj način da su oni šefovi parade, ali da ne snose oni sami odogovrnost za učinjeno. Kako dobro tako i loše. Mislim da su iz vremena alijanse dosta toga naučili i mislim da je upravo način na koji su pristupili kreiranju ove kolaciji rezultat naučenog. No ostaje da vidimo naravno.
-
Sammir
#1282 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
komeba wrote:Herceg-Bosna jeste negirala BiH,naredbe iz Sarajeva nisu prihvatali,a dokumenti nisu sadrzavali oznake drzave,od 93. sigurno ne.Sammir wrote: A nestanak Hrvata iz Travnika , Kaknja, Zenice, Sarajeva, Bugojna, Vareša.. pa nisu se ti ljudi valjda samovoljno preselili? dokad cemo potezat te rasprave?
Ja ne glorifikujem HOS,vec odgovaram na tvoje predstavljanje HOS-a i HSP-a kao neceg zlog,na sto ti ja odgovaram da je vise zao HDZ,Boban,sa svojom HRHB,od HOS-a i Kraljevica.Znaci ne potezi se za politicku orijentaciju stranaka jer je i ovakav HSP ljevicarska stranka u odnosu na HDZ.
HOS je priznavao cjelovitu,samostalnu drzavu BiH i prijateljski bio nastrojen prema Bosnjacima,HDZ i HRHB su zato ubili Kraljevica i stupili u rat sa ABiH.
Zato ja ne vidim nijednog razloga zasto je HSP u koaliciji vece zlo od HDZ(ustvari mislim da je manje).
Sad kad smo zavrsili sa ratnim pricama,vratio bih se na temu.Ako imas nesto da dodas na platformu,izvoli...
Prvo, priznavali BiH kao samostalnu državu. Ma daj, molim te... Fino čovjek kaže : "zna se gdje je granica - na drini" i jasno je čitljivo da se radi o NDH "oživljavanju".
Drugo, Kraljević nije ubijen zbog BiH već zbog izuzetno loše percepcije Hrvatske pred međunarodnim organizacijama (koketiranje sa ustaštvom) a davalo je još veći legitimitet pobunjenim Srbima postojanje HOS-a za takve tvrdnje.
eh, zato je maknut. BiH je bila puno puno manje pitanje tada.
Zar nisi shvatio da j F. Tuđmanu i tadašnjem vodstvu HR-a bila primarna vizija samostalna HR u avnojskim republičkim granicama i zato su se odrekli HB-a. jer šta je onda spriječavalo Srbe da imaju republiku(pandan Srpskoj) u Hrvatskoj?
-
klixober
#1283 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
S kim ja diskutujem
Laku noc 
- Ja_Ja
#1284 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Sj.....e temu skroz idioti. 20 stranica skoro same gluposti.
- lerdi
#1285 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
komeba wrote:S kim ja diskutujemLaku noc
Izvini morao sam. Haj laku noć
- NightSkyWalker
#1286 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Kriv je Ljubic sto nas drzi u neizvijesnosti.Ja_Ja wrote:Sj.....e temu skroz idioti. 20 stranica skoro same gluposti.
-
45cents
#1287 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
OK, ako nisu već otišli u časnu opoziciju... šta je, tu je. Dakle recimo da ide sve u idealnom pravcu... Koalicija zaživi, vlast u FBiH se formira i život krene dalje (npr. odmah u januaru, ako se ne uradi opstrukcija preko formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH).lerdi wrote:E fakat da se okrenemo temi.
Koliko je u vrijeme kreiranja ove koalicije uzeta u obzir prevrtljivost Sulejmana Tihića?
Šta se može desiti sa realizacijom Platforme i i sa cijelom koalicijom, ako Dodik opet zovne Tihića u sPrud?
Ili ako Tihić opet iznenada osvane u Beogradu na nekom medicinskom pregledu i uspustnom susretu sa svojim tamničarima?
Tihić je nezamislivo prevrtljiv, gori je od bilo kojeg vjetrokaza, a istovremeno spreman ostati na vlasti po svaku cijenu (ili se iste dokopati)?
Šta ako se iscenira neki slučaj imenovanja neke bošnjačke fotelje i neki se bošnjački "Vilim Primorac" zakomada preko reda.... To se uvijek može lijepo naštimati...
Da li je SDA partner SDP-u ili svilena omča?
Ako SDA napusti koaliciju usred frke..... ili je na napusti formalno, već nastavi sarađivati ispod stola (kao i do sada) sa HDZ-om i SNSD-om... te se uvijek glasovi "slučajno raspu u nekontrolisanom glasanju" za ključne odluke?
- poznanik
#1288 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
[/size]45cents wrote:OK, ako nisu već otišli u časnu opoziciju... šta je, tu je. Dakle recimo da ide sve u idealnom pravcu... Koalicija zaživi, vlast u FBiH se formira i život krene dalje (npr. odmah u januaru, ako se ne uradi opstrukcija preko formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH).
Koliko je u vrijeme kreiranja ove koalicije uzeta u obzir prevrtljivost Sulejmana Tihića?
Šta se može desiti sa realizacijom Platforme i i sa cijelom koalicijom, ako Dodik opet zovne Tihića u sPrud?
Ili ako Tihić opet iznenada osvane u Beogradu na nekom medicinskom pregledu i uspustnom susretu sa svojim tamničarima?
Tihić je nezamislivo prevrtljiv, gori je od bilo kojeg vjetrokaza, a istovremeno spreman ostati na vlasti po svaku cijenu (ili se iste dokopati)?
Šta ako se iscenira neki slučaj imenovanja neke bošnjačke fotelje i neki se bošnjački "Vilim Primorac" zakomada preko reda.... To se uvijek može lijepo naštimati...
Ako SDA napusti koaliciju usred frke..... ili je na napusti formalno, već nastavi sarađivati ispod stola (kao i do sada) sa HDZ-om i SNSD-om... te se uvijek glasovi "slučajno raspu u nekontrolisanom glasanju" za ključne odluke?
To su okolnosti koje su uvijek nepredvidive, bilo da se radi o Tihiću, pa su logičnije i očekivanije, bilo da se radi o zgužvanoj ekipi iz NS ili samoljepljivoj iz LDS.
Dodatno pitanje je: Koji su to ustupci na koje će SDP biti vječito u obavezi davati jednoj kleronacionalističkoj ili drugoj profašističkoj stranci? Koliko "obraz" tu može podnijeti i dokle može ići takvo poniženje članstva?
- madner
#1289 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zamaramo se ideologijom a zaboravljamo prakticnu stranu. Ako SDP ispuni 50% svojih izbornih obecanja, zar to nije dovoljno?poznanik wrote:[/size]45cents wrote:OK, ako nisu već otišli u časnu opoziciju... šta je, tu je. Dakle recimo da ide sve u idealnom pravcu... Koalicija zaživi, vlast u FBiH se formira i život krene dalje (npr. odmah u januaru, ako se ne uradi opstrukcija preko formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH).
To su okolnosti koje su uvijek nepredvidive, bilo da se radi o Tihiću, pa su logičnije i očekivanije, bilo da se radi o zgužvanoj ekipi iz NS ili samoljepljivoj iz LDS.
Dodatno pitanje je: Koji su to ustupci na koje će SDP biti vječito u obavezi davati jednoj kleronacionalističkoj ili drugoj profašističkoj stranci? Koliko "obraz" tu može podnijeti i dokle može ići takvo poniženje članstva?
Kakva fajda od Haretovih principa kad 4 godine nismo makli ni naprijed ni nazad?
- arzuhal
#1290 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
I manje ako provede, to je golemo za naše prilike. A ako provede 50%, pogotovo u ekonomskom sektoru, SDP će dobit olimpijadu na idućim izborima.madner wrote:
Zamaramo se ideologijom a zaboravljamo prakticnu stranu. Ako SDP ispuni 50% svojih izbornih obecanja, zar to nije dovoljno?
Kakva fajda od Haretovih principa kad 4 godine nismo makli ni naprijed ni nazad?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1291 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
U koliko je sati sastanak u Mostaru?
- madner
#1292 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ekonomija je nesto gdje nemaju direktnog uticaja. Pred FBiH je opet period velikog rasta, samo je pitanje da li ce isti ubrzati ili usporiti. Konkretno, ako bi dobili status kandidata za EU to bi bilo dovoljno, jer za sobom povlaci mali milion stvari koje se moraju ispravno postaviti.arzuhal wrote:I manje ako provede, to je golemo za naše prilike. A ako provede 50%, pogotovo u ekonomskom sektoru, SDP će dobit olimpijadu na idućim izborima.madner wrote:
Zamaramo se ideologijom a zaboravljamo prakticnu stranu. Ako SDP ispuni 50% svojih izbornih obecanja, zar to nije dovoljno?
Meni je osnovno da vrate neki dignitet radnicima, da ljude ne vuku 2 godine na odredjeno pa ih odpuste mjesec dana, da je normalno da se radi prekovremeni itd...
-
convict
#1293 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Čuj nismo makli?! Makli smo itekako nazad, pogledaj samo trend nezaposlenosti unazad 2-3 godine, o političkim odnosima da ne govorimo. RS iz totalne defanzive i gubitka jedne po jedne nadležnosti prelazi u totalnu ofanzivu itd.madner wrote:Zamaramo se ideologijom a zaboravljamo prakticnu stranu. Ako SDP ispuni 50% svojih izbornih obecanja, zar to nije dovoljno?poznanik wrote:[/size]45cents wrote:OK, ako nisu već otišli u časnu opoziciju... šta je, tu je. Dakle recimo da ide sve u idealnom pravcu... Koalicija zaživi, vlast u FBiH se formira i život krene dalje (npr. odmah u januaru, ako se ne uradi opstrukcija preko formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH).
- madner
#1294 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
To je stvar percepcije, objektivno isto odstojanje kao i 2006. RS ofanziva je napravila sta?
- madner
#1295 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zanima me ko pise ove clanke na sa-xu.
Platformu koju je SDP ponudio odbacile su stranke srpskog i hrvatskog naroda u BiH uz oštre kritike za ponuđena politička rješenja.
Ovo je retoricka podvala Dragana i Mileta, koja nije nimalo bezazlena.
Platformu koju je SDP ponudio odbacile su stranke srpskog i hrvatskog naroda u BiH uz oštre kritike za ponuđena politička rješenja.
- krivorijek
#1296 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Sumnjam da ce se situacija u sljedecem periodu iole popraviti. Dodiku je ionako namjera blokirati sve sto se moze blokirati bez obzira na ishod izbora, a sada je dobio i saveznika u Covicu, koji ce svoj uticaj u izbornom tijelu sigurno iskoristiti da se "osveti" koaliciji.
Volio bih biti optimistican, ali ne znam kako.
Volio bih biti optimistican, ali ne znam kako.
- AliceInChains
#1297 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Obrati paznju novinskoj agenciji na kraju texta, pa ce ti stvari biti malo jasnije. Samo se pitam, sto sa-x objavljuje ista od tih "nezavisnih" profesionalaca?madner wrote:Zanima me ko pise ove clanke na sa-xu.
- AliceInChains
#1298 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
komeba wrote:S kim ja diskutujemLaku noc
Ovo pise ili trol, ili mazohista, koji uziva u samopotcijenjivanju.
1000 godina Bosna, 1000 godina su Bosanci/Bosnjaci etnicki narod(doduse BHSrbi i Hrvati malo manje, zato sto su se, kao i ti, nakacili
-
45cents
#1299 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Odlična opaska! Ako ćemo kratko o Haretu - sam je pao, sam se ubio.. Niko ga nije tjerao da krene sa idiotskim konceptom "100%" i sa promocijom bespomoćne žrtve koju, kao Kalimera, još uvijek maltretira ko stigne.madner wrote: Zamaramo se ideologijom a zaboravljamo prakticnu stranu. Ako SDP ispuni 50% svojih izbornih obecanja, zar to nije dovoljno?
Međutim, ovdje SDP nije samostalan i ostaje otvoreno pitanje koliko će SDP biti izložen koncesijama koje će morati davati svojim koalicionim partnerima (za koje svi znamo ko su i šta su)... Zapravo, pravo je pitanje ko će voditi tu koaliciju - SDP ili SDA (po svojoj slici i prilici i sa stalnom prijetnjom da će napustiti SDP).
- AliceInChains
#1300 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nebtitno je, ko ce pisati protokol. Bitno je, da se zadaca(koje su obadvije partije izradile) zavrsi.45cents wrote:Odlična opaska! Ako ćemo kratko o Haretu - sam je pao, sam se ubio.. Niko ga nije tjerao da krene sa idiotskim konceptom "100%" i sa promocijom bespomoćne žrtve koju, kao Kalimera, još uvijek maltretira ko stigne.madner wrote: Zamaramo se ideologijom a zaboravljamo prakticnu stranu. Ako SDP ispuni 50% svojih izbornih obecanja, zar to nije dovoljno?
Međutim, ovdje SDP nije samostalan i ostaje otvoreno pitanje koliko će SDP biti izložen koncesijama koje će morati davati svojim koalicionim partnerima (za koje svi znamo ko su i šta su)... Zapravo, pravo je pitanje ko će voditi tu koaliciju - SDP ili SDA (po svojoj slici i prilici i sa stalnom prijetnjom da će napustiti SDP).